Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
49 minutes ago, BlackArt77 said:

Това в мащаб Европейски съюз  или само за БГ, защото не виждам по какъв начин държавата България ще накара са кажем Bunq да дигнат таксите само за БГ граждани. Разбира се не съм вещ в материята та може и да бъркам.

Ще потърся по кои новини го даваха, за да не са само празни думи. Сори за оф-топика.

Edit: https://nova.bg/news/view/2019/12/08/271124/новините-на-nova-08122019-централна/

Минутата е 10:35 и само споменават финтех компаниите, които са основните конкуренти на банките и трябва да се регулират...

Публикувано:
преди 1 час, BlackArt77 каза:

Това в мащаб Европейски съюз  или само за БГ, защото не виждам по какъв начин държавата България ще накара са кажем Bunq да дигнат таксите само за БГ граждани. Разбира се не съм вещ в материята та може и да бъркам.

Може да вдигнат таксите за зареждане на пари към тях, както явно някои банки вече правят. Убер как е забранен в България, а почти навсякъде другаде си работи. Тия дни останах изненадан, защото са забранили Transferwise от Бразилия към сметки на юридически лица, а аз преди няколко месеца си ги ползвах.

• Шок 1
Публикувано:
На 7.12.2019 г. в 15:09, macf1an каза:

@Банка ДСК В текста за промяната на условията от 5/2/20 не се споменава нищо за картовите сметки в евро.

Може ли да потвърдите, че за тях няма да се прилага новия курс за превалутиране, включително в следните сценарии:

покупка на POS извън България, в чужда валута;

покупка на POS извън България, в лева;

покупка на POS в България, в лева;

конвертиране на Money back бонус, от лева в евро;

Здравейте,

Ако сметката Ви е в EUR, новият курс няма да си прилага при нито един от посочените сценарии:

- Покупка на POS извън България, в чужда валута: превалутирането се извършва по курса на съответната картова организация (Visa/Mastercard);

- Покупка на POS извън България, в лева/покупка на POS в България, в лева: прилага се безкасов курс „Купува“ за EUR на банката ( увеличението от 1% се отнася за курс „Продава“);

- Конвертиране на Money back бонус, от лева в евро: превалутирането се извършва по фиксинг на  БНБ.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 39 минути , Банка ДСК каза:

Здравейте,

Ако сметката Ви е в EUR, новият курс няма да си прилага при нито един от посочените сценарии:

- Покупка на POS извън България, в чужда валута: превалутирането се извършва по курса на съответната картова организация (Visa/Mastercard);

- Покупка на POS извън България, в лева/покупка на POS в България, в лева: прилага се безкасов курс „Купува“ за EUR на банката ( увеличението от 1% се отнася за курс „Продава“);

- Конвертиране на Money back бонус, от лева в евро: превалутирането се извършва по фиксинг на  БНБ.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Добре а ако сметката е в лева да мрем така ли 🙂 моля обяснете защо слагате тези такси?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , jujo_si каза:

Добре а ако сметката е в лева да мрем така ли 🙂 моля обяснете защо слагате тези такси?

Остави, аз не мисля, че човекът, който пише от името на ДСК тук, е отговорен за тази простотия, на мен ми се вижда свестен, не заслужава да го хокаме.

Но ако има възможност да сведе до знанието на неговите меринджеи какво си мислим ние за тях и техните „услуги“...

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
преди 6 минути , Yto каза:

Това с 1.97лв. за евро на ДСК не противоречи ли със закона

за валутен борд. Толеранс от +- 0.5%.

То противоречи сигурно, но е извъртяно по друг начин - "такса превалутиране"

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

А някой може ли да прати линк към Тарифата, чиято промяна от м.февруари се обсъжда тук?

Намерих го. това ли е?

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 1
Публикувано:
На 6.12.2019 г. в 8:49, georgebg каза:

Ако някой измисли как и от българската здравна система да се откажем, моля да сподели 🙂

... и от пенсионната, също! 

• Харесвам 3
  • Браво 3
  • Смея се 1
Публикувано:

А дали може тази карта да бъде издадена в евро, а не само в лева ? По напред , ако не се лъжа няколко магеланци се оплакваха, че картата им е издадена в евро и нещо имаше разминаване при изчисляването на бонусите.

Публикувано:
4 minutes ago, nino said:

А дали може тази карта да бъде издадена в евро, а не само в лева ? По напред , ако не се лъжа няколко магеланци се оплакваха, че картата им е издадена в евро и нещо имаше разминаване при изчисляването на бонусите.

Може и да може, но банката отказва да го прави 😉 ...

Публикувано:
Преди 1 час, nino каза:

Не картата, а Уиз акаунта е бил в евро, а картата в лева. На нито едно от двете не можеш да смениш валутата.

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес си погледнах историята на точките за да видя защо от няколко дни нямам начислени и да си сверя и за изненада в историята ми има нули за 2018 и 2019г. и нищо друго. Някой с такъв проблем. Да уточня, че каквото имах го прехвърлих миналата седмица.

Публикувано:
преди 34 минути , EliDion каза:

Днес си погледнах историята на точките за да видя защо от няколко дни нямам начислени и да си сверя и за изненада в историята ми има нули за 2018 и 2019г. и нищо друго. Някой с такъв проблем. Да уточня, че каквото имах го прехвърлих миналата седмица.

Здравейте,

Бихме могли да проверим каква е причината, но е необходимо да разполагаме с Ваши данни. Можете да ги изпратите на имейл: call_center@dskbank.bg.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:
преди 1 час, EliDion каза:

къде се вижда колко точки имаш на всяка транзакция?

аз мога да виждам само общия брой към момента и мога да ги трансферирам но такива проверки на коя транзакция колко точки са ми сложили не мога да видя

Публикувано:
12 minutes ago, Mistela said:

къде се вижда колко точки имаш на всяка транзакция?

аз мога да виждам само общия брой към момента и мога да ги трансферирам но такива проверки на коя транзакция колко точки са ми сложили не мога да видя

"В най-кратки срокове" ще стане, това обещават от @Банка ДСК, вече около година само.

А при мен (явно не само) продъжава да не начислява последните точки до достигане на максималните възможни - явно поредния бъг, който ще бъде отстранен в "най-кратки срокове" .... 

Трагедия ...

Публикувано:

Друго абсурдно нещо е, че не можеш да използваш интернет банкиране със сметката по кредитната карта. За да ти активират банкиране трябва да имаш стандартна разплащателна сметка. Аз в банков клон избягвам да влизам и банкирам изцяло онлайн. Та за да стигнем до яснота защо и какво трябва да се направи с това мое банкиране се наложи да им ходя на свиждане цели 5 пъти. Като даже се бяха опитали да ми активират банкиране по "кредитната" сметка на КК. 

Банкирането им е супер функционално, сравнено с други две банки, но обслужването в клоновата мержа е потресаващо зле. 

Публикувано:
преди 3 минути , .♥.Fancy.♥. каза:

Друго абсурдно нещо е, че не можеш да използваш интернет банкиране със сметката по кредитната карта. За да ти активират банкиране трябва да имаш стандартна разплащателна сметка. Аз в банков клон избягвам да влизам и банкирам изцяло онлайн. Та за да стигнем до яснота защо и какво трябва да се направи с това мое банкиране се наложи да им ходя на свиждане цели 5 пъти. Като даже се бяха опитали да ми активират банкиране по "кредитната" сметка на КК. 

Банкирането им е супер функционално, сравнено с други две банки, но обслужването в клоновата мержа е потресаващо зле. 

Това не е точно така. Аз имам само сметка за КК и ползвам банкирането.

Публикувано:
27 minutes ago, penkoyordanov said:

Истината е, че във всеки офис можеш да получиш различно мнение, и последвалия резултат е различен.

На мен само за КК ми активираха банкиране, исках да го ползвам с квалифициран електонен подпис - не можело след като съм имал само КК.

На друго място - можело, но не ме разбраха напълно 😉 и ми активираха ползване на банкиране със сървърен сертификат, който така и не го активирах. 

Позволяват да си подадеш документите с измисленото им приложение евротръст или както се казваше, но не можеш да подпишеш документи с КЕП, а трябва за всяко нещо да ходиш до клона ...

В началото ти дават КК, без изобщо да ти предложат да ти активират 3Д паролите, без да ти предложат интернет банкиране, и това налага да ходиш, когато се изправиш пред невъзможност за ползване на някаква услуга, заради тези пропуски. Сега пък сина ми не може да си ползва банкирането, защото му иска регистриран телефон номер за изпращане на код, а са му регистрирали някакъв измислен и .... пак трябва ходене в офис, колко логично е само да имаш телефон за 3Д код, след поредното ходене до офис,  а да са ти въвели някакъв незнайно откъде взет номер за кода за банкирането ??

И докога за всяко подаване на документ в офис ще въвеждам данните, които ми ги имат - всеки път имена, адрес, егн-та и какво ли още не и то на всеки документ по 2 пъти, като може за всяко нещо да се изкарва бланка с попълнени данни. Това не че навън го има много често като решение, но там поне ако нещо трябва да се попълва, го попълват самите служители - нали в крайна сметка клиента е важния 🙂 

Публикувано:
преди 2 часа, penkoyordanov каза:

Интересно. Защото първоначално аз имах само КК и сметката към нея и уж активирано банкиране. Което се оказа неактивно при първи опит да го използвам. Беше пасивно - гледаш без да пипаш. Звънях 5 пъти на кол центъра им, докато установят, че имам банкиране, което не мога да използвам точно защото по сметка към КК не може да се активира. Същото накрая беше потвърдено и от служителите в колона, които ми деактивираха неизползваемото банкиране, открих обикновена разплащателна сметка и активираха наново банкиране. 🙂 Кое е вярно не знам, но това са мои реални преживявания. 

За протокола съм бивш банков служител, клиент на 3 банки и определено съм една идея по-грамотна от средностатистическия им клиент. Мислех да пиша жалба, но ме домързя. След месец и половина, 4 пъти ходене до клона имам КК, разплащателна и банкиране. 

Публикувано:

Само с кредитна карта имаш пасивно банкиране, може да си гледаш движенията по сметката/картата и си прехвърляш точките. За банкови операции ти трябва сметка.  Аз така разбирам ситуацията, и за мен изглежда логична.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.