Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

А при плащането на хотели как стои въпроса? Например в Букинг и Аирбнб. Същият въпрос при плащане към друга авиокомпания. Някакви тънкости? Там има ли превалутиране и как да го избегнем?

Мисля да си изкарам и аз такава карта и да съм подготвен предварително.

Благодаря Ви!

Публикувано:
На 7.01.2020 г. в 16:40, VladimirK каза:

Здравейте Банка ДСК!

DSK-Wizz Air  безконтактната кредитна карта с логото на MasterCard има ли ограничение като това

"13.11.2019 Уважаеми клиенти, Уведомяваме Ви за промени при безконтактните разплащания с банкови карти Visa и Mastercard. За всяка 6-та безконтактна трансакция под 50 лв., плащането ще може да се осъществи след въвеждане на чип и ПИН..."

на една друга банка https://www.postbank.bg/Za-nas/News/2019/11/Contactless ?

Здравейте, 

Към момента не изискваме допълнително потвърждаване с ПИН на безконтактни трансакции под 50 BGN. Такава промяна предстои да бъде направена и по издаваните от нас карти, във връзка с регулаторни изисквания на ЕС (Директива на платежните услуги - PSD 2), с цел осигуряване на по-високо ниво на сигурност при картовите разплащания. Преди промените да влязат в сила, конкретно ще Ви информираме при какви условия ще се прилага допълнителна идентификация с ПИН.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:
На 7.01.2020 г. в 16:56, georgebg каза:

точки се трупат само върху цялата част от транзакцията, като режат стотинките.

Да, много е неприятно, когато плащаш Х,99 лв. и да имаш начислен бонус само за Х . 

Публикувано:
преди 27 минути , Банка ДСК каза:

Такава промяна предстои да бъде направена и по издаваните от нас карти, във връзка с регулаторни изисквания на ЕС (Директива на платежните услуги - PSD 2), с цел осигуряване на по-високо ниво на сигурност при картовите разплащания.

Това би било малко неудобно, но, до колкото разбирам, разплащания чрез Apple Pay, например, биха елиминирали нуждата от използване на чип и пин при всяка 5-та транзакция? 

Има ли планове скоро да имаме възможност да използваме услугата с карти на ДСК? Други две от големите банки вече я предлагат.

Публикувано:
На 7.01.2020 г. в 16:56, georgebg каза:

Не е вярно, защото сумата ти е на целия оборот, а точки се трупат само върху цялата част от транзакцията, като режат стотинките.

Обаче  остава подозрението, че максималния оборот от 40 000 лв. си го засичат на база реални суми на транзакциите, затова май никой минал този оборот за 2019 не е получил реално 80 000 (или повече) точки...

Май ще трябва да го сметна по-подробно, защото опитите ми да получа адекватен отговор, защо никой не е стигнал  80к точки при оборот от 42-45к среща много неадекватен "отпор" от телефона на банката ...

И без справката "транзакция->точки" ще продължат безкрайните спорове и неадекватността на банката.

Имам и подозрението, че програмата предстои да бъде закрита, затова няма, и няма и да има такава функционалност.

Здравейте,

Има клиенти на банката, които са получили 80 000 и повече точки за извършените от тях трансакции, но ако Вие откривате несъответствие между Вашите трансакции и броя на начислените точки, за нас е важно да разберем какви са причините за него. За целта, в един от предходните ни отговори, помолихме за Ваши данни ( колегите от Контактния център вероятно разполагат с тях, но не бихме могли да направим връзката с акаунта Ви във форума). След като направим проверка, ще имаме възможност да предоставим по-конкретна информация и да съдействаме, ако установим евентуален технически пропуск при начисляване на точките.

Относно бонус програмата по картата, Ви уверяваме, че не планираме прекратяването ѝ и ще се радваме, ако успеем да разсеем съмненията Ви в тази посока.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 5
Публикувано:
48 minutes ago, WanderlustME said:

Да, много е неприятно, когато плащаш Х,99 лв. и да имаш начислен бонус само за Х . 

На определен период /не знам точно какъв/ банката увеличава бонус точките от натрупаните стотинки. Аз саморъчно си изчислявам точките 😀 /в табличка, не наум/ и видях, че началото на този месец са ми ги увеличили с 40.

• Браво 1
Публикувано:

преди 18 часа, Alexander каза:

В клон на ДСК ми казаха, че не можело да се увеличи кредитния лимит, но преди време имало такава промоция!

Ако съм искал по-висок се кандидатствало за нова карта по реда.

Едно, че ми се струва абсурдно новото кандидатстване, второ как преди време е имало начин да се увеличи лимита, ако това не може, макар да е било на промоция.

Понеже всички знаем, че служителите не винаги знаят кое как е, питам @Банка ДСК за изясняване на казуса.

Здравейте,

Ако искате да увеличите лимита по карата си, е необходимо да подадете ново искане. Най лесно можете да го направите от тук: http://bit.ly/2QCbLOR. Стъпките са много лесни -  необходимо е да попълните само 4 полета, като посочите сумата, с която искате да увеличите лимита си ( например, ако лимитът по картата в момента е 1000 BGN и желаете да се увеличи на 3000 BGN, избирате сума 2000 BGN). След като получите одобрение по телефона в рамките на 1-2 работни дни, е необходимо само да отидете до офис на банката и да подпишете договор ( в случая не се налага изчакване на производство и доставка на нова карта).

Относно промоцията, колегите в офиса вероятно са имали предвид кампания, при която клиенти на банката (но не всички) са получили възможност да се възползват от предварително одобрени лимити по кредитните си карти. Подробно сме обсъждали такава кампания в темата: „ДСК Промо 10% отстъпки до 50лв максимум“ 🙂

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, Цветелин каза:

Аз също съм имал проблеми с плащания към Wizz Air чрез дебитна карта на ДСК - не ги приема и се налага да ползвам друга банка. Това обаче ми се е случвало, когато искам да направя две поредни различни резервации, първата я плащам от ДСК, а втората - не успявам.

Здравейте,

При следващ подобен случай, молим да се свържете с нас, за да проверим каква е причината за неуспешната трансакция.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, yordanov каза:

Това би било малко неудобно, но, до колкото разбирам, разплащания чрез Apple Pay, например, биха елиминирали нуждата от използване на чип и пин при всяка 5-та транзакция? 

Има ли планове скоро да имаме възможност да използваме услугата с карти на ДСК? Други две от големите банки вече я предлагат.

Банка ДСК ,а някакъв отговор на това?

Публикувано:
преди 14 часа, adreno каза:

Скъсаха ми нервите вчера от ДСК с карта ДСК-Wizz на сайта на Wizz - отказва и отказва транзакцията. От колцентъра - при нас няма проблем - проблемът е в сайта. Пак пробвах още два пъти - не, и не. Накрая платих с карта на пощенска - мина от раз... Явно зелените пестят от точки🤬

Здравейте,

Съжаляваме за неприятната ситуация. Вероятно става въпрос за временен комуникационен проблем, но при повторна неуспешна трансакция, можете да ни пишете и тук, за да направим проверка своевременно.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:
преди 1 час, yordanov каза:

Здравейте,

Политиката на Група ОТП, компанията-майка на Банка ДСК и Експресбанк, включва предлагане на Apple Pay. В няколко от 12-те държави, в които ОТП има присъствие, Apple Pay вече се предлага или е в процес на интегриране. Както писахме по-рано,  ключов приоритет за Банка ДСК в момента е успешното приключване на процеса на интеграция с Експресбанк.  В тази връзка в краткосрочен план не бихме могли да се ангажираме със срокове и конкретна информация около внедряването на услугата. 

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , Банка ДСК каза:

Политиката на Група ОТП, компанията-майка на Банка ДСК и Експресбанк, включва предлагане на Apple Pay. В няколко от 12-те държави, в които ОТП има присъствие, Apple Pay вече се предлага или е в процес на интегриране.

Това означава ли, че когато това се случи, ще има интеграция и с GPay?

Публикувано:
преди 4 минути , chandni каза:

Това означава ли, че когато това се случи, ще има интеграция и с GPay?

Здравейте,

Не бихме могли да коментираме – на този етап виртуалният портфейл на Google не е валиден в България.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:

Здравейте банка ДСК,

да попитам дали ще срещна проблем при разплащане с кредитната на уиз в АЗИЯ, тъй като вчера опитах да купя самолетни билети /въгрешни полети/ и картата не мина. Наложи се да платя с виза дебитна на дск.

Тъй като нямам навика да се запасявам с местна валута, да не остана без средства, т.е. да знам предварително в коя карта колко пари да оставям.

Публикувано:
преди 6 минути , Mistela каза:

в АЗИЯ

преди 6 минути , Mistela каза:

да не остана без средства,

Както @T.E.Lawrence обича да казва, "В Азия cash is king!" 💸💸💸

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
На 7.01.2020 г. в 20:36, stormbringer каза:

Чак пък мазало с 1600лв за билети, след като вече си изхарчил 40к на сайта им (вероятно за билети), ми се вижда малко пресилено 😉 

Въпросът ми към ДСК е следният, макар и не свързан с УИЗ картата - след като станете изцяло една банка с Експресбанк, ще сменяте ли веднага  (новополучените) карти от вторите или ще изчакате да изтекат? 

Здравейте,

Картите на Експресбанк ще бъдат заменени, без да се изчаква изтичането на валидността им. Тук можете да получите детайлна информация за процеса по получаване на новите карти: https://dskbank.bg/integration/information#debit-cards и https://www.dskbank.bg/integration/faq.

Разбира се, ние сме на линия, ако имате допълнителни въпроси. 🙂

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:

А при плащането на хотели как стои въпроса? Например в Букинг и Аирбнб. Същият въпрос при плащане към друга авиокомпания. Някакви тънкости? Там има ли превалутиране и как да го избегнем?

Мисля да си изкарам и аз такава карта и да съм подготвен предварително.

Благодаря Ви!

Публикувано:
На 7.01.2020 г. в 21:17, bimbo каза:

Някой може ли да ме осветли дали се прецаквам като плащам с тази карта в евро? Не става дума дали имам полза от точките, а дали курсът е дотолкова неизгоден, че не само убива точките, а и ме прецаква?

На 7.01.2020 г. в 21:38, Goal & Boss каза:

За 1 евро харчи грубо 2 лева, така на лев ще загуби по стотинка и пак ще е на някакъв мижав плюс.

На 7.01.2020 г. в 21:58, stormbringer каза:

Грубо излизаш на 1% (малко по-малко) бонус при превалутиране и 3 %, ако е в сайта на wizz. в БГ си с 2 и 4%. Все пак, ако използваш дискаунт за повече от 2ма пак си струва, защото годишната цена на картата е малко под 50лв, а WDC е 120 

На 7.01.2020 г. в 21:26, Георги каза:

Мисля, че си на нулата. При покупка в евро курсът е по-неизгоден с 1% или около 2 стотинки, а това са точно стотинките, които получаваш като точки за Уиз. 

Я , моля, ми помогнете малко със сметките, че нещо не мога да схвана за какво "прецакване" става дума и как ги смятате тези проценти, може аз нещо да съм забравил аритметиката? :rolleyes:

Курсът (при покупки в евро с ДСК-Wizz)  е  по- неизгоден спрямо кой курс, или спрямо плащане с каква друга карта? :rolleyes:  

Да приемем, че bombo  пазарува  с ДСК-Wizz-картата нещо на стойност 100€. 
По курса на ДСК (1.96) той ще задлъжнее със 196лв. 
По фиксинга на БНБ, или официалните курсове на Mastercard / Visa  (1.9558) 100€ = 195.58лв.
Разликата е 196.00 - 195.58 = 0.42лв.  което се равнява на 0.21%  или по малко от четвърт процент. 
В същото време, за похарчените 196.00 лв.  ще се получи бонус за покупка на билети от Wizz на стойност 3.92 лв. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Фичо каза:

Я , моля, ми помогнете малко със сметките, че нещо не мога да схвана за какво "прецакване" става дума и как ги смятате тези проценти, може аз нещо да съм забравил аритметиката? :rolleyes:

Курсът (при покупки в евро с ДСК-Wizz)  е  по- неизгоден спрямо кой курс, или спрямо плащане с каква друга карта? :rolleyes:  

Да приемем, че bombo  пазарува  с ДСК-Wizz-картата нещо на стойност 100€. 
По курса на ДСК (1.96) той ще задлъжнее със 196лв. 
По фиксинга на БНБ, или официалните курсове на Mastercard / Visa  (1.9558) 100€ = 195.58лв.
Разликата е 196.00 - 195.58 = 0.42лв.  което се равнява на 0.21%  или по малко от четвърт процент. 
В същото време, за похарчените 196.00 лв.  ще се получи бонус за покупка на билети от Wizz на стойност 3.92 лв. 

И ще му начислят 1% такса превалутиране, защото са им се претоварили компютрите да сметнат 100х1.96.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , cybersimo каза:

И ще му начислят 1% такса превалутиране, защото са им се претоварили компютрите да сметнат 100х1.96.

Кога се начислява тази такса и къде се вижда? 

Публикувано:
преди 8 минути , Фичо каза:

Беше обявено отдавна от Банка ДСК. Влиза в сила от февруари 2020 мисля

Публикувано:
преди 10 минути , cybersimo каза:

Беше обявено отдавна от Банка ДСК. Влиза в сила от февруари 2020 мисля

Аха, мерси,аз помислих, че коментираме настоящото положение. 

Публикувано:
преди 24 минути , Фичо каза:

Ето къде се вижда превалутирането, както и другата такса за входяща сума по картата

Screenshot 2020-01-10 12.24.53.jpg

Публикувано:
преди 6 минути , Фичо каза:

Аха, мерси,аз помислих, че коментираме настоящото положение. 

Цитат

Уважаеми клиенти,

Уведомяваме Ви, че считано от 05.02.2020 г., Банка ДСК променя  прилагания от нея обменен курс  за транзакции, извършени с карти на Банката в чужбина, като създава курс за картови операции, който се формира от стойността на курс продава на Банката за безкасови операции, увеличена с 1%.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.