Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
20 minutes ago, mintoq said:

ами номера е че с тази карта аз поне имах 1.5 кешбек което си беше доста причлично количество пари на година ако я позлваш по усилено.

и нямаше лимит ( аз бях докарвал до 800 + лева кешбек една година )  - споредн овите условия вече е 1% май но все пак е прилично и може да се постигант добри спестявания.

за всичките салони не знам поне за преслав важи...

Ако си бил в частното банкиране трябва да извадиш от тези 800 лв. 300  годишната такса ... и тогава реалния процент пада доста ...

а сега с новите условия става съвсем неприемлив, като се сложи и таксата превалутиране, става като картите на пощенска ... те поне пък наистина са златни, а не с убит цвят  като тези 😉 

Публикувано:
преди 8 часа, georgebg каза:

Полица и условия, номер на застраховка и т.н. се дават при подписване на документите, там обикновено са и покритията.

Бонуси и привилегии Тук. Не са много, ама вие какви очаквахте, че избягахте от другата банка ?

Сега от 05.02 към "бонусите" прибавете и допълнителна такса от 1% за превалутиране, за което все някъде може да попаднете  на съобщението ...

Салони на летища - пак какво очаквахте, че не попитахте при преместването. Най-вероятно салони Преслав/Плиска на Т2- София ... за салоните във Виена, които уж вървят с премиум визите не съм сигурен.

За това което питате си има карта и тя е в темата на Дайнърс 😉

Полицата, която ни дадоха при подписване, е отдавна изтекла. А новата? 

Прехвърлихме се от друга банка не заради големия келепир, а защото спряха да поддържат Златна виза (само Мастеркард ), отделно беше превалутирането, което сега ще се въведе и тук. 

Комуникацията с предната банка по отношение информация обаче беше значително по-добра. 

От банката издател зависи кои салони могат да се ползват и колко пъти за година, vip lounges в някои хотели, аюнамаления в хотели, ресторанти, турове и какво ли не. 

Нередно и ненормално е да се укрива от банката. 

Публикувано:
преди 45 минути , jul каза:

Полицата, която ни дадоха при подписване, е отдавна изтекла. А новата? 

Прехвърлихме се от друга банка не заради големия келепир, а защото спряха да поддържат Златна виза (само Мастеркард ), отделно беше превалутирането, което сега ще се въведе и тук. 

Комуникацията с предната банка по отношение информация обаче беше значително по-добра. 

От банката издател зависи кои салони могат да се ползват и колко пъти за година, vip lounges в някои хотели, аюнамаления в хотели, ресторанти, турове и какво ли не. 

Нередно и ненормално е да се укрива от банката. 

Златната виза на ДСК дава безплатен достъп до салоните Плиска и Преслав на Т2 само.

Ако искате да изнегнете превалутирането - си извадете картата в евро, а не в лева.

• Харесвам 2
Публикувано:

Заблуждаваш се! 90% от 50-те им информирани и финансово грамотни клиенти четат този форум. Всички останали десетки хиляди ще си плащат без изобщо да разберат или без да им пука. Ако не съм прав, Райфайзен, Пощенска (+Пиреос), купената SGEB и не знам кои още банки отдавна нямаше да имат клиенти на картовите си услуги заради таксата за превалутиране.

• Харесвам 9
Публикувано:
На 10.01.2020 г. в 15:32, EliDion каза:

@ДСК вярно ли е че вече захранването е Револют минава като банков трансфер, а не като плащане на ПОС. Говори се за някакъв списък, на фирми към които плащането минава като трансфер. Може ли повече информация, моля

Здравейте,

Справката ни показва, че няма промяна на кода, с който минават този вид трансакции и не би следвало да се таксуват. Все пак, ако имате информация свързана с  конкретна операция, е необходимо да ни изпратите данни, за да я разгледаме.

Хубав ден и успешна седмица,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

днес внесох пари в банкомат и ми беше "задържана за проверка" банкнота от (старите ) 50 лева.

ще ми бъдат ли преведени в сметката и кога?

Публикувано:
преди 14 часа, aleksandar111 каза:

днес внесох пари в банкомат и ми беше "задържана за проверка" банкнота от (старите ) 50 лева.

ще ми бъдат ли преведени в сметката и кога?

Здравейте,

След като банкнотата беше задържана, свързахте ли се с нашия контактен център?

Публикувано:
На 10.01.2020 г. в 17:01, jul каза:

Преди повече от година се прехвърлихме от VISA GOLD на друга банка, на VISA GOLD ДСК. Срещам огромни усилия в опитите си да установя всякаква информация - застраховки по картата (полица, валидност, застраховател), както и какви привилегии имаме. Последните  разбира се зависят от банката-издадел, а тя ревниво ги крие. Кои/колко салони на летища или хотели можем да ползваме, колко често. Други възможности - какви, къде, колко често.....

Силно се надявам да получат отговор на въпросите си, защото настоящата ситуация никак не ме устройва като клиент на банката за услуга, за която плащаме немалки месечни такси.

Здравейте,

Извиняваме се за късното включване.  Клиентите със златни кредитни карти получават застраховка „Помощ при пътуване“ от застрахователна компания Групама ( съгласни сме, че трябва да допълним информацията в сайта). Застрахователят носи отговорност по време на пътуванията Ви в чужбина (неограничен брой) до прекратяване на договора за кредитна карта. В тази връзка не е необходимо подновяване на застрахователна полица , тъй като не се касае за индивидуална застраховка, а застраховка по групов договор.  

Подробна информация за условията по застраховката (покрити рискове, ползващи се лица, контактна информация, общи условия и др.) можете да откриете в прикачения файл.  🙂

Хубава вечер,

Екипът на Банка ДСК

Застраховка Помощ при пътуване.pdf

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, jul каза:

Чудесно, благодаря за информацията!

А по другия ми въпрос, свързан с допълнителните възможности?

Здравейте,

Чрез картата можете да се възползвате от отстъпки по програмата money back: http://bit.ly/2QWkKdM , безплатен достъп до бизнес салони "Плиска“ и  "Преслав“  на летище София, както и от всички промоционални кампании на Visa България за този вид премиум карти. 🙂

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , jul каза:

Благодаря. Остана да уточним броя посещения с/без придружител.

Неограничени за Плиска и Преслав, с един придружител

• Харесвам 1
Публикувано:
На 13.01.2020 г. в 9:24, Банка ДСК каза:

Здравейте,

Справката ни показва, че няма промяна на кода, с който минават този вид трансакции и не би следвало да се таксуват. Все пак, ако имате информация свързана с  конкретна операция, е необходимо да ни изпратите данни, за да я разгледаме.

Хубав ден и успешна седмица,

Екипът на Банка ДСК

Благодаря за отговора, но продължават оплакванията по същия казус. Т.к. ми предстои ежемесечното зареждане на по-голяма сума, моля да направите отново проверка и по възможност да сведете до знанието на началниците си, т.к. се получават различни видове плащания на различни хора и различни обяснения от Вас и кол центъра за причината, за да се уеднакви вида на транзакцията за всички.

Информацията ми е от соц. мрежи и по-конкретно https://www.facebook.com/groups/revolut.bg/?fref=nf .

Там има вече доста хора, които са постнали извадки от банкирането си и начислените такси.

Как бих могла аз и всички останали да си потърся правата при евентуално начислена такса при зареждане с левова или еврова дебитна или кредитна карта на ДСК. Благодаря.

Съжалявам за спама в темата, ясно е че не е за тук този проблем. Ако администраторите решат може да започнем нова тема за проблеми и въпроси към ДСК.

Публикувано:
преди 10 минути , EliDion каза:

Благодаря за отговора, но продължават оплакванията по същия казус. Т.к. ми предстои ежемесечното зареждане на по-голяма сума, моля да направите отново проверка и по възможност да сведете до знанието на началниците си, т.к. се получават различни видове плащания на различни хора и различни обяснения от Вас и кол центъра за причината, за да се уеднакви вида на транзакцията за всички.

Информацията ми е от соц. мрежи и по-конкретно https://www.facebook.com/groups/revolut.bg/?fref=nf .

Там има вече доста хора, които са постнали извадки от банкирането си и начислените такси.

Как бих могла аз и всички останали да си потърся правата при евентуално начислена такса при зареждане с левова или еврова дебитна или кредитна карта на ДСК. Благодаря.

Съжалявам за спама в темата, ясно е че не е за тук този проблем. Ако администраторите решат може да започнем нова тема за проблеми и въпроси към ДСК.

Зареди 10 лв от картата си и пробвай

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, EliDion каза:

Днес имам едно осчетоводено зареждане на Револют от петък. Осчетоводено като банков трансфер. Писах сутринта с представителя на банката във форума. Той ме препрати да се обадя по телефона или да пиша на имейла на съпорта. Говорих с тях по телефона преди обяд. В момента нищо не ми отговориха. Казаха, че ще се обадят. Още чакам обаждане.😀

Публикувано:
Преди 1 час, cybersimo каза:

Зареди 10 лв от картата си и пробвай

Какъв е смисъла, като може едното да мине на ПОС, а следващото на трансфер. Да вземат да се уточнят и да си оправят системите. Няма да им давам по левче за проба и после пак да не е ясно какво ще бъде.

Почвам да им се дразня вече. Написали си тарифите като за банкери, много знае чичо Х какво е туй микросметка, макросметка, ама пенсиите в банка и на карта.

Публикувано:
преди 22 часа, EliDion каза:

Здравейте,

Извиняваме се за забавянето на отговора.

При проверка на трансакциите към Револют, за които получихме сигнал от Вас и други наши клиенти, че се таксуват, установихме, че е направена промяна в кода за категоризация на дейността на търговеца (т. нар. MCC код, който се определя и изпраща от обслужващата банка на съответния търговец).

Трансакциите с такъв вид код се класифицират като паричен трансфер (а не като плащане чрез ПОС) и за тях се прилага съответната такса съгласно тарифата на банката (за кредитни карти в лева: таксата е 1 лв. + 1%).

Хубава вечер,

Екипът на Банка ДСК

• Шок 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 4 минути , Банка ДСК каза:

Здравейте,

При проверка на трансакциите към Револют, за които получихме сигнал от Вас и други наши клиенти, че се таксуват, установихме, че е направена промяна в кода за категоризация на дейността на търговеца (т. нар. MCC код, който се определя и изпраща от обслужващата банка на съответния търговец).

Трансакциите с такъв вид код се класифицират като паричен трансфер (а не като плащане чрез ПОС) и за тях се прилага съответната такса съгласно тарифата на банката (за кредитни карти в лева: таксата е 1 лв. + 1%).

Хубава вечер,

Екипът на Банка ДСК

От коя дата точно е направена промяната на кода? За да може да потвърдят това и от Револют

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 32 минути , Банка ДСК каза:

Здравейте,

Хубава вечер,

Екипът на Банка ДСК

Кога и къде е обявена тази промяната на сайта ви или поне тук, т. к. има сигнал много назад в темата. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 51 минути , Банка ДСК каза:

Има ли такса, ако превода е от ДЕБИТНА, а не от кредитна карта?

Има ли такса, ако превода е от ВИРТУАЛНА карта?

Има ли такса, ако картата е в евро, а не в лева? (тъй като сте посочили такса само за кредитни карти в лева)

• Харесвам 4
Публикувано:

@Банка ДСК, моля бихте ли спестили мъките на всички, публикувайки официален актуален списък с търговците, трансакции към които се категоризират от вас като "паричен трансфер"? Или това е някаква папка с гриф "строго секретно"?

Очевидно никой не иска да плаща изключително безсмислената такса "паричен трансфер", но е практически невъзможно човек да вземе решение кога (и дали) да ползва ДСК картата си предвид тоталната липса на информация. Достатъчно дразнещо беше, че тихомълком въведохте тази такса през 2018 г. и доста хора се опариха от нея, но съвсем не ви прави чест да продължавате да държите клиентите си на тъмно по този начин. Лично на мен ми омръзна да гадая кое ще мине като плащане на пос и кое като паричен трансфер.

И да, кол центърът е почти безполезен в случая, като често и те се оплитат в противоречива информация.

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 2 часа, cybersimo каза:

Има ли такса, ако превода е от ДЕБИТНА, а не от кредитна карта?

Има ли такса, ако превода е от ВИРТУАЛНА карта?

Има ли такса, ако картата е в евро, а не в лева? (тъй като сте посочили такса само за кредитни карти в лева)

Таксата за транзакции тип "паричен трансфер" е еднаква за всички дебитни и кредитни карти. За карти в евро - 0.5 евро + 1%. От 20 март - 0.51 евро + 1%.

За виртуални карти, независимо от валутата на сметката - 1%.

Публикувано:

Такса дори и за паричен трансфер от дебитна карта звучи доста абсурдно. Ще се затварят сметки и карти в ДСК. Видяло се е

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

@Банка ДСК, моля бихте ли спестили мъките на всички, публикувайки официален актуален списък с търговците, трансакции към които се категоризират от вас като "паричен трансфер"? Или това е някаква папка с гриф "строго секретно"?

... папка с гриф "Строго секретно или как да прецакаме повече клиенти за по-дълго време" 🙂

Добрите търговски практики акцентират върху прилагане и ползване правото на информираност и е морална норма за всеки бизнес.

Ще прочета отново общите правила, т.к. казуса е любопитен.

Публикувано:

За съжаление от Револют ми потвърдиха промяната на MCC кода от скоро, за което са били принудени от страна на MasterCard. 
VISA не са променяли кода. 
Има ли някой с карта VISA от ДСК, който може да потвърди това?
Ествествено бих желал и официален отговор от страна на @Банка ДСК дали ВИЗА картите са засегнати от промяната

• Харесвам 5
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.