Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Проблема с ниския лимит се решава лесно - просто си ползваш картата като дебитна. Зареждаш си сметката и си харчиш, че и лихви не им плащаш (не, че това би трябвало да е презумпцията и целта на банката). На мен на времето ми отпуснаха 1'000 лева, едно голямо нищо за пътуващи хора, които уж са им целевата група. За повече от това ми искаха бумажки като за отсичането на 2-3 гори с дървета, хайде нямаше нужда. И това при положение, че имат достъп до централен кредитен регистър и т.н. То сега може още по-лесно да им е, ползвайки хакнатите данни от НАП, въпроса е желание да има 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 10 минути , Таньо каза:

Не се отказвай! Убеден съм, че ще си един от малкото клиенти с толкова нисък лимит и толкова високи бъдещи обороти. 🙂

Нищо чудно да те премират с нещо!

Картата има причина да бъде желана, а банката е сякаш една идея над средното ниво на българските банки.

Хихи, по-малък лимит нямаше:)))

На  мен ми трябва кртата, не ми трябва лимитът им:))))

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Обади ми се любезен младеж по телефона и се разбрахме, че срещу депозитот 560 лева ще ми издадат КК с лимит 500. 

Разбрахме се и в кой клон да отида,като намеря време,ще кажа , какво става нататък.

и защо срещу депозит, като че ли си някое студентче

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 51 минути , ДиянаВ каза:

Това ли трябваше да прочета от осма страница? Направих си домашното @ven62

:wink: Това беше шега. Разбира се, че е по-лесно да се пита нещо конкретно, отколкото да се чете 2 часа.

преди 43 минути , AlexandraKo каза:

...

Ама, като ви слушам, най- добре, да намеря някой, работещ там и да му възложа задачата, пък аз да ида, като са готови.

Това ме подсети за нещо дето не съм ви го разказвал:

Аз работя в една сграда в която на партера има офисче на ДСК. И ги ползвам от време на време.

Та преди няколко дни слизам за да си внеса по кредитната карта малко пари.

На гишето винаги уточняваме по 5 минути за коя точно карта става въпрос (имам и KK Galaxy и DSKWizz)

И служителката като разбра, че е за Wizz започва да ми обяснява:

- Нали знаете, че може да си гледате точките тук, да си прехвърляте в Wizz и да си купувате билети с тях....

Аз и отговорих, че това го знам, но не бързам да ги прехвърлям, защото срокът на точките в ДСК (преди прехвърлянето във Wizz) е по-голям. А и има и други начини за евтини билети.

- О да, има един сайт на български, там много подробно се обяснява за евтини билети, но с различни карти..."

- За Магеланци ли говорите?

- Да.

:smile:

Взех и имейла и й пратих няколко линка от сайта.

И сега чете най-важните неща в magelanci.com (Пътеписите от Ven62) :grin:

--------------

Та така, вече си имам мой  човек в ДСК.

:dance2:

• Харесвам 5
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

:wink: Това беше шега. Разбира се, че е по-лесно да се пита нещо конкретно, отколкото да се чете 2 часа.

Това ме подсети за нещо дето не съм ви го разказвал:

Аз работя в една сграда в която на партера има офисче на ДСК. И ги ползвам от време на време.

Та преди няколко дни слизам за да си внеса по кредитната карта малко пари.

На гишето винаги уточняваме по 5 минути за коя точно карта става въпрос (имам и KK Galaxy и DSKWizz)

И служителката като разбра, че е за Wizz започва да ми обяснява:

- Нали знаете, че може да си гледате точките тук, да си прехвърляте в Wizz и да си купувате билети с тях....

Аз и отговорих, че това го знам, но не бързам да ги прехвърлям, защото срокът на точките в ДСК (преди прехвърлянето във Wizz) е по-голям. А и има и други начини за евтини билети.

- О да, има един сайт на български, там много подробно се обяснява за евтини билети, но с различни карти..."

- За Магеланци ли говорите?

- Да.

:smile:

Взех и имейла и й пратих няколко линка от сайта.

И сега чете най-важните неща в magelanci.com (Пътеписите от Ven62) :grin:

--------------

Та така, вече си имам мой  човек в ДСК.

:dance2:

Малииии, завижд, завижд!

преди 22 минути , neuromancer каза:

и защо срещу депозит, като че ли си някое студентче

Щот не ща да им показвам доходи.:))))

Публикувано:

Ами за сравнение, аз от години съм член на програмата на ЛАТАМ за лоялни клиенти и естествено купувам доста билети от тях. Обадиха ми се да ми предложат кобрандирана карта без такса за първата година, и си бях одобрен предварително, не са ми искали да доказвам нищо. Аз съм и самонает и без това...

Сега се чудя дали да я държа тая карта, че и изтече безплатното, а програмата им ме дразни все повече. По-лошо е, че свястна програма май не остана.

• Харесвам 1
Публикувано:

Много странно, моят лимит е 1000лв и не са ми искали никакви доходи да доказвам. Казаха ми още по телефона, че до 2000лв не обследват доходи. И определено става само с 1 ходене /ако предварително си попълнил онлайн със сертификата декларацията им/. Разбрахме се по телефона, че когато е готова пластиката, тогава ще ида да подпиша. Малко преди да отида ми активираха членството. А като отидох на място всичко беше готово, само се подписах, дадоха ми картата, активираха 3Д паролата, смс-ите и ДСК директ и си тръгнах. И това в провинциален клон като троянския, определено останах приятно изненадана.

Публикувано:
преди 16 минути , ivelina666 каза:

Много странно, моят лимит е 1000лв и не са ми искали никакви доходи да доказвам. Казаха ми още по телефона, че до 2000лв не обследват доходи. И определено става само с 1 ходене /ако предварително си попълнил онлайн със сертификата декларацията им/. Разбрахме се по телефона, че когато е готова пластиката, тогава ще ида да подпиша. Малко преди да отида ми активираха членството. А като отидох на място всичко беше готово, само се подписах, дадоха ми картата, активираха 3Д паролата, смс-ите и ДСК директ и си тръгнах. И това в провинциален клон като троянския, определено останах приятно изненадана.

Странно, не странно, за втори път кандидатствам онлайн. Първия път, поисках1000 лева, рекоха, да представя ДД. И аз се отказах. Даже, тогава, момата, дето ми се обади, рече, че с депозит не може, само, с доказване на доходи. Не ми е проблем доказването, проблем ми е, че не мога да си нося ДД, на когото му скефне да я поиска.Отделно, дето имам и твърде прилична  пенсия, наеми и пр. Аз разбирам, да искам голяма сума, ама, за толкова...

Нямам и никога не съм имала сметки в ДСК.

Може би, това също е от значение. 

Клиент съм на УКБ от 20 и кусур години. Там са ми всички сметки, вървят наемите, пенсията, здравната каса. Дадоха ми огромен заем, без ипотека,  без дори, да нося ДД. Ама всичко им е ясно.Че мога да си го плащам. 

Положително развитие, при ДСК, явно има, щом, вече може и с депозит. Даже днес, предложих да внеса 1000 лева, момъкът рече, че 560 за кредит 500 са напълно достатъчни.

• Харесвам 2
Публикувано:

това с УниКредит и големите заеми е масово, отпускат гигантски овърдрафти на доста народ и фирми, ама имат яко паричен ресурс за пласиране...

• Харесвам 1
Публикувано:
50 minutes ago, ivelina666 said:

И това в провинциален клон като троянския, определено останах приятно изненадана.

Балканджиите са хубави хора, затова😉

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Хехе, най-вероятно 🙂 Никога не съм имала допирни точки с ДСК и бях скептично настроена, от всичко което бях чувала за тях. Обаче явно има и изключения.

Публикувано:
13 minutes ago, ivelina666 said:

Хехе, най-вероятно 🙂 Никога не съм имала допирни точки с ДСК и бях скептично настроена, от всичко което бях чувала за тях. Обаче явно има и изключения.

Просто гледат в кредитния регистър какви заеми имаш и сравняват с осигурителния ти доход, за проверката на който, даваш съгласие, подписвайки документ през телефона.  Така и решават какъв лимит да отпуснат. Вече ако сметката не се "върже" искат ДД или депозит ...

При @AlexandraKo вероятно виждат само пенсията, и големия заем води до проблем в сметката им 😉 ...

Но важното е че с депозит става, наистина по-важна е картата, отколкото лимита, затова и аз не се натискам за по-голям ..

Публикувано:
преди 23 минути , georgebg каза:

Просто гледат в кредитния регистър какви заеми имаш и сравняват с осигурителния ти доход, за проверката на който, даваш съгласие, подписвайки документ през телефона.  Така и решават какъв лимит да отпуснат.

Това не е точно така, в смисъл ако правеха така едва ли щяха да ми дадат смешните 1'000 лева кредитен лимит. И то при положение, че съм клиент на частното им банкиране, при тях си получавам доходите, нямам заеми освен 2-3 кредитни карти и т.н. За по-голяма сума искаха някакъв безумен списък с документи. При абсолютно същите условия, без да имам сметки в ПИБ, без каквито и да е обезпечения, Дайнърс ми дадоха няколко пъти по-голям лимит. Поне аз съм се отказал да търся каквато и да е логика в решенията на ДСК.

• Харесвам 3
Публикувано:
1 hour ago, logist13 said:

Това не е точно така, в смисъл ако правеха така едва ли щяха да ми дадат смешните 1'000 лева кредитен лимит. И то при положение, че съм клиент на частното им банкиране, при тях си получавам доходите, нямам заеми освен 2-3 кредитни карти и т.н. За по-голяма сума искаха някакъв безумен списък с документи. При абсолютно същите условия, без да имам сметки в ПИБ, без каквито и да е обезпечения, Дайнърс ми дадоха няколко пъти по-голям лимит. Поне аз съм се отказал да търся каквато и да е логика в решенията на ДСК.

Така е, даже си има за всяка КК, съответния процент, по който изчисляват "вноската" т.е. ти намалят от дохода, допълнително по другите кредити също и съответната сума остатък за живеене ...  но прилагат към резултата изключително консервативна "формула", и на мен ми дадоха 1000, а след 2 седмици ЦКБ 10к 🙂 ....

А както се видя и от последната им промоция, може би стартират винаги с възможния минимум, след което да имат възможност да предлагат "прИмоции" 😉 

Публикувано:
преди 2 часа, georgebg каза:

Просто гледат в кредитния регистър какви заеми имаш и сравняват с осигурителния ти доход, за проверката на който, даваш съгласие, подписвайки документ през телефона.  Така и решават какъв лимит да отпуснат. Вече ако сметката не се "върже" искат ДД или депозит ...

При @AlexandraKo вероятно виждат само пенсията, и големия заем води до проблем в сметката им 😉 ...

Но важното е че с депозит става, наистина по-важна е картата, отколкото лимита, затова и аз не се натискам за по-голям ..

Подозирам че проблемът със самоосигуряващите се лица произтича от това, че вероятно банките виждат само размера на авансовия осигурителен доход, но нямат достъп до окончателния му размер. Текущият размер на осигурителния доход се декларира месечно с декларация образец 1, а окончателният размер с приложение към годишната данъчна декларация. За банките са достъпни в системата на НАП (или НОИ, не знам къде гледат) само текущите данни, но не и реалния годишен доход.

Ако примерно годишният доход на лицето е 48000 лв,, но текущо се осигурява върху 560 лв. месечно, а при годишното изравнява довнася осигуровки до 3000 лв. месечно, то за банката годишния доход е 6720 лв. (12 мес. х 560 лв.). Ако при същият годишен доход лицето внася текущо осигуровки върху 3000 лв., няма да има осигуровки за изравняване с годишната данъчна декларация, за банката вече лицето има доход 36000 лв. (12 мес. х 3000 лв.).

Така ме при един и същи годишен доход в зависимост на начина на осигуряване, за банката лицето е със съвсем различни доходи.

• Харесвам 1
Публикувано:

Смятат, смятат много добре. Аз едва си издействах от втория път 500лв лимит, но като имам ипотека и две КК няма как 😂

Публикувано:

Като внасяш парички по  wizz картата от друга сметка/не между свои сметки/ или от Револют например има ли такса за внасянето. 

Публикувано:
преди 12 часа, georgebg каза:

Когато ми поискаха доказване на доходите, преди няколко месеца, нямах кредит.

Публикувано:

И на мен ми искаха от пиле мляко онлайн. На място не са ми искали нищо. Но всички сметки и личните и фирмените са ми при тях. Нямах проблем с одобряването. За служителката - друга тема, вече коментирана напред.

• Харесвам 1
Публикувано:

Извинявам се, знам че е писано по назад, но нямам време да търся. Когато се прехвърлят събраните точки от ДСК директ към акаунта в Wizz, колко време след това трябваше да се използват ? Ако го направя сега до края на 2019 или една календарна година до 1 Август 2020, благодаря ?

Публикувано:
преди 9 минути , edbloom каза:

Извинявам се, знам че е писано по назад, но нямам време да търся. Когато се прехвърлят събраните точки от ДСК директ към акаунта в Wizz, колко време след това трябваше да се използват ? Ако го направя сега до края на 2019 или една календарна година до 1 Август 2020, благодаря ?

1 календарна година.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, EliDion каза:

Като внасяш парички по  wizz картата от друга сметка/не между свои сметки/ или от Револют например има ли такса за внасянето. 

Здравейте,

Ако захраните картата чрез междубанков превод (превод по IBAN), удържаната такса ще бъде в зависимост от вида на превода. Например, ако е левов,  от наша страна няма да бъде удържана такса. Ако става въпрос за валутен превод, таксите са в зависимост от размера на постъпилата сума и системата, през която е нареден превода ( SWIFT, SEPA и др.)

Бихме могли да цитираме конкретна такса, ако уточните какъв ще е размерът и видът на превода.  

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, Ilian359 каза:

Така е, гледат осигуровките за последните 3 месеца.

Интересно. На мен като на самоосигуряващ други банки са ми искали информация за предходната година. Обикновено ГФО и входящ номер в ТР, доколкото си спомням. Иначе най-лесно е да си „надуя“ осигуровките за 3 месеца и после при кандидатстване в ДСК - пей, сърце!

Публикувано:

На щерката днес са и предложили да вържат картата към дебитната й, за да се погасява автоматично. Това означава ли, че погасят цялата сума в началото на периода или само сумата за револвиране, а останалата трябва да си я нарежда. Ще има ли такса за този периодичен трансфер между нейни сметки.

@AlexandraKo, да не се изненадаш от такса 3.60лв - нотариална такса за залога (депозита), който при нас е 600лв. за 500лв. лимит. Вероятно защото детето на работи.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.