Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Точките, които са натрупани в какъв период трябва да се добавят в профила в уиз?  Може ли да се изчака да се съберат повече и примерно след няколко месеца да се прехвърлят?

Връзка към коментар

Месеците за събиране са до 24 ( 2 години) и след йато го прехвърлиш във Wizz имаш една година да ги изхарчиш

В dskdirect може да видиш до кога са ти валидни точките

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 часа, montepinar каза:

А водата, която предлагат също за 3 евро (San Benedetto трапезна, не минерална) след кацане в Берлин я видях точно за 0.11€ в супермаркет на Karstadt.  27 пъти надценка, супер... нали?

Така че тия пазарувания на борда... и на двете компании са на далавера само при парфюмите

Зависи откъде пътуваш. Нас след като ни умориха от жега в чакалнята на Бове и предлагайки вода по €4.50 (бирата беше само €4.20, ама детето й се мръщи), водичката на борда по две евро ми дойде като еликсир.

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, Ilian359 каза:

Зависи откъде пътуваш. Нас след като ни умориха от жега в чакалнята на Бове и предлагайки вода по €4.50 (бирата беше само €4.20, ама детето й се мръщи), водичката на борда по две евро ми дойде като еликсир.

на коя компания е 2 евро? На  борда на Раянеър е 3 евро и точно Сан Бенедето, пълен бляк.. Всеки като отпие и прави някаква физиономия, хаха.  image.png.4ebd28e34352710af55f6ec69621cafd.png

И да, наистина зависи откъде пътува човек... На летището в Кастейон минералната вода е 1 евро, от кафемашина , 500 мл  и минерална, не трапезна. И на мн. други летища е по толкова. На Бове не съм кацал, това е пълен резил 4.50€ . Да не говорим, че на много летища вече масово от чешмите (с фотоклетка) тече САМО хладка и полутопла вода, нарочно.. за да си купуват хората вода, не да си наливат. Последен пример: летище Ница

Връзка към коментар

Кое е било през 2014?   Ако говориш за Кастейон, през октомври 2017 бях на това летище и си взех такава вода от машина, за 1 евро. И на много летища водата е по-евтина, отколкото на борда на Раянеър.   

А за Бове какво да кажа... поредните изедници 😄

Връзка към коментар

В периода 22 - 26 януари имах пътуване с Раянеър София - Хамбург - София. На летището в Хамбург, 2-ри терминал, след като се мине митническата проверка и се отправите в посока ляво към гейт "В" 48 (гейт B 48 и 49 се ползват от Раянеър), точно по коридора преди да се мине паспортната проверка има тоалетни и пред вратата им поставена чешма от която тече студена вода и над нея, на бял лист с големи печатни букви е написано: "ВОДАТА Е ГОДНА ЗА ПИЕНЕ". Чешмичката е с два чучура, единия за пълнене на бутилки, а другия е тип "градинска чешма" с бутонче. Лошото е, че когато реших да снимам се появиха полицаи име предупредиха, че точно на това място има знаци забраняващи снимането. И както се случва за мой късмет, ето и една снимка от електронното табло:

IMG_20190126_184342.jpg

P.S. По повод като се заговорихме за водата по летищата и самолетните компании.  Но темата е:

"Wizz Air кредитна карта от ДСК"

Ако администратора прецени нека да премахне ненужното или го отцепи в друга тема.

Редактирано от MFurlamata
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Hollywood каза:

Има ли такса за връщане на пари по картата?

при мен имаше... 

image.png.44e15d4fbf314bb90f21457f35dd7a61.png

щом на тази сума са ми взели такава такса, сметни си колко ще бъде твоята 😄

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, montepinar каза:

при мен имаше... 

image.png.44e15d4fbf314bb90f21457f35dd7a61.png

щом на тази сума са ми взели такава такса, сметни си колко ще бъде твоята 😄

преди 8 часа, Zaro каза:

Има, около 0,5% май е, ако не се лъжа.

Отнемат ли се  натрупаните от транзакцията  Уиз точки ?

Връзка към коментар

Най-странното е, че 0,5% такса за получаване на  сума по карта чрез ПОС има не само за кредитните, но и за дебитните карти. Като се вземе предвид факта, че за плащане с КК има 1% кешбек, а ти вземат 0,5% при възстановяване, а при ДК няма кешбек и пак ти вземат 0,5%, става неизгодно да се плаща с дебитната, особено ако има някаква вероятност да ти възстановят част или цялата сума по нея.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, chandni каза:

Най-странното е, че 0,5% такса за получаване на  сума по карта чрез ПОС има не само за кредитните, но и за дебитните карти. Като се вземе предвид факта, че за плащане с КК има 1% кешбек, а ти вземат 0,5% при възстановяване, а при ДК няма кешбек и пак ти вземат 0,5%, става неизгодно да се плаща с дебитната, особено ако има някаква вероятност да ти възстановят част или цялата сума по нея.

По принцип таксата им за този тип трансакции е една от най-ниските в страната. Ако става въпрос за дебитна карта и плащането е онлайн, е по-изгодно да се ползва виртуална карта, тъй като при нея нямат такса за възстановяване и така или иначе самата виртуална карта е безплатна.

За сравнение например по тарифа таксата за такава трансакция по дебитна карта на Алианц, Райфайзен, ПИБ, Тексим, Прокредит е 1%, а при Пощенска банка дори 2%.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз мога да дам пример, но с полет от Букурещ, не знам дали те устройва. Полет за Атина за септември. 

Примерът идва като въвеждаш кредитната карта за плащане. В rumbo.es 

Връзка към коментар

Здравейте,

Регистрирах се тук, защото попаднах на разискванията за тази "невероятна" карта. Също така съм попадал инцидентно на други теми в този форум и смятам, че е полезен. По темата и аз съм собственик на такава карта. В средата на януари закупих билети през сайта на WizzAir, с въпросната карта. Стойността на покупките, която беше цитирана на сайта беше 353.94 лева, като това са 3 билета отиване и връщане до Малта и 6 Priority-та. Изненадата ми беше голяма, когато видях, че картата ми е задължена със 195.44 евро. Прочетох темата, но така и не открих подобен случай. Видях, че е коментирано, че разликата може да е от превалутиране. До момента винаги съм си пазарувал билети с карта, но дебитна, VISA, която не е била на ДСК. Въпросът ми е, имате ли идея защо е така. Единственото, което ми хрумва е, че сметката на обслужващата банка на Уиз е в флоринти, но тогава би трябвало да изпращат заявката към мастеркард в евро? Ако действително е така, това ще е най-големият минус на тази карта, която е кобрандирана с идеята да пазаруваш точно от тази компания, а в същото време ти удрят зверската балтия.Прилагам ви и снимка от профила ми в Wizz, но и в издадената фактура е така.

Ще съм благодарен, ако някой може да ме осветли.

Capture.PNG

Редактирано от shakez
Връзка към коментар

Ако сте сменили валутата при плащане, това е курса на wizz, който е меко казано дървен. Плащанията винаги трябва да са в предложената валута, без да се сменя. И тогава картата няма отношение към курса на wizz.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря за отговора. Не, нямам спомен да съм сменял валутата при плащане. Ще дам още веднъж шанс на тази карта за пазаруване в Wizz, ако се получи същото, просто ще спра да я използвам за закупуване на билети от този сайт.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.