Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

преди 6 часа, jujo_si каза:

Може ли да ми каже някой запознат:

1. картата има ли такса за плащане на ПОС в чужбина (както ПИБ има 0,25%)

2. има ли такса за захранване на Revolut

3. Как може да се плаща картата с превод по IBAN и с кеш през банкомат а може ли с друга дебитна карта да става

1. Вече е отговорено.

2. В момента няма такса за захранване на Револют. Казвам 'в момента', защото, например, за захранване на Transferwise има такса и банката може да реши да начислява такава и за Револют без предупреждение.

3. Картата може да се погасява с обикновен банков превод - сметката към картата има IBAN, към който превеждате парите. През депозитен банкомат на ДСК е доста лесно и интиутивно. Просто трябва да изберете на банкомата, че ще внасяте пари и следвате екранните инструкции. Само да се знае, че банкоматите не приемат за внасяне банкноти от 100 лв. Чрез друга дебитна карта не става.

• Благодаря 2
Връзка към коментар
43 minutes ago, yordanov said:

Само да се знае, че банкоматите не приемат за внасяне банкноти от 100 лв.

В клона им на "Московска" пише, че приема и банкноти по 100 лв., но аз заради другите банкомати, бях подготвил само други копюри и не успях да опитам дали е истина 🙂 

Връзка към коментар
преди 53 минути , yordanov каза:

1. Вече е отговорено.

2. В момента няма такса за захранване на Револют. Казвам 'в момента', защото, например, за захранване на Transferwise има такса и банката може да реши да начислява такава и за Револют без предупреждение.

3. Картата може да се погасява с обикновен банков превод - сметката към картата има IBAN, към който превеждате парите. През депозитен банкомат на ДСК е доста лесно и интиутивно. Просто трябва да изберете на банкомата, че ще внасяте пари и следвате екранните инструкции. Само да се знае, че банкоматите не приемат за внасяне банкноти от 100 лв. Чрез друга дебитна карта не става.

На банкомата на Витошка и Парчевич приемат банкноти от 100 лв,лично изпробвано.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Не съм сигурен дали е коментирано (43 страници е темата все пак), но обърнете внимание: 

Таксата за теглене на пари в брой с кредитната карта DSK-Wizzair от банкомати на групата OTP в чужбина е числом и словом 2.00 лв.

Имат банкоматна мрежа в Унгария, Румъния, Словакия, Хърватска, Черна Гора, Сърбия, Украйна и Русия. 

Таксата им за теглене в България впрочем, не е така изгодна. 

За чужбина обаче, където има OTP са си супер. Банката в която получавам заплатата си ме таксува повече за теглене на кеш в чужбина, дори с дебитна карта.  

• Харесвам 6
Връзка към коментар
На 27.05.2019 г. в 13:52, Ilian359 каза:

Редно е вече да са обучили банкоматите да приемат и двата вида.

Да, редно е, но не се е случило все още. В четвъртък отново не приемаха столевки.

От съпорта отговориха, че техните специалисти работят по проблема без да се обвържат със срок за решаването му.

Връзка към коментар
1 hour ago, Преслава said:

Здравейте, знаете ли дали с картата може да се извърши превод с платежно нареждане в клон на банката? И дали такова плащане трупа точки?

Не може.

Връзка към коментар
On 5/29/2019 at 12:22 PM, KAMEN_MAGELLAN said:

Не съм сигурен дали е коментирано (43 страници е темата все пак), но обърнете внимание: 

Таксата за теглене на пари в брой с кредитната карта DSK-Wizzair от банкомати на групата OTP в чужбина е числом и словом 2.00 лв.

Имат банкоматна мрежа в Унгария, Румъния, Словакия, Хърватска, Черна Гора, Сърбия, Украйна и Русия. 

Таксата им за теглене в България впрочем, не е така изгодна. 

За чужбина обаче, където има OTP са си супер. Банката в която получавам заплатата си ме таксува повече за теглене на кеш в чужбина, дори с дебитна карта.  

При Уникредит тегленето от банкомат на групата в чужбина е безплатно, което е още по изгодно 🙂 При ОТР тези два лева са изгодни само ако не си “фиксираш“ курса на теглене. Ако го фиксираш може да ти вземат през курсова разлика около 10% от сумата, която си теглил от банкомата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Точно така е Topfly !

Когато ползвах DSK-Wizz картата си в Хърватска на банкомат на OTP, устройството ми предложи ужасяващ курс на обмяна. 

По-конкретно за 1000 HRK искаше да ми вземе от сметкта 282 лева, при положение, че по фиксинг 1000 HRK = 262 BGN, т.е. 20 лв. разлика !

Аз разбира се не се хванах и избрах другата опция озаглавена "without conversion".

За мое изумление, след тегленето проверих транзакциите си през дск директ и какво да видя ! Блокирани (hold) 282 лв. по картата ми ! Побеснях !

Едва след няколко дни, когато транзакцията беше осчетоводена и "hold"-a беше свален,  видях че окончателно са ми заверени като разход 265 лв. , което е достатъчно добър курс. 

Мислех си, че е така само в Хърватска, където се оказа, че много други банки използват този трик, но явно тази отвратителна практика е "усвоена" от всички банки в групата ОТP.   

Връзка към коментар
преди 1 час, KAMEN_MAGELLAN каза:

Точно така е Topfly !

Когато ползвах DSK-Wizz картата си в Хърватска на банкомат на OTP, устройството ми предложи ужасяващ курс на обмяна. 

По-конкретно за 1000 HRK искаше да ми вземе от сметкта 282 лева, при положение, че по фиксинг 1000 HRK = 262 BGN, т.е. 20 лв. разлика !

Аз разбира се не се хванах и избрах другата опция озаглавена "without conversion".

За мое изумление, след тегленето проверих транзакциите си през дск директ и какво да видя ! Блокирани (hold) 282 лв. по картата ми ! Побеснях !

Едва след няколко дни, когато транзакцията беше осчетоводена и "hold"-a беше свален,  видях че окончателно са ми заверени като разход 265 лв. , което е достатъчно добър курс. 

Мислех си, че е така само в Хърватска, където се оказа, че много други банки използват този трик, но явно тази отвратителна практика е "усвоена" от всички банки в групата ОТP.   

Каква беше таксата на банката за теглене на 262 лева от банкомат с КК.

Връзка към коментар

2,00 лв., без значение от сумата, съгласно Тарифата на Банка ДСК за картов продукт DSK-Wizzair при теглене на ATM от групата ОТП в чужбина.  

Вж. седем поста по-нагоре 😉 

С повечето други кредитни карти би ми струвало "arm and leg", както казват ингилизите 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
15 minutes ago, Shlosera said:

Нека не забравяме, че освен таксата, лихвата започва да тече от момента на тегленето. 

По принцип за всички КК го знам това условие, но в условията на ДСК не го виждам ...

Връзка към коментар

Нека не забравяме, че освен таксата, лихвата започва да тече от момента на тегленето. 

Мхм.

Ако използваш пари от кредитния лимит. 🙂 

P.S.:

Имам тежка алергия към плащането на такси и лихви. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Това означава ли, че ако имам 1000 лв лимит, изхарчил съм 200 и ако искам да изтегля 200 лв, трябва да внеса на сметка 400? От тези 400 смятам  200 за да се покрие кредита и още 200 за да мога да ги изтегля без да плащам лихва, т.е. за да разполагам с пари кеш в чужбина. След тегленето ще останат налични 1000 пак. Правилно ли разбирам логиката?

Наскоро забелязах в разпечатката 1.90 лв лихва, а и аз имам особена непоносимост към плащане на скъпи лихви. Звъннах в банката да питам, от където ме светнаха, че правил паричен трансфер чрез Worldremit, което се смятало като теглене на банкомат, подобно на захранване на микросметки, paysera и т.н. Пратих 160 лв чрез тази система, за което ме таксуваха 2.60. 

Връзка към коментар
преди 15 минути , Shlosera каза:

160 лв чрез тази система, за което ме таксуваха 2.60. 

Паричен трансфер на карти ДСК (без значение ДК или КК) е 1% + 1лв. Единствено за виртуалните са "ларж" и не ти вземат 1 лв, а "само" 1% от сумата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 31.05.2019 г. в 14:02, KAMEN_MAGELLAN каза:

Ами не може да се олихвяват пари, които не са заем. Ако си изтеглил твои собствени, разполагаеми средства не могат да търсят лихва за тях. 

Ами не може но дори да си изтеглил от твоите пари които си надвнесъл в кеш в картата, пак дължиш 1лв + 1% за теглене в кеш. Освен това не ми е ясно  колко ще е тази лихва която започва да тече веднага. По принцип аз знам едно: кредитната карта не е за теглене на кеш, ако теглиш кеш после боли, а при ДСК боли още повече защото лихвата започва да тече веднага.

Да ви питам: 

Бонус точките само на Wizzair ли могат да се ползват

Бонус точките автоматично ли отиват в WIzz-акаунта или се прехвърлят ръчно когато сам решиш

• Харесвам 1
Връзка към коментар
19 minutes ago, jujo_si said:

Ами не може но дори да си изтеглил от твоите пари които си надвнесъл в кеш в картата, пак дължиш 1лв + 1% за теглене в кеш. Освен това не ми е ясно  колко ще е тази лихва която започва да тече веднага. По принцип аз знам едно: кредитната карта не е за теглене на кеш, ако теглиш кеш после боли, а при ДСК боли още повече защото лихвата започва да тече веднага.

Да ви питам: 

Бонус точките само на Wizzair ли могат да се ползват

Бонус точките автоматично ли отиват в WIzz-акаунта или се прехвърлят ръчно когато сам решиш

Бонус точките могат да се ползват само за Уизеър - билети, приорити, места, ново членство и т.н.

Бонус точките не отиват автоматично в Уиз, а ги прехвърляш чрез усвояване от ДСК Директ. Имат валидност в ДСК Директ 2 години, а в Уиз 1 година от прехвърлянето им.

Връзка към коментар
7 hours ago, jujo_si said:

Ами не може но дори да си изтеглил от твоите пари които си надвнесъл в кеш в картата, пак дължиш 1лв + 1% за теглене в кеш. Освен това не ми е ясно  колко ще е тази лихва която започва да тече веднага. 

Да, за теглене в България.

За теглене в чужбина на OTP банкомат е 2 лв. без допълнителен процент, което е много по-добре от множество други карти, в т.ч. дебитни. Точно това коментираме вече трети път.

Лихвата, която започва да тече веднага е същата онази договорена лихва, която за не-кешови операции тече след гратисния срок.

Голяма е. Колко точно - не помня и не ме интересува, честно казано. Имам три кредитни карти и до ден днешен не съм платил и стотинка лихва. Въпрос на организация.

Връзка към коментар
8 hours ago, Ivko said:

Аз не мога да разбера за тази карта след като се трупат точки от услуги на Уиз защо не я направиха и да важи и за бокупка и на борда?!

Ами защото не може да стане по чисто организационни причини, предполагам.

Парите от wizz профила си можеш да харчиш само през профила си, което трудно да стане на борда.

Колкото до точките, които "имаш картата си", то тази информация се намира в базата данни на ДСК. 

Уизз не знаят колко пари оборот си натрупал, респективно - колко точки имаш "в картата" си.  Тази информация се намира в базата данни на ДСК. 

Wizz знаят само колко пари имаш "заредени" в профила ти в ТЕХНИЯ сайт, разбирай в тяхната база данни. Подозирам, че за да се "заредят" пари в уиз акаунта ти, ДСК прави паричен превод към тях (евентуално с известно сконтиране).

Така или иначе това са две независими бази данни (респективвно сметки) и не вярвам която и да е страна да дава на другата достъп, още по-малко права за операции по сметката на другата компания. 

Все едно да имаш 100 лв. в банка А и още 100 в банка Б и да искаш да наредиш плащане за 150 лв. от сметката си в банка Б, щото имаш общо 200 лв. 🙂 

Няма да стане, нали ?

Да, имаш парите, твои са си. Да, можеш по всяко време да преведеш от А в Б необходимата сума и после да наредиш плащането. Но това са две различни сметки на две различни места 😉, не можеш да ползваш парите в тях - все едно са в една и съща сметка, нищо че са все твои.

И освен всичко друго: през POS терминалите картовите оператори обработват данни за плащания с валутни единици, пари демек. Visa, Mastercard и т.н. няма как да обработят плащане с "точки". 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

E, да се ползват Уиз кредитите (а не ДСК точките) на борда е напълно възможно да се направи, въпрос на софтуер.

Бритиш със сигурност продават сандвичи и напитки срещу Avios на борда.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.