Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

преди 17 минути , Ivko каза:

Някой има ли на идея ако си вържа картата към акаунта в пейпал и после плащам с него дали пак се начисляват точки?

Би трябвало да се начисляват. Просто на транзакцията в банката ще виждаш PAYPAL*xxxxx*

Връзка към коментар
преди 13 часа, Таньо каза:

Плащане в ebay.co.uk

Total

£ 2.39

53xxxxxxxxxx9 ОПЕРАЦИЯ НА ПОС 14.10.2018 20:40Авт. код: 7xxxxxA

5.58 BGN  

1 GBP = 2.33473 лева       :butcher:

Централен курс:

15.10.2018   1 GBP =    2.2214 лева

Минал си през курса на Пейпал - затова! Винаги при плащане избирай превалутирането да минава през банката издател на картата, без значение коя е тя!

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Да аз в началото докато разбера също минавах по курс на пейпал, който е резачка. Мисля,че само или поне през уеб е по-лесно да се избират по кой курс да се плаща.

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
преди 2 часа, Дидко каза:

Минал си през курса на Пейпал - затова! Винаги при плащане избирай превалутирането да минава през банката издател на картата, без значение коя е тя!

Това е предположение, което не е вярно в моя случай. Плащам редовно с друга КК или ДК по един и същи начин. Такава разлика не е имало.

Мисля, че  мнението на @Ilian359 e правилното и ще споделя след осчетоводяването дали сумата се е променила.

преди 14 часа, Ilian359 каза:

Изчакай 3-4 дни да се осчетоводи. На сетълмент курсът е друг. Последните ми плащания от 12.10 са при курс точно 2.24 BGN/GBP.

От друга страна - винаги мога да направя нова покупка и да споделя резултата тук, а и ми предстои пътуване, в което ще плащам в поне две валути различни от евро. Свикнал съм с курса на превалутиране на Уиз - нищо ново няма да е и този.  🙂

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

А ако внеса ще са над лимита и ще мога да харча повече и да ми се трупат точки ли? Това е първата ми кредитна карта и не съм наясно, извинете за въпросите.

Връзка към коментар

Можеш да си внасяш колкото  и да е над лимита, това няма никакво значение. Пак ще си се трупат точки. Дори ако има да се плаща някаква много по-голяма сума от лимита, парите се вкарват по сметката и те са си като наличност, харчите си колкото си искате. Можете колкото пъти е нужно да си пълните картата и пак да си я харчите, няма никакъв проблем.

Редактирано от Тони
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, EliDion каза:

А ако внеса ще са над лимита и ще мога да харча повече и да ми се трупат точки ли? Това е първата ми кредитна карта и не съм наясно, извинете за въпросите.

Ако разполагаемия лимит е 1000 и внесеш още 1000, ще можеш да плащаш до 2000, вместо 1000. Точките са си според изхарченото.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Някой има ли идея как в дскдирект мога да видя колко пари дължа за периода за харчене и колко за следващия период? Единственото което виждам е минималната погасителна вноска за изминалия период и цялата сума за плащане.

Периода за харчене с Уиз картата е от 10-то до 10-то число с гратисен период до 25-то число. Например харчил съм  пари от 10-ти септември до 10-ти октомври, които трябва да платя до 25-ти октомври. Обаче в задължения виждам всички харчове, до 25-ти октомври, които са задължения за следващ период, който трябва да бъда платен до 25-ти ноември. Изобщо не са разделени на периоди или аз не мога да видя.

Ще дам пример с онлайн банкирането на Уникредит Булбанк, където в секцията за кредитните карти се вижда много ясно сумата която е изхарчена за минал период от първо число до края на месеца и която трябва да се плати на 15-ти за да не се начислява лихва (периода там е от 1ви до края на месеца). Например харчил съм пари от 1-ви до 30-ти септември, които трябва да платя до 15-ти октомври, които се виждат като текущо задължение, а всички харчове след 1-ви октомври трябва да се платят до 15-ти ноември. Ясно и просто. Това обаче го няма в дскдирект и за най сигурно плащам цялото задължение, но това не ми харесва изобщо.

Връзка към коментар

Разгеле, вече разбрах принципа на този дскдирект. Грешката ми е, че искам да видя нещо конкретно, с което съм свикнал вече при друга банка и така не успявам да се ориентирам в начина на ДСК.  Секцията Средства -> Извлечения за период / месец в момента не работи, но pdf извлечението свърши прекрасна работа. Благодаря за помощта.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, според вас нормално ли е при издадена и активна карта  wizz, която получих този петък 19.10., а одобрението ми беше преди 10 дни, да не ми активират членството в Discount клуба. При подаването на документите дадох имейла с който съм регистрирана и номера на сметката (съществуващ профил) в Уиз. От ДСК твърдят, че проблема не е техен, а от кол центъра на Уиз не са сигурни какво ги питам, но ми казват да чакам...

Връзка към коментар
преди 2 минути , Ilain каза:

Здравейте, според вас нормално ли е при издадена и активна карта  wizz, която получих този петък 19.10., а одобрението ми беше преди 10 дни, да не ми активират членството в Discount клуба. При подаването на документите дадох имейла с който съм регистрирана и номера на сметката (съществуващ профил) в Уиз. От ДСК твърдят, че проблема не е техен, а от кол центъра на Уиз не са сигурни какво ги питам, но ми казват да чакам... 

На мен ми активираха членство в Wizz седмица преди да си получа картата 🙄

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И аз имах подобно забавяне. И грешката беше в ДСК. Най-добре е, да се отиде до клон или чрез кол центъра да пробвате да решите проблема. Също така да се уверите, че мейлът е правилно вкаран в системата.

Връзка към коментар
преди 44 минути , Capitan Morgan каза:

На мен ми активираха членство в Wizz седмица преди да си получа картата 🙄

Да, изчетох цялата тема. Някой някъде по веригата не си е свършил работата. Откъде накъде ще звъня по кол центрове ту на едните, ту на другите? Защо нямат връзка помежду си като е партньорска услуга? Ама като застана на гишето за жалби, стават много любезни, само дето кафе не ми сервират...

Връзка към коментар
преди 5 часа, Ilain каза:

Според вас нормално ли е при издадена и активна карта  wizz, която получих този петък 19.10., а одобрението ми беше преди 10 дни, да не ми активират членството в Discount клуба. 

Само час, след като се оплаках тук, дойде потвърждение за активиране на членство в клуба (в неделя). Явно тук има агенти🤔. Ако знаех, щях да пиша по-рано.

Връзка към коментар
На 17.10.2018 г. в 15:39, Тони каза:

На каквато и да е кредитна карта няма как да се надвиши лимита, освен ако не внесеш пари. Дава, че наличността е недостатъчна.

Това не е така изобщо. Кредитен лимит може да се превиши. Даже някой банки си имат такса или наказателна лихва за превишен лимит. Аз лично съм превишавал лимит на карти от ПИБ, Дайнърс, Пощенска.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, 

Нов съм тук, но и аз да споделя нещо...

Не съм чел много назад, но този кредитен продукт е в лв., а при плащане в сайта на Уиз еър е в евро.

Курсовата разлика е убийствена продават ни еврото някъде за около 2,132 лв., т.е. какво излиза, че ако трима души пътуват по-вече от веднъж в годината, примерно 3 пъти, не само че си плащаш груповото членство, но си и назад с парите платени за билетите, защото те събличат от разликата в курса. Вземат ти парите в лв., а цените са в евро. Хубаво на КК в случая е, че има спестовен характер и натрупваш за плащания, които така и така правиш през текущия месец.

В случай, че някой е изхарчил своите натрупани точки в акаунта с удоволствие ще му продам моите, без да търся печалба. Единственият начин да не се губи в случая е да се заплащат двете посоки с две различни карти..., на отиване в лв., а на връщане в евро. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Аз не съм забелязал за каква разлика говориш. Плащал съм и в лв и в евро и после в извлечението са ми вземали толкова, колкото си ги смятам. По-принцип преди плащане може да си избираш в каква валута да платиш и си сравняваш в лв и в евро колко ти излиза и избираш в какво да платиш.

Връзка към коментар
преди 7 минути , Nikolay Sotirov каза:

Здравейте, 

Нов съм тук, но и аз да споделя нещо...

Не съм чел много назад, но този кредитен продукт е в лв., а при плащане в сайта на Уиз еър е в евро.

Курсовата разлика е убийствена продават ни еврото някъде за около 2,132 лв., т.е. какво излиза, че ако трима души пътуват по-вече от веднъж в годината, примерно 3 пъти, не само че си плащаш груповото членство, но си и назад с парите платени за билетите, защото те събличат от разликата в курса. Вземат ти парите в лв., а цените са в евро. Хубаво на КК в случая е, че има спестовен характер и натрупваш за плащания, които така и така правиш през текущия месец.

В случай, че някой е изхарчил своите натрупани точки в акаунта с удоволствие ще му продам моите, без да търся печалба. Единственият начин да не се губи в случая е да се заплащат двете посоки с две различни карти..., на отиване в лв., а на връщане в евро. 

За кой кредитен продукт става дума??

Цените на Уиз са във валута според началното летище и да те товарят страшно много в курса, ако валутата  е различна от тази с която плащаш

преди 2 минути , Ivko каза:

Аз не съм забелязал за каква разлика говориш. Плащал съм и в лв и в евро и после в извлечението са ми вземали толкова, колкото си ги смятам. По-принцип преди плащане може да си избираш в каква валута да платиш и си сравняваш в лв и в евро колко ти излиза и избираш в какво да платиш.

Вероятно става дума за дървения курс на Уиз.

Ако купиш билет София-Лондон цената излиза в лева. Ако избереш евро, то цената минава през много лош уиз курс.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.