Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 8.10.2019 г. в 9:30, Банка ДСК каза:

Здравейте,

Функционалността за проследяване на броя точки и трансакциите, които са ги формирали, към момента не е налична в ДСК Директ по причини, които вече сме коментирали с потребителите на форума. Съжаляваме за създаденото неудобство  – наистина допуснахме известно забавяне при установяването на проблема във Вашия случай, но към момента пропускът е отстранен.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

преди 18 часа, Банка ДСК каза:

Не можем да се ангажираме с конкретен срок, но със сигурност ще Ви уведомим, когато точките бъдат начислени.

Не знам повредата дали е в моя телевизор, но това не ми звучи сериозно. С машина ли разговарям?

Хем пропускът е отстранен и установен, хем точки няма, нито се знае кога ще има..

Публикувано:
преди 17 минути , Alexander каза:

Не знам повредата дали е в моя телевизор, но това не ми звучи сериозно. С машина ли разговарям?

Хем пропускът е отстранен и установен, хем точки няма, нито се знае кога ще има..

Здравейте,

Съжаляваме, не сме искали да звучим пренебрежително и несериозно. Пропускът наистина е установен, но тъй като случаят изисква намесата на служители в различни звена в банката, не се ангажирахме с конкретен срок, за да не Ви подведем - очакваме, че не е проблем, който може да отнеме повече от няколко дни. Благодарим Ви за разбирането.  

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте. Преди няколко дни от банката ми предложиха такава карта, казвайки ми, че мога да използвам отстъпки при пътуване със самолет и разни такива неща, но не ми обясниха, че всъщност ще е вид кредит, който трябва да изплащам ?! Сега чета договора и виждам някакъв лимит от 2000 лв и за 1 година изплащане трябва да върна накрая 2200лв !? Е аз не пътувам често със самолет, та интересното ми е какво друго мога да плащам с тая карта и изобщо мога ли ?! Тези 2000лв мога ли да ги тегля наведнъж или идеята на картата е да имам постоянно в нея някакви пари!? Не мога да схвана нещо идеята, ама и аз като не чета и ей така се прецаквам. Сега трябва всеки месец да правя определени вноски докато изплатя тези 2000 лв ли? Мога ли да го прекратя този договор? Или след тази 1 година да закрия картата ?! Примерно всичко си плащам от основната сметка, тази другата карта какво ще ми помогне ако плащам някакви сметки през нея ?! С няколко думи това е кредит за 2000лв с определи бонуси ако пътуваш със самолет ?! Направо съм потресен колко тъпо ще изглеждам..

Публикувано:

Ами тази карта е основно за покупки на билети и услуги на сайта на Уиз ер като за всяка покупка се трупат точки съответно пари, но се ползват само за Уиз и тя си е кредитна карта, като разбира се колкото лимит ти отпуснат толкова ползваш, като ако искаш да я закриеш съответно да прекратиш договора трябва да я погасиш и според изпозваната сума всеки месец имаш минимална вноска, която трябва да внясяш. С тази карта не се тегли от банкомат заради високите такси,а е предимно за разплащане. Не си ли имал/не знаеш ли каква е идеята и как се ползват кредитните карти? Ако ти трябват пари в брой си отпусни кредит

Публикувано:
4 minutes ago, Ynwa96 said:

Здравейте. Преди няколко дни от банката ми предложиха такава карта, казвайки ми, че мога да използвам отстъпки при пътуване със самолет и разни такива неща, но не ми обясниха, че всъщност ще е вид кредит, който трябва да изплащам ?! Сега чета договора и виждам някакъв лимит от 2000 лв и за 1 година изплащане трябва да върна накрая 2200лв !? Е аз не пътувам често със самолет, та интересното ми е какво друго мога да плащам с тая карта и изобщо мога ли ?! Тези 2000лв мога ли да ги тегля наведнъж или идеята на картата е да имам постоянно в нея някакви пари!? Не мога да схвана нещо идеята, ама и аз като не чета и ей така се прецаквам. Сега трябва всеки месец да правя определени вноски докато изплатя тези 2000 лв ли? Мога ли да го прекратя този договор? Или след тази 1 година да закрия картата ?! Примерно всичко си плащам от основната сметка, тази другата карта какво ще ми помогне ако плащам някакви сметки през нея ?! С няколко думи това е кредит за 2000лв с определи бонуси ако пътуваш със самолет ?! Направо съм потресен колко тъпо ще изглеждам..

След като при издаването @Банка ДСК не ти е обяснила за какво става въпрос, сигурно ще намери време тук да ти обясни, или да те насочи към своя сайт.

Моя кратък отговор е : Можеш много неща с тази карта 🙂 

Публикувано: (редактирано)
преди 19 минути , Ynwa96 каза:

Общо взето първата ти стъпка е да се запознаеш въобще какво е това кредитна карта, за какво служи, предимства и недостатъци. Може да е опасен инструмент за бързо задлъжняване, да, но може и да е всекидневно използван продукт, който носи само ползи за притежателя, който знае как да го използва. Тук сме предимно от втория тип или поне не си признаваме, ако сме от първия 🙂

Втората стъпка е да се запознаеш с начинът, по който работи Уиз Ер - що е то WDC (Wizz Discount Club) и точковата им програма, чрез която можеш да обменяш точки за отстъпки за билети.

По написаното изглежда, че и по двете неща имаш малко да наваксваш, но не е нещо страшно. 

Лекцията ще е малко дълга, може би да намерим външен източник, който да обясни какво е това кредитна карта, че иначе ще е много писане, но да те успокоя - не, не дължиш никакви пари, ако не ползваш картата никъде, освен ако случайно не са те навили да изтеглиш тези 2000лв там на каса на място. Няма да дължиш и ако връщаш всичко похарчено чрез картата обратно в нея в рамките на погасителния срок (трябва да е отбелязан в договора). Така че на първо време - не се шашкай! Вече веднъж като почнеш да я ползваш редовно и задължително погасяваш редовно и напълно, ще дойдат и ползите във вид на точки, които можеш да обмениш за билети на Уиз Ер. Болднатото е най-важно за да не изпадаш в тези описани хипотези за "взимам 2000, а връщам 2200"

Ако не ти се занимава, може да видиш каква е процедурата да прекратиш картата и да не я ползваш, прецакването ще ти е само една годишна такса. Другия вариант е да си я оставиш за сега, да проучиш повече и после може годишната такса да си я изкараш няколко пъти без да платиш и стотинка лихва. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 1
Публикувано:

@Ynwa96,

Револвиращата кредитна карта на @Банка ДСК в партньорство с Wizz Air e като всяка друга револвираща кредитна карта, но трупа отстъпки, които могат да се използват само на сайта на Wizz Air. На дадена дата всеки месец ще ти изпращат извлечение на трансакциите, извършени с картата и ти имаш избор дали да покриеш целия дълг (без да плащаш нищо допълнително) или да платиш само минималната вноска (или повече), като тогава текат лихви според договора, който (не) си прочел. Ако не я ползваш цяла година - просто ще платиш годишната такса - 49.80 лв. Ако не я използваш - няма да плащаш нищо. Револвиращ означава връщащ се - всеки месец банката ти отпуска този кредит, като ти всеки месец покриваш ако не целия - част от него. Точките които се трупат са 2% от покупките ти извън сайта на Wizz Air, или 4% на техния сайт. На всеки похарчени 950 лв ти получаваш 19.00 лв - 18.99 е най-ниската редовна цена на билети с членството, което идва безплатно с картата. Може би най-важната част от това което трябва да знаеш, е че никога не трябва да теглиш с нея от банкомат. Освен че има такса - лихвата започва да тече от момента на тегленето, а щом плащаш имаш до 45 дни да го погасиш. Примерно - на 10.10.2019 ти е първия отчетен период - всичко което платиш до 10.11.2019 трябва да покриеш до 25.11.2019 за да нямаш лихви. Ако не искаш да платиш всичко - текат лихви, значително по-високи от тези на обикновения потребителски кредит. 

Публикувано:
преди 24 минути , Ivko каза:

Ами тази карта е основно за покупки на билети и услуги на сайта на Уиз ер като за всяка покупка се трупат точки съответно пари, но се ползват само за Уиз и тя си е кредитна карта, като разбира се колкото лимит ти отпуснат толкова ползваш, като ако искаш да я закриеш съответно да прекратиш договора трябва да я погасиш и според изпозваната сума всеки месец имаш минимална вноска, която трябва да внясяш. С тази карта не се тегли от банкомат заради високите такси,а е предимно за разплащане. Не си ли имал/не знаеш ли каква е идеята и как се ползват кредитните карти? Ако ти трябват пари в брой си отпусни кредит

Не ми трябват пари в брой, имам си, знам как се използва кредитна карта, там си получавам заплатата все пак.. просто не ми беше обяснено като хората, а само ми казаха, че има отстъпки за самолетни билети и аз глупака, защото март месец ме очакват пътувания до Германия и Англия реших, че ще е от полза да имам такава карта. Значи, ако примерно с тая карта си платя сметката в някой магазин, то после трябва да си вкарам същите тези пари в определен срок, за да нямам лихви и демек ако в основната карта нямам пари, с тази плащам сметки и после като получа пари в основната, покривам тези в новата ? И така тези 2000лв си седят постоянно сред като си връщам изхарченото от нея !? То е ясно, че пак трябва да посетя клон на Банка ДСК, ама можеха да обяснят по-добре. Това, което вие ми написахте, беше спестено от служителката, а аз като повечето българи, не чета договор и само удрям подписите.  

• Смея се 1
Публикувано:
преди 10 минути , Ynwa96 каза:

Не ми трябват пари в брой, имам си, знам как се използва кредитна карта, там си получавам заплатата все пак.. просто не ми беше обяснено като хората, а само ми казаха, че има отстъпки за самолетни билети и аз глупака, защото март месец ме очакват пътувания до Германия и Англия реших, че ще е от полза да имам такава карта. Значи, ако примерно с тая карта си платя сметката в някой магазин, то после трябва да си вкарам същите тези пари в определен срок, за да нямам лихви и демек ако в основната карта нямам пари, с тази плащам сметки и после като получа пари в основната, покривам тези в новата ? И така тези 2000лв си седят постоянно сред като си връщам изхарченото от нея !? То е ясно, че пак трябва да посетя клон на Банка ДСК, ама можеха да обяснят по-добре. Това, което вие ми написахте, беше спестено от служителката, а аз като повечето българи, не чета договор и само удрям подписите.  

Вие не получавате заплата по кредитна карта а по дебитна.

Разликата е че в дебитната карта парите с които разполагате са си ваши , а в кредитната - парите са на банката, вие ги ползвате безлихвено определен брой дни и ако не ги върнете в тези дни - плащате лихва за това.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Ynwa96 каза:

Здравейте,

Получили сте полезна информация от потребителите на форума, но ако искате да уточните с нас всички въпроси, които Ви вълнуват във връзка с кредитните карти и конкретно с Вашата кредитна карта, препоръчваме да ни пишете на имейл: call_center@dskbank.bg, като посочите телефон, на който можем да Ви потърсим. 🙂

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:
преди 18 минути , Ynwa96 каза:

Да, общо взето си разбрал 🙂 Тези 2000лв не са твои, а са пари които банката ти дава с условието да ги върнеш до определена дата, над която ще се трупкат лихви. 

Мисля, че с практика ще стане най-лесно. Плати на ПОС терминал някаква символична сума с новата карта, до 50лв да речем. Изчакай края на месеца, ще получиш смс че минималната сума за погасяване е 1.52 или нещо такова - това е сумата, която да платиш за да не нарушаваш условията по договора, но ако платиш само нея на останалите 48.50 ще започнат да текат лихви! В интернет банкирането ще получиш пълно извлечение, където ще можеш да видиш и пълната сума за погасяване от 50лв. Така че отиди и върни 50лв на ДСК, така че да си им върнал всичко - ще провериш че ще им върнеш точно толкова - 50лв и нито стотинка повече. 

След това може да следиш в онлайн банкирането тези 50лв как са натрупали точки за Wizz Air, в конкретния случай ще можеш да ползваш 1лв отстъпка от бъдещ полет на Уиз. И така, капка по капка вир става 🙂 Другия месец пробвай с по-голяма сума, третия с още по-голяма и така. Само помни - никога не тегли кеш с тази карта, освен ако наистина не ти трябват пари кеш веднага и на място. Лихвите ще започнат да текат веднага без гратисен период, а може и да са по-високи. 

И да, задължително е уточнението, че ти в момента не си получаваш парите по кредитна, а по дебитна карта. Голяма част от функционалностите се припокриват, но в друга разликите са драстични. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, вече ми стана по-ясно и ако жената ми беше обяснила по този начин, вероятно нямаше да задавам въпроси тук и да ми се смеете ( предполагам ) . Значи тъй като аз не намирам полза за моя начин на живот, най-добре ще е да подам заявление за закриване и да си платя там каквото е нужно. За 1 пътуване в годината със самолет не си заслужава да я имам. Язък за многото подписи и листове дето ми дадоха.. благодаря ви наистина за подробните обяснения. Всъщност наистина не знаех разликата между дебитна и кредитна, защото това ми е първата кредитна. Но пък животът учи и сега знам някои работи благодарение на вас. Живи и здрави

• Харесвам 2
Публикувано:

Никой няма да се смее. Това е форум за пътешественици и от тук може всъщност да извлечеш най- доброто- я за използването на картата, я за пътувания въобще.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Ynwa96 каза:

аз глупака, защото март месец ме очакват пътувания до Германия и Англия реших, че ще е от полза да имам такава карта

Преди 1 час, Ynwa96 каза:

нямаше да задавам въпроси тук и да ми се смеете ( предполагам ) . Значи тъй като аз не намирам полза за моя начин на живот, най-добре ще е да подам заявление за закриване и да си платя там каквото е нужно. За 1 пътуване в годината със самолет не си заслужава да я имам. Язък за многото подписи и листове дето ми дадоха.. благодаря ви наистина за подробните обяснения. Всъщност наистина не знаех разликата между дебитна и кредитна, защото това ми е първата кредитна. Но пък животът учи и сега знам някои работи благодарение на вас. Живи и здрави

Не бързай, първо помисли! 
Нито си глупак :wink:, нито ще ти се смеем (никой не се е родил научен и за всяко нещо си има първи път) 
Защо ти казвам да не бързаш да я закриваш - предполагам така и така ще трябва платиш годишната такса от 50лв. , по-добре се възползвай ...
Щом ще пътуваш март месец до Германия и Англия и ако случайно ти е удобно да ползваш полети на Wizzair, картата ще ти е от полза, както вече стана дума:

-  първо че с картата върви групово членство Wizz Discount club, което носи намаление от 10€ на полет на пътник за теб и още 5 спътника
-  второ че при всяко ползване на картата получаваш 2% обратно, които може да ползваш за билети (и други услуги) от Wizzair

Може да се предположи, че вероятно най-добри цени от Wizz за полети през март ще излезнат в началото на годината, така че може да си трупаш точки още 3 месеца и така да спестиш пари при покупката на билети. 

И остава да внимаваш, както ти споменаха по-горе, да си погасяваш пълната сума в срок, за да нямаш лихви.  
Няма нищо чак толкова сложно. 
Успех! :good:

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 6 минути , Фичо каза:

при всяко ползване на картата получаваш 2% обратно

А ако плаща с тази карта билети от Wizz, ще получава даже 4% обратно 🙂

Аз също бих посъветвал човека да не бърза да я закрива. Както се е обзавел с тази карта и се е намъкнал в този форум - нищо чудно да започне да пътува повечко 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
1 hour ago, Goal & Boss said:

Както се е обзавел с тази карта и се е намъкнал в този форум - нищо чудно да започне да пътува повечко

🙂

Точно така. Може да е знак от съдбата, сигнал от Вселената и др. подобни😁.

Иначе и аз преди няколко години в банките като ми предлагаха кредитни карти, отговарях нямам нужда, а те - кредитната карта не е за нужда, а за престиж🙂

После кото тръгнах да кандидатствам за тази, доста размотаване падна, но не се отказах. А я вижте на други как лесно я дават без да са я искали и без да знаят за какво е🙂

Публикувано:
На 8.10.2019 г. в 16:52, Mistela каза:

ДСК, ако в извлечението по картата пише че пълната сума за възстановяване е 740лв а аз внеса 2*400 лв. то дължа ли лихва на банката по картата? Защото нещо такова се е получило!

Здравейте,

Ако сте внесли сумата в рамките на гратисния период ( 15 дни след падежна дата) и ако не сте извършвали трансакции на банкомат ( за които винаги е дължима лихва), не би следвало да бъде начислена лихва. За да проверим какъв конкретно е случаят, е необходимо да ни изпратите Ваши данни (номер на сметка и телефон за обратна връзка) на адрес: call_center@dskbank.bg. Молим също да потвърдите тук, след като предоставите данните си (може и на лични), за да реагираме максимално бързо. 🙂

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:
Преди 1 час, Банка ДСК каза:

Здравейте,

Ако сте внесли сумата в рамките на гратисния период ( 15 дни след падежна дата) и ако не сте извършвали трансакции на банкомат ( за които винаги е дължима лихва), не би следвало да бъде начислена лихва. За да проверим какъв конкретно е случаят, е необходимо да ни изпратите Ваши данни (номер на сметка и телефон за обратна връзка) на адрес: call_center@dskbank.bg. Молим също да потвърдите тук, след като предоставите данните си (може и на лични), за да реагираме максимално бързо. 🙂

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

писах Ви

Публикувано:
6 hours ago, Банка ДСК said:

Здравейте,

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

В случая, мисля, че не сте пояснили. Ако се плащат битови сметки на банкомат, не мисля че се дължи лихва, а все още се води трансакция. 🙂

Публикувано:
Преди 1 час, boduroff каза:

В случая, мисля, че не сте пояснили. Ако се плащат битови сметки на банкомат, не мисля че се дължи лихва, а все още се води трансакция. 🙂

Здравейте,

Благодарим за допълнението. Да, напълно сте прав – при плащане на битови сметки през банкомат чрез кредитна карта не се дължи лихва (ако клиентът погаси цялото си задължение  в рамките на гратисния период). Причината е, че този вид операции се третират като плащания на POS, а не като трансакции на банкомат.   🙂

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:
На 8.10.2019 г. в 11:14, Alexander каза:

Благодаря ви много за намесата, но имам само един въпрос.

Кога ще си видя точките? Поне до сега такива няма, нищо, че пропускът е отстранен, каквото и да значи това.

Здравейте,

Бонус точките за трансакциите, осчетоводени на 30.09,  вече са начислени. Извиняваме се още веднъж за неудобството.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Банка ДСК, този месец имам начислена доста сериозна лихва. По погрешка съм погасил по 206 лв по - малко, но пък вписаната лихва е 47 лв, което ми се струва, че за цял месец си е доста. Как може да проверим на какви други транзакции може да е начислена тази лихва? 

Публикувано:
9 minutes ago, Shlosera said:

@Банка ДСК, този месец имам начислена доста сериозна лихва. По погрешка съм погасил по 206 лв по - малко, но пък вписаната лихва е 47 лв, което ми се струва, че за цял месец си е доста. Как може да проверим на какви други транзакции може да е начислена тази лихва? 

Ако не погасиш цялата сума в гратисния период, то се начислява лихва върху всички транзакции, от датата на тяхното извършване, до датата на погасяването им, което е по хронологичен ред т.е. погасяваш пътво най-старите транзакции.

По този начин може да имаш суми върху които да има лихви и по 40-45 дена.

Публикувано:

@georgebg, това означава ли че, ако например сумата от транзакциите е за 3606лв, лихвата е начислена хронологично на всяка транзакция от тази сума, а не на 206 лв, което е разликата от това което съм погасил. По погрешка съм погасил 3400 вместо 3606 лв.

Т.е. ако съм имам следните транзакции правилно ли разбирам:

11.09 - 1000 лв. - лихва върху тази сума до от 11.09 до 11.10;

20.09 - 1000 лв - лихва върху тази сума от 20.09 до 11.10;

18.09 - погасявам 3400 лв, крайния срок за погасяването е 25.09

30.09 - 1000 лв - лихва върху тази сума от 30.09 до 11.10;

9.10 - 606 лв - лихва върху тази сума от 9.10 до 11.10.

Все си мисля, че лихвата е върху усвоения кредит само, който е 206 лв.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.