Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 15 часа, Romana каза:

Повече от 10 години съм клиент на БДСК, имам кредитна левова VISA Galaxy. След обявените промени реших да си открия и кредитна в евро, с малък лимит 500EUR, за което не са ми искали документ за доходи, защото е под 1000 лв лимита. И отговорът на банката ме изуми - отказват, защото нямам доход в евро! 😲 Препоръчват ми КК в лева... 🤔  Значи ли това, че въобще не са погледнали, че вече имам такава? и след като имат инфо от предишната ми КК, където искаха доход и се вижда, че работя на трудов договор, нормално е доходите ми да са в лева, все пак това все още е официалната валута в БГ... @Банка ДСК, как бихте коментирали това решение? Да разбирам ли, че ограничавате издаването на КК в евро? 

Здравейте,

Разбираме объркването Ви, но към момента кредити във валута (включително жилищни, ипотечни, потребителски и кредитни карти) се предоставят на клиенти, които могат да удостоверят доходи във валутата на искания кредит.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Шок 3
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
2 minutes ago, Таньо said:

Тогава информацията се отнася за всяка ДК и КК в лева.

Така е. Постът ми беше във връзка с този на Мари Николова от преди 2 часа и последвалите го на Фичо и Георги за превалутирането, извършвано не от банката, а от сайта, в техния случай Уиз. 

Мисълта ми е, че чрез някои покупки в чужди сайтове, които приемата плащане в лева, пак може да се запазят 2-та% точки/кеш-бек😀

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Банка ДСК каза:

но към момента кредити във валута (включително жилищни, ипотечни, потребителски и кредитни карти) се предоставят на клиенти, които могат да удостоверят доходи във валутата на искания кредит.

Което, специално за еврото, наистина е доста странно и нелогично, при положение че има закон за валутния борд , който вменява задължение на БНБ да изплати срещу всеки предоставен лев съответното количество евро по фиксиран курс.  И следователно всички доходи в лева, са практически еквивалентни на доходи в евро.

• Харесвам 9
Публикувано:
41 minutes ago, Банка ДСК said:

Здравейте,

Разбираме объркването Ви, но към момента кредити във валута (включително жилищни, ипотечни, потребителски и кредитни карти) се предоставят на клиенти, които могат да удостоверят доходи във валутата на искания кредит.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

@Банка ДСК молим за официална информация по въпроса, защо точно тези дни решихте да не издавате КК в евро, както и да предоставяте кредитни продукти в евро.

Моля да посочите къде в Общите Ви условия по кредитни продукти е описано това?

Вашите колеги в клоновете май не знаят за тази промяна, защото предлагат и еврови и левови потребителски кредити и кредитни карти?

• Харесвам 2
Публикувано:

Кредитна карта в лева се издава много лесно като направите евров залог за 110% от сумата. 
Например ако искате еврова кредитна карта с лимит 500 евро, просто внасят залог от 550 евро и няма нужда да доказвате никакви доходи. 
Разбира се това условие не важи само за картата Уиз. Всички останали карти може да си издадете в евро. 

• Харесвам 3
Публикувано:

ДСК все повече ме изумяват, и то не в положителния смисъл. А ако ми потрябва кредитна карта в евро, пък вземат да ми откажат, директно ги отсвирвам... Не, че засега ми е потрябвала де, има достатъчно алтернативи 🙂 Ама липсата на връзка с мозъка при тях май е сериозна...

Публикувано:
преди 9 минути , bimbo каза:

Но се готвят промени. Явно ДСК знаят нещо и се презастраховат.

Има ли някой, който не знае, че идват промени и какво по-логично от това финансовите институции да се готвят за тях.

Бизнеса трябва да ги изпреварва или поне следва, а обикновения човек следва информацията, тълкува и ползва както може ...

Публикувано:

Съгласна съм с теб, НО смятам че когато се прави промяна тя трябва да е еднозначна и ясна за всички потребители и тук не фиксирам само ДСК. Другите банки и не само БГ не са по-прекрасни. 

Публикувано:
преди 1 час, cybersimo каза:

Кредитна карта в лева се издава много лесно като направите евров залог за 110% от сумата. 
Например ако искате еврова кредитна карта с лимит 500 евро, просто внасят залог от 550 евро и няма нужда да доказвате никакви доходи. 
Разбира се това условие не важи само за картата Уиз. Всички останали карти може да си издадете в евро. 

А като си издам и една кредитна карта в евро и плащам в България в лева ще има ли такса за превалутиране.

Няма ли да ми е по-лесно просто да забравя за ДСК, както съм забравил за Пиреосбанк, Уникредит, ...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 48 минути , ven62 каза:

А като си издам и една кредитна карта в евро и плащам в България в лева ще има ли такса за превалутиране.

Няма ли да ми е по-лесно просто да забравя за ДСК, както съм забравил за Пиреосбанк, Уникредит, ...

Правиш си една в евро и си оставяш и Уиз картата за левови покупки

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, agenta каза:

@Банка ДСК молим за официална информация по въпроса, защо точно тези дни решихте да не издавате КК в евро, както и да предоставяте кредитни продукти в евро.

Моля да посочите къде в Общите Ви условия по кредитни продукти е описано това?

Вашите колеги в клоновете май не знаят за тази промяна, защото предлагат и еврови и левови потребителски кредити и кредитни карти?

Здравейте,

Изискването за еднаквост на валутите на кредита и валутата на дохода е в сила от повече от една година и  служителите в нашите офиси за уведомени за промяната. Критериите за одобрение на кредит не са предмет на договора с клиента и като такива не са включени в Общите условия по кредитни продукти, но винаги можете да разчитате на предварителна информация от наш служител, включително и тук във форума .

Можете да заявите кредитна карта във валута, ако предоставите за обезпечение депозит в банката.

Хубава вечер,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:
Преди 1 час, Zaro каза:

Банкоматът на Граф Игнатиев стачкува все по-редовно.

20200128_174618.jpg.94125d40cb7005fe97932628c585677f.jpg

:beach: Може да е срещу новия ъпдейт за превалутиране. image.png.21f6ca636c7dd9663d4e5d04e2b2b894.png

• Смея се 1
Публикувано:

преди 14 часа, Zaro каза:

@Банка ДСК

Банкоматът на Граф Игнатиев стачкува все по-редовно.

20200128_174618.jpg.94125d40cb7005fe97932628c585677f.jpg

Здравейте,

Съжаляваме за неудобството. Ще предадем на колегите, които отговарят за услугата.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 часа, ven62 каза:

Здравейте,

В този случай трансакцията ще се превалутира по курс-продава на банката за безкасови операции в EUR, при който няма да се прилага надбавка от 1% след 05.02.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:

@Банка ДСК, моля да ни уведомите, ако/когато това се случи и ДСК прилагат код за плащане на ПОС без такси.

Поствам го тук т.к. от ДСК явно четат и отговарят само в тази тема.

Публикувано:
преди 1 минута , EliDion каза:

@Банка ДСК, моля да ни уведомите, ако/когато това се случи и ДСК прилагат код за плащане на ПОС без такси.

Здравейте,

Разбира се, ако има промяна в кода и съответно в таксуването, ще споделим във форума.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:

Един въпрос към @Банка ДСК  , а и не само. Някои компании за  коли под наем, Букинг и други  ,  имат опция за избор на валута, в която да се плати.

В този случай, ако се плати в лева ,а услугата  се използва в чужбина ще има ли такса за превалутиране след 5 февруари ?

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако картата е в лева и транзакцията е в лева, независимо дали в страната или чужбина, няма такса за превалутиране:

На 6.12.2019 г. в 12:31, Банка ДСК каза:

Здравейте,

Промяната засяга трансакциите, при които до момента се е прилагал курс продава 1.96 за 1 EUR. Например, ако се възползвате от опцията за превалутиране в лева на чуждестранен сайт, тогава промяната не Ви касае, но ако плащате при български търговец в EUR, ще се приложи новият курс ( курс продава на банката за безкасови операции + 1%). В тази връзка сме съгласни, че изразът „транзакции в чужбина“ не обхваща всички възможни случаи и би могъл да се прецизира, но дава насока на клиентите, че промяната не се отнася до ежедневните им трансакции в страната.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, nino каза:

Един въпрос към @Банка ДСК  , а и не само. Някои компании за  коли под наем, Букинг и други  ,  имат опция за избор на валута, в която да се плати.

В този случай, ако се плати в лева ,а услугата  се използва в чужбина ще има ли такса за превалутиране след 5 февруари ?

Здравейте,

Ако изберете този вариант, превалутирането ще се извърши по курса на съответния търговец и е добре предварително да се информирате (освен ако не се визуализира веднага) дали този курс е по-изгоден.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Банка ДСК каза:

Здравейте,

Ако изберете този вариант, превалутирането ще се извърши по курса на съответния търговец и е добре предварително да се информирате (освен ако не се визуализира веднага) дали този курс е по-изгоден.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Поне търговеца няма да има такса за превалутиране  🙄

• Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.