Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 54 минути , Mamas каза:

Здравейте,

Опитвам се да регистрирам картата си на сайта. Изисква целия номер на картата и постоянно ми изписва "Please check that you have entered an eligible Mastercard card number."

Уточнявам, че иска изписване на целия номер на картата, а не на 6 цифри, както бе посочено в предишните постове.

Здравейте,

Опитахте ли да направите регистрацията през линка, който @yordanov  е споделил?

• Благодаря 1
Публикувано:
1 hour ago, Банка ДСК said:

Здравейте,

За съжаление и ние все още нямаме информация, въпреки че веднага повдигнахме въпроса и проследяваме случая. Ще Ви пишем, веднага щом получим отговор. Можете ли да ни изпратите данни и за третия полет?

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

@Банка ДСК благодаря Ви! Другият полет е FR9233 на 09.04.2020.

Публикувано:
преди 5 часа, yordanov каза:

Току що регистрирах полет и не иска целия номер на картата, а само първите 6 цифри, както и до сега.

От този линк ли го правите: https://fdp.mastercard.com/DSKbank ?

Благодаря! От този линк се получи!

• Харесвам 1
Публикувано:

За съжаление, кредитната карта WizzAir ще стане по-неизгодна от февруари догодина при плащания в чужбина: https://dskbank.bg/новини-и-промоции/детайли/2019/12/05/уведомление-за-предстоящи-промени-в-общи-условия-на-банка-дск-еад-за-предоста-вяне-на-платежни-услуги-и-общи-условия-по-договор-за-издаване-и-обслужване-на-кре-дитни-карти-с-револвиращ-кредит-за-физически-лица

Така освен по-високата месечна такса, която е в сила от септември 2019 г, сега ще се прилага по-неблагоприятен курс за плащния в чужбина (1.9796 лв за 1 EUR вместо 1.96, както беше досега). Поредната последица от понижението на цените на преводите към държави от ЕС/ЕИП.

• Харесвам 1
  • Шок 2
Публикувано:

Няма промяна в годишната такса (тя беше променена през септември 2019г. и от 45 лева тогава беше увеличена на 49.80 лв). Новото повишение от 05.02.2020 г. е за обменният курс пр плащане в чужбина. От тази дата1 платено евро с кредитната карта ще струва с почти 2 стотинки повече.

• Харесвам 2
Публикувано:
40 minutes ago, georgit said:

За съжаление, кредитната карта WizzAir ще стане по-неизгодна от февруари догодина при плащания в чужбина: https://dskbank.bg/новини-и-промоции/детайли/2019/12/05/уведомление-за-предстоящи-промени-в-общи-условия-на-банка-дск-еад-за-предоста-вяне-на-платежни-услуги-и-общи-условия-по-договор-за-издаване-и-обслужване-на-кре-дитни-карти-с-револвиращ-кредит-за-физически-лица

Така освен по-високата месечна такса, която е в сила от септември 2019 г, сега ще се прилага по-неблагоприятен курс за плащния в чужбина (1.9796 лв за 1 EUR вместо 1.96, както беше досега). Поредната последица от понижението на цените на преводите към държави от ЕС/ЕИП.

Не мога да открия дефиниция на 

за транзакции, извършени с карти на Банката в чужбина

Защото сега съм си в къщи в България и си правя транзакции в някакви сайтове,аз откъде да знам дали това е чужбина или не е, като има и български сайтове, използващи чуждестранни пеймънт процесори, което би трябвало да се води чужбина. Защо просто не си го кажат както е при Пощенска - такса превалутиране, а измислят увъртяни понятия, които и те май не разбиратили им е беден речника 🙂 .

Ако някой в БГ ме чаржва в евро, което не е забранено, и това не е "чужбина" дали ще ми продадат еврото за 1.96 или пак ще сложат таксата ...

Другия вариант - ако направя "транзакция в чужбина", която е в лева (използвайки курса на самия сайт - има и такива,които превалутират в лева) тогава лева ли ще ми продадат с 1 стотинка  отгоре 🙄, защото дефиницията им е "курс продава" + 1%, а курса продава на лева е 1лев =1 лев 🙂 

В крайна сметка - такса за превалутиране ли ще е, или комисион за всяка транзакция ...

Направо ПИБ ми изглеждат като доброволни дарители с тези 0.25% ....

И между другото има ли някой , който е стигнал лимита от 80000  точки, защото на мен упорито отказва да ми начислява последните точки - не че съм за 5-6- лева, но от последните транзакции вече над 15 дена са минали, а точки не се начисляват, вероятно защото всяка от тези транзакции носи повече точки от "разликата до 80к" и съответните велики програмисти не са го измислили как да стане .....

Публикувано:

Тъкмо си смятах и аз. Зацил

50 minutes ago, georgebg said:

И между другото има ли някой , който е стигнал лимита от 80000  точки, защото на мен упорито отказва да ми начислява последните точки - не че съм за 5-6- лева, но от последните транзакции вече над 15 дена са минали, а точки не се начисляват, вероятно защото всяка от тези транзакции носи повече точки от "разликата до 80к" и съответните велики програмисти не са го измислили как да стане .....

Тъкмо си смятах и аз. Зациклил съм на  79990 точки.

Ако сменят курса, както е написано, определено ме губят за чужбина ...

Публикувано:

Според мен, най-логичното е следното (в общия случай, когато кредитната карта е към сметка в BGN, каквато е кобрандираната WizzAir-DSK MasterCard) - при операция в чуждестранна валута независимо от държавата, да се прилага въпросният курс. Тоест ако има плащане на български ПОС терминал, но в чуждестранна валута, пак ще има превалутиране по курса на VISA или MasterCard към евро (валутата на ДСК) и после от евро към лева по въпросния курс. Ако обаче човек си купи билет от сайта на WizzAir в BGN, въпреки че виртуалният ПОС е в Унгария, то валутата на трансакцията съвпада с валутата на картата => няма превалутиране и обменният курс не се прилага.

Публикувано:

А ако откажа и спра картата точките запазват ли се. В моя случай картата се ползва основно в чужбина и никаква полза няма да има от нея. Де факто плащаш повече пък точките наполовина.

Публикувано:

Аз обмислям да спра моята, след като похарча надвнесените над лимита средства, но преди това ще си прехвърля точките към уиз профила - за всеки случай 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , EliDion каза:

А ако откажа и спра картата точките запазват ли се. В моя случай картата се ползва основно в чужбина и никаква полза няма да има от нея. Де факто плащаш повече пък точките наполовина.

Прехвърлящ точките в уис. После няма кой да се занимава да ги връща/.

Публикувано:

Ще има масово върнати карти след февруари месец, но това надали ще накара озверелите български банки да се освестят. Сигурно ще останат и малък брой хора, които ще пазаруват в BGN само, в зависимост от политиката и тълкуванието на горепосоченото.

Не забравяйте, че орязаха значително и кешбека по златните карти преди месец без да пипнат високата такса дори и със стотинка.

Интересно ми е какво става ако картата/сметката ти е в евро (което уж било валутата на банката). Ясно е че Wizz картата не може да е в евро, но все пак други карти могат да бъдат във валута евро. Ако си купя нещо за 10000 виетнамски донги с еврова карта пак ли ще се минава през валута BGN и голямата тесла 1%?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , EliDion каза:

А с таксата как ше стои въпроса до датата на прекратяване??

Пропорционално на месеците на ползване - като до 18.09.2019 г. ще се прилага пропорционално старата такса от 45 лв, а след това - новата от 49.80.

Публикувано:
19 minutes ago, georgit said:

Пропорционално на месеците на ползване - като до 18.09.2019 г. ще се прилага пропорционално старата такса от 45 лв, а след това - новата от 49.80.

Не е така. Взема се таксата от 49.80 лв. за цялата година. Аз имам картатата от ноември миналата година. В началото на ноември тази година платих по-високата такса от 49.80, а не пропорционално за месеците до 18.09.

Публикувано:

Не разбрах обаче следните неща:

Как и с какво тази карта изведнъж стана голямо бреме и набутваща потребителя?

Къде изведнъж изчезна “ползата”, че с картата имаш членство в Уиз с отстъпки от билети за 5 пътника?

Как се случи, че първият пост на @georgit беше в тази тема, а след това в темата здравейте и изведнъж хайде вкупом да се втурваме с откази от картата? 😀

• Харесвам 3
Публикувано:

Ами ето така. Моята карта е дъщеря ми, която пазарува само в евро. Мах. 150 евро на месец. Аз пътувам 1-2 пъти в годината, вече сама и без багаж. Като вдигнат процента ми излиза 3лв. На месец по-скъпо т.е. с таксата стават 36+49.8, което е повече от 60лв. Дискаунт за един човек. На месец ще се събират 5.94лв в точки. Цялото упражнение става безмислено.

Иначе нейната карта с която плащам аз в бг и имайки предвид, че тя се очаква да пътува вече повече ще остане.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , ДиянаВ каза:

Не разбрах обаче следните неща:

Как и с какво тази карта изведнъж стана голямо бреме и набутваща потребителя?

Къде изведнъж изчезна “ползата”, че с картата имаш членство в Уиз с отстъпки от билети за 5 пътника?

Как се случи, че първият пост на @georgit беше в тази тема, а след това в темата здравейте и изведнъж хайде вкупом да се втурваме с откази от картата? 😀

Реших да го споделя, тъй като редовно се осведомявам за промените в тарифните условия на банките, чиито услуги ползвам. И предпочетох да напиша нещо, което ще е полезно на повече хора, вместо да разказвам за себе си 🙂 

Със сигурност тази промяна в общите условия щеше да бъде забелязана от някой от другите потребители във форума. И само за прецизност да спомена, че не отричам предимствата на тази карта - аз съм от първите хора, които я имат - изкарах си я още през юни 2018 г. и я ползвам активно към настоящия момент. 😉

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:

ДСК беше последната българска банка с изгодни кредитни карти. За съжаление беше. 

Wizz картата остава изгодна преди всичко заради клубното членство, но Galaxy-то се обезсмисля. Излиза, че ако плащам в чужбина, ще давам 1% повече, който банката еБентуално ще ми върне под формата на кешбек през декември. Т.е. ще й предоставя някакви мои средства безвъзмездно. Доста нагло изпълнение.

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
1 hour ago, EliDion said:

Ами ето така. Моята карта е дъщеря ми, която пазарува само в евро. Мах. 150 евро на месец. Аз пътувам 1-2 пъти в годината, вече сама и без багаж. Като вдигнат процента ми излиза 3лв. На месец по-скъпо т.е. с таксата стават 36+49.8, което е повече от 60лв. Дискаунт за един човек. На месец ще се събират 5.94лв в точки. Цялото упражнение става безмислено.

Иначе нейната карта с която плащам аз в бг и имайки предвид, че тя се очаква да пътува вече повече ще остане.

Понеже още мисля😁. Дъщеря ти все пак трябва да харчи тези български 150 евро месечно. С какъв продукт ще го прави? Нали и другата алтернатива ще има цена.

Всеки гледа от своята камбанария, но за мен картата все още е работеща🙂

Публикувано:

Аз нещо не разбирам.

Увеличението не е ли малко - 2 ст при 1 лв?

Т.е. за 1000 лв ще се увеличи с 2 лева.

А при оборот от 1000 лв колко точки се печелят за Wizz?

Публикувано:

2ст за 1лев е 2000ст за 1000лв... 

Официалният курс е 1.95583. При опция от 1.9796 това прави 0.02377ст разлика за лев. Повече от бонуса, който ти идва обратно (освен ако не е от Wizz покупка). Предполагам и другите банки ще измислят подобни схеми. Но пък и хората не са чак толкова прости (всеки ще си изкара Револют или нещо сходно). Да не говорим за покупки в друга валута, където с двойното превалутиране и сега те доят здраво. Ще си ползвам картата за харчовете в левчета, но в чужбина ще е като роуминг извън ЕУ ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.