Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Ilian359 каза:

Пробвай през банкомат на Пиреос.

А има ли такса за такива трансакции и участват ли в бонус програмата?

преди 2 минути , iampetko каза:

Кешбек/Wizz кредити дава ли се при трансакции в чужбина?

Да, дава се.

Връзка към коментар
преди 3 часа, zzxxcc каза:

А има ли такса за такива трансакции и участват ли в бонус програмата?

Аз така си плащам данъците с Diners, не съм пробвал с Wizz. Допълнителна такса няма. 

Връзка към коментар

Какво става ако резервирам хотел за след 3 месеца например с безплатна анулация, осчетоводи се транзакцията, прехварля си точките и си букна билет в wizz, a след това откажа резервацията и си ми върнат парите в картата? Дали минават такива номера за използване на кешбека?

• Смея се 1
Връзка към коментар

Аз имам купени билети, осчетоводени,получени точки и прехвърлени в Уиз и получен кредит вече и ми смениха полета и ще си ануливам резервацията, но веднъж като си получил кредит не мисля,че има начин как да ти ги вземат

преди 6 минути , oli_mali каза:

Какво става ако резервирам хотел за след 3 месеца например с безплатна анулация, осчетоводи се транзакцията...

преди 2 минути , lesy каза:

Кешбекът се получава след плащането, т.е. като платиш хотела / използаш услугата.

До колкото разбирам хотела е платен вече

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
В момента, kali каза:

Кредита не ти взимат, но има такса "получаване на суми по карта" - имам такъв случай от преди 10-тина дни, за 666,95 лв. таксата е 3,33 лв.

Това за тази карта на ДСК?

Връзка към коментар

Отделно при връщане на суми се губи от превалутиране. Но при всички случаи такса+превалутиране са под 2%, така че с тази карта сме на плюс при връщане на пари 🙂

Връзка към коментар
преди 4 часа, oli_mali каза:

Какво става ако резервирам хотел за след 3 месеца например с безплатна анулация, осчетоводи се транзакцията, прехварля си точките и си букна билет в wizz, a след това откажа резервацията и си ми върнат парите в картата? Дали минават такива номера за използване на кешбека?

Няма никакъв проблем, този трик работи от години по другите ДСК карти с money-back програмата.

Кешбек/точки се начисляват 2-3 дни след осчетоводяване на транзакцията.

При анулиране и връщане на плащането ДСК са щедри (да се чете "някой от IT отдела още не се е усетил") и НЕ взимат кешбека/точките обратно.

Единствено ще платиш такса за върнато плащане в размер на 0.5% от сумата и евентуалната лека загуба от превалутиране (ако плащането не е било в лева). Но дори така пак си на далавера от около 1.4% върху първоначално платената сума 🙂

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
На ‎19‎.‎9‎.‎2018‎ г. в 15:43, Георги Матеев каза:

Няма никакъв проблем, този трик работи от години по другите ДСК карти с money-back програмата. 

Кешбек/точки се начисляват 2-3 дни след осчетоводяване на транзакцията.

При анулиране и връщане на плащането ДСК са щедри (да се чете "някой от IT отдела още не се е усетил") и НЕ взимат кешбека/точките обратно.

Единствено ще платиш такса за върнато плащане в размер на 0.5% от сумата и евентуалната лека загуба от превалутиране (ако плащането не е било в лева). Но дори така пак си на далавера от около 1.4% върху първоначално платената сума 🙂 

Не мисля че Дск ги интересува анулирано ли е плащането или не и кога . Според мен си взимат своето от търговеца при осъществена транзакция . После ни чарджат и нас за получени пари по КК . Единствения "прецакан" по веригата е търговеца ( хотели , самолетни билети , рент а кар ) . Но най- вероятно и той си го е калкулирал това към разходите щом предлага безплатна анулация .

Връзка към коментар

Нали имаш изхарчената сума, просто я привеждаш цялата. Не е ли така? А първият месец трябва ли да добавиш към нея 45те лв. Годишна такса или тя ти се начислява в края на годината.

Връзка към коментар

Има транзакции в последните дни преди засичането, които не са осчетоводени и те се включват в следващият месец. Затова искам да знам колко точно ми е задължението. Таксата се плаща в края на годината.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Aleksander каза:

На извлечения за период ми дава няма намерени данни

Не, не е там мястото за проверка. Имам чувството, че в сайта на ДСК повече от половината "бутони", или както там се наричат нещата за натискане/кликане, са превеждани в гугъл и то не от английски а директно от унгарски на български. Месечно извлечение в сайта на дскдирект има, но е навряно в кучи г*з 🤣

Намира се:

От първоначална страница (след логването) -> СРЕДСТВА -> Извлечения PDF

Задаваш месеца за който ти трябва -> ПОКАЖИ и се появява нов ред с месеца, примерно 08.2018  и с "бутон" Изтегли

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мисля, че за wizz картата, без значение кога е получена, датата за извлечение е 10то число на месеца. Съответно до 25то число е гратисния период за пълно, безлихвено погасяване

Връзка към коментар
преди 5 минути , КолЮ каза:

Мисля, че за wizz картата, без значение кога е получена, датата за извлечение е 10то число на месеца. Съответно до 25то число е гратисния период за пълно, безлихвено погасяване

Разбрах че трябва на 9то число да се погаси . 

Връзка към коментар
преди 21 минути , Hollywood каза:

Разбрах че трябва на 9то число да се погаси . 

Защо на 9то? Не е необходимо такова смятане и бързане. Не губиш нищо ако изчакаш. На 10то число от банката теглят чертата, след това имаш 15 дни да погасиш всичко без да имаш никаква лихва.

Връзка към коментар

Получена нова карта на 13,09,2018г. До момента имам две транзакции от 14 и 16 септември за 143,44 лв. общо. Вчера получавам смс, че сумата за револвиране ми е 4,30 лв. и ги дължа до 05,10,2018г.

На сайта намирам това:

"Всеки месец на 10-то число за MasterCard и на 20-то число за VISA се изчислява минималната сума за револвиране, която трябва да внесете за ползването на картата. Минималната сума за револвиране не е такса – с тази сума Вие револвирате (възстановявате) част от изразходвания кредитен лимит.

Обърнете внимание: Вие разполагате с 15 календарни дни след падежната дата, за да внесете минималната сума за револвиране или да възстановите цялото си задължение и да се възползвате от допълнителния бонус, който Банката предлага - да не Ви се начислява лихва върху изразходваните суми за покупка на стоки при търговец."

Някой има ли идея какво точно означава този мейл?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.