Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

На 2.03.2021 г. в 12:47, lyusi каза:

Странно, в момента в сайта не ми дава да резервирам каквото и да е от София. Дори полети не показва, директно изхвърля. Дано да е проблем на сайта, а не нещо друго.

При мен работи.Търся полети до Занзибар.Дава ми най-евтино с престой 6 часа във Франкфурт и 1час и 30 мин.в  Доха.Дали за кацането във Франкфурт ще трябва ПСР тест?

Връзка към коментар
преди 33 минути , Olianata каза:

При мен работи.Търся полети до Занзибар.Дава ми най-евтино с престой 6 часа във Франкфурт и 1час и 30 мин.в  Доха.Дали за кацането във Франкфурт ще трябва ПСР тест?

Не знам за PCR-а във Франкфурт, но мръднете датите си с 1-2 дни напред/назад. Вероятно гледате дни, в които няма полет на катарците от/до София и ви дава алтернатива София-Франкфурт-Доха-Занзибар, което си е доста обикаляне. Например през април и май не виждам полети в дни вторник и четвъртък. А и полетът София-Франкфурт е кодшеър, което вероятно оскъпява и цената, та проверете в съседни дни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Ако за някой е полезно .

1. Променен час на полет за Малдивите за април . 

Когато се съгласиш с промяната резервираните места изчезват . След това места вече може да си резервираш  само срещу заплащане  🙂 .  

Нашенски тарикати 🙂  .

2. Анулиран полет за юли за Намибия  

• Харесвам 8
Връзка към коментар

И като резултат- полета през Франкфурт -12.08-29.08, който гледах с надежда - се е качил с повече от 200 евро и вече е почти 1000 евро. Изобщо Намибия за тази година все повече се отдалечава...

• Шок 2
Връзка към коментар

Цените не са лоши за Виетнам и Тайланд, аз обмислям да купя за след 20 януари. В най-лошия случай ще върнат  билета като ваучер с 10% отгоре.

Преди това е много голям риск, ако Тайланд реализира плана за отваряне, свободното движение между областите е предвидено за януари. От октомври (ако стане) е планирано без карантина, ако стоиш само в някоя от Пукет, Краби, Чианг Май, Чонбури (Патая), Ко Самуи.

• Харесвам 12
Връзка към коментар
Георги Матеев

Уви, орязали са яко африканската мрежа като цяло. Премахнали са и директните полети между Доха и Мозамбик, които живо ме интересуваха, а с прекачване през Йохансебург не ми се лети - звучи като още едно усложнения.

Дано не прецакат и полетите до Уганда, че като гледам тази година май това ще ми бъде с катарците.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 29.01.2021 г. в 14:00, Nati каза:

Тъкмо писах в друга тема и видях тази 🙂 Днес трябваше да си отменим едни самолетни билети за Април - Май и наистина през сайта имаше някаква доста висока такса за отмяна. Ако искахме ваучери, такса нямаше. Ние се обадихме на call center-a и от там любезен човек провери всичко и каза, че за нашите билети ще бъде махната таксата и ще ни върнат пълната сума пари, както пише в условията. Естествено трябва да чакаме между 7 и 28 дни. Номера, на който звъняхме беше +359 2 4460375 (Mon – Sat 09:00 – 18:00). Номерът е български, но на английски беше комуникацията

Здравейте! 🙂 
Относно тази информация, дали има магеланци, които освен от рефънда са се възползвали от безплатната смяна на дати и дестинация, обвързани с тази промоция?
Всякакво допълнително инфо за рефънда и смяната на полети ще ми бъде от полза, ако някой се е възползвал. 🙂

Връзка към коментар

Най-бързо и лесно е с ваучери, получаваш +10% от сумата  и после можеш да ги използваш сам както и когато решиш. За всичко друго трябва да се звъни на съпорта и в момента няма на български, пренасочва на английски в чужбина, но са отзивчиви.

Наскоро отменяхме пак и кой каквото поиска го уважиха - рефънд, ваучери, даже имаше едно, просто спиране на билета и буквално вече не можеше да го видиш никъде, но при тях фигурира и пак с обаджане можеш да го използваш за две години напред от датата на издаване. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 16 минути , T.E.Lawrence каза:

Най-бързо и лесно е с ваучери, получаваш +10% от сумата  и после можеш да ги използваш сам както и когато решиш. За всичко друго трябва да се звъни на съпорта и в момента няма на български, пренасочва на английски в чужбина, но са отзивчиви.

Наскоро отменяхме пак и кой каквото поиска го уважиха - рефънд, ваучери, даже имаше едно, просто спиране на билета и буквално вече не можеше да го видиш никъде, но при тях фигурира и пак с обаджане можеш да го използваш за две години напред от датата на издаване. 

За да се правят тези промени като ваучери, рефънд, промяна на дата, трябва ли да е закупена специална опция за това + цената на билета?

Колко по-рано преди полета може да    се поиска ваучер? 

Връзка към коментар
преди 46 минути , mary_shery каза:

За да се правят тези промени като ваучери, рефънд, промяна на дата, трябва ли да е закупена специална опция за това + цената на билета?

Колко по-рано преди полета може да    се поиска ваучер? 

Няма специална опция, нормален билет, тези специални щуротии май само в европейските лоукостове съм ги виждал. Условията се променят периодично според оптимизма за изход от пандемията.

В момента за билети закупени до 30 април и полети до 31 декември  всичко е фул флексибъл, до едни час преди полета (без Австралия) можеш да си искаш парите без такси, съответно смяна на дата (за същия клас) или ваучер. След декември със сигурност има опцията за ваучер +10%. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Може ли малко помощ

на една резервация сме цялото семейство

единия пътник е в продължителен болничен и не може да пътува

на съпорта ли /и може ли телефон/ трябва да звъня за промяна на полета /или възстановяване на сумата/?

имаме и застраховка отмяна на пътуване, но ме притеснява че не е обща за семейството а за всеки пътник по отделно

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Не знам дали е за тази тема, но ще пусна въпроса си тук - Някой има ли проблеми с login чрез OTP в приложението или уебсайта на катарците ? До преди 4-5 дни си се логвах ежедневно, като бях активирал опцията за One Time Password при всеки логин чрез смс, но вече не идват, дори когато използвам Resend функцията, това се отнася и за app-a и за уеб.. 

А странното е, че като дам на My Trips, резервацията която бях букнал си се появява.. Но не мога да се логна в профила си. 

Връзка към коментар

Ох, той техния сайт е ... боже опази ! Имала съм проблем като твоя. Не им се ядосвай . Това, че не можеш да се логнеш, означава единствено, че не можеш да се логнеш. Няма нищо общо с резервацията ти. Тя си е там и ще си летиш , когато й дойде времето.

Опитай пак, смени браузера и ако много се притесниш, звъни им на 02 4460375. Отговарят 24/7 и не се й чака като на други подобни телефони. Тарифата е като за разговор в България. Е, той ще върви на английски. 

И не забравяй в обратната връзка да им пишеш, че сайтът им е скапан .Може пък да пораздрусат програмистите.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...

Qatar Airways launches new routes & expands U.S. network

qatar-airways-3478969-e1578401562562.jpg?resize=700%2C300&ssl=1

Qatar Airways’ resumption of four-weekly Atlanta flights on 1 June marks the full return of the airline’s pre-pandemic U.S. network increasing its gateways to 12, two more than it operated before COVID-19. The airline will also be increasing frequencies to Boston, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco and Seattle offering more flexible travel options for its passengers with more than 85 weekly flights across the United States. These increased services will provide enhanced connectivity to several of the airline’s global leisure destinations including Cape Town, Maldives, Seychelles and Zanzibar, along with other key traffic flows in Africa, Asia and the Middle East.

Americas Network Enhancements:

• Atlanta – Four weekly flights resuming 1 June
  • Boston – Increasing to four weekly flights from 3 July
  • Miami – Increasing to five weekly flights from 7 July
  • New York – Increasing to double daily flights from 21 July
  • Philadelphia – Increasing to five weekly flights from 2 July
  • Sao Paulo – Increasing to double daily flights from 6 August
  • San Francisco – Increasing to daily flights from 2 July
  • Seattle – Increasing to daily flights from 8 July

Qatar Airways Group Chief Executive, His Excellency Mr. Akbar Al Baker, said: “Despite the challenges of the pandemic, Qatar Airways has remained committed to its passengers and trade partners in the United States, maintaining continuous services while rebuilding its U.S. network and launching two new destinations – San Francisco and Seattle. We have also strengthened our presence in the U.S. through strategic partnerships with Alaska Airlines, American Airlines and JetBlue that have enabled us to connect to more points in the United States than any other airline, providing U.S. travellers the most convenient way to travel internationally this summer.

For detailed information click here.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Полетите до Доха през есента отново са със стоп в Букурещ и промяна в часа на тръгване съответно. Май моята Япония няма да я бъде през ноември. Ще ме принудят да ходя по време на сакурата 😜 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.