Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Забранили си влизането на чужденци в Катар: https://www.discoverqatar.qa/welcome-home/, което вероятно означава,че и Doha tour не е възможен.

Гледам, че има някакви изключения, но България не е сред тях:  https://covid19.moph.gov.qa/EN/Pages/Countries-Classified-Low-Risk-of-COVID-19.aspx

Хотел също изглежда не е възможен

Сега погледнах някакви произволни дати за април /в случая 9-19.4/ с минимум престой

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Радо каза:

Забранили си влизането на чужденци в Катар: https://www.discoverqatar.qa/welcome-home/, което вероятно означава,че и Doha tour не е възможен.

Гледам, че има някакви изключения, но България не е сред тях:  https://covid19.moph.gov.qa/EN/Pages/Countries-Classified-Low-Risk-of-COVID-19.aspx

Хотел също изглежда не е възможен

Сега погледнах някакви произволни дати за април /в случая 9-19.4/ с минимум престой

Потвърждавам- в Доха няма излизане от транзита! При дълъг престой има няколко варианта:
1. платен достъп до бизнес салон или спа;
2. едни килийки-кабини за спане на безумни цени- около 100+ евро;
3. транзитен хотел на още по-безумни цени- над 200 евро за стая;
4. Quiet Rooms- безплатен достъп с определени условия;

5. моткане из общите зони в транзита.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Обмислял ли си други варианти, примерно полет от София за малко по-скъпа цена? Лично за мен ми е една идея по рисковано с Wizz понеже често променят/отменят полети, а и ще трябва PCR тест на отиване 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 42 минути , mitkobiker каза:

Потвърждавам- в Доха няма излизане от транзита! При дълъг престой има няколко варианта:
1. платен достъп до бизнес салон или спа;
2. едни килийки-кабини за спане на безумни цени- около 100+ евро;
3. транзитен хотел на още по-безумни цени- над 200 евро за стая;
4. Quiet Rooms- безплатен достъп с определени условия;

5. моткане из общите зони в транзита.

Това ще е полезно да го знам. Евентуално ще се възползвам от услугите на Катар септември. 🙂

За където съм решил билети вече имам, другите са в процес на пазаруване /нагласям датите/ 😎

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, SpeeDemoN5 каза:

Обмислял ли си други варианти, примерно полет от София за малко по-скъпа цена? Лично за мен ми е една идея по рисковано с Wizz понеже често променят/отменят полети, а и ще трябва PCR тест на отиване 🙂

Да, наложи се промяна в плана - пътуването до Мексико, което трябваше да предшества това в Занзибар се измести за април, така че проверих варианти този път от София - най-изгодно излиза на 28.02 (още този месец:) с връщане на 12-ти или 15-ти - оскъпява се с около 120€ по груби сметки, но пък ди спестявам неизвестните с Италия...

Но тази екскурзия в Доха я мисля от години, наистина много разочароващо😢 

Благодаря на всички! Ако има някой в Танзания през първата половина на март - обадете се, ще почерпя:)

• Харесвам 3
Публикувано:

На английски език ли беше комуникацията? Аз имам ваучери, но не съм наясно как точно мога да ги ползвам? От софийския офис ми казаха миналата година, че не могат да се прилатат онлайн и трябва чрез тях... а те сега са закрити... Моля за съвет?!! 

Публикувано:
преди 5 минути , bakotiu каза:

На английски език ли беше комуникацията? Аз имам ваучери, но не съм наясно как точно мога да ги ползвам? От софийския офис ми казаха миналата година, че не могат да се прилатат онлайн и трябва чрез тях... а те сега са закрити... Моля за съвет?!! 

Аз също имах ваучери от миналата година и понеже полетите те ги анулираха, си пуснах през формата им клейм да ми върнат парите и много бързо ги върнаха.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 минути , bakotiu каза:

https://www.qatarairways.com/en-bg/travel-voucher.html

аз също имам ваучер - миналата година като звънях ми казаха, че няма проблем да се ползва ако стойността на ваучера е на по-ниска стойност от цената на билета, просто прилагаш ваучера и доплащаш разликата. Не съм използвал моя все още, но зрее момента.

Ако стойността на ваучера е обаче по-висока от стойността на билета, трябва да им се обадиш.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , Mary каза:

Аз също имах ваучери от миналата година и понеже полетите те ги анулираха, си пуснах през формата им клейм да ми върнат парите и много бързо ги върнаха.

Къде точно пуснахте заявка за осребряване на ваучер? 

Публикувано:
преди 1 минута , bakotiu каза:

Къде точно пуснахте заявка за осребряване на ваучер? 

През формата им за връзка. Избираш необходимото и след това в отворената форма попълваш данни и описваш какво искаш.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Blagovesta78 каза:

Здравейте,за полет до Занзибар необходим ли е пср тест?

Към момента - не. Но на връщане - ако пътувате към България - ще сте в задължителна 10-дневна карантина , която може да бъде отменена с негативен PCR-тест в първите 24 часа след пристигане.

Имайте едно на ум, че изискванията могат да се променят всеки момент, без някой да се съобразява с нашите намерения:)

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Янко Велков каза:

Към момента - не. Но на връщане - ако пътувате към България - ще сте в задължителна 10-дневна карантина , която може да бъде отменена с негативен PCR-тест в първите 24 часа след пристигане.

Имайте едно на ум, че изискванията могат да се променят всеки момент, без някой да се съобразява с нашите намерения:)

Благодаря, мисълта ми беше дали катарците искат,аз летя от Германия, и все още се колебая Занзибар или Малдивите!🙂

Публикувано:

Днес кацнахме в Занзибар. Тест не ни трябваше. За връщането мислим да си направим в Стоунтаун и да влезем без карантина в Бг. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

В една фейсбук група попаднах на това съобщение, че от втори март катарците вече ще искат PCR тест за всички летящи от Танзания, направен не по късно от 96 часа

Никъде обаче не успях да открия това съобщение в сайта им, нито из имейлите ми.

Някой знае ли на кой номер трябва да звънна, за да потвърдя информацията?

qatar.jpg

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 часа, yordanov каза:

Това може би е по-скоро за спотърската тема, но Катар са заложили 787 в периода 28.02 - 04.03 между София (Букурещ) и Доха.

Screenshot from 2021-02-23 13-57-42.png

Ехеее доживях, макар и със стопа в Букурещ. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 минути , nadalbg каза:

Някой знае ли дали ще пуснат директния София - Доха пак?

Без спирка в Румъния.

За сега това е заложено чак за следващото зимно разписание с начало 31.10.2021.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.