Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте.

В момента попълвам документа за издаването на тайландската виза и имам следното питане. Задължително ли е попълването на следните полета:

1. Proposed address in Thailand

2. Local guarantor and address

3. Guarantor and address in Thailand

И ако да, трябва ли да им изпратя копие на резервиран хотел? (защото ще пращам документите по куриер)?

Връзка към коментар

Първият път, при издаване на визата, нищо не поискаха. Вторият - само копие на самолетния билет. Тогава не планирах нощувки в Банкок, но написах име на хотел, в който съм била преди.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, имаме проблем с тази ре- ентри виза. В Бангкок ни казаха, че трябва да я изкараме на излизане от Тайланд т.е. от Краби. В момента на летището в Краби имиграционните казват, че малките летища не издават и е трябвало от Бангкок... Сега летим за Сингапур дали няма да можем от там да си изкараме, или да оставим за Бангкок?? 

Връзка към коментар
преди 1 час, Ива Миланова каза:

Здравейте, имаме проблем с тази ре- ентри виза. В Бангкок ни казаха, че трябва да я изкараме на излизане от Тайланд т.е. от Краби. В момента на летището в Краби имиграционните казват, че малките летища не издават и е трябвало от Бангкок... Сега летим за Сингапур дали няма да можем от там да си изкараме, или да оставим за Бангкок?? 

Реентри се вади само при излизане. Вероятно в Бангкок не сте споменали, че ще излизате от Краби. И аз мисля че не се вади от всяко летище. Както и да е. Вариантите ви са: нормална виза в Сингапур, или VOA /виза он арайвъл/ при кацане в Бангкок.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Да споделя. Подадох заявление за Тайландска виза в консулството в  Мале за двукратно влизане. Оттам ми казаха, че няма такава туристическа виза, но ще ми дадат транзитна с право на 2 влизания и престой до 1 месец. Цената на визата е 1080 руфий или 69 $. Може би същия вариант го има и от България, но не го предлагат заради многократната туристическа виза.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

От подавалите скоро в консулството в Сф да каже някой, моля, още ли може да се подава за друго лице (няма да вадя за себе си) и имам спомени, че за подаване се ходи сутрин, а за получаване - следобяд?

Връзка към коментар
15 minutes ago, Яничка said:

От подавалите скоро в консулството в Сф да каже някой, моля, още ли може да се подава за друго лице (няма да вадя за себе си) и имам спомени, че за подаване се ходи сутрин, а за получаване - следобяд?

Точно така е, отпреди седмица

• Благодаря 1
Връзка към коментар
On 12/2/2015 at 5:04 PM, TheLawyer90 said:

- в полетата "local guarantor and address" и "guarantor and address in Thailand" какво се пише?

Дали ще може някой да отговори на този въпрос от 2015г какво се пише там :). 

Предварително благодаря!

Връзка към коментар

Пиши името на хотела, хостела или адреса, на който ще си там. Аз не помня въобще дали попълвах тази графа, но при уреждане на re-entry разрешението в бързината си попълних адреса в България. Един служител леко срамежливо ми намекна, че искат адрес в Тайланд, но така си и остана.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , saykor каза:

Дали ще може някой да отговори на този въпрос от 2015г какво се пише там :). 

Предварително благодаря!

Тези полета ги оставих празни и нямаше проблем. Адреса на хотела го попълних в полето proposed address in Thailand или нещо такова. Става въпрос за туристическа виза.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 12/28/2017 в 19:54, Яничка каза:

Ние вадихме визи преди две седмици. Подадохме ги в сряда и ни казаха, че ще са готови в понеделник, т.е. 3 работни дни. Бяха буквално заринати от паспорти. И няма никакъв проблем да извадиш за друг, ние ходихме двама и оставихме 3 паспорта. Съвет от мен е да цъфнеш там точно в 14:00, тогава свършва обедната почивка. Качихме се втори, като слязохме, долу във фоайето чакаха 15 човека вече. А като ходихме да ги вземем, пак бяхме в 14:00, но ни казаха, че жената не е обядвала и чакахме към половин час. Но поне самото подаване става много бързо.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , seagull_29 каза:

Съвет от мен е да цъфнеш там точно в 14:00, тогава свършва обедната почивка.

Подаването не е ли само сутрин от 10 до 12:30 ч.? Но добре че ми напомни да отида още в началото, че за опашките не помислих.

Връзка към коментар

Подаването и получаването е по всяко време, но сега в силния сезон вероятно ще ти кажат да изчакаш няколко дни. Едва ли ще стане за същия ден. 

Връзка към коментар

Миналият път даже чакахме седмица. Мисълта ми беше, че този февруари, като подавахме, някой беше писал във форума, че за подаване се ходи само сутрин, а за получаване - само следобед.

Връзка към коментар
На 12/30/2017 в 21:27, Яничка каза:

Миналият път даже чакахме седмица. Мисълта ми беше, че този февруари, като подавахме, някой беше писал във форума, че за подаване се ходи само сутрин, а за получаване - само следобед.

Няма такова нещо, в нашя случай подавахме след 14 :) 

Връзка към коментар

За тези, които ще пътуват скоро и ще вземат re entry от летище Suvarnabhumi -  тече някакъв ремонт и гишето е с друго работно време, извън него трябва да се извади online. Това ми пратиха от летище Suvarnabhumi:

...as regards to re-entry permit there is under the consideration of The Immigration Division. So, please contact +662 287 3101 for more information please visit

http://bit.ly/2yTsQIk.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.