Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 12.02.2025 г. в 8:04, Georgi_G каза:

Аз си плащам директно през платформата с карта, без никакви такси и си вземам кешбека. 

Иде реч за София, Топлофикация (my.toplo.bg).

Водата и тока, също директно през сайтовете, с карта и без такси.

Може ли обяснение как да си платя тока онлайн с Уиз картата, на банкомат на ДСК  вече не става, явно и моята е за смяна заради чипа? 
Редактирам се, че влязох в сайта на Електрохолд и там си има бързо и лено начин за плащане, голямо улеснение, което чак сега открих,изобщо вече няма да си губя времето да вися по банкомати.

Сега отивам да разучавам Софийска вода и Топлофикация.

• Шок 1
Публикувано:
Преди 1 час, aloha8 каза:

Може ли обяснение как да си платя тока онлайн с Уиз картата, на банкомат на ДСК  вече не става, явно и моята е за смяна заради чипа? 
Редактирам се, че влязох в сайта на Електрохолд и там си има бързо и лено начин за плащане, голямо улеснение, което чак сега открих,изобщо вече няма да си губя времето да вися по банкомати.

Сега отивам да разучавам Софийска вода и Топлофикация.

Софийска вода - директно през техния сайт.
Топлофикация София - през FastPay, както ни открехна @The rider 🍻

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, aloha8 каза:

Софийска вода

Имат много добро приложение, където си подаваш отчетите, ако искаш, получаваш известия за фактури (при мен нещо се бъгна) и ги плащаш.

• Харесвам 3
Публикувано:

Бях направил резервация в airbnb и платих капаро. След това намерих по-добро място и реших да откажа първоначалното. На 30.01 получих известие. че са изпратени парите и до 13.02 трябва да са при мен. Все още ги няма, Говорих 2 пъти със служители на ДСК, обещават да направят проверка и до там. Казаха, че и други техни клиенти са имали такива проблеми. Някой имал ли е подобен проблем и имате ли представа колко време отнемат тези проверки от ДСК ?

Публикувано:
преди 23 минути , muffytoz каза:

Бях направил резервация в airbnb и платих капаро. След това намерих по-добро място и реших да откажа първоначалното. На 30.01 получих известие. че са изпратени парите и до 13.02 трябва да са при мен. Все още ги няма, Говорих 2 пъти със служители на ДСК, обещават да направят проверка и до там. Казаха, че и други техни клиенти са имали такива проблеми. Някой имал ли е подобен проблем и имате ли представа колко време отнемат тези проверки от ДСК ?

Аз имах подобен проблем.Точно в края на януари , при плащане към Аирбнб парите излизат от картата, но след 10 минути получавам имейл за неуспешно плащане от Аирбнб и парите стоят блокирани някъде. Ходих в банката , където пуснахме жалба за оспорване на транзакцията(както каза дамата да ги сръчкаме , че иначе се чака 45  дена). Тогава имаше глобален проблем при Аирбнб. След няколко дена платих успешно и едва във вторник получих обратно парите от предното неуспешно плащане. Чакане му е майката.

Иначе при мамите по това време се изписаха няколко страници за проблема. 

Публикувано:

И аз имах проблем с ДСК и Airbnb, по-назад писах подробно. Още си чакам едни 24 лв, явно трябва да минат 45 дни и тогава да ми ги върнат. Сега стоят блокирани.

Така и не успях от 2 опита да си резервирам апартамент с картата на Wizz през м.Янаури. Преди това съм нямала проблем. Вчера колежка каза, че с карта на ОББ e платила на сайта на Airbnb. Проблема е явно в ДСК.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, kremm каза:

И аз имах проблем с ДСК и Airbnb, по-назад писах подробно. Още си чакам едни 24 лв, явно трябва да минат 45 дни и тогава да ми ги върнат. Сега стоят блокирани.

Така и не успях от 2 опита да си резервирам апартамент с картата на Wizz през м.Янаури. Преди това съм нямала проблем. Вчера колежка каза, че с карта на ОББ e платила на сайта на Airbnb. Проблема е явно в ДСК.

Първоначално и аз не можах да платя и ми блокираха сумата. Звънях на ДСК и ми върнаха парите. След това платих, но намерих по-добро място и се възползвах от опцията за отмяна. Уж ми пратиха парите, но вече 3 седмици ги няма. Сега ДСК и airbnb си прехвърлят топката. Едните казват, че са ги пратили, ДСК казват, че няма нищо просто са били заявени, но не са пратили нищо от сайта. И така всеки ден си пишем и говорим, а аз си чакам 

Публикувано:
Преди 1 час, muffytoz каза:

Първоначално и аз не можах да платя и ми блокираха сумата. Звънях на ДСК и ми върнаха парите. След това платих, но намерих по-добро място и се възползвах от опцията за отмяна. Уж ми пратиха парите, но вече 3 седмици ги няма. Сега ДСК и airbnb си прехвърлят топката. Едните казват, че са ги пратили, ДСК казват, че няма нищо просто са били заявени, но не са пратили нищо от сайта. И така всеки ден си пишем и говорим, а аз си чакам 

Много е вероятно проблемът да е в airbnb. Имах няколко канселирани от мен резервации, свързвах се с чата и всеки път ми казваха, че до 2-3 седмици ще ги получа, даваха ми код за потвърждение и след 3 месеца се ядосах и в чата поисках да се ескалира ситуацията. Накрая ми ги възстановиха, даже поисках ваучер за компенсация за неадекватния им съпорт. 

Като цяло след това съобщение, нещата се ускориха:

Цитат

Dear Airbnb Team,

This is the third month that I have not received the refund for my canceled reservations. My patience is running out, and I am starting to feel that my concerns are not being taken seriously.

I expect a prompt resolution for all the transactions without further delay. 

This situation is extremely disappointing, and I trust you will take immediate action to resolve it. Please update me on the status of these refunds as soon as possible.

Best regards.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
На 11.02.2025 г. в 11:24, lyube каза:

Това изглежда доста солено. През сайта на ДСК таксата изглежда да е фиксирана 0,20 ст. на плащане. 

Eто, давам скрийншот, както обещах. През ипей взима нищожни такси (около 30 ст на 100 лв)

За 310 лв сметки… към 1 лв

2AADCE77-A3D9-4349-BEB8-99862EC8DC07.jpeg

• Харесвам 3
Публикувано:

Уиз картата преиздават ли я безплатно като се е бъгнал чипът?Моята вече тотално не иска да плаща безконтактно и и на банкомат последно не функционираше. Само с телефон плащам последните дни, но пластиката ми трябва за внасянето. 

Публикувано:
В момента, aloha8 каза:

Уиз картата преиздават ли я безплатно като се е бъгнал чипът?Моята вече тотално не иска да плаща безконтактно и и на банкомат последно не функционираше. Само с телефон плащам последните дни, но пластиката ми трябва за внасянето. 

Безплатно е. На гише уточни причината и изчакай да позвънят на отдела, който има ангажимент към картите, за да премахнат таксата от 20 лева в софтуера.

• Харесвам 4
Публикувано:

При мен първата смяна беше безплатна, а година по-късно втората смяна (тоест първа за новата пластика)  беше таксувана с 20 лв и въпреки че от колцентъра ми казаха, че ще е безпплатна, щом не е по моя вина, от клона на ДСК на Попа не бяха на това мнение. Казах им какво ми е обещано от колцентъра, те казаха “няма начин” и настана лек спор. В крайна сметка, ако не се бях съгласил, нямаше да ми издадат нова пластика. Това беше преди 2 г. С валидност от 2023 до 2028 (предните бяха с давност до 3 г), казах им, че след максимум година и пластиката се разваля и не плаща безконтактно, как ще издържи 5 г? Казаха ми да внимавам и да не я драскам, сякаш аз съм виновен. 2024 пластиката отново се развали, но вече я вкарах в телефона и плащам с телефона само. Но не може това да е решение всеки път. 

Публикувано:

Изобщо не ми трябва безконтактното плащане на пластиката и само заради него няма да я сменям, така или иначе плащам само с тази в телефона, а и току-що внесох пари на банкомат.Отлагам издаването на нова пластика докато съвсем не иска нищо да прави.

Публикувано:
преди 13 минути , aloha8 каза:

Изобщо не ми трябва безконтактното плащане на пластиката и само заради него няма да я сменям, така или иначе плащам само с тази в телефона, а и току-що внесох пари на банкомат.Отлагам издаването на нова пластика докато съвсем не иска нищо да прави.

Не знам какви са им колелата на банкоматите, но лентата е надрана след няколко месеца ползване. С чиповете не съм имал проблеми, но с лентата да. А ДСК упорито отказват да си активират функцията за безконтактно ползване, както е на банкоматите на ОББ например.

Публикувано:
преди 3 часа, Doctor Who каза:

Безплатно е. На гише уточни причината и изчакай да позвънят на отдела, който има ангажимент към картите

Може и по телефона да се заяви подмяната, пак да припомня неимпулсния номер:  0988192640

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 38 минути , Фил каза:

Може и по телефона да се заяви подмяната, пак да припомня неимпулсния номер:  0988192640

Да, струва си да се опита, но на мен в разговор казаха, че ще е безплатна, да ида на гише и я предам. После дамата на гише каза такса 20 лева (оказа се че не зависи от нея) и аз я помолих да звъни на отдела за карти, за да и потвърдят, което и направиха. Очевидно софтуерно не бяха променили нищо. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 25 минути , Doctor Who каза:

Да, струва си да се опита, но на мен в разговор казаха, че ще е безплатна, да ида на гише и я предам. После дамата на гише каза такса 20 лева (оказа се че не зависи от нея) и аз я помолих да звъни на отдела за карти, за да и потвърдят, което и направиха. Очевидно софтуерно не бяха променили нищо. 

Явно по различните клонове е различно. Аз се обадих, заявих подмяната, даже уточнявахме по телефона дали пак ще е MC и понеже служителката не беше наясно, звъня някъде да пита допълнително и после потвърди че ще е MC.  После като отидох в клона да я взема, не е имало проблем с искане за плащане. 
( това беше края на януари) 

• Харесвам 5
Публикувано:

Доколкото си спомням от друга карта на ДСК, където се наложи преиздаване, заявяването по телефона за преиздаване е безплатно, задаването на гише с молба с такса, също и смяна на клона откъдето искаш да я получиш (по телефона безплатно, на гише платено). Може и да бъркам, но такъв спомен имам отпреди няколко години. Може да се провери в тарифата на банката. 

• Харесвам 1
Публикувано:

ДСК имат ново мобилно приложение - DSK Mobile.

Нужно е да се активира със селфи, снимка на ЛК и подобни. Първите 10-15 мин нещо не ми работи при мен - не откриваше сметки и карти, но след това се оправи.

На пръв поглед, освен обновен дизайн, виждам, че има опция онлайн плащанията да се потвърждават чрез приложението, а не със 3D парола в SMS. Активирах опцията за една от картите ми, но в типичен ДСК стил, не виждам начин да я де-активирам, а само.. да я активирам отново. 🤡

Иначе най-после и детайлите на картите като номер, дата на изтичане и CVV вече се виждат и в приложението.

П.П. А след като рестартирах приложението, въпросната опция изчезна от всичките ми карти. 

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 35 минути , yordanov каза:

Нужно е да се активира със селфи, снимка на ЛК и подобни. Първите 10-15 мин нещо не ми работи при мен - не откриваше сметки и карти, но след това се оправи.

На пръв поглед, освен обновен дизайн, виждам, че има опция онлайн плащанията да се потвърждават чрез приложението, а не със 3D парола в SMS. Активирах опцията за една от картите ми, но в типичен ДСК стил, не виждам начин да я де-активирам, а само.. да я активирам отново. 🤡

Иначе най-после и детайлите на картите като номер, дата на изтичане и CVV вече се виждат и в приложението.

П.П. А след като рестартирах приложението, въпросната опция изчезна от всичките ми карти. 

Kole Poluchi li?

• Смея се 6
Публикувано:
преди 1 час, yordanov каза:

Аз все още съм си със приложението (DSK smart) и нищо не ми иска все още.....

Публикувано: (редактирано)

Скоро сигурно ще спрат издаването на нови карти докато не се преподпише новия договора за програманта между дск и уиз понеже имат много проблеми с просрочията.

Редактирано от Ivko

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.