Прескочи до съдържание

Пътуване до Бразилия и Аржентина

Sun4o

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
Цитат

Винаги съм си представял, че екскурзия в Бразилия за мен е 2-3 дена Рио - статуята на Христос и Копакабана и 2-3 дена за Игуасу. Така се и оказа. Може би за някои и Сао Паоло,  чувал съм, че бил хубав, 

Не мисля,  че мнението на Сънчо е ангажиращо,  всеки си има виждания за едно място. 

Аз пък харесах много Рио при все циганията в центъра,  също мисля че Копакабана не е нищо особено,  на Ипанема и Леблон  както и около езерото  за мен е доста по-красиво,   а и може би съм  единствения тук на който в Сао Паоло му е харесало за цели два дни 🙂

Бих добавил и Minas Gerais с Ouro Preto,  Mariana,  Congonhas... със сигурност и около Салвадор, дори химна му знам почти наизуст. 

Амазония и  Пантанал със сигурност си заслужават, макар при търсенията ми за обиколка на първото все още да не съм намерил приемлив за мен вариант като цена/маршрут от Манаус. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 часа, Sun4o каза:

@neuromancer,  аз въобще не претендирам за изчерпателност.

Просто споделям🍻

ясно, че е лично мнение, само ми се ще да не повторят същата грешка още много хора 🙂

не съм се засегнал, Рио не е и моето място

Еееее, нека оставим Сънчо да разкаже!

Това са си неговите впечатления. Който има други - да си направи темичка и също да разкаже къде е бил, какво е видял, кое му е/не му е харесало.

Пък, който се е запътил натам, ще чете и ще пресява.

Редактирано от AlexandraKo
  • Браво 3

Хайде, Сънчо, разказвай ! Искам и да я видя таз риоска цигания, ако си я допуснал в апарата, де! 

А пък да знаеш как и аз знам, че било различен континент. Ама било, не съм ходила. Какво според теб му е толкова различно?

Редактирано от patilana
  • Харесвам 2
Публикувано:

За това е интересен всеки различен от общото мнение разказ, а @Sun4o винаги е откровен. Нека ни разкаже неговото усещане, пък после всички могат да изкажат своите, моля!

• Харесвам 4
  • Браво 1

Изрично съм подчертал във първоначалното си мнение, че това са мои лични впечатления, неангажиращи никого.

Моля ви, не ме карайте да влизам в обяснителен режим, защото не че не го мога, а не го искам.

Може би имам различно виждане и усещания от други хора тук, като цяло хората са с различен характер и виждане, но всеки има някакъв предел на търпимост и очаквания. Моят е по-завишен. Още повече пък как трябва да изглеждат нещата в 2018 година, особено в страна от Г-7.

И понеже тук, в този форум има и хора с моите разбирания, написаното може да бъде полезно и за очакванията им.

Точка. Спирам със съжденията и продължавам с впечатленията си от екскурзията ни. Личните ми такива.

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 13
  • Браво 2

Та по темата.

Да спомена, че за пореден път смяната на валута в България за пореден път можеше да се окаже по-удачния вариант. В Рио споменатите  тур агенции и чейндж бюра (във форума) в събота вечерта и неделя цял ден не работеха. Никое. Може би в силния сезон работят, ама сега нанай.

А в понеделник чейнджа, препоръчан от хотела ми, курсовете бяха смешни. Еврото беше 3,93, а в близката тур агенция смених на 4,05. Справка - в България ми ги дадоха на 4.10. Ама и аз, естествено не бях сменил всичко, каквото би ми потрябвало, но за следващия път ще си зная.

В Аржентина най-изгодния курс беше от местните магураджии в Салта - 40 за евро, 35 за долар. В БА и Пуерто Игуасу по 1-1.50 надолу.  

Забрави да кажа също, че в Рио по-удачния вариант за придвижване е метрото. Има и карта, и билети, едно и също е като цена. До статуята най-удачен вариант се оказа (за нас) бусовете от Копакабана, до 2-ри пост са. 62,50 реала на калпак, включващи двупосочно придвижване и билет за статуята (28 реала).

Забравих да спомена също, че Фоз до Игуасу поизми впечатленията от Рио. Нямаше ги бездомниците и миризмите им.

Спахме в CLH - Che Lagarto. Невпечатляващ въобще, различаващ се особено от снимките в букинга, но с отлична локация (до автогарата е) и най-вече цена. Наблизо има страхотен бразилски ресторант, плащаш 20-на лева и ядеш на корем от шведска или по-точно бразилска маса, а отделно сервитьорите постоянно вадят прясно изпечени мръвки от грила и обикалят по масите да ти резнат по-малко. Имаше сигурно над 10 вида. Вкусно. И натъпкващо яко. Бил съм в такъв бразилски ресторант в Чикаго, има ги и по света, но в доста по-скъп вариант. Има ги и в Рио, но не навсякъде има пресни мръвкаци.

Следващата ни спирка беше Салта. Изцяло откраднато от темата на @mililia.

Уникална кражба. За което сърдечно и топло ѝ благодарим!

Следва....

ПНаписаното е лично впечатление, неангажиращо никого

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:

С кацането в Салта, ни посрещнаха друг тип таксиджии - културни, обяснителни, колко би струвало придвижването, как само по апарат се плаща и т.н. 240  песос и сме на място. В Салта започна и другата част на пътешествието ни, моята част - любимите ми вече Анди.

Някой попита защо е различен континент. Ами предимно заради спиращите дъха Анди. Заради невероятните гледки и панорами, цветове, менящи се картини и пейзажи, височини - качваш се на 3500-4000 метра н.в., и там караш едни 300-400 километра по плато, равно като тепсия. Срещаш планински хора, които дори заради самия им вид изглеждат супер интересно, виждаш в какви трудни и оскъдни условия живеят, абе трудно се обясянва в кратко мнение.

Салта в централната си част е много приятно градче. Разположено е в една низина, на 1100 метра н.в. и климат слънчев и предимно сух

Оторавна точка за Cafayate , Salinas Grandes, Purmamarca и .Humahuaca.

Съвет - не купувайте екскурзиите от интернет. Аз постигнах почти двойно по-ниски от нета цени, сходни и на тези на колежката отгоре. 23 евро за Кафажате, както там му викат и 32 за Салинас Грандес. Направете сега справка във Viator за другите. 

Агенциятa беше Siro Travel, имам им телефона, мацката е с перфектен английски, даде ми ценни съвети и най-важното, прикрепи ни към групи с гид, който говори доста и на английски. 

Другото, което направих различно е, че избрах след втората екскурзия да спим в Пурмамарка. И не сгреших. Пурмамарка е селце с уникална 360 градусова панорама. Буса ни остави следобед към 4 пред хотела, виждаш едните 180 градуса обляни в слънце, а на сутринта - другите 180.  Уникално! И доста различно и бледо изглеждаха пък първите 180.

E7F8E71D-5122-4EC7-83FA-CD94C83662D6.thumb.jpeg.b37e8b9cc40486f2da5f4dffb950aa53.jpeg94ACBC27-48AA-4F2D-8E24-E071B9D81A38.thumb.jpeg.f8ef7dcf93b05cc0361539ce74b50b60.jpeg

И от другата страна:FC696F63-26B7-4296-B73D-AFDF1C81EFB0.thumb.jpeg.8ec2e7d0e51b4e4aa4c124ac255f9e03.jpegD5766214-E62D-4742-8170-FDC42A531B9F.thumb.jpeg.8f7d07481a0ce201817b6157767846e7.jpegА попътно:

14098D9A-8541-4194-83C5-BC4C4B6A0DDA.thumb.jpeg.986a152773bf41f8f41becbee60e0212.jpeg2B30AB14-5B3E-4409-91C3-37D430A1EB0B.thumb.jpeg.e35a1b1dc8ff7162c2c847e42749588b.jpegE8F2E943-E061-4EFC-84DF-13C8F10B7BC4.thumb.jpeg.f1126e89f68ad6c9b5734a714c635240.jpegA9FDB3D4-E5DB-47B9-AC95-564EBF7AD2E5.thumb.jpeg.6dfbf3e42df2784be6e8a482156f495c.jpegA2B0EDE1-AE15-4450-8491-F8A2DD8AF52B.thumb.jpeg.3677c46be8c20f721b17b26aee8c02dc.jpeg6AC6E590-CC5C-4780-85E4-281E5D7ADAFE.thumb.jpeg.5520b85a8c4a826cf66c2216da777e1c.jpegНайс, а?

Това на последната снимка са гробища.

Хумахуака я пропуснахме и не съжалявам. Четох някъде, че каквото видиш до Тилкара, ще го видиш и в Хумахуака. Та го резнах и не съжалявам. Сутринта от Пурмамарка хванахме автобус до Тилкара, 2 часа престой за разглеждане и автобус обратно за Салта.

Три дена минаха неусетно.

Трябваше да се лети до (СУПЕР) Буенос Айрес!

Следва...

• Харесвам 16
  • Браво 3
Публикувано:

Сънчо, ни дума, ни снимка за Кафаяте и кебрадата му. От снимките във ФБ знам, че сте ходили и там.

И аз като посетила и Умауака и Пурмамарка съветвам да не изпускате и това градче. Няма нищо общо с Тилкара. На мен ми е любимото от всички местенца, а всяко едно от тях си заслужа похарчените пари. Както самия Сънчо пише само физономиите на хората да видиш пак си спечелил. В Умауака май всички са като боливийци.

Сънчо, а видяхте ли много гаучуси в техните си носии по пътя на коне? Аз бях очарована от такива гледки, все едно бях във филма Зоро.

• Харесвам 2

Буенос Айрес.....накратко БА.

Каквото и да напиша, не може да опише в пълност всичко, което изпитахме в тези близо 4 (че и малко повече) дни.

В общи линии това, което очаквах от Рио, открих в БА. Обиколихме доста квартали, не само супер център.

Навсякъде бяхме изумени от микса от стари и величествени сгради със скулптури и историческо великолепие, със супер модерни стъклени такива, обикновени жилищни - ниски и високи сгради, колониални, футуристични и всичко това изглеждащо като поставено на място в един уникално подреден хаос и ненатрапващ се с някакъв лош вкус в окото и съзнанието. Чистота навсякъде, широки и огромни булеварди, на места с по 14-15 ленти за движение в една посока.

Във всеки квартал имаше някакви супер подредени, поддържани и чисти зелени площи, навсякъде по някакъв огромен парк, сума ти хора в униформи, ангажирани в поддръжката му...

Дори строителите, както се шегувахме, до един бяха с каски, как един не видяхме без.

Всеки ден откривахме нови и нови места, все повече се възхищавахме на всичко в този мегаполис.

Настанихме се в апартамент в Палермо. Супер отзивчив домакин, така и не го видяхме, но доста помогна чрез whats app. Посъветва ни такси от Езейза да хванем Taxi Ezeiza - 995 песос, на връщане имат промоция в сайта им за 850, тоест 25 долара. Каквото поискахме, помагаше. Кръчми, фериботи, метро...всичко.

Между другото, ферито до Колониа дел Сакраменто го хванахме от Пуерто Мадеро, което е в центъра и доста по-евтино от например Тигре и феритата оттам. Цената ни беше около 50 евро за двупосочен билет и 1,10 ч. път в посока. Но трябва да сте час по-рано на порта. Има  паспортен контрол, печати, чек-ин, абе граница се минава.

Ние бяхме, хареса ни в Колониата, хапнахме, пихме по една уругвайска бира и се върнахме в същия ден. 11.45 преди обед ни беше ферито, в 17.01 връщането. Напълно достатъчно.

В БА се движихме първите 2 дена в общи линии по маршрутите на @stanimir , оттук:

само Сан Телмо го пропуснахме, по-точно бяхме привечер, но освен една супер кръчма с телешко, другото не ни чак толкова хареса. Доста добре си го е описал, просто копирайте и следвайте. А където кривнете настрани все е в плюс, навсякъде в тези райони е страхотно, навсякъде има кафенца, магазини с деликатеси, кръчмета...а като казах кръчмета, вече навлизаме в една друга темааааааа.

Тайната думичка се казва Parilla.....

Следва.....😉

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 11
  • Браво 1

Нека кръчмите всъщност изчакат третия ни ден от разходката като маршрут, да е все пак в някакъв хронологичен ред всичко.

В малко по-разкрачен, но съвсем постижим вариант, моето предложение за този ден е следното - отправна точка Народното събрание (Congreso de la Nacion), парка пред него, оттам по Av. De Mayo, хващате наляво след Риц хотела към Обелиска, хубаво е и вечер да го видите последния, доста атрактивно осветен, след това по Av. Pres. Roque Saenz Peña сте право на площада пред невероятната също Casa Rosada. 20-30 минути “ах” и “ох” около нея, заобикаляте я отляво, още малко въздишки за страхотните панорами към новите квартали с небостъргачите, връщате се пред сградата и хващате наляво. Тоест, ако стоите с лице към Casa Rosada - вляво. Лично за мен - най-красивата част на БА. Икономическото Сити.

Истинска наслада за сетивата. Черешката на тортата. Невероятни модерни сгради, 200 годишни банки, павирани пешеходни улици, магазини, шопинг за женките, камбио за мъжете (тоест чейнчаджии) на всеки 5 метра по San Martin зад Катедралата, въобще за всекиго си има по нещо. Колкото повече кръстосвате уличките, толкова повече се влюбвате в БА.

Ако тази разходка ви е малка, зад Casa Rosada, ако пак стоите срещу нея, е новия квартал с небостъргачите, супер спокойно, чисто, зелени площи, подредени сгради, ниски, високи...

А отдясно на Casa Rosada e San Telmo с ресторантите за танго представленията, които обаче са и доста скъпи - 100-на долара на калпак, включващ вечеря и алкохол. 

Ние, в страната на телешките приключения, решихме да си вложим парите в изучаване на вкусотиите на мръвките, не в изкуството. 

Та така наистина преминавам в телешките подробности.

Следва....

П.П. Написаното е лично впечатление, неангажиращо никого.

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 16
  • Браво 1

Та за телешкото...умишлено го пиша в леко следобедно време, да съм се понаял😀

Цяла индустрия е аржентинското телешко. Специални породи, цели региони са заети в отглеждането на добитъка. Изнася се за цял свят, навсякъде изразът "телешкото ни е от Аржентина" носи печат на квалитетна стока. Ако сте фенове на месото - в Аржентина ви е мястото. Не само заради вкусът му, но и заради цената.

Това, което в Щатите струва 25-30 долара, в Италия - 30-70 евро, навсякъде по света трудно ще го намерите под  щатските му цени, в Аржентина струва между .....7 и 15 евро. Като ако си вземете от 15, това означава 600 гр. изпечено месо. Двама се задъхват с яденето му. На 90 % от местата и тази от 7 евро беше за двама - по 380-450 гр. 

И понеже Parilla означава грил, тоест по това ще намерите и вкусните пържоли, на много от местата ги пекат пред вас. Режат от цялото огромно парче месо вашия котлет, без никъде да го слагат на кантар, ей така на око, никъде няма да видите и овкусено с хиляда подправки месо, та каквото отреже, ваше е. Може и доста повече да е от посочения грамаж, няма значение. Важното е клиентът да е доволен.

Как не случих никъде на греда, все беше вкусно, вкусно, та вкусно.

Сметките ни не надвишаваха 60-70 лв, с бутилка червено вино (задължително младо Малбек от Мендоса), салатка, и някаква лека гарнитура. Само в един ресторант платихме към 110 лв, ама той беше от тези с опашките отпред, 2 месеца напред няма свободни места вечер и единствения шанс е да чакаш наобед. Жена ми ме изврънка да чакаме и ние - казаха ни час и половина, но за късмет, след точно 20 минути бяхме на маса. Уникална кръчма, с най-вкусното телешко - тендерлойн, което някога сме яли. И може би няма и да ядем....божествено! Кръчмата е  http://www.parrilladonjulio.com/ в Палермо.

Enjoy...

В Салта ни обясняваха как навремето червеното вино е било хубаво само от регион Мендоса, а бялото било хубаво в Салта, по-точно Кафажате. Булшит, това от Кафажате не става, ама хич. Все пак е и въпрос на вкус де. Аз уж имам добър винарски вкус. Свинарски също 😀...

Засега приключвам.

Като имам време, ще гледам да синтезирам всичко в едно мнение с конкретна информация за важните според мен места.

П.П. Написаното е изцяло мое лично впечатление и най- вече вкус, неангажиращ никого.

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 16
  • Браво 2
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Как съм я пропуснала тази тема..? 

Сънчо, дай още снимки.  И подробности за Салта, моля! Трябва с нещо убедително да комбинирам Игуасу, че в патагонската ни програма няма дни за това, а Жижо се е запънал като магаре, че в Бразилия няма да ходи. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Lindt каза:

Сънчо, дай още снимки.  И подробности за Салта, моля! 

Линд, не само, че си изпуснала темата, но дори не помниш какво ти обяснявах на януарската сбирка. Аз ви казвах да идете в Северна Аржентина, а вие само твърдяхте, че искате Патагония. Помниш ли разговора ни, в който ти показвах, снимки, за да видиш, че там е топло целогодишно. Ами те бяха точно от района на Салта. Горещо препоръчвам това място на всички от поне 3-4 год. Има цветни планини, индиански селища, красиви колониални постройки, евтина и вкусна храна, няма опасна престъпност.

• Харесвам 4
преди 21 минути , mililia каза:

Линд, не само, че си изпуснала темата, но дори не помниш какво ти обяснявах на януарската сбирка. Аз ви казвах да идете в Северна Аржентина, а вие само твърдяхте, че искате Патагония. Помниш ли разговора ни, в който ти показвах, снимки, за да видиш, че там е топло целогодишно. Ами те бяха точно от района на Салта. Горещо препоръчвам това място на всички от поне 3-4 год. Има цветни планини, индиански селища, красиви колониални постройки, евтина и вкусна храна, няма опасна престъпност.

Знам,  аз съм ти чела темата и сега ще я препрочитам. Проблемът е,  че е февруари и аз пак почвам да се глася за Коледа някъде. И се натъквам на някакъв небивал инат у половинката. Първо приоритетът на Патагония,  после не на Бразилия, после идват и другите проблеми с празниците и почивките на местните и каква точно тесла ще са всички автобуси и полети в периода и накрая кога да почна да организирам, като ме мързи дори Мадейра да си подредя. 

Та така де, аз винаги съм искала и Игуасу,  и Атакама, и Боливия и всичко, само дето накрая или си изпуквам отпуска,  или купуваме билети за Азия 🙂 

Редактирано от Lindt
  • Харесвам 1
  • Смея се 3
преди 22 минути , Lindt каза:

Та така де, аз винаги съм искала и Игуасу,  и Атакама, и Боливия и всичко

и около месец и половина-два на разположение :grin:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 4

Ами както и други региони и тук не е за едно ходене. 

За мен идеални комбинации са Игуасу с Буенос Айрес и Патагония,  а Салта се комбинира добре с Боливия и Атакама в отделно пътуване. 

Северна Аржентина всъщност е доста популярна дестинация, още при предното ми ходене хора се чудеха как така няма да отида до Салта,  тя си е част от едва ли не задължитения маршрут на аудиторията по хостелите.  Голямата част от тях разполагат с месеци,  често по 4-5-6,  а повечето от нас при първо пътуване гледат да покрият топ-местата като Игуасу и Буенос Айрес. 

Много аржентинци също прекарват ваканцията си в този регион и притежават ваканционни имоти. В един от бус туровете бяхме аз,  две полякини и седемнайсет аржентинци. Около осемдесетгодишен дядо се оказа поляк  емигрирал като млад и удариха една приказка с часове. Шофьорчето пък с дядо от Сицилия 🙂 Много интересна страна,  хора,  храна,  всичко. 

Аржентина е огромна,  около 25 пъти колкото България и има места за  поне месец обикаляне. Само дето и разстоянията са сериозни,  транспортът също. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 17 часа, Фичо каза:

и около месец и половина-два на разположение :grin:

Първия път, когато стъпнахме в ЮА (в Перу), всички европейци, които срещахме бяха отделили по минимум 2 месеца за този континент. И ни се чудеха как само за 8 дена сме отишли...

Мисля, че където и да отидете в Андите, все ще ви хареса. На мен ми е любим континент за трекинг, пейзаж и гледки. И навсякъде различни - и камънаци има, и зеленина, и сняг, въобще там можеш и сам да ходиш. И без това оставаш без думи.

Бразилия, както споделих, не ме очарова и мен, но това не значи, че не трябва да я посетите.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
преди 31 минути , Sun4o каза:

Първия път, когато стъпнахме в ЮА (в Перу), всички европейци, които срещахме бяха отделили по минимум 2 месеца за този континент. И ни се чудеха как само за 8 дена сме отишли...

Мисля, че където и да отидете в Андите, все ще ви хареса. На мен ми е любим континент за трекинг, пейзаж и гледки. И навсякъде различни - и камънаци има, и зеленина, и сняг, въобще там можеш и сам да ходиш. И без това оставаш без думи.

Бразилия, както споделих, не ме очарова и мен, но това не значи, че не трябва да я посетите.

Някой ден, както се казва, може и да свикнем с идеята, че светът не е изцяло безопасен и просто трябва да сме подготвени и предпазливи. В настоящия момент аз не искам да си крия фотоапарата, да си държим пари за откупване или примерно да ме заплашват с нож. Тоест просто не се покрива с представата ни за лежерно и приятно изживяване. Въпреки посочените места на предната страница, които бих искала да посетя, Бразилия е отложена за някога си. 

Та както винаги мнението ти за някъде е взето под приоритетно внимание и сега и аз искам в Андите 😉 2 месеца няма да обикаляме със сигурност, 2 седмици ми е абсолютно достатъчно за едно пътуване, после хем ще се уморя, хем ще се наситя. Може би ако сме по-щадящи силите и телата си, би било друго. 

Редактирано от Lindt
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

Някой ден, както се казва, може и да свикнем с идеята, че светът не е изцяло безопасен и просто трябва да сме подготвени и предпазливи. В настоящия момент аз не искам да си крия фотоапарата, да си държим пари за откупване или примерно да ме заплашват с нож. Тоест просто не се покрива с представата ни за лежерно и приятно изживяване. Въпреки посочените места на предната страница, които бих искала да посетя, Бразилия е отложена за някога си. 

Та както винаги мнението ти за някъде е взето под приоритетно внимание и сега и аз искам в Андите 😉 2 месеца няма да обикаляме със сигурност, 2 седмици ми е абсолютно достатъчно за едно пътуване, после хем ще се уморя, хем ще се наситя. Може би ако сме по-щадящи силите и телата си, би било друго. 

@Lindt В Бразилия не е толкова страшно, уверявам те. Но да - човек трябва да го иска, а насила хубост те става.

И за мен 2 седмици - с уикендите - е оптимален срок за пътуване. Ще те гледам какви ги къдриш да крада идеи 😁

Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

да си държим пари за откупване

E чак толкова... 

Кои са местата, котито би искала да посетиш? Игуасу специално е съвсем безопасно, т.е. колкото Аржентина

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

E чак толкова... 

Кои са местата, котито би искала да посетиш? Игуасу специално е съвсем безопасно, т.е. колкото Аржентина

A, Игуасу не го броя за опасно място. По-скоро от едно време някои от местата в пътуването на wilks са ми останали в главата и когато мерна снимки, се замислям за евентуално посещение. Отделно Фернандо де Нороня ми е много интересна дестинация. Самите градчета обаче, шмиткането сами из горите и всичките занимания, с които гледам да си запълня пътуванията, не ми се струват безопасни. Може и да са, не казвам нищо.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.