Kamen Публикувано: 12 ноември, 2018 Публикувано: 12 ноември, 2018 преди 1 минута , T.E.Lawrence каза: Абсолютно безмислено е да договаряте турове предварително. На място от "здравей, здрасти, началната цена за пазрлъка вече е друга, много по-евтина от онлайн написаната. Само 50 бата надолу за тур си е чиста подигравка. Добре де, 1200 - 1300 бата много ли е за тур до Phi Phi или JB? Във форума беше коментирано, че такива цени са стигали след пазарлъци при стартова 1800-2000 бата? И друго, аз съм на Ката Ной дали ще има фирми та там да се договарям? И трето съм по новогодишните празници, уж в най-голямата лудница, да не излезе обратното. търсенето да превишава предлагането? 1
T.E.Lawrence Публикувано: 12 ноември, 2018 Публикувано: 12 ноември, 2018 Всяка колибка предлага турове, свършват добрите хотели на добри цени, ама екскурзиите да свършат. 😄 На десетия метър вече ще ти се повръща от туристически агенции и брошури. 2 1
master_of_germs Публикувано: 12 ноември, 2018 Публикувано: 12 ноември, 2018 (редактирано) преди 14 минути , Kamen каза: Добре де, 1200 - 1300 бата много ли е за тур до Phi Phi или JB? Във форума беше коментирано, че такива цени са стигали след пазарлъци при стартова 1800-2000 бата? И друго, аз съм на Ката Ной дали ще има фирми та там да се договарям? И трето съм по новогодишните празници, уж в най-голямата лудница, да не излезе обратното. търсенето да превишава предлагането? Ние сме между Карон и Ката, така че сме наблизо. @Kamen, вие колко души сте? Гледам днес, че в нашия хотел се освободиха две други стаи, явно някой преди ги е букнал, но е отменил резервация. Та ще го обсъдим довечера, дали и ние тримата да не останем в района до 8ми януари вместо да се местим към Ао Нанг, и да се комбинираме за някои трипове с вас... Редактирано 12 ноември, 2018 от master_of_germs 1
Kamen Публикувано: 12 ноември, 2018 Публикувано: 12 ноември, 2018 (редактирано) преди 2 минути , master_of_germs каза: Ние сме между Карон и Ката, така че сме наблизо. @Kamen, вие колко души сте? Гледам днес, че в нашия хотел се освободиха две други стаи, явно някой преди ги е букнал, но е отменил резервация. Та ще го обсъдим довечера, дали да не останем и ние до 8ми януари, да се комбинираме за някои трипове с вас... Двама, с жена ми. Редактирано 12 ноември, 2018 от Kamen
DaBo Публикувано: 12 ноември, 2018 Публикувано: 12 ноември, 2018 2 hours ago, master_of_germs said: Не, летим си от Пукет. Полетите от Краби бяха поне тройно по-скъпи и излиза доста по-изгодно да си вземем трансфер от Ао Нанг до летище Пукет. Но това, което обмислям, е да тръгнем с автобус предния ден и да ни спре на най-близкото то Samet Nangshe място на пътя, откъдето да си вземем такси (около 14 км до погледното място). После оттам да отидем до района на летището за нощувка преди полета. Туровете смятам да не ги резервирам предварително. Всички познати, които са ходили, казват, че на място се договарят по-изгодно, особено ако комбинираш по два-три. @Kamen, ние пък точно обратното - до 3 януари сме в Пукет, после сме от другата страна в Ао Нанг Ясно! В такъв случай спете около летището, доста е рисково сутринта да правите трансфер от Ао Нанд до Пукет. Ескурзии запазвайте на място, недейте предварително по интернет. На място винаги има мегдан за отстъпки. 3
stefanrusev Публикувано: 13 ноември, 2018 Публикувано: 13 ноември, 2018 (редактирано) преди 15 часа, master_of_germs каза: в нашия хотел се освободиха две други стаи За кой точно става дума че ние още нищо не сме резервирали? И все пак сменихте посоката 😉 Редактирано 13 ноември, 2018 от stefanrusev
mary_shery Публикувано: 13 ноември, 2018 Автор Публикувано: 13 ноември, 2018 Във Villa Tona B&B ще нощуваме, имат включена добра закуска, един руснак държи стаите. Наехме го през Airbnb за 30-3.01, но се чудим дали да не си удължим престоя там до края - 8.01. Колебаем се, защото от Пукет има много малко и скъпи турове до Hong islands, почти не намирам такива. Единствено някакви с катамаран, пък аз не искам такова нещо за към 3000 бата за 1 ден, а много държим точно на тези острови. Някой ходил ли е на тур до Hong islands от Пукет? Да препоръчате някоя агенция? Или поне да кажете ориентировъчна цена?
T.E.Lawrence Публикувано: 13 ноември, 2018 Публикувано: 13 ноември, 2018 (редактирано) Ако наистина Ви е топ място, направете нощувки и на Ао Нанг. Hong island ми харесва много и на мен. Това е перфектният трип от Ао Нанг, наблизо с бавна лодка, страхотно преживяване. Да не говорим за многото други красиви островчета. Много ще се разочаровате в най-голямата навалица с организиран тур от Пукет. Освен, че е доста далече, може да се окаже и че е мега пренаселен, да няма къде да седнеш на брега. Ако сте с наета лодка, просто ще кажете на човека да ви завърти из другите места наблизо и да си харесате нещо. Току виж сте си намерили своя Рай и топ преживяване точно на някое от съседните малки островчета, където големите групи не ги водят. Това с организирана мега подвижна лудница от Пукет просто няма как да се случи. Редактирано 13 ноември, 2018 от T.E.Lawrence 3
stefanrusev Публикувано: 13 ноември, 2018 Публикувано: 13 ноември, 2018 преди 1 час, mary_shery каза: Във Villa Tona B&B ще нощуваме Ние букнахме за всеки случай ( с анулация до 22.12) малко пред вас с изглед към морето. Като обаче гледам Google view-то и чета Лорънс се двоумя дали да не се спрем на Ао Нанг... Тая вечер съм решил да го решим окончателно тоя въпрос, но при всички положения ще тръгнем към Суварнабуми на 9ти по обед. 1
Kamen Публикувано: 13 ноември, 2018 Публикувано: 13 ноември, 2018 преди 6 часа, stefanrusev каза: Ние букнахме за всеки случай ( с анулация до 22.12) малко пред вас с изглед към морето. Като обаче гледам Google view-то и чета Лорънс се двоумя дали да не се спрем на Ао Нанг... Тая вечер съм решил да го решим окончателно тоя въпрос, но при всички положения ще тръгнем към Суварнабуми на 9ти по обед. Доста хора явно се събираме по това време на Пукет. Ние сме от 03 до 08 януари. Дали не можем да се самоорганизираме? Например две таксита до Ао Нанг и оттам да си наемем самостоятелна лодка, с която да обикаляме из Hong island и другите островчета?
master_of_germs Публикувано: 13 ноември, 2018 Публикувано: 13 ноември, 2018 преди 8 часа, stefanrusev каза: Ние букнахме за всеки случай ( с анулация до 22.12) малко пред вас с изглед към морето. Като обаче гледам Google view-то и чета Лорънс се двоумя дали да не се спрем на Ао Нанг... А кога пристигате в Пукет (или Ао Нанг)?
stefanrusev Публикувано: 14 ноември, 2018 Публикувано: 14 ноември, 2018 (редактирано) преди 3 часа, master_of_germs каза: кога пристигате в Пукет (или Ао Нанг засега на 6ти привечер Редактирано 14 ноември, 2018 от stefanrusev
stefanrusev Публикувано: 14 ноември, 2018 Публикувано: 14 ноември, 2018 (редактирано) преди 7 часа, Kamen каза: да си наемем самостоятелна лодка, с която да обикаляме из Hong island и другите островчета За колко дни е? ( дори не знам все още какво има за гледане - просто идеята е от остров на остров) Това може да стане дори и да сме отседнали на АоНанг Редактирано 14 ноември, 2018 от stefanrusev
mary_shery Публикувано: 14 ноември, 2018 Автор Публикувано: 14 ноември, 2018 преди 6 часа, stefanrusev каза: За колко дни е? ( дори не знам все още какво има за гледане - просто идеята е от остров на остров) Това може да стане дори и да сме отседнали на АоНанг Ходи се за 1 ден на тях и са по-изгодни от Ао Нанг. Всички във форума препоръчват индивидуална лодка(до 6 души), но ние сме само трима и сме в Ао Нанг от 3 до 7.
Kamen Публикувано: 14 ноември, 2018 Публикувано: 14 ноември, 2018 преди 13 часа, Kamen каза: Доста хора явно се събираме по това време на Пукет. Ние сме от 03 до 08 януари. Дали не можем да се самоорганизираме? Например две таксита до Ао Нанг и оттам да си наемем самостоятелна лодка, с която да обикаляме из Hong island и другите островчета? Малко съм се изказал неподготвен. Разтоянието Ката бийч/Пукет/ - Ао Нанг 185км. За нас отпада този вариант.
master_of_germs Публикувано: 14 ноември, 2018 Публикувано: 14 ноември, 2018 @Kamen Предлагат се такива турове и от Пукет, но наистина си е цял ден лашкане и не си струва времето и парите. Ние май си оставаме на варианта на 3 януари да се придвижим с ферибот или автобус от Пукет до Ао Нанг и оттам ще търсим лодка до Хонг в не толкова многолюдна част от денонощието. 1
stefanrusev Публикувано: 14 ноември, 2018 Публикувано: 14 ноември, 2018 преди 2 часа, mary_shery каза: Ходи се за 1 ден на тях и са по-изгодни от Ао Нанг. Всички във форума препоръчват индивидуална лодка(до 6 души), но ние сме само трима и сме в Ао Нанг от 3 до 7. на 7 вкл? къде точно?
mary_shery Публикувано: 26 ноември, 2018 Автор Публикувано: 26 ноември, 2018 (редактирано) Имаме известни колебания за нощувката ни в Банкок. Ще имаме 1 нощувка с 1 пълен ден там, на втората нощ летим наобратно. В деня, в който пристигаме в Банкок ще отидем първо до Аютая, идеята е да си оставим багажа на гарата и да разгледаме каквото можем за около 5 часа. Привечер да си хванем влак до Банкок и там ще ни е нощувката. Дали е по-добре да търсим нощувка до гарата или близо до главният комплекс от храмове, където за Изумрудения Буда и Двореца? Искаме на втория ден да видим тези храмове и ако може и Златния Буда и храма на Златната планина, ако остане време. Гигантската люлка също ни е интересна да видим. Няма да ходим към небостъргачите, защото изобщо не харесваме такава архитектура. Кое място според вас е по-удачно откъм транспорт? В края на деня, към 20-21 часа ще се взима влака за летището. С какво е най-добре да се придвижим между гарата и храмовете? Мислим си за лодка по реката, но такава която си е нормален транспорт, а не специална за туристи. Тук тук или такси дали са удачни варианти поне в едната посока, за по-бързо стигане? В Аютая бихте ли препоръчали да се взима също някакъв транспорт между храмовете? Ето на картата хотелите, които сме харесали с местоположението им - жълтите звездички. Редактирано 26 ноември, 2018 от mary_shery
Kamen Публикувано: 26 ноември, 2018 Публикувано: 26 ноември, 2018 преди 9 минути , mary_shery каза: Имаме известни колебания за нощувката ни в Банкок. Ще имаме 1 нощувка с 1 пълен ден там, на втората нощ летим наобратно. В деня, в който пристигаме в Банкок ще отидем първо до Аютая, идеята е да си оставим багажа на гарата и да разгледаме каквото можем за около 5 часа. Привечер да си хванем влак до Банкок и там ще ни е нощувката. Дали е по-добре да търсим нощувка до гарата или близо до главният комплекс от храмове, където за Изумрудения Буда и Двореца? Искаме на втория ден да видим тези храмове и ако може и Златния Буда и храма на Златната планина, ако остане време. Гигантската люлка също ни е интересна да видим. Няма да ходим към небостъргачите, защото изобщо не харесваме такава архитектура. Кое място според вас е по-удачно откъм транспорт? В края на деня, към 20-21 часа ще се взима влака за летището. С какво е най-добре да се придвижим между гарата и храмовете? Мислим си за лодка по реката, но такава която си е нормален транспорт, а не специална за туристи. Тук тук или такси дали са удачни варианти поне в едната посока, за по-бързо стигане? В Аютая бихте ли препоръчали да се взима също някакъв транспорт между храмовете? Ето на картата хотелите, които сме харесали с местоположението им - жълтите звездички. Запазил съм Khaosan Art Hotel от изброените. Разполагам със също толкова време колкото и вашето 8/9 януари. Има директни автобуси до Khaosan Art Hotel и от двете летища/по 50 бата/ Единият автобус е А4 от DMK, другият е S1/BKK/. Пътуват според трафика 40 минути до час и половина макс на всеки 30 минути в диапазона 06 - 20ч за втория до BKK. В хотела има и място за съхранение на багажа. През сайта на самия хотел когато го резервирах имаше доста по-добри опции/-30%/ спрямо букинг. За първи път съм в Тайланд и за друго не мога да ти отговоря. 3 1
stefanrusev Публикувано: 26 ноември, 2018 Публикувано: 26 ноември, 2018 преди 3 минути , Kamen каза: Запазил съм Khaosan Art Hotel от изброените. Разполагам със също толкова време колкото и вашето 8/9 януари. Има директни автобуси до Khaosan Art Hotel и от двете летища/по 50 бата/ Единият автобус е А4 от DMK, другият е S1/BKK/. Пътуват според трафика 40 минути до час и половина макс на всеки 30 минути в диапазона 06 - 20ч за втория до BKK. В хотела има и място за съхранение на багажа. През сайта на самия хотел когато го резервирах имаше доста по-добри опции/-30%/ спрямо букинг. За първи път съм в Тайланд и за друго не мога да ти отговоря. Аз не бих рискувал с наземен транспорт до международното... 2
Kamen Публикувано: 26 ноември, 2018 Публикувано: 26 ноември, 2018 преди 1 минута , stefanrusev каза: Аз не бих рискувал с наземен транспорт до международното... Аз също бих се застраховал, последният автобус е 20ч, има в 19.00, 19.30. Полетът е 00.20ч/по спомен/. И в 19.30 да тръгнеш и 2 часа/трафик/ пак ще си 3 часа по рано на летището. Само опция. Аз мисля да си оставя багажа в хотела сутринта и вечерта да си го взема. Спирката е съвсем близо до цитирания хотел. И за ден и половина мисля да се мотая само в района на Будите, които са на пешеходно разтояние от хотела. 1
master_of_germs Публикувано: 29 ноември, 2018 Публикувано: 29 ноември, 2018 Някой да знае нещо за това "Първо тайландско биенале" в района на Краби? https://www.zipeventapp.com/blog/2018/11/27/thailand-biennale-edge-of-the-wonderland/?fbclid=IwAR1iDerNft2n-AVB8TUyftb34tYnXIiUOB8kxG5SOAELxpVmzdneyRUrlbM
lyusi Публикувано: 29 ноември, 2018 Публикувано: 29 ноември, 2018 На 26.11.2018 г. в 16:33, mary_shery каза: Имаме известни колебания за нощувката ни в Банкок. Ще имаме 1 нощувка с 1 пълен ден там, на втората нощ летим наобратно. В деня, в който пристигаме в Банкок ще отидем първо до Аютая, идеята е да си оставим багажа на гарата и да разгледаме каквото можем за около 5 часа. Привечер да си хванем влак до Банкок и там ще ни е нощувката. Дали е по-добре да търсим нощувка до гарата или близо до главният комплекс от храмове, където за Изумрудения Буда и Двореца? Искаме на втория ден да видим тези храмове и ако може и Златния Буда и храма на Златната планина, ако остане време. Гигантската люлка също ни е интересна да видим. Няма да ходим към небостъргачите, защото изобщо не харесваме такава архитектура. Кое място според вас е по-удачно откъм транспорт? В края на деня, към 20-21 часа ще се взима влака за летището. С какво е най-добре да се придвижим между гарата и храмовете? Мислим си за лодка по реката, но такава която си е нормален транспорт, а не специална за туристи. Тук тук или такси дали са удачни варианти поне в едната посока, за по-бързо стигане? В Аютая бихте ли препоръчали да се взима също някакъв транспорт между храмовете? Ето на картата хотелите, които сме харесали с местоположението им - жълтите звездички. Много малко време сте му дали на Банког 🙂 За един ден според мен най -лесно се съчетават дворецът и изумрудения Буда (на едно място са), Wat Po (полегналият Буда) - съвсем близо е и Wat Arun от другата страна на реката . Ако ви остане време от Wat Arun можете с корабче по реката да отидете и до китайския квартал за златния Буда (има си и ходене обаче), а ако сте оставили багажа в хотела, ще трябва да се връщате за него, т.е. ще трябва да си предвидите достатъчно време . Не знам къде е гарата, но щом ще гледате района около двореца, аз бих търсила настаняване там. 4
master_of_germs Публикувано: 29 ноември, 2018 Публикувано: 29 ноември, 2018 Гарата е до златния Буда близо. Ако навреме се върнем от Аютая, може да му хвърлим един поглед и на него преди да хванем лодка към хотела и да видим осветените храмове откъм реката.Живот и здраве, ще се засечем с @Kamen в Khaosan art hotel. И без това ми беше първият избор, но щом ще има и други магеланци на същото място, там сме 🙂 Все още не е късно да се откажем от Аютая, за да спестим малко сили, но аз по-скоро бих се отказал от всичко в Банкок, което ми се вижда твърде лустросано, отколкото от Аютая. За Банкок: колкото - толкова. Не се впечатлявам чак толкова много от храмове; тия два последни дни в Тайланд, както и първите два от пътуването в Истанбул, Batu Caves и денят в Пенанг пак си правят немалко дни за храмове; според мене това ми е лимитът. 1
T.E.Lawrence Публикувано: 29 ноември, 2018 Публикувано: 29 ноември, 2018 Аз бих махнал Бату-то вместо тайландските храмове в Банкок. И аз не съм много по тези неща, но това все пак е топ оф дъ топ. Ако е гарга да е рошава. 🙂 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега