Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , antony2001 каза:

Ето къде се вижда превалутирането, както и другата такса за входяща сума по картата

Screenshot 2020-01-10 12.24.53.jpg

Таксата за рифънд е ясна, а това в на картинката е  превалутиране, когато е плащано във валута, различна от евро. аз коментирах случаите на плащане в евро. 

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, Фичо said:

Да приемем, че bombo  пазарува  с ДСК-Wizz-картата нещо на стойност 100€. 
По курса на ДСК (1.96) той ще задлъжнее със 196лв. 
По фиксинга на БНБ, или официалните курсове на Mastercard / Visa  (1.9558) 100€ = 195.58лв.
Разликата е 196.00 - 195.58 = 0.42лв.  което се равнява на 0.21%  или по малко от четвърт процент. 
В същото време, за похарчените 196.00 лв.  ще се получи бонус за покупка на билети от Wizz на стойност 3.92 лв. 

Фиксинга си е фиксинг ...

Другия момент е ако пазаруваш с Evolve картата на Дайнърс - там  за 100€ ще  задлъжнееш с 194.926 лв. ,

при ДСК след въвеждане на таксата ще дължиш 197.96 лв.

Сега ти избираш дали да имаш за Уиз билети 3.92 лв. или да спестиш чисти 3.03 лв като ползваш другата карта 🙂 .

Публикувано:
преди 8 минути , georgebg каза:

Другия момент е ако пазаруваш с Evolve картата на Дайнърс - там  за 100€ ще  задлъжнееш с 194.926 лв. ,

при ДСК след въвеждане на таксата ще дължиш 197.96 лв.

След въвеждането на тая такса става друго, да.  Не знаех, че с evolve е толкова изгоден курсът. :smile3:

Публикувано:
В момента, Фичо каза:

След въвеждането на тая такса става друго, да.  Не знаех, че с evolve е толкова изгоден курсът. :smile3:

И след и преди въвеждането, аз тази карта съм я ползвал само и единствено за плащания в ЛЕВА. 

Ако валутата е друга - имам други карти

• Харесвам 3
Публикувано:

А някой дали се е възполвал/ползвал вече новата услуга към картата?

Картата е включена в лоялна програма Merci, чрез която можете да се възползвате от специални предложения и намаления.

Публикувано:

@ДСК вярно ли е че вече захранването е Револют минава като банков трансфер, а не като плащане на ПОС. Говори се за някакъв списък, на фирми към които плащането минава като трансфер. Може ли повече информация, моля

Публикувано:
преди 6 минути , Ivko каза:

А някой дали се е възполвал/ползвал вече новата услуга към картата?

Картата е включена в лоялна програма Merci, чрез която можете да се възползвате от специални предложения и намаления.

2 пъти имах желание да видя как стават нещата, но служителите бяха в тотална мъгла. Става въпрос за бензиностанции Лукойл - на излизане от София в началото на магистралата и на бул. България в Пловдив.

В крайна сметка не се възползвах.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 минути , lamerz1912 каза:

2 пъти имах желание да видя как стават нещата, но служителите бяха в тотална мъгла. Става въпрос за бензиностанции Лукойл - на излизане от София в началото на магистралата и на бул. България в Пловдив.

Ползвате отстъпки между 5% и 50% в момента на плащане с карта на Банка ДСК или Експресбанк в партньорските обекти

Може би за тези остъпки не знаят, а то не се ли начисляват към картата или да ти правят рефънд после или самия обект трябва да ти я направи отсъпката

Публикувано:
преди 7 минути , Ivko каза:

Ползвате отстъпки между 5% и 50% в момента на плащане с карта на Банка ДСК или Експресбанк в партньорските обекти

Може би за тези остъпки не знаят, а то не се ли начисляват към картата или да ти правят рефънд после или самия обект трябва да ти я направи отсъпката

В касовата бележка нямаше никакви индикации за отстъпка или нещо подобно, а имало ли е рефънд към картата нямам наблюдение. 

Публикувано:

Merci-то го пуснахме преди г/д месец за ДСК и за съжаление не всички служители и обекти са информирани все още.Аз проблеми засега не съм имал, плащал съм вече доста пъти в Лукойл.Отстъпката я прави обектът, понеже можеш и в брой да си платиш.Единствено трябва да покажеш приложението.

Така че ако имаш проблеми, просто си дръпни приложението, намери въпросния обект и го покажи на служителя.Бъди по настройчив ако се опъват 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, georgebg каза:

Другия момент е ако пазаруваш с Evolve картата на Дайнърс - там  за 100€ ще  задлъжнееш с 194.926 лв.

Мисля, че си в грешка.  При плащане с Дайнърс (и Класик и Evolve) еврото със сигурност винаги се осчетоводява на 1.959. Проверено стократно. И в конкретният пример €100 ще са 195.90 лв.

Да не би да говориш за Mastercard частта на Evolve? Нея не съм ползвал никога за еврови плащания и нямам идея. Но дори така би било странно изгоден този курс.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 51 минути , lamerz1912 каза:

Лукойл  не виждам да е отбелязан на картата. Вероятно не участват.

Публикувано:
преди 12 минути , Георги Матеев каза:

Мисля, че си в грешка.  При плащане с Дайнърс (и Класик и Evolve) еврото със сигурност винаги се осчетоводява на 1.959. Проверено стократно. И в конкретният пример €100 ще са 195.90 лв.

Да не би да говориш за Mastercard частта на Evolve? Нея не съм ползвал никога за еврови плащания и нямам идея. Но дори така би било странно изгоден този курс.

С МастерКард частта, курсът е 1.949

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , Hollywood каза:

Лукойл  не виждам да е отбелязан на картата. Вероятно не участват.

Коя карта гледаш?Сега прегледах картата в приложението Merci, и лукойл си излизат коректно за София и Варна примерно

Публикувано:

Картата е някаква трагедия. Гумаджийница Диана са я сложили на Симеоновско шосе, а в адреса пише околовръстен път 111.

Публикувано:
преди 9 минути , SpeeDemoN5 каза:

Коя карта гледаш?Сега прегледах картата в приложението Merci, и лукойл си излизат коректно за София и Варна примерно

Тази от мнението на

lamerz1912

Публикувано:
преди 18 минути , Радослав каза:

С МастерКард частта, курсът е 1.949

Ако не те затруднява би ли пуснал скриншот от някое осчетоводено еврово плащане с MC Evolve, че ми стана любопитно? Може би дават такъв добър курс защото не начисляват кешбек върху MC транзакции.

Всъщност, ако смятаме и 1% кешбека, то всяко евро платено с Дайнърс частта излиза едва 1.939 лв. Това няма какво да го бие май 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди повече от година се прехвърлихме от VISA GOLD на друга банка, на VISA GOLD ДСК. Срещам огромни усилия в опитите си да установя всякаква информация - застраховки по картата (полица, валидност, застраховател), както и какви привилегии имаме. Последните  разбира се зависят от банката-издадел, а тя ревниво ги крие. Кои/колко салони на летища или хотели можем да ползваме, колко често. Други възможности - какви, къде, колко често.....

Силно се надявам да получат отговор на въпросите си, защото настоящата ситуация никак не ме устройва като клиент на банката за услуга, за която плащаме немалки месечни такси.

Публикувано:
преди 24 минути , SpeeDemoN5 каза:

Свалил съм приложението, картата е вкарано в него. Обектите си излизат на картата, въпреки това служителите гледат в неведение. Зарежданията в ЛукОйл бяха инцидентни, по принцип ползвам друга верига и там имам по-големи отстъпки от тези по програма Мерси. Просто реших да пробвам за какво иде реч, но опитите ме обезкуражиха.

Публикувано:
преди 13 минути , Радослав каза:

image.png.3bb669316beabaf19da37f54d6067e06.png

image.png.12c87ad583ed934d5bc9254d06ca852a.png

Заповядай @Георги Матеев. Както се вижда с Diners курса е по неизгоден.

Много интересно, благодаря. А кой курс е по-изгоден наистина зависи. Ако покриваш нужния оборот, получаваш кешбек и плащаш с Дайнърс частта (или с Класик) - в крайна сметка еврото ще ти излиза само по 1.939 лв.

• Харесвам 1
Публикувано:
2 hours ago, Георги Матеев said:

Точно за MC частта говоря,

но пък при Дайнърс,като имаме впредвид и кешбека - се получава  €100= 195.90 -1%=193.94

или ако се върнем към примера с ДСК:

ДСК €100=197.96

Дайнърс с приспадане на кешбека: €100=193.94

Разлика: 4.02, а в ДСК ще получиш точки или бонбонки 😉 за 3.96 лв.

Излиза, че с тези 4.02 не само че са повече, но можеш и да си напазаруваш с тях не само бонбонки, а в някой сайт да намериш по-евтин уиз билет, макар и рядко да се  случва, поне не си задължен да купуваш директно в сайта....

Публикувано:

На всеки вече е ясно че от февруари ДСК ще види силно намалял почти занулен оборот с картите в валута различна от лев. А може да види и напускащи картодържатели малко по-късно. Опорочиха идеята, в момента подронват престижа и името на Wizz. Ще кажеш че от тези карти са на загуба, Wizz им плаща, търговеца им плаща, сега и картодържателя да им плаща 😕

• Харесвам 2
Публикувано:
7 hours ago, jul said:

застраховки по картата (полица, валидност, застраховател)

Полица и условия, номер на застраховка и т.н. се дават при подписване на документите, там обикновено са и покритията.

Бонуси и привилегии Тук. Не са много, ама вие какви очаквахте, че избягахте от другата банка ?

Сега от 05.02 към "бонусите" прибавете и допълнителна такса от 1% за превалутиране, за което все някъде може да попаднете  на съобщението ...

Салони на летища - пак какво очаквахте, че не попитахте при преместването. Най-вероятно салони Преслав/Плиска на Т2- София ... за салоните във Виена, които уж вървят с премиум визите не съм сигурен.

За това което питате си има карта и тя е в темата на Дайнърс 😉

Публикувано:

ами номера е че с тази карта аз поне имах 1.5 кешбек което си беше доста причлично количество пари на година ако я позлваш по усилено.

и нямаше лимит ( аз бях докарвал до 800 + лева кешбек една година )  - споредн овите условия вече е 1% май но все пак е прилично и може да се постигант добри спестявания.

за всичките салони не знам поне за преслав важи...

• Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.