Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

@georgebg в крайна сметка успя ли да активираш 3D-то онлайн, че и при мен излиза това съобщение

Не може да извършите тази операция, защото нямате зададено средство за сигурност.

моят ДСК Директ е пасивен, понеже друго нямам в тази банка, освен картата, съответно няма и нужда от някакво средство за сигурност като КЕП или сертификат, та ако ще е само в клон активирането поне да знам като ходя да си взема физически картата

Връзка към коментар
преди 10 минути , antea каза:

@georgebg в крайна сметка успя ли да активираш 3D-то онлайн, че и при мен излиза това съобщение

Не може да извършите тази операция, защото нямате зададено средство за сигурност.

моят ДСК Директ е пасивен, понеже друго нямам в тази банка, освен картата, съответно няма и нужда от някакво средство за сигурност като КЕП или сертификат, та ако ще е само в клон активирането поне да знам като ходя да си взема физически картата

Само на място.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
11 hours ago, antea said:

НЕ - Не успях!  Може и някъде да откриете изтекъл запис на моя безкраен "дебат" с телефонната им поддръжка, жена ми си помисли , че е телефонна любов 🙂 , защото спорих с тях над 20 мин. - прехвърляха ме наляво-надясно и т.н. но те не са виновни 😉 ....

Никой не можа да ми обясни защо не мога да си активирам банкиране с КЕП, след като мога с този КЕП навсякъде да подписвам, дори и в българските държавни институции ... и има закон за това .... който не важи за Банка ДСК.

Другия ми спор в тези 20 мин. беше защо след като на сайта на банката има текст, че в директа мога да си виждам бонус точките по транзакции, те не ми го предоставят - там около 20 пъти им цитирах текста: 

9. Информация за броя на натрупаните точки, срока им на валидност, както и транзакциите, които са ги формирали е достъпна за основния картодържател в личния му профил в ДСК Директ

Та ги отписах, ходих следващата седмица в родната провинция, където една девойка ме обслужи така, че не ми даде душа да се карам с нея 🙂 , активира ми 3Д-то, и ми активира и директа с електронен подпис .... после се оказа, че е активирала да го ползвам със сървърен сертификат, а не с КЕП .. както и да е..все е нещо ... не че ми трябва 😉 , но пък другия път щв отида пак при нея ... за КЕП де, да не си помислите нещо 😍

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар

аз я взех днес от клона и се оказа, че още при подписвне на договора са ми го активирали, на практика ако имаш само кредитна такава карта, ДСК директ е чисто справочен и никакви активни операции не можеш да правиш, включително и заявки  за 3D,  така че е безпредметно всякакво регистриране с електронен подпис или сертификат

Връзка към коментар
11 minutes ago, antea said:

аз я взех днес от клона и се оказа, че още при подписвне на договора са ми го активирали, на практика ако имаш само кредитна такава карта, ДСК директ е чисто справочен и никакви активни операции не можеш да правиш, включително и заявки  за 3D,  така че е безпредметно всякакво регистриране с електронен подпис или сертификат

Например се сетих, че ако имам баниране с КЕП, мога пред директа да заявя 3д код, откриване на сметка, откриване на депозит, искане за кредит, фондове  и т.н. все неща, които вероятно няма да мога да ги направя без активно банкиране с КЕП или без.

Това се опитах да им обясня, че може да искам да работя с тази банка, но там всичко минава през юздите и капаците, които са сложили на служителите ... ама като гледам всичко в БГ вече не ме учудва... то Барни Ръбъл само в бг може да стане министър 😉 ... простете не се сдържах 😂

В ЦКБ ми се чудят как така имам ЦКБ Lite, ЦКБ активно банкиране, ЦКБ мобайл едновременно, а още по-странно е че имам фирмено активно банкиране, без никога да съм имал фирмен КЕП за тази фирма - но това се е случило докато в годините си "развиват" услугите, и така "старите кучета ..опс клиенти" се оказва че ги разбират нещата малко повече .... и въпреки това никой не ми е отнел правата, които по някакъв начин съм придобил 🙂 

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар

ами, да ти кажа, не съм сигурна, че има бг банка, при която да нямаш никаква сметка /тази към кредитната карта не я броим/ и при която е възможно предварително да имаш регистрация с активен достъп с цел бъдещи операции, когато решиш да си откриваш сметки 🙂 може и да бъркам, но работя с няколко банкирания на различни банки и при всички трябва да си "пълноценен" клиент за активен достъп

Редактирано от antea
Връзка към коментар
1 hour ago, antea said:

ами, да ти кажа, не съм сигурна, че има бг банка, при която да нямаш никаква сметка /тази към кредитната карта не я броим/ и при която е възможно предварително да имаш регистрация с активен достъп с цел бъдещи операции, когато решиш да си откриваш сметки 🙂 може и да бъркам, но работя с няколко банкирания на различни банки и при всички трябва да си "пълноценен" клиент за активен достъп

Аз заявявам какво искам да правя и за какво ми трябва, пък те ако искат .... и как така с една мизерна кредитна карта сега имам банкиране със сървърен сертификат т.е. активно ..... значи може, проблема не е в ИТ системата ... а в човешкия фактор.

И къде остава клиента, в крайна сметка това е важното. Аз също съм работил в банка като технически експерт и отблизо съм наблюдавал как колегите се потят да  пишат процедури, как се внедряват нови продукти и т.н., но това беше преди доста години, та явно сега всеки се отнася към клиента като стадо ..... как беше  .... "свиквайте, така ще бъде "

Eто сега се опитвам да вляза в ДСК Директ от половин час (23.15) и ми дава абсолютно неадекватни съобщения  - като не работи е нормално да ми го съобщят така че и пенсионер с спестовна книжка да го разбере ... а то какво:

image.png.64aae2859507a18e83225144eae6df47.png

Сега да поясня, че времето, каквото и да е това като понятие 😉 , няма как да изтече... но добре,че е това отдолу като съобщение (ФАЙЛ КЛОУСЕД 🙂 ) ,  та баща ми на 77 г. ми го обясни и сега съм спокоен , че не е проблема в моя  компютър, в който са вкарали по някакъв начин 4г мобилен нет и аз успявам последната година да го ползвам с другите банки .... но пък от ДСК са специални и сигурно от съображения за сигурност .... или други съобръжения 🤢 .. такива зелени като логото им , не възнамеряват да ми позволят да направя някаква справка в директа ...

ООО ужас, пробвах да си видя салдото в ДСК смарт, че имам плащане в момента, там грешката е още по закодирана и зловеща, сега събудих сина си  да пише програма с която да ми я преведе на човешки език ... неее неее това ДСК не са хора .. извънземни са 🙂 , кефя им се ... а можеше просто да качат една страничка че банкирането им не е достъпно, та даже да го обяват и някой друг ден преди това като нормалните финансови институции ...

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар

Може ли да се купят билети на Wizz с чужда КК Wizz-ДСК, но картодържателя да не пътува? Т.е. да се направи само плащането.

Логично би трябвало да стане- често купувам с моя карта (не ДСК- wizz) билети за някой друг. Но да не би да има ограничение някакво, тъй като картодържателя няма да пътува...

Редактирано от aleksandrina
Връзка към коментар

Може да платиш с твоята карта без да пътуваш през чужд профил с техен discount membership - просто се добавя като метод на плащане. Не може с чужда карта (билa тя на wizz или не) да се използва твоето членство, без да участваш в резервацията. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Единствения лимит е наличността от кредитния ти лимит. Т.е. сумата за която се кандидатства. Като дори и това не може да се нарече лимит, тъй като ако се внесе повече от задължението - то става част от лимита, до изразходването му. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

след колко време горе-долу се появяват точките в ДСК Директ? влизам в меню Карти - Бонус Програми и ми излиза "Нямате активни кампании за лоялност", а то вече изхабих лимита дето се вика 🙂 поне за първите транзакции от 5 април не е ли нормално да виждам вече някакви суми?

Връзка към коментар
В момента, antea каза:

след колко време горе-долу се появяват точките в ДСК Директ? влизам в меню Карти - Бонус Програми и ми излиза "Нямате активни кампании за лоялност", а то вече изхабих лимита дето се вика 🙂 поне за първите транзакции от 5 април не е ли нормално да виждам вече някакви суми?

При мен - от 1 ден т.е. на следващия от осчетоводяването до седмица

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , antea каза:

Няколко работни дни. Може да са 2, може и 5.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А ДСК взема ли такса за смс-ите, които изпраща за направено плащане с картата?

Преди време имах карта, мисля че на ОББ, при която до 5/10 смс-а месечно не се таксуваха.

Сега как е при ДСК?

Връзка към коментар
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

А ДСК взема ли такса за смс-ите, които изпраща за направено плащане с картата?

Преди време имах карта, мисля че на ОББ, при която до 5/10 смс-а месечно не се таксуваха.

Сега как е при ДСК?

Не таксуват смс-ите за транзакции по кредитните карти, включително Уиз картата. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Или аз не разбирам как работят банките, или те не могат да ми обяснят като хората. Днес отивам най-чинно да си погася кредита, който съм използвал в рамките на последния месец. Казва ми служителката 880 лв, но дължите и 26 лв сума за револвиране, общо всичко става 910 лв. Викам тази сума не е ли минималната сума, която да се погася, ако не искам да платя цялата сума? Не, не било това. Това е един вид лихва, за това, че съм използвал парите на банката. Викам а годишната такса какво е? Това било такса обслужване. Да не говорим, че дори служителката не беше наясно, че ако се погаси картата в рамките на 2 седмици от падежната дата, няма да тече лихва на изразходвания кредит. Някой може ли да даде светлина на този казус? Аз останах с убеждението, както ми беше обяснено и от банковия служител, при когото си правих картата, че се плаща в рамките на 2 седмици от падежната дата единствено сумата, която е похарчена.

Редактирано от t_petkov
Връзка към коментар

Хм, нещо подобно май се е случило и с нас. Мъжът ми извади миналия месец такава карта. Отишъл да погасява и се оказва, че е внесъл с около 30 лв повече, но това го разбрах аз малко по-късно. Няма просрочие. Ще вляза после в директа да видя по какъв начин са отразени тия 30 лв.

Връзка към коментар

Правилно си разбрал. Оплачи се от служителката - некомпетентна е. Плащаш 880лв. Колкото си похарчил в рамките на срока който е посочен в договора ти.

преди 2 минути , FlyMeToTheMoon каза:

Хм, нещо подобно май се е случило и с нас. Мъжът ми извади миналия месец такава карта. Отишъл да погасява и се оказва, че е внесъл с около 30 лв повече, но това го разбрах аз малко по-късно. Няма просрочие. Ще вляза после в директа да видя по какъв начин са отразени тия 30 лв.

Би трябвало да стоят надвнесени. Т.е. ако не е харчено трябва да има 1030лв, при лимит 1000лв.

Връзка към коментар
9 minutes ago, EliDion said:

Правилно си разбрал. Оплачи се от служителката - некомпетентна е. Плащаш 880лв. Колкото си похарчил в рамките на срока който е посочен в договора ти.

Би трябвало да стоят надвнесени. Т.е. ако не е харчено трябва да има 1030лв, при лимит 1000лв.

Добре, аз днес покрих кредита от 880 лв, след което покрих въпросната такса за револвиране 26 лв и надвнесох отгоре 250 лв, защото уж служителката ми обясняваше, че ако надвнеса отгоре и си използвам ''моите пари'', няма да използвам дефакто парите на банката и така няма да ми се сложи тази скрита таксичка под формата на "такса за револвиране", но същевременно ще използвам бонус програмата за Уиз. След като всичко това е направено в сметката имам 1250 лв. Не е ли логично да има 1276 лв? Отделно гледам, че днес са ми изтеглили и лихва 1.57 лв? Това откъде при положение, че падежната дата е 10-ти?

Редактирано от t_petkov
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.