Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Днес се занимавах с правилата им, платих данъците си за предходната година и първо тримесечие. Не съм сигурна дали с плащане на данъци ще натрупа някакви точки, но реших са пробвам. Няма банкова такса при плащането им през ПОС на НАП, включително през електронните им услуги. Някой има ли опит при плащането на данъци и осигуровки?

Трупат се.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За въпросната покупка, където искам да направя трябва да ми преведат 900лв в картата, но до колкото видях таксата за превод в кредитната карта е 1лв+1% от сумата, което е 10лв 🙄 и си мисля понеже имам и разплащателна сметка дали да не ми захранят нея и после да си ги прехвърля към кредитната. В този случай нали няма пак тази такса а се плаща такса за вътрешно банков превод между сметки?

Връзка към коментар
5 minutes ago, Ivko said:

За въпросната покупка, където искам да направя трябва да ми преведат 900лв в картата, но до колкото видях таксата за превод в кредитната карта е 1лв+1% от сумата, което е 10лв 🙄 и си мисля понеже имам и разплащателна сметка дали да не ми захранят нея и после да си ги прехвърля към кредитната. В този случай нали няма пак тази такса а се плаща такса за вътрешно банков превод между сметки?

Кредитната ти карта има IBAN и превода към него си е нормален превод към сметка - няма таксите, които описваш. Точно с такива преводи  си погасяме задълженията и превеждаме допълнителни суми.

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар
преди 5 минути , Ivko каза:

Защо не си заредиш картата като вкараш парите на банкомат.Така няма да има никакви такси и можеш да вкараш колко пари искаш 

Връзка към коментар
преди 3 минути , georgebg каза:

Кредитната ти карта има IBAN и превода към него си е нормален превод към сметка - няма таксите, които описваш.

Хмм така ли? Явно съм се заблудил от това,че са ми правили рефънд по картата и са ми вземали такса.

преди 2 минути , muffytoz каза:

Защо не си заредиш картата като вкараш парите на банкомат.Така няма да има никакви такси и можеш да вкараш колко пари искаш 

Ами аз ще правя на друг човек покупка, който е в чужбина и иска да ми ги преведе,а аз нямам от къде да извадя толкова 🙂

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , cybersimo каза:

Ако е превод от чужбина - разбира се че има такса, независимо дали ще ти го преведат по разплащателната или по картата. Входящ валутен превод е

Демек ако реша да си превеждам от Револют към ДСК, има такса?

Връзка към коментар
преди 4 минути , iampetko каза:

Няма такса. Проверено. Преводът пристига от Райфайзенбанк.

Връзка към коментар
преди 5 минути , iampetko каза:

Ако превода е във валута различна от Български лев - да. Или ако нямаш безплатни валутни преводи включени в таксата, която плащаш на ДСК

Връзка към коментар

1 лв + 1%, за които говори @Ivko, е таксата при парични преводи ОТ картата КЪМ ДРУГИ сметки (примерно да захраниш Diners картата си с кредитната на ДСК). При захранване на КК няма такса - както споменаха вече, може и на банкомат. Входящите трансфери в ДСК в чуждестранна валута са безплатни за суми до 100€. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
5 minutes ago, menki said:

Здравейте! Трупат ли се точки, когато пазарувам над лимита на картата или точките се трупат само при пазаруване до определения лимит на картата?

Трупат се. Личен опит👍

Не очаквай, обаче веднага да видиш тези точки. Дори и след осчетоводяването на операцията отиват 1-2 дни, за да се натрупат точките.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Много ми се ще да похваля ДСК.

За хотел, в който спахме преди няколко дни хем веднъж са си дръпнали парите, хем веднъж са ги блокирали.

Обадих се в кол-центъра, казаха, че ще видят какво могат да направят и ще ми звъннат.

След около час ми звъннаха, че парите са отблокирани.

Браво!

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Здравейте,

2 въпрос:

1. Мога ли да захраня директно кредитната сметка или само през техен офис и специален банкомат?

2. Ако я използвам за плащане на transferwise примерно има ли го 1лв + 1 % или си е безплатно?

Поздрави!

Връзка към коментар
преди 22 минути , yordanov каза:

За Transferwise потвърждавам, че ДСК го отчитат като паричен трансфер, т.е. ще вземат такса 1% + 1лв. 

Тази карта е мега дърво. Не само на Transferwise, а и много други подобни услуги се облагат с такса. 

За 5 хил. оборот само 300 лева разпознаха, като такива върху, които да плуча точки и общо таксите ми бяха над 100 лева.

На въпроса как да разбера кои услуги да разпознавам, като паричен трансфер ми отговориха да питам търговеца. Пълен смях.

Като всичките тези транзакции съм ги правил с др. КК и никъде не съм имал такси.

Моментално закрих тази карта. 

Пълна смешка е.

Връзка към коментар
преди 2 минути , MARTiNSHO каза:

За transferwise, Diners и Revolut определено е тъпо да я има тази такса... Доста...

За Револют не начисляват такса (за сега), но не се получават и бонус точки за Уиз.

Връзка към коментар

Картата е супер, обслужването е непоносимо  😉 .

Първата ми транзакция е на 11 март, сега гледам че имам над 19000 точки 🙂 , при една транзакция за 49 лв. към Дайнърс, докато се уверя че имат такса 😉 ..

Връзка към коментар

Може ли да ми каже някой запознат:

1. картата има ли такса за плащане на ПОС в чужбина (както ПИБ има 0,25%)

2. има ли такса за захранване на Revolut

3. Как може да се плаща картата с превод по IBAN и с кеш през банкомат а може ли с друга дебитна карта да става

Връзка към коментар
преди 6 часа, jujo_si каза:

Може ли да ми каже някой запознат:

1. картата има ли такса за плащане на ПОС в чужбина (както ПИБ има 0,25%)

2. има ли такса за захранване на Revolut

3. Как може да се плаща картата с превод по IBAN и с кеш през банкомат а може ли с друга дебитна карта да става

1. Няма такса за плащане в чужбина. Малко е дървен курса за плащане в евро - 1.96 твърдо. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.