Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Благодаря ти. Разгледах ги, само не ми стана ясно, ако я извадя в Пном Пен, то тя май ще е с право на престой 15 дни, а и поне така разбрах, че ще искат билет за връщане в рамките на тези 15 дни, а нашата идея е след Камбоджа престоя ни в Тайланд да е 40, а може би и 50 дни. Тоест дали от там може да се извади двумесечна...

От посолство са само двумесечни, ако я извадите до 28 февруари и безплатни. Видях, че ще ходите до Виетнам, по-добре от там. Виж ми мнението за там на предните страници.
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Днес взехме визите за Тайланд и съм приятно изненадан от консула ни. Много точен човек. Вярно, че госпожата е малко по-тегава, но с консула се разбрахме много добре.

Връзка към коментар

Благодаря ти, T.E.Lawrence! Да, прочетох за Виетнам, доста експресно работят. Ние пътуваме чак през юни, може би средата, така че предполагам нямаме опция за безплатна

Връзка към коментар

Днес взехме визите за Тайланд и съм приятно изненадан от консула ни. Много точен човек. Вярно, че госпожата е малко по-тегава, но с консула се разбрахме много добре.

А кога ги оставихте? Ние ги оставихме в петък 03.02 и ни казаха след 15.02.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

http://www.economynews.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4-news75813.html

Явно не е влязло в сила още . Новината е от днес.

Тайландското правителство удължи програмата си за безплатно издаване на туристически визи за 21 страни до края на август, за да стимулира туризма си, потвърди днес за ДПА правителственият говорител Сансерн Каевкамнерд.
Програмата за безплатни визи за туристи премахва временно таксата от 1000 бата (28,50 долара) при кандидатстване в тайландски посолства или консулства. Също така е намалена наполовина - до 1000 бата - таксата за подаване на съответната молба при пристигане в Тайланд. Първоначално се предвиждаше програмата да приключи през март.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Взехме визи преди малко и нямаше проблем. Докато чакахме да ни ги направят дойде една жена да пита за престой от 10 дни и и обясниха, че нямат стикери, и дават само на тези, които са за над 15 дена, както беше в нашия случай. За тези, който са под 15 дни могат да си изкарат виза на влизане, макар че ще трябва да платят 30 евро, вместо таксата от 10 лв тук. Казаха, че до края на другата седмица ще знаят кога ще има стикери отново и че нямат интерес да връщат никой, но се оказва, че пускат така да се каже промоции, но не им дават възможност да работят и да издават визи. А новината за продължаване на срока - жената каза, че още не е официално.

Доколкото разбрах re-entry permit ще направим преди да излетим за Сием Реап, дано и ние да не чакаме и да нямаме проблеми за това. Не разбрах само ако си носим снимки ще ни накарат ли отново да се снимаме там? И също да попитам малко не по темата, но проблем ли не в Сием Реап да си извадим визи за Камбоджа или е по-добре предварително през сайта?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А кога ги оставихте? Ние ги оставихме в петък 03.02 и ни казаха след 15.02.

Оставих ги на 6-ти Февруари :) Дори днес жената, която слага визите се била чудила как толкова бързо съм взел визите, като нито ще стоя повече от 15 дни. Просто повечко общуване му е майката.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Доколкото разбрах re-entry permit ще направим преди да излетим за Сием Реап, дано и ние да не чакаме и да нямаме проблеми за това. Не разбрах само ако си носим снимки ще ни накарат ли отново да се снимаме там? И също да попитам малко не по темата, но проблем ли не в Сием Реап да си извадим визи за Камбоджа или е по-добре предварително през сайта?

Ако имате снимки няма нужда от нови. Няма опашки и става много бързо.

Не е проблем да си извадите виза при пристигане, но понякога в кратък интервал има доста пристигащи и се чака маного дълго, ако сте с първия полет на Air Asia от Бангкок може и да си загубите целия ден на летището. Мен ме бяха предупредили и си извадих визата за Камбоджа on line. Излиза май с 10 долара по-скъпа, но спестява чакането.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Оставих ги на 6-ти Февруари :) Дори днес жената, която слага визите се била чудила как толкова бързо съм взел визите, като нито ще стоя повече от 15 дни. Просто повечко общуване му е майката.

Браво, освен добра комуникация, сте имали и късмет. Днес ходихме до посолството и нищо. Дори и документите ни не пожелаха да вземат...нямало стикери и имало много чакащи. Пак се опитаха да ни пробутат варианта за VOA, и се оказва че вече таксата е скочила от 30 на 60 EUR (или USD, не бяха много сигурни!).

Уговорихме се да звъннем на 16ти, и тогава ще се знае дали ще има стикери или не. Да стискаме палци че ще има някакво развитие, тъй като ние пътуваме на 22ри февруари!  :blush:  :blink:

Редактирано от tanya.a.f
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

О... и на мен ми ги казаха тези, но си писах поне 15 мейла с консула + звънях всеки ден... VOA си е същата цена и са удължили срока до Август (трябва да го проверите повторно, но съм почти сигурен за това).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Доколкото разбрах re-entry permit ще направим преди да излетим за Сием Реап, дано и ние да не чакаме и да нямаме проблеми за това. Не разбрах само ако си носим снимки ще ни накарат ли отново да се снимаме там?

Колеги, аз питах и като всеки получил отговор е редно да кажа какво се е случило. Полетът ни от Банкок (BKK airport) за Сием Рип беше рано, към 07:30. Отидох в 05:00 на летището, питах за гишето за re-entry, което се оказа, че вече е вътре, не навън при гишетата за check in на авиокомпаниите. Така че минаваш първата проверка (бордни карти и паспорт) и отиваш при re-entry. Точно 5 минути отне при мен, нямаше никакви хора. Да отговоря и на Boo, аз бях с попълнена анкетна карта, 1 000 бати и снимка 4 на 6 см. Нищо допълнително не са ми искали, взе ми документите и след 5 мин ми върна паспорта с дежурното ка пун кааааа :) Това е.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Започнаха да гравитират слухове и статии, че Тайланд се подготвя за издаване на e-visa от 2018г. В момента го съгласували с министерствата, че голяма бюрокрация. Очаква се нещо по-конкретно след голямото туристическо изложение в края на април.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Днес ходих до Консулството с надеждата да са ни сложили визи в паспортите. Жената ми каза, че стикерите са получени, но трябвало да се вземат. Каза ми да дойда в понеделник за получаване.

На някой друг да е казвала нещо различно, понеже преди за стикерите на казваше различни дати на всеки?

Връзка към коментар

Само аз не съм писал в тази тема :). Кога, според вас, е редно да ида до посолството да поискам еднократна виза (респ. в Тайланд ще поискам реентри) при положение, че пътуваме на 28.03? 

Връзка към коментар

Днес ходих до Консулството с надеждата да са ни сложили визи в паспортите. Жената ми каза, че стикерите са получени, но трябвало да се вземат. Каза ми да дойда в понеделник за получаване.

На някой друг да е казвала нещо различно, понеже преди за стикерите на казваше различни дати на всеки?

Здравей Яничка, като ходихме до посолството миналата седмица (петък) ни казаха, че на 16ти ще знаят кога ще има стикери и да им звъннем тогава. И ако имало стикери, щели да ги вземат в събота (18ти фев.) и по този случай посолството щяло да отвори в неделя за да раздава визи...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Само аз не съм писал в тази тема :). Кога, според вас, е редно да ида до посолството да поискам еднократна виза (респ. в Тайланд ще поискам реентри) при положение, че пътуваме на 28.03? 

Понеже има слухове, че безплатния период за визите ще се удължи, поизчакай поне до първи март да видим какво е положението. Така и така изглежда, че като пътуваш след повече от месец сигурно ще те върнат, че в момента явно не насмогват и с ласт минит пътуващите. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,

В събота 18.02 летим за Тайланд и до момента не ни даваха визи за престой до 15 дни, поради липса на стикери. Преди 30 мин. мъжът ми получи визи, като разбира се им остави нещо скромно да се почерпят...

Успех на всички!  ;)  :)  B)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Същата информация имам - в понеделник и на мен ми казаха да отида да си взема визите. Ние пътуваме в сряда :lol:

Сряда 22ри ли пътувате? И ние тогава, но за визите нищо не ни казаха на 100%  :wacko:

Връзка към коментар

Сряда 22ри ли пътувате? И ние тогава, но за визите нищо не ни казаха на 100%  :wacko:

Да, на 22ри. На нас паспортите ни седят там вече месец. Но ние влизаме и сухопътно - през Камбоджа и изрично им обърнах внимание, че ако сме без визи, много ще се забавим. 14 човека сме все пак. Вие за Банкок ли летите после?

Връзка към коментар

И ние сме в групата на 22.02 - 6 човека. София - Банкок.

Ние летим за Куала Лумпур, но поне в полета до Доха ще сме заедно. Дотук минимум 20 магеланци на полета :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Да, на 22ри. На нас паспортите ни седят там вече месец. Но ние влизаме и сухопътно - през Камбоджа и изрично им обърнах внимание, че ако сме без визи, много ще се забавим. 14 човека сме все пак. Вие за Банкок ли летите после?

Много благодаря за инфото. Ние сме 3, но колкото и да настоявахме от посолството не пожелаха да ни вземат документите да стоят при тях. Така че утре ще звънна и да стискаме палци че отговора ще е положителен! :) 

Ние летим на 22ри от София за Банкок! Не остана!  :)

Връзка към коментар

Днес взех нашите визи. Оставих документите на 31.01 и ми казаха след 10-ти февруари да отида. Имаше само няколко останали стикери и до колкото чух и разбрах новите стикери са пристигнали и ще ги вземат в събота (18-ти февруари). Според мен всички ще могат да получат визите си в понеделник. Успех!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Понеже има слухове, че безплатния период за визите ще се удължи, поизчакай поне до първи март да видим какво е положението. Така и така изглежда, че като пътуваш след повече от месец сигурно ще те върнат, че в момента явно не насмогват и с ласт минит пътуващите. 

В потвърждение на думите на Георги и аз прочетох съобщението за удължаване срока на безплатния период на визите. Тук

Дали обаче е вярно ще разберем след 1 март -_- . Ние летим на 21 март затова мисля да изчакам с подаването, за да разбера дали ще е удължен срока :) .

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.