Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

На 30.05.2019 г. в 19:01, Topfly каза:

При Уникредит тегленето от банкомат на групата в чужбина е безплатно, което е още по изгодно 🙂 При ОТР тези два лева са изгодни само ако не си “фиксираш“ курса на теглене. Ако го фиксираш може да ти вземат през курсова разлика около 10% от сумата, която си теглил от банкомата.

Tова е за дебитните им карти. 

Връзка към коментар
преди 6 часа, jujo_si каза:

Трябва да си много тъп за да си изпукаш бъдещите полети по кафе кола и закуски 🙂 🙂 🙂 

Аз имах предвид да ми се трупат точки от покупки на борда с картата, а не с тях да си купувам неща.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
23 minutes ago, Ivko said:

Ами не се аз си плащам редовно на борда с нея, а и в условието пише само за услуги на сайта.

А в ДСК при плащане с картата на покупка от борда не ти ли се трупат бонус точки? Би трябвало да натрупа дори и при покупка на борда на Райън.

Май се объркаха понятията бонус точки и уиз кредити🙂

Връзка към коментар

След като ми изгоря испанската кредитна, а с Уиз имам много малък лимит от 700лв, се оказа, че не може да се вдигне.

Трябвало всичко наново да се започне, само не разбрах и нова карта ли ще издават.

Не мога да проумея как така не може да се сменя лимита или ако може, все едно се кандидатства за нова карта, тези са напълно луди.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Alexander каза:

След като ми изгоря испанската кредитна, а с Уиз имам много малък лимит от 700лв, се оказа, че не може да се вдигне.

Трябвало всичко наново да се започне, само не разбрах и нова карта ли ще издават.

Не мога да проумея как така не може да се сменя лимита или ако може, все едно се кандидатства за нова карта, тези са напълно луди.

За какво ти е да вдигаш лимита? Вкарваш например 1500 лв и правиш покупка за 1500 лв

• Харесвам 1
Връзка към коментар
8 minutes ago, Alexander said:

Обвързано е с отпускане на кредит, затова процедурата навсякъде е почти еднаква. Едните банки - казваш сума или те одобряват или не (ЦКБ), други като Пощенска - подаваш документи и ти казват какъв лимит ти отпускат, съгласяваш се или не ... така май беше и при ДСК.

За Дайнърс не си спомням, но в началото ми обещаха, че след 6 месеца може да говорим да го вдигнат, после като подавах документи за новите им карти се разбрахме да вдигнем и лимитите ....

Виж поне какво ти предлагат и дали си заслужава ...

Връзка към коментар
преди 1 минута , cybersimo каза:

За какво ти е да вдигаш лимита? Вкарваш например 1500 лв и правиш покупка за 1500 лв

Така правя, но не е удобно, да не говорим, че понякога е невъзможно да се реагира, понеже имам лимити за теглене в брой от другите карти по 400лв на ден. Та ще ми трябват поне 2 дни за заредя едни 1500-2000лв.

В момента, georgebg каза:

Обвързано е с отпускане на кредит, затова процедурата навсякъде е почти еднаква. Едните банки - казваш сума или те одобряват или не (ЦКБ), други като Пощенска - подаваш документи и ти казват какъв лимит ти отпускат, съгласяваш се или не ... така май беше и при ДСК.

За Дайнърс не си спомням, но в началото ми обещаха, че след 6 месеца може да говорим да го вдигнат, после като подавах документи за новите им карти се разбрахме да вдигнем и лимитите ....

Виж поне какво ти предлагат и дали си заслужава ...

Нищо не предлагат, картата е Уиз, каквато имам,  дори не знам, как се процедира, ако се изкара нова, какво става с точките от старата.

Няма да се занимавам с тях, подадох за кредитна Виза на ПИБ.

Връзка към коментар
5 minutes ago, Alexander said:

подадох за кредитна Виза на ПИБ

Единственото хубаво на това е, че можеш да се откажеш до 14 дена от договора си за тази "банкова" услуга и бягаш далеч от такива банки ...

Връзка към коментар
преди 3 минути , Фичо каза:

Има ли начин и ако да - откъде - да получавам на е-mail  месечното извлечение по кредитна карта и/или sms със сумата за пълно погасяване на изразходваните суми?

Държиш да е на e-mail / SMS ли...? Не те ли устройва от ДСК директ...? Виж, че и Diners спират месечните извлечения по e-mail "заради GDPR" :laugh:

Връзка към коментар
преди 13 минути , georgebg каза:

Единственото хубаво на това е, че можеш да се откажеш до 14 дена от договора си за тази "банкова" услуга и бягаш далеч от такива банки ...

Не съм си и представял, че не мога да се откажа, след като само съм подал само искане и чакам да ме одобрят.

Обикновено след това има десетки подписи и чудеса при взимането на картата.

Нямаше и 5 минути след подаването на заявката през ДСК и ми се обадиха!!

Връзка към коментар
преди 35 минути , chandni каза:

Държиш да е на e-mail / SMS ли...? Не те ли устройва от ДСК директ...?:laugh:

Да, аз съм много разсеян човек и забравям да погледна в ДСК-директ. :rolleyes:
Просто искам вместо "Минимална сума за револвиране", да ме информират за "пълна сума за погасяване", ама не виждам такава опция. 

Абе дертът ми е, че с всички тези реални, виртуални, агрегиращи (curve)  и разни други карти, вече съвсем се омотах :grin: , а най-много ме дразнят различните дати на отчетните  периоди на различните карти - толкова ли не може всички да са на календарен месец и човек да си знае? Да, ама не - едната до 20-то число, друга - до 15-то число, друга - до края на месеца...:dash1:

Връзка към коментар
преди 3 минути , Фичо каза:

Да, аз съм много разсеян човек и забравям да погледна в ДСК-директ. :rolleyes:
Просто искам вместо "Минимална сума за револвиране", да ме информират за "пълна сума за погасяване", ама не виждам такава опция. 

Абе дертът ми е, че с всички тези реални, виртуални, агрегиращи (curve)  и разни други карти, вече съвсем се омотах :grin: , а най-много ме дразнят различните дати на отчетните  периоди на различните карти - толкова ли не може всички да са на календарен месец и човек да си знае? Да, ама не - едната до 20-то число, друга - до 15-то число, друга - до края на месеца...

Направи си живота по лесен както правя аз - никога не оставям дори и стотинка да има за револвиране или погасяване. Просто си държа всички кредитни карти с надвнесени средства и довнасям преди да станат на минус. 

Так нито помня дати, нито ме интересуват извлечения

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, georgebg каза:

други като Пощенска - подаваш документи и ти казват какъв лимит ти отпускат

За което си плащаш такса за разглеждане на документи.

преди 7 часа, Фичо каза:

а най-много ме дразнят различните дати на отчетните  периоди на различните карти - толкова ли не може всички да са на календарен месец и човек да си знае? Да, ама не - едната до 20-то число, друга - до 15-то число, друга - до края на месеца...:dash1:

Това пък за мен е най-голямото предимство. Понеже винаги съм на минус, харча от едните карти, докато погасявам другите 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

накратко предимствата:

1) 45лв годишна такса която се избива дори само за членството в Wizz Discount Club което струва 59.99EUR за 1+5 човека

2) 2% кешбек (4% на Wizzair.com) който идва веднага а не след 6 месеца както е при другите карти

и недостатъците:

1) банка ДСК е отвратителна ужасна банка с която не искам да си имам работа

2) валутните курсове са по-неизгодни от другите карти но кешбека компенсира за това

3) паричните трансфери като теглене на банкомат и прехвърляне на пари по други карти се таксуват 1лв + 1% + лихва без гратисен период, започва да тече веднага 

4) Не можеш да си плащаш комунални сметки с картата през онлайн банкирането им ДСК Директ

5) кешбека се ползва само на Wizzair.com 

6) зареждането не може да става с карта, трябва да е на банкомат на ДСК с кеш или с банков превод който нормално е към 2лв.

За мен тази карта е много много по добра карта от всичко отсанало на пазара и се допълва идеално с Diners. Съжалявам че не съм разбрал за нея по-рано.

Аз ще си закрия кредитната на ПИБ, нарочил съм ги още откак намалиха кешбека на 0.5% и сложиха такса за ПОС в чужбина 0.25% - дойде техния ред.

В момента чакам за одобрение и ще имам Wizz и Diners като 1ва карта досега ми беше Diners сега ще е вече Wizz. В ПИБ ще ми остане дебитната карта но ще си пусна пакета "Моят Избор Онлайн" за 3лв вместо 2лв досега и това ще ми даде безплатен онлайн банков превод за да си плащам Wizz картата вече с превод. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Някой наясно ли е натрупаните точки в дск, след като се прехвърлят  в уиз в лева или евро ги прехвърлят? Питам защото  прехвърлих преди време натрупани 15000 точки, които са 150лв,а в уиз ми прехвърлиха 74.46€=146лв.Предполагам разликата идва от дървения курс. За това питам някой дали ги получава в лв или само в евро ги прехвърлят? 

Връзка към коментар

Моите ми ги прехвърля в лева. 

То всъщност ДСК винаги прехвърля съответната сума в български левове (1 т. = 1 стотинка). 

Въпросът по-скоро явно е: в каква валута е "сметката" ти в Wizz и от какво зависи това ?

Конкретно моята Wizz сметка категорично е в левове. Всеки път - колкото точки съм превеждал, точно толкова лева и стотинки са пристигали в сметката ми. Дори в момента имам 70 и нещо стотинки (могат да се харчат само "цели" левове).

За информация: акаунтът ми е с настройка - български език, валута за показване на цените - BGN, адрес за фактуриране в България, освен това осъществявам достъп до системата им от България (от български IP адрес). Не знам кое точно от тези неща има водещо значение за да ти определят в каква валута да ти водят сметката. 

Ако по някаква причина сметката ти при Wizz се води в евро, нормално да имаш някаква загуба при превалутирането от лева в евро.

Защо не пишеш на съпорта на Wizz ? Ще бъде интересно за всички да разберем отговора. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ндааа, говорих със съпорта на уиз. Когато съм си правил акаунта и съм направил първо плащане, каквато валута съм избрал тогава в такава си оставало. Не можело да се смени по никакъв начин, което е странно. Ако бях платил във форинти те ли щяха да останат? Тъпо малко

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
57 minutes ago, Branko said:

Ндааа, говорих със съпорта на уиз. Когато съм си правил акаунта и съм направил първо плащане, каквато валута съм избрал тогава в такава си оставало. Не можело да се смени по никакъв начин, което е странно. Ако бях платил във форинти те ли щяха да останат? Тъпо малко

Сега погледнах в пощата си потвърждението, когато си създадох акаунта - български е, парите са в лева. Първото ми плащане е в румънски леи. Нещо май не са ти дали адекватно обяснение. Ти в България ли си създал акаунта и от българската версия на сайта ли?

Връзка към коментар
преди 4 часа, Branko каза:

Някой наясно ли е натрупаните точки в дск, след като се прехвърлят  в уиз в лева или евро ги прехвърлят?

преди 2 часа, KAMEN_MAGELLAN каза:

Моите ми ги прехвърля в лева. 

То всъщност ДСК винаги прехвърля съответната сума в български левове (1 т. = 1 стотинка).

И при мен е така и топъл пример: вчера прехвърлени и днес отразени

2F05333C-22B5-4DCA-9646-FA31AA9D954C.jpeg

Прехвърлят ми се в лв и отделно през Уиз линка ми идват после пак в лв и няма значение каква валута ще дадеш в профила в букинг и в каква ще направиш резервацията дали лв или евро те ти смятат точките във валутата на страната в която си напраил резервацията и след превалутиране ти идват в лв.

1584EAB6-F06E-4FDB-8C01-4448B2DEF00F.jpeg

9 точки т.с. 9 евро са ти 10%

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.