Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

И аз да се присъединя към закриващите. Прехвърлям евровите в TBI и без това там ми е депозита. Няма месечна такса, 0,25 € сепа превод. Има такса за дебитна карта 10€ на тримесечие, но на мен не ми е необходима на този етап.

Публикувано:

Имам картата от миналата година. Имах голямо желание да ми я изкарат в евро, но ми  казаха, че точно тази кредитна карта може да е само в лева.......

Правилно ли разбирам, че вече се издава и в евро? Дали мога да я сменя от лева в евро или ще трябва да закрия картата и да взема нова?

Тъй като заплатата ми е в Евро, вече май  даже ще съм на минус ако я използвам..... Веднъж да обръщам Еврото по 1,95 примерно, след това да вкарвам лева в картата и да плащам в евро .....обезмислят се точките.....

Публикувано:
Преди 1 час, bimbo каза:

Не може в евро.

Мисля, че @cybersimo беше писал, че срещу парична гаранция в евро може да се открие кредитна карта в евро. 

@niksennnnn, щом заплатата ти е в евро, можеш да попиташ @Банка ДСК какви документи ще са ти необходими за КК в евро. Сегашната ти КК в лева мисля, че трябва да се закрие, защото не може да се трансформира в еврова.

• Харесвам 2
Публикувано:

Паричната гаранция в евро (110 или 120% от кредитния лимит - не помня точно колко беше) е необходима когато лицето няма доходи в евро. Когато доходите му са евро, може да получи КК в евро без проблем, но това ще е Galaxy или някоя друга от стандартните кредитни карти. Тази на Wizz се издава само в лева.

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:
преди 5 часа, niksennnnn каза:

Имам картата от миналата година. Имах голямо желание да ми я изкарат в евро, но ми  казаха, че точно тази кредитна карта може да е само в лева.......

Правилно ли разбирам, че вече се издава и в евро? Дали мога да я сменя от лева в евро или ще трябва да закрия картата и да взема нова?

Тъй като заплатата ми е в Евро, вече май  даже ще съм на минус ако я използвам..... Веднъж да обръщам Еврото по 1,95 примерно, след това да вкарвам лева в картата и да плащам в евро .....обезмислят се точките.....

Преди 1 час, ДиянаВ каза:

С големите теми става така, че през 3-4 страници все едно и също пишем 🙂. Мисля, че @cybersimo беше писал, че срещу парична гаранция в евро може да се открие кредитна карта в евро. 

@niksennnnn, щом заплатата ти е в евро, можеш да попиташ @Банка ДСК какви документи ще са ти необходими за КК в евро. Сегашната ти КК в лева мисля, че трябва да се закрие, защото не може да се трансформира в еврова.

Здравейте,

Кредитна карта DSK – Wizz Air се издава се предлага само в BGN, както вече @chandni е отговорила. Ако доходите Ви са в евро, но се осигурявате в България, можете да заявите някоя от другите ни видове кредитни карти в тази валута, без да предоставяте депозит като обезпечение.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:
25 minutes ago, chandni said:

Паричната гаранция в евро (110 или 120% от кредитния лимит - не помня точно колко беше) е необходима когато лицето няма доходи в евро. Когато доходите му са евро, може да получи КК в евро без проблем, но това ще е Galaxy или някоя друга от стандартните кредитни карти. Тази на Wizz се издава само в лева.

Ясно. Запомням, че Уиз КК на ДСК не може да е в евро, а само в лева🙂.

@niksennnnn, тогава помисли, че ако единствената ти полза от Уиз КК е членството и според това колко човека пътувате, колко често и т.н., не е ли по-добре да си купиш членството от Уиз. Често напоследък имат и отстъпка от цената му.

Все пак Уиз КК не е “безплатна”, има годишна такса 50 лв.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте,

Нов член съм на общността, от известно време следя темата за Wizz картата с интерес.

Бихме ли могли да направим обобщение на ползите от конкретните продукти, които обсъждаме, в случая това е кредитната карта на банка ДСК Wizz.

Това, което аз разбирам на пръв поглед, без да съм човек, който задълбочено се занимава с финансови операции и има познания за които, е че картата има следните плюсове:

- Членство в Wizz клуба.

- При плащане в Лева на ПОС в магазин или оналйн няма такса и се натрупват WIZZ точки, които можеш да използваш за покупка на самолетен билет. Тук имам въпрос - Тези точки имат ли давност, с натрупване ли са или се ползват месец за месец и после се нулират? Не видях да е обсъждано това, вероятно го има някъде назад в темата, но, ако може да го оточним в обобщаването, мисля ще е ползено за всички ни.

- При покриване на изразходваните суми преди падежната дата няма лихви.

Минуси:

- Картата не се използва за теглене на пари в брой на АТМ, има такси.

- Не се пазарува с нея във валута различна от BGN, защото има такси за превалутиране.

Въпроси:

Някой зареждал ли е Revolut с KK Wizz, операцията ПОС или паричен трансфер е и таксите какви са?

Имаше публикувани тарифи за използване на кредитната карта, където имаше годишна такса за втора карта, тази втора карта какво представлява? Има ли политика за ползването на един и същи продукт( Една и съща карта, един и същи кредитен лимит) от двама души, които да ползват една и съща сметка с две различни пластики?

Публикувано:
преди 16 минути , lio каза:

- Тези точки имат ли давност, с натрупване ли са или се ползват месец за месец и после се нулират? Не видях да е обсъждано това, вероятно го има някъде назад в темата, но, ако може да го оточним в обобщаването, мисля ще е ползено за всички ни.

Имат давност - 3 години в сайта на ДСК и после още една в Уиз. Може и да бъркам годините, някой ще ме поправи веднага 🙂

преди 16 минути , lio каза:

- Не се пазарува с нея във валута различна от BGN, защото има такси за превалутиране.

Е чак толкова стриктно да не се пазарува не е задължително. Просто точките, които ще получиш ще се неутрализират от превалутирането. Но не е нещо, което активно да избягваш, както например теглене кеш от банкомат. 

преди 17 минути , lio каза:

Някой зареждал ли е Revolut с KK Wizz, операцията ПОС или паричен трансфер е и таксите какви са?

Най-горещата точка на дискусия от последните дни. Да, паричен трансфер се брои и таксите са като теглене кеш на АТМ - избягвай при всички положения. 

преди 18 минути , lio каза:

Имаше публикувани тарифи за използване на кредитната карта, където имаше годишна такса за втора карта, тази втора карта какво представлява? Има ли политика за ползването на един и същи продукт( Една и съща карта, един и същи кредитен лимит) от двама души, които да ползват една и съща сметка с две различни пластики?

Точно това е. Две пластики, с една сметка и общ лимит. Предимствата са, че двама души може да събират точки на едно място. Недостатък е, че не може картите да се погасяват отделно, т.е. сте закачени като сиамски близнаци 🙂

Публикувано:

Благодаря за отговорите!

Относно dskdirect, управлението на средствата по Wizz КК също толкова лесно ли е като дебитна и виртуална карта или има особености.

Мисълта ми е може ли по всяко време да прехвърлям(запълвам/зареждам) кредитния си лимит на WIZZ кредитната карта от дебитната ми карта( дебитна карта ДСК ---> Wizz КК)? Задължително ли е да се чака определена дата, за да запълня лимита или може периодично да го запълвам след направени покупки, предполагам няма такса за което?

Важи ли с пълна сила онлайн банкирането за лесно прехвърляне на средства както между дебит-виртуална или Wizz КК изисква банков превод с нареждане?

Публикувано:

През ДСК директ можете да прехвърляте суми от дебитната към кредитната карта, води се превод между собствени смети, изпълнява се моментално и няма такса. 

Публикувано:
преди 9 минути , Romana каза:

През ДСК директ можете да прехвърляте суми от дебитната към кредитната карта, води се превод между собствени смети, изпълнява се моментално и няма такса. 

Точно така е, така правя за погасяване  по уиз.

Аз имам стратегическо питане:

сметката ми е дебитна еврова

ако съм в чужбина и тегля местна валута, на осчетоводената транзакция какво ще виждам? Размера на местната валута или лв.?

Публикувано:
Преди 1 час, Георги каза:

Най-горещата точка на дискусия от последните дни. Да, паричен трансфер се брои и таксите са като теглене кеш на АТМ - избягвай при всички положения. 

🙂

Здравейте,

Както по-горе коментирахме, след 10.02. повечето трансакции към Revolut са маркирани отново с код за плащане на ПОС, а не с код за паричен трансфер и съответно не се таксуват ( все пак да уточним, че таксата  за операции от типа паричен трансфер е по-ниска от таксата за трансакции на банкомат с кредитна карта 😊) Ще продължим да ги проследяваме, за да се уверим, че промяната е трайна и обхваща всички трансакции. По останалите въпроси няма какво да допълним към информацията, която другите потребители са обобщили.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

преди 56 минути , Mistela каза:

Точно така е, така правя за погасяване  по уиз.

Аз имам стратегическо питане:

сметката ми е дебитна еврова

ако съм в чужбина и тегля местна валута, на осчетоводената транзакция какво ще виждам? Размера на местната валута или лв.?

Здравейте,

В ДСК Директ ще е достъпна информация за размера на трансакцията както в оригиналната валута, така и във  валутата на сметката (в случая EUR).

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:

Сещам се сега да питам и друго, при плащане онлайн с WIZZ КК на сайтове като booking, airbnb, wizzair, където цените навсякъде излизат в BGN, как ще се броят тези плащания в Лева ли ще бъдат, без такси? Питам, защото тези сайтове и други подобни предоставят услуги на различни пазари и за удобство на клиента ползват локацията ти и ти представят цената в местна валута, но при осчетоводяване предполагам може да е друго?

При покриване на вноски по стоков кредит да речем към други банки/кредитни институции, когато плащаме с WIZZ КК, плащане на ПОС ли се брои и има ли допълнителни такси за обслужване на такъв вид операция към друга банка едва ли не, или е просто плащане към търговец и не ги интересува дали е вноска по стоков кредит и т.н

Публикувано:
1 minute ago, lio said:

Сещам се сега да питам и друго, при плащане онлайн с WIZZ КК на сайтове като booking, airbnb, wizzair, където цените навсякъде излизат в BGN, как ще се броят тези плащания в Лева ли ще бъдат, без такси? Питам, защото тези сайтове и други подобни предоставят услуги на различни пазари и за удобство на клиента ползват локацията ти и ти представят цената в местна валута, но при осчетоводяване предполагам може да е друго?

При покриване на вноски по стоков кредит да речем към други банки/кредитни институции, когато плащаме с WIZZ КК, плащане на ПОС ли се брои и има ли допълнителни такси за обслужване на такъв вид операция към друга банка едва ли не, или е просто плащане към търговец и не ги интересува дали е вноска по стоков кредит и т.н

Booking, airbnb, wizzair и други търговци, които приемат плащане в лева, при осчетоводяването в ДСК плащането си остава в лева, защото изначално е било такова. Тук няма никакво превалутиране. Дори курсът лев-евро на Airbnb е много добър, тествах го наскоро и аз предпочитам валутата в профила ми да е BGN.

При Уиз обаче курсът лев-евро, предполагам и всяко друго превалутиране е зловещо. По-добре е да не се сменя валутата, ако е различна от лев, а превалутирането да бъде извършено от банката.

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, Dioni said:

Къде в ДСК директ виждате точките които са натрупани по WIZZ картата? И до колко време след транзакцията се появяват?

Карти- Бонус програми. 

Появяват се около 2 дни след осчетоводяването, а последното става пак около 2 дни след трансакцията. Дните са работни. Т.е. точките са налични 3 до 5 работни дни след трансакцията.

Публикувано:
преди 29 минути , Банка ДСК каза:

Здравейте,

В ДСК Директ ще е достъпна информация за размера на трансакцията както в оригиналната валута, така и във  валутата на сметката (в случая EUR).

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

така знам и аз, но говорих с кол център и е ясно че не са наясно с нещата

бихте ли ми писали на лични за да изясним проблема, Благодаря!

Публикувано:
7 minutes ago, ДиянаВ said:

Карти- Бонус програми. 

Появяват се около 2 дни след осчетоводяването, а последното става пак около 2 дни след трансакцията. Дните са работни. Т.е. точките са налични 3 до 5 работни дни след трансакцията.

Благодаря, видях го къде е. Там е и бутона Усвои което предполагам е прехвърлянето им в профила на уиз. 

Иначе виждам, че резервация в букинг платена в лева ми е осчетоводена в евро

• Харесвам 2
Публикувано:
2 minutes ago, Dioni said:

Благодаря, видях го къде е. Там е и бутона Усвои което предполагам е прехвърлянето им в профила на уизз

Да, от "усвои" е прехвърлянето. Може и само част от наличните точки да се усвоят. Прехвърлянето понякога става за 1 ден, друг път 2-3 дни, а има случаи от сутринта заявяваш и до ранния следобед са прехвърлени. Различно.

Нещо, което научих тук за проверка до кога точките са валидни в ДСК. Натискаш бутона "история", след което втори път "история" 

Публикувано:
преди 15 минути , Dioni каза:

Благодаря, видях го къде е. Там е и бутона Усвои което предполагам е прехвърлянето им в профила на уиз. 

Иначе виждам, че резервация в букинг платена в лева ми е осчетоводена в евро

Относно осчетоводяването в евро на booking резервация, малко некомпетентно може да се изкажа, но затова ще питам. Това осчетоводяване в евро означава, че DSK WIZZ КК при такова плащане ще си вземат такса превалутиране, нали така?

И тази текса в крайна сметка каква ще бъде, имаше доста информация в последните страници за превалутирането и се обърках. Да речем, ако направя резервация в booking на цена от 100BGN, каква ще бъде таксата която DSK ще вземе за превалутирането и как се изчислява?

Благодаря на всички, които пишат по темата. Изключително полезен форум за обмяна на опит.

Публикувано:

@Банка ДСК, поздравления за новото приложение, вече прилича на нещо 🙂

Не можах да открия от къде да си прехвърлям точки към Уизз, моля да ми кажете как става това. 

И една забележка, понеже си блокирам картите през приложението, когато не ги ползвам, като отида на съответната карта, с цел само временно да я разблокирам, излиза винаги това съобщение, доста е досадно:

Screenshot_20200225-141050.jpg

Публикувано:
5 minutes ago, lio said:

Относно осчетоводяването в евро на booking резервация, малко некомпетентно може да се изкажа, но затова ще питам. Това осчетоводяване в евро означава, че DSK WIZZ КК при такова плащане ще си вземат такса превалутиране, нали така?

И тази текса в крайна сметка каква ще бъде, имаше доста информация в последните страници за превалутирането и се обърках. Да речем, ако направя резервация в booking на цена от 100BGN, каква ще бъде таксата която DSK ще вземе за превалутирането и как се изчислява?

Благодаря на всички, които пишат по темата. Изключително полезен форум за обмяна на опит.

Няма да ти вземат такса в смисъл на някаква отделна парична сума. Просто валутният курс ще дойде по-неизгоден. Например като плащам с дебитната си карта в ОББ покупка в евро курсът е 1,95.., а в ДСК с Уиз КК идва 1,97.., т.е. 0,02 лв. по-неизгоден. Но пък покупката с Уиз КК после ти носи бонус точки, които след това можеш да прехвърлиш в Уиз и да пътуваш с тях и т.н. Въпрос на индивидуални нужди. За малки суми не е болка за умиране превалутирането на ДСК🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.