Прескочи до съдържание

Карта Curve

Препоръчани мнения

На 11.11.2021 г. в 10:06, ven62 каза:

Като резултат Curve не са ме ощететили, но определено този начин на разплащане е силно смущаваш. За сега ще ги търпя, защото услугата, която предлагат е доста удобна и както по-горе някой беше споменал е без аналог. Да видим докога?

Вече са ти отговорили, но аз за пръв път се сблъсках с този начин на чарджване на карти от авиокомпаниите, когато преди година и малко купихме билети от Vietnam airlines за 120 лв. Мина транзакция за 120 лв (Curve -> ДСК Galaxy). След няколко дни, когато вече картата зад Curve беше сменена (CCB World Debit Mastercard), виетнамците възстановиха 120 лв в Galaxy-то (за които сладурите от ДСК естествено дръпнаха и такса за възстановяване) и дръпнаха 2х60 от World Debit MasterCard-a, която вече беше активна. Писах на Curve, спорих с тях как така чарджват друга карта, но ми отговориха, че не е от тях, а авиокомпаниите го правят това. Разбиват сумите по билети.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Пиши им. При мен след преиздаване и пращане на снимка на личната карта, започна да ми отказва транзакции. Секцията с лимита не работеше. Писах им и след 2-3 дни ми го оправиха. Сега лимитите са ми 4000 дневно и над 2 млн. годишно за плащане( не съм искал вдигане никога)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Привет на всички.От няколко седмици ползвам Curve.Вчера ми пристигна физическата карта.Регистрирах я в приложението и проблемите ми с плащанията започнаха.Няколко пъти опитах днес и отказва да направи плащане през приложението.Трябва ли да се направи нещо след регистрацията на физическата карта?Четох че трябва да се направи плащане с чип и пинкод за да се активира самата карта....все още не съм плащал по този начин.Това ще оправи ли проблема който имам или да пиша на съпорта?Профила ми е оторизаран ако има значение.

Връзка към коментар

Пробвай първо с чипа. Ако още имаш проблем им пиши. И аз след оторизацията не успявах да плащам нито с чип, нито безконтактно. Виждаш ли си лимитите в профила в приложението?

Връзка към коментар
преди 5 часа, Alexx каза:

Привет на всички.От няколко седмици ползвам Curve.Вчера ми пристигна физическата карта.Регистрирах я в приложението и проблемите ми с плащанията започнаха.Няколко пъти опитах днес и отказва да направи плащане през приложението.Трябва ли да се направи нещо след регистрацията на физическата карта?Четох че трябва да се направи плащане с чип и пинкод за да се активира самата карта....все още не съм плащал по този начин.Това ще оправи ли проблема който имам или да пиша на съпорта?Профила ми е оторизаран ако има значение.

Изтегли 10лв. от банкомат безплатно или смени PIN-а, пак се брои. Не е нужно да е плащане в магазин.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Бях забравил да пиша, но няколко пъти 3-4 в САЩ при плащане с телефона не приемаше и даваше на екрана на касиерката, че нямало достатъчно фондове, което няма как да е истина, защото зад Curve-то седи Дайнърс.

Другаде не ми се е случвало и така и неразбрах защо изписваше това.

В същите магазинит след това плащането с Дайнърс на ПОС минаваше без проблем.

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Не знам дали и на други се случва, но при мен в Lidl Curve не минава освен ако не правя контактно плащане. Пробвах с Curve, зад която стои дебитна Mastercard и Diners безконтактно - не става. Само се бави опашката. 😄 При контактното няма проблем.

Връзка към коментар
преди 33 минути , darinamarinova каза:

Не знам дали и на други се случва, но при мен в Lidl Curve не минава освен ако не правя контактно плащане. Пробвах с Curve, 

И аз го имах този проблем, но напоследък изчезна и сега безконтакното работи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 2.12.2021 г. в 19:48, Alexx каза:

Има карти, при които първата операция трябва да е с чип. Може да е това.

Връзка към коментар

Оправих си проблема.Пробвах както ме беше посъветвал колегата по горе да изтегля пари...не стана.От там писах на съпорта.Взеха работата много присърце и буквално за 5 мин оправиха проблема.Тъй като сега ходя с брада а на личната карта съм без са решили да блокират картата.Наложи се да пращам наново снимка на личната карта почти опряна до главата ми че да могат да ме разпознаят 🙂.Смених си пина на банкомата и всичко си дойде на мястото.Днес направих плащане  в LIDl i Kaufland...никакви проблеми.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, darinamarinova каза:

Не знам дали и на други се случва, но при мен в Lidl Curve не минава освен ако не правя контактно плащане. Пробвах с Curve, зад която стои дебитна Mastercard и Diners безконтактно - не става. Само се бави опашката. 😄 При контактното няма проблем.

Никакъв проблем-с WIZZ зад Curve спокойно си плащах навсякъде, а сега и с Google Pay(Curve) не е имало засечка! 

преди 7 часа, Zaro каза:

Има карти, при които първата операция трябва да е с чип. Може да е това.

Точно това направих първо-смених пин-кода на банкомат и платих с чип първия път! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 10 часа, annie78 каза:

Някой пробвал ли е да тегли от банкомат в Турция с Curve? Едва ли е изгодно, но ми е любопитно.

Да, няма никакви проблеми. Изгодно е стига да настроиш Curve да предава на картата отзад, от която излизат средствата, че теглиш в EUR или BGN. Друг вариант ти е Револют, там има турска сметка в лири и може да се обменят пари.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 16.12.2021 г. в 9:54, agenta каза:

Да, няма никакви проблеми. Изгодно е стига да настроиш Curve да предава на картата отзад, от която излизат средствата, че теглиш в EUR или BGN. Друг вариант ти е Револют, там има турска сметка в лири и може да се обменят пари.

Благодаря! Мисля да пробвам утре с малка сума и евентуално при следващо ходене да не се занимавам с обмяна оттук, че са много дървени курсовете.

Връзка към коментар

От един от хотелите в Колумбия са ми изтеглили  част от сумата за резервацията през curve, зад който имам diners, но след превалутирането е почти 3 % в мой ущърб. Виждам, че е настроено да взима в лева от дайнърс. Не знам на какво се дължат тези 3 %. Ако е нормално за тях, то трябва да си сменя картата в букинг, че всичко май е обезпечено с тази. 

Мислех да ползвам go back in time и да ги вземе от револют, но как да разбера по какъв курс ще го направи? Revolut не поддържат COP, ако това има значение.

Връзка към коментар
преди 41 минути , Lindt каза:

От един от хотелите в Колумбия са ми изтеглили  част от сумата за резервацията през curve, зад който имам diners, но след превалутирането е почти 3 % в мой ущърб. Виждам, че е настроено да взима в лева от дайнърс. Не знам на какво се дължат тези 3 %. Ако е нормално за тях, то трябва да си сменя картата в букинг, че всичко май е обезпечено с тази. 

Мислех да ползвам go back in time и да ги вземе от револют, но как да разбера по какъв курс ще го направи? Revolut не поддържат COP, ако това има значение.

Ако плащането е минало през уикенда, слагат 1.5% oтгоре на официалния курс от петък. Ако си надвишила и лимита за обмяна на валута (500 € на месец)  - още 1%, добър ден! Тъй като Revolut не поддържат колумбийско песо, няма как да провериш предварително колко ще ти вземат, но ще е близо до официалния FX курс. Проблемът е, че Curve също не поддържа колумбийско песо, така че няма как да кажеш на апа, че Revolut картата ти е в песо и да я оставиш да превалутира тя, така че ако си си надхвърлила лимита от 500€, пак ще се разделиш с този 1% за превалутиране. Единствено можеш да спасиш тези 1.5% уикенд такса, понеже прехвърляйки плащането към друга карта (естествено трябва да е в делничен ден), превалутирането няма да е през уикенда.

Цитат

Spending abroad during the weekend?

If you make a withdrawal or purchase over the weekend and Curve performs a currency conversion, we’ll use the rate from Friday and apply a surcharge as the Forex markets are closed. The weekend counts as Friday 23:59 GMT – Sunday 23:59 GMT (or Saturday 00:59 BST - Monday 00:59 BST)

For transactions where both the transaction and the underlying payment cards are in GBP, USD or EUR, the foreign exchange fee will be 0.5%. For all other currencies, the foreign exchange fee will be 1.5% on an FX spend of up to £/€ 500 per 30 rolling days

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , chandni каза:

Ако плащането е минало през уикенда, слагат 1.5% oтгоре на официалния курс от петък. Ако си надвишила и лимита за обмяна на валута (500 € на месец)  - още 1%, добър ден! Тъй като Revolut не поддържат колумбийско песо, няма как да провериш предварително колко ще ти вземат, но ще е близо до официалния FX курс. Проблемът е, че Curve също не поддържа колумбийско песо, така че няма как да кажеш на апа, че Revolut картата ти е в песо и да я оставиш да превалутира тя, така че ако си си надхвърлила лимита от 500€, пак ще се разделиш с този 1% за превалутиране. Единствено можеш да спасиш тези 1.5% уикенд такса, понеже прехвърляйки плащането към друга карта (естествено трябва да е в делничен ден), превалутирането няма да е през уикенда.

Транзакцията е отбелязана в curve от понеделник, в 20:13. В  mydiners също.  Никаква валута не е минавала през curve  този месец, за да съм надхвърлила нещо. Опитах да си пратя 3 пъти receipt на мейла, но не идва и не идва, а се надявам да има някаква разбивка вътре. 

Та мога да спася теоретично 1,5 % от не знам какво, но да си загубя 1 % кешбек от дайнърс и... 

Така и така нищо не разбирам, да попитам, ако оспорвам после някое плащане, през curve ли ще го правя и как?

Връзка към коментар

Всъщност, като се замисля, вероятно таксата от 3% е 2 х 1,5%, тъй като веднъж превалутират от лева към някаква валута (вероятно евро - какъвто е settlement-ът на картата) и втори път от евро към песо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Lindt, току-що направих експеримент с една такава транзакция с Curve през Diners в турски лири от събота. С Go Back in time я прехвърлих към друга карта, обаче превалутирането си остана същото дърво от събота, т.е. сумата не я превалутира в момента по текущия курс, а просто прехвърли charge-а в лева от събота към другата карта, така че ако прехвърлиш, хем ще загубиш 1% от Diners, хем няма да ти върнат 3-те %... Пий една студена вода... или бяло вино за тях и гледай напред. 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Е, след като не мога да разбера точната причина за тези 3 %, защото не съм надвишила лимит, не е уикенд и съм задала лева за теглене от дайнърс, отивам да си сменям картата по резервациите в букинг. 

И не знам като не я поддържа тази валута какво ще ми изчисли за теглене на банкомат в Колумбия. 

Връзка към коментар

Ако решите да си ползвате curve за превода с transfer wise, я разчита като бизнес карта и вдига таксата.

Започвам да я броя за карта за пазаруване в Лидл.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 17.12.2021 г. в 17:36, Lindt каза:

Е, след като не мога да разбера точната причина за тези 3 %, защото не съм надвишила лимит, не е уикенд и съм задала лева за теглене от дайнърс, отивам да си сменям картата по резервациите в букинг.

Може да е станала грешка. Пиши им чата, но бавно отговарят.

Не разбрах трансакцията в Curve в каква валута я виждаш?

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Patrick K каза:

Може да е станала грешка. Пиши им чата, но бавно отговарят.

Не разбрах трансакцията в Curve в каква валута я виждаш?

Виждам я като COP 220000, a в BGN е 98. От дайнърс са дръпнати 98.01

267963285_241098758136466_1686357165427878027_n.jpg.ffde8f6d795c85a38c34df82d4c9e50e.jpg

Обаче сега като погледнах, май разбрах откъде идват тези 3 лв:suicide: Песото е поевтиняло, а аз изхабих толкова усилия да подменям картата за всички резервации......

image.png.85d26b24ae7f37621f8b73aaf37fa76d.png

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.