Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 часа, georgebg каза:

И между другото има ли някой , който е стигнал лимита от 80000

Наближавам  80000. Този  лимит на година ли е, или за цялата карта?  Може би  се бави или губи кешбек, ako си вързал картата Към CUrve.

Публикувано:

Карта за пътуващи хора ... с такса за използване в чужбина.

Доста добра реклама 😉 

Интересно е "майката" ОТП, също ли има такива такси за унгарските уиз карти, или за пореден път тук самоинициативно ни източват ...

След като намалят таксите за сепа преводи, все по-реална става перспективата, постъпленята  като заплати например да ги засилваме към нормални сметки в чужбина, без такси за поддръжка, харчене и т.н. и да се откажем от бългаската банкова система.

Ако някой измисли как и от българската здравна система да се откажем, моля да сподели 🙂

3 minutes ago, Hollywood said:

Наближавам  80000. Този  лимит на година ли е, или за цялата карта?  Може би ти се бави или губи кешбек, ako си вързал картата Към CUrve.

Лимита от точки е за календарна година.

Кешбек не се губи, а просто с последните транзакции минава 80000 и затова алгоритъма им 😉 не ми ги начислява.  Примерно имам 79900, транзакция за 100 лв.м на която трябва да ми начисли 200 точки, но с тези 200 минавам 80000 ... и затова не ги начислява изобщо ...  

Публикувано:
8 minutes ago, Hollywood said:

Наближавам  80000. Този  лимит на година ли е, или за цялата карта?  

Това е извадка от сайта на ДСК:

Важно! Моля да имате предвид, че след преминаването на сумата от 40 000 лв. за текущата година, Вие достигате максималният лимит от точки, които е възможно да натрупате! Можете да продължите да използвате Вашата Wizz Air карта, но няма да получавате точки до следващата календарна година!

Т.е. оборотът се засича на календарна година, а не както първоначално си мислех, че е една година от потреблението.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, jorocontrola каза:

Предполагам и другите банки ще измислят подобни схеми.

И ЦКБ са махнали 2% кешбек по КК.

• Смея се 1
Публикувано:

Здравейте,

От началото на седмицата не получавам бонус точки по извършени плащания с картата.

Каква може да е причината?

преди 1 минута , Mamas каза:

Здравейте,

От началото на седмицата не получавам бонус точки по извършени плащания с картата.

Каква може да е причината?

Видях по-горе поста за лимита на година.

Сметнах си усвоените точки. Явно съм го надхвърлила!

Благодаря!

Публикувано:
преди 8 часа, Stryper каза:

Аз нещо не разбирам.

Увеличението не е ли малко - 2 ст при 1 лв?

Т.е. за 1000 лв ще се увеличи с 2 лева.

А при оборот от 1000 лв колко точки се печелят за Wizz?

Малка корекция - (почти) 2 стотинки при 1 евро, т.е. (почти) 1 стотинка за 1 лева. Т.е. за 1000 лв ще се увеличи с (почти) 10 лева. А точките, които се печелят, са 20 лева (при не-Уиз трансакции). Т.е. намалява наполовина.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 14 часа, georgebg каза:

И между другото има ли някой , който е стигнал лимита от 80000  точки, защото на мен упорито отказва да ми начислява последните точки - не че съм за 5-6- лева, но от последните транзакции вече над 15 дена са минали, а точки не се начисляват, вероятно защото всяка от тези транзакции носи повече точки от "разликата до 80к" и съответните велики програмисти не са го измислили как да стане .....

И ние си седим на 79800 от няколко месеца 🙂

Публикувано:

Сиреч, 3% кешбек при плащане на сайта на уиз еър, 2% кешбек при плащане в България, 1% кешбек при плащане в чужбина?Като сложим Discount club-a картата все още излиза изгодна, ама едва едва...

А толкова се кефя на картата, имам я от 1 месец и вече натрупах почти 100 лв билети 😄

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 16 часа, georgebg каза:

Не мога да открия дефиниция на 

Защото сега съм си в къщи в България и си правя транзакции в някакви сайтове,аз откъде да знам дали това е чужбина или не е, като има и български сайтове, използващи чуждестранни пеймънт процесори, което би трябвало да се води чужбина. Защо просто не си го кажат както е при Пощенска - такса превалутиране, а измислят увъртяни понятия, които и те май не разбиратили им е беден речника 🙂 .

Ако някой в БГ ме чаржва в евро, което не е забранено, и това не е "чужбина" дали ще ми продадат еврото за 1.96 или пак ще сложат таксата ...

Другия вариант - ако направя "транзакция в чужбина", която е в лева (използвайки курса на самия сайт - има и такива,които превалутират в лева) тогава лева ли ще ми продадат с 1 стотинка  отгоре 🙄, защото дефиницията им е "курс продава" + 1%, а курса продава на лева е 1лев =1 лев 🙂 

В крайна сметка - такса за превалутиране ли ще е, или комисион за всяка транзакция ...

Здравейте,

Промяната засяга трансакциите, при които до момента се е прилагал курс продава 1.96 за 1 EUR. Например, ако се възползвате от опцията за превалутиране в лева на чуждестранен сайт, тогава промяната не Ви касае, но ако плащате при български търговец в EUR, ще се приложи новият курс ( курс продава на банката за безкасови операции + 1%). В тази връзка сме съгласни, че изразът „транзакции в чужбина“ не обхваща всички възможни случаи и би могъл да се прецизира, но дава насока на клиентите, че промяната не се отнася до ежедневните им трансакции в страната.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:
преди 2 минути , Банка ДСК каза:

Здравейте,

Промяната засяга трансакциите, при които до момента се е прилагал курс продава 1.96 за 1 EUR. Например, ако се възползвате от опцията за превалутиране в лева на чуждестранен сайт, тогава промяната не Ви касае, но ако плащате при български търговец в EUR, ще се приложи новият курс ( курс продава на банката за безкасови операции + 1%). В тази връзка сме съгласни, че изразът „транзакции в чужбина“ не обхваща всички възможни случаи и би могъл да се прецизира, но дава насока на клиентите, че промяната не се отнася до ежедневните им трансакции в страната.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

С други думи ако плащам на търговец в UK, който приема BGN няма да има такси, въпреки че POS терминала не е български, така ли?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, cybersimo каза:

Ще има масово върнати карти след февруари месец, но това надали ще накара озверелите български банки да се освестят. Сигурно ще останат и малък брой хора, които ще пазаруват в BGN само, в зависимост от политиката и тълкуванието на горепосоченото.

Не забравяйте, че орязаха значително и кешбека по златните карти преди месец без да пипнат високата такса дори и със стотинка.

Интересно ми е какво става ако картата/сметката ти е в евро (което уж било валутата на банката). Ясно е че Wizz картата не може да е в евро, но все пак други карти могат да бъдат във валута евро. Ако си купя нещо за 10000 виетнамски донги с еврова карта пак ли ще се минава през валута BGN и голямата тесла 1%?

Здравейте,

В този случай промяната не Ви засяга, превалутирането ще се извърши от валутата на трансакцията в EUR по курса на съответната картова организация, a не по курс на банката.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 2
Публикувано:
2 minutes ago, cybersimo said:

С други думи ако плащам на търговец в UK, който приема BGN няма да има такси, въпреки че POS терминала не е български, така ли?

Да, така излиза, но все пак тук банката ни обяснява нещо "като на чашка с приятел", което между приятели е ОК, но такава изституция да не може официално и прецизирано да дефинира условията си е меко казано неприемливо.

И не е единствената банка с такив тип такси, та като не могат нещо да го измислят - да видят при този, при който това е измислено. И са единствените, които за последните години изведнъж решиха така драстично да променят условията си и то едва ли не от днес за утре.

Аз съм подписал договор със срок на действие - срока на валидност на картата, и съм положил подписи както на договора, така и на разпечатки с тарифите им. Същите подписи са положили и те, а сега едностранно променят договора между двете страни. Защо тогава взаимно сме се съгласили и подписали тарифата ?

Публикувано:
В момента, georgebg каза:

Да, така излиза, но все пак тук банката ни обяснява нещо "като на чашка с приятел", което между приятели е ОК, но такава изституция да не може официално и прецизирано да дефинира условията си е меко казано неприемливо.

Да се надяваме условията да бъдат прецизирани на по-късен етап. 

Съвсем грубо обобщение показва, че ако пазарувате в BGN след 05.02.2020 ще получавате 2% кешбек в точки.

Ако пазарувате където и да е другаде в различна валута от BGN ще получавате 1% кешбек в точки. 

Ако пазарувате билети на сайта на Уиз с начална точка София и плащате в BGN ще получавате 4% кешбек в точки. 
Ако пазарувате билети на сайта на Уиз с начална точка различна от София И плащате в друга валута ще получавате 3% кешбек в точки

• Харесвам 6
Публикувано:

Някой по-горе спомена за това как карта за пътуване има такса в чужбина и е скандално прав... @Банка ДСК ще си изгубите всичките трезвомислещи клиенти, както стана и с Diners. Не разбирам как при Revolut и Curve да тропат на вратата и всичките схеми изгодни, вие сами си го т@ковате, вместо да гледате да печелите повече клиенти.

Тъжното е, че и другите им кредитни карти са засегнати, за жалост обаче супер малко хора ще бъдат информирани. Ние тук пак следим темите, но едва ли са разпратили колосално съобщение, което да подчертава секирата.

Аз така или иначе спирях да ги ползвам след GDPR глобата, но да видим колко ще последват моя пример след тези техни малоумни решения.

Поздрави!

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Най-големия проблем при промените е че не се уведомяват клиентите по надлежния ред. 
Пуска се някакво си съобщение някъде си на страницата на банката, която страница аз не съм отварял никога и не ми е работа да я отварям. 
Вместо да изпратят по един имейл на всичките си клиенти, защото така е доста по-вероятно клиентите да са уведомени за промените.

Явно целта е ПО-МАЛКО хора да разберат за промяната за да може да се налапат с повече пари

• Харесвам 5
Публикувано:
1 hour ago, MARTiNSHO said:

Някой по-горе спомена за това как карта за пътуване има такса в чужбина и е скандално прав... @Банка ДСК ще си изгубите всичките трезвомислещи клиенти, както стана и с Diners. Не разбирам как при Revolut и Curve да тропат на вратата и всичките схеми изгодни, вие сами си го т@ковате, вместо да гледате да печелите повече клиенти.

Тъжното е, че и другите им кредитни карти са засегнати, за жалост обаче супер малко хора ще бъдат информирани. Ние тук пак следим темите, но едва ли са разпратили колосално съобщение, което да подчертава секирата.

Аз така или иначе спирях да ги ползвам след GDPR глобата, но да видим колко ще последват моя пример след тези техни малоумни решения.

Поздрави!

защо пък дайнърс да са си изгубили трезвомислещите клиенти? Намалиха броя на влизанията в лаундж, но въпреки това остава може би най-добрата и изгодна карта в България с несравними условия (лаундж + кешбек). 

5 hours ago, Hollywood said:

Наближавам  80000. Този  лимит на година ли е, или за цялата карта?  Може би  се бави или губи кешбек, ako си вързал картата Към CUrve.

Всъщност защо лимитът е 80 000 точки? Ако например имаш покупки за 35 000 лева и още 5000 лева покупки от уиз еър би трябвало да имаш 90 000 точки или?

19 hours ago, georgit said:

За съжаление, кредитната карта WizzAir ще стане по-неизгодна от февруари догодина при плащания в чужбина: https://dskbank.bg/новини-и-промоции/детайли/2019/12/05/уведомление-за-предстоящи-промени-в-общи-условия-на-банка-дск-еад-за-предоста-вяне-на-платежни-услуги-и-общи-условия-по-договор-за-издаване-и-обслужване-на-кре-дитни-карти-с-револвиращ-кредит-за-физически-лица

Така освен по-високата месечна такса, която е в сила от септември 2019 г, сега ще се прилага по-неблагоприятен курс за плащния в чужбина (1.9796 лв за 1 EUR вместо 1.96, както беше досега). Поредната последица от понижението на цените на преводите към държави от ЕС/ЕИП.

Това не е последица от понижението на преводите в евро, а следствие от алчността на мениджмънта в съчетание с търпимостта на клиентите. В други държави като въведоха SEPA и преводите в евро струват 0 или 1-2 евро, да не би да въведоха такса за плащане на пос, за да компенсират? Не. Доколкото знам такса плащане на пос има само в България. Просто въвеждането на нови такси и повишаването на сегашните е най-лесният метод, който иначе безидейния мениджмънт използва, за да запази и увеличи печалбата.

Revolut, Curve и тн. са нито пълноценна алтернатива, нито със своите ~150 000 клиента ще уплашат банките (засега).

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 17 минути , damyang каза:

Revolut, Curve и тн. са нито пълноценна алтернатива, нито със своите ~150 000 клиента ще уплашат банките (засега).

Revolut

image.png.d8f8b56bc5307ea413d2aaff1169f552.png

Curve

image.thumb.png.ac3d468f9af6a70a3d75a9c86d4ab0c4.png

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , damyang каза:

Говорим за клиенти в България, а не общ брой

Ми представи си какво означава за банките 150 000 клиента дори и само с по 1 банков превод в чужбина през Revolut без такса, вместо през тях със сериозна такса.

А и бумът на подобни fin-tech компании е показателен, че тази ниша е доста сериозна. В момента те се конкурират с банките. Услугите ще минат на съвсем друго ниво, когато започнат и помежду си.

• Харесвам 3
Публикувано:

Не трябва да се подценяват финтеч компаниите, нищо че сме най-неразвитата част на европа 😉 ...

Защото не са само Револют, а има и много други, за които има съответните теми във форума, които също имат значителен брой клиенти. Да не говорим и за българските алтернативи на банките, които започват да навлизат и рекламирайки се вече и на място в България по медии, билбордове и молове 🙂 , отхапват и те парчета от "баницата", която банките си мислеха че е само за тях ...

Други алтернативи са и традиционните банки извън България, при които също безпроблемно и дистанционно се отриват сметки, които са с безплатна поддръжка и безплатни преводи.

А и разглеждайки профила на клиентите:

- тези които са финансово и интернет донякъде образовани, до степен да познават и ползват интернет банкирания, много лесно биха се прехвърлили във финтеч компания

- тези, които са на обратния полюс, са най-вече клиенти на фирмите за бързи кредити, а всичко останало ползват приоритетно с плащания в брой,

та за нашите банки остават клиенти, които са някъде по средата, плашейки се от навлизането на новите технологии, и то най-вече заради умишлено, а напълно възможно и с леко лобистки отенък, сплашване по медиите за това че на някой му били откраднали едни пари 😉 .

И бъдещето не е розово, тъй като умишлено ни подтикват, да останем с по една бг сметка, с една карта, най-вече за заплата и теглене кеш, ако изобщо се налага, и всичко друго да изнесем към алтернативните варианти.

Когато се появи и финтеч с IBAN в лева, тогава и тази едничка сметка ще изтече в друга посока 😄

И за примера по-горе с кешбека при разплащане с евро, нека не забравяме, че 1% е комисиона върху курс продава на банката(1.96)  т.е. имаме курс 1.9796, а при плащане с дайнърс/мастъркард, курса е 1.94926 т.е. имаме над 3 стотинки разлика, което е 1.55 % - остава кешбек 0.45% спрямо плащане с Дайнърс/Мастъркард. 

А пък ако наистина платим с Дайнърс (а не с Мастъркард частта му) отделно има и 1% чист кешбек, а не някакъв виртуален точков 🙂 

При всякакви нови продукти,такси, комисионни и изобщо промяна, обикновената практика е да се наемат съответните консултански фирми, които след анализ на пазара,условията, конкуренцията и т.н.  да прецизират точно какви да са промените както количествените, така и качествените 🙂 , и то без да гледат в тавана .

Е аз тук направих кратък, непоискан  и безплатен 😉 анализ, при това спазвайки най-важното правило при ползването на консултанти - консултантът да е външно и независимо лице - така анализа е много по-добър, тъй като не зависи от вътрешните ограничения на системата в дадена институция, породени от предразсъдъци и/или скрити желания, клонящи в определена посока 🙄

Публикувано:

И нека все пак погледнем реално. Финтек зарибява пазара с едни пари дето са събрали от инвеститорите:

Revolut records a £32.8 million net loss on revenues of £58.2 million for 2018.

Но ще дойде моментът да трябва да печелят. Нека видим и тогава, но без такси (дори и минимални) няма да се мине ...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 18 часа, ДиянаВ каза:

Понеже още мисля😁. Дъщеря ти все пак трябва да харчи тези български 150 евро месечно. С какъв продукт ще го прави? Нали и другата алтернатива ще има цена.

Всеки гледа от своята камбанария, но за мен картата все още е работеща🙂

Ще ги топъпвам в Револют и от там ще ги превлалутира, ако иска с тяхната карта, ако не иска ще си ги прехвърли във френската сметка и с нея карта ще плаща или ще си ги тегли и в кеш. Варианти много. 

Месеца ми изтича във вторник така, че ще отида в понеделник да видя какво ще става. Така или иначе няма да се пътува този месец и няма да ми е нужен дискаунт, защо да им плащам 5 и нещо такса за месеца.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да споделя моя опит - ползвам картата като дебитна. Зареждам я с мои средства и не харча банковия лимит на картата от 1000 лева, следователно и не получавам известия за минимално револвиране. Няма как да изпадна в задлъжнялост и да плащам лихви.

Всяка кредитна карта може да бъде използвана по подобен начин. Плащам и в България, и в чужбина. Вероятно от месец февруари ще плащам предимно в България.

• Харесвам 2
Публикувано:

@Банка ДСК В текста за промяната на условията от 5/2/20 не се споменава нищо за картовите сметки в евро.

Може ли да потвърдите, че за тях няма да се прилага новия курс за превалутиране, включително в следните сценарии:

покупка на POS извън България, в чужда валута;

покупка на POS извън България, в лева;

покупка на POS в България, в лева;

конвертиране на Money back бонус, от лева в евро;

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.