agenta Публикувано: 22 ноември, 2023 Публикувано: 22 ноември, 2023 Имам текущ план Curve X, който се плаща през друга карта месечно. Направих си Plutus, но сега не мога да въведа виртуалната карта на Plutus в Curve - дава ми грешка, следователно като отида в настройките на Curve да сменя картата за плащане на месечната такса не мога да посоча друга освен 4-те вече въведени карти? Как следва да се процедира и дали да не даунгрейдна плана и после пак да избера Curve X?
logist13 Публикувано: 23 ноември, 2023 Публикувано: 23 ноември, 2023 На 18.11.2023 г. в 12:34, Георги Матеев каза: Плутус не работи за мен. Минах на метален план, платих €150 накуп за година. Сумата от моя гледна точка се избива от чудесната застраховка, особено от частта за колите. Отмених всички бг застраховки. Само трябва да се внимава с наетите коли, цената им не трябва да превишава 35'000 евро. Кърв покриват щети до 25'000 евро със самоучастие 50 евро. Иначе за сравнение - плана метал на Револут е за коли с цена не по-висока от 70'000 евро, покриват щети до 2000 евро, без самоучастие. 4
stanislavpp Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 Curve -60% Тези , които са прочели това мнение , вероятно са си задали някои въпроси … На 27.11.2023 г. в 16:52, stanislavpp каза: . …също и това 👆, преди да го редактирам . Съществува схема от 08.11 ( когато Мастъркард сменят exchange курса към ars) и която все още работи , намаляваща цените ефективно с - 60%. схемата : сайт , продаващ в аржентинско песо (ars) > Curve > карта , използваща Мастъркард exchange rate https://help.curve.com/how-does-curve-save-me-money-abroad-HyquHdnUu моментен курс реален курс: обменният курс до 08.11 Преди всеки да се втурне да купува на безценица , да споделя “ тънките “ моменти : 1) - не всяка Мастъркард използва Мастъркард exchange rate , някои изпозлват конверсии на своята банката издател - теоретично и някоя Виза карти , може да изпозлват MER ( Мастъркард Exchange Rate ) - Револют използва свой exchange rate , Bunq и Monese също - задължително се презастраховайте като сложите лимит на транзакцията ( примерно 55% от пълната сума ) или ако ползвате Револют и подобни , сложете сума равна на 50-55% от реалната сума в “пота” 2) - ако всичко това сте го усвоили , сега идва и най-неприятният момент 🙂 - да намерите сайт, който ще ви продаде билет , хотел , Кар рентал в аржентинско песо . Не просто да ви покаже цената в песо , а да ви я продаде в песо . За съжаление , например Търкиш затвориха кранчето . Идеята на този пост е да споделим за такива сайтове . 3) - най-популярен е lol.travel , гарантирано работи за предплатени хотели и коли под наем , за самолетни билети е “фифти-фифти” . Изглежда , че при покупка на билети от някои а/к , се използва IATA exchange rate по дифолт ( вероятно заради спестяване на inter exchange fees , или пък изискване на а/к ? ) - multitravel , аржентински сайт с доста завишени цени , обаче , явно да обират инфлационен луфт . Коледен подарък за форума :)) 4 5
iMari Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 преди 34 минути , stanislavpp каза: схемата : сайт , продаващ в аржентинско песо (ars) > Curve > карта , използваща Мастъркард exchange rate Това не мога да го схвана. В единия случай Кърв прави превалутирането и картата не от значение. В другия, ако на картата е зададена валута ARS превалутирането не минава през Кърв. Тогава защо ни е Кърв? Явно аз нещо пропускам. Въпросът ми е задължително ли е картата зад Кърв да е с Mastercard exchange rate, щом самата Кърв е с такъв rate? преди 34 минути , stanislavpp каза: Благодаря за информацията!
stanislavpp Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 преди 13 минути , iMari каза: Това не мога да го схвана. В единия случай Кърв прави превалутирането и картата не от значение. В другия, ако на картата е зададена валута ARS превалутирането не минава през Кърв. Тогава защо ни е Кърв? Явно аз нещо пропускам. Въпросът ми е задължително ли е картата зад Кърв да е с Mastercard exchange rate, щом самата Кърв е с такъв rate? Много хубав въпрос 👍 Доколкото разбирам , Кърв е необходим за да осигурим този exchange rate , без да се минава през този на банката издател на картата. Въпреки ,че това не винаги работи изобщо . Ще е интересно , някой да сподели дали може да получи тази конверсия без Кърв. За последният въпрос - мисля , че е по-скоро задължително . В нета няма никакво изнесено инфо в публичното пространство и всички наблюдения са на принципа проба-грешка . Към момента няма нито случай на минало плащане на този exchange rate , освен ако не е едновременно Кърв и карта с Мастъркард exchange rate .
crazyhorse Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 Преди 1 час, stanislavpp каза: Curve -60% Тези , които са прочели това мнение , вероятно са си задали някои въпроси … …също и това 👆, преди да го редактирам . Съществува схема от 08.11 ( когато Мастъркард сменят exchange курса към ars) и която все още работи , намаляваща цените ефективно с - 60%. схемата : сайт , продаващ в аржентинско песо (ars) > Curve > карта , използваща Мастъркард exchange rate https://help.curve.com/how-does-curve-save-me-money-abroad-HyquHdnUu моментен курс реален курс: обменният курс до 08.11 Преди всеки да се втурне да купува на безценица , да споделя “ тънките “ моменти : 1) - не всяка Мастъркард използва Мастъркард exchange rate , някои изпозлват конверсии на своята банката издател - теоретично и някоя Виза карти , може да изпозлват MER ( Мастъркард Exchange Rate ) - Револют използва свой exchange rate , Bunq и Monese също - задължително се презастраховайте като сложите лимит на транзакцията ( примерно 55% от пълната сума ) или ако ползвате Револют и подобни , сложете сума равна на 50-55% от реалната сума в “пота” 2) - ако всичко това сте го усвоили , сега идва и най-неприятният момент 🙂 - да намерите сайт, който ще ви продаде билет , хотел , Кар рентал в аржентинско песо . Не просто да ви покаже цената в песо , а да ви я продаде в песо . За съжаление , например Търкиш затвориха кранчето . Идеята на този пост е да споделим за такива сайтове . 3) - най-популярен е lol.travel , гарантирано работи за предплатени хотели и коли под наем , за самолетни билети е “фифти-фифти” . Изглежда , че при покупка на билети от някои а/к , се използва IATA exchange rate по дифолт ( вероятно заради спестяване на inter exchange fees , или пък изискване на а/к ? ) - multitravel , аржентински сайт с доста завишени цени , обаче , явно да обират инфлационен луфт . Коледен подарък за форума :)) Как се разбира дали съответната карта използва Mastercard exchange rate(MER) ? Пробвах в приложенията на няколко банки, но не мога да разбера дали ползват MER...
stanislavpp Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 Аз не съм намерил друг начин , освен проба -грешка чрез поставяне на лимит на транзакцията . Вероятно може и чрез банката издател на картата , не зная дали може да се види онлайн някъде. 1
Alexander Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 Това с плащането в аржентинско песо е от началото на годината, писано е във форума за Револют как минава, после не минава. та когато курса се измени доста, а той се мени постоянно имам файда от плащане. При Револют и разни други връщаха разликата след няколко дни и пак идваше на 50-60%.
stanislavpp Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 Така е, тогава беше -40% с Виза . Тези , за които споменаваш , че са връщали разликата ( Револют и други ) са използвали собствен обменен курс . Сега ще е същото , освен ако картоиздателя не използва международният Мастъркард exchange rate . Затова , задължително презастраховане с лимит на транзакцията и поглеждане към официалният им сайт - https://www.mastercard.com/global/en/personal/get-support/convert-currency.html. Курсът се обновява веднъж дневно , без уикендите. 2
iMari Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 Този сайт е с аржентински домейн, показва цени в ARS, надявам и да продава в същата валута. 🙂 https://almundo.com.ar/hotels/results/varna-1348875?brand=almundo&date=2023-11-30,2023-12-01&featuredHotelId=&priceBy=NIGHT&rooms=2&type=CITY Не виждам да има намаления за полети, но за настаняване цените са супер, ако се плати по споменатия курс. Надявам се бъга да се задържи поне до утре, защото сега нямам повече възможност да тествам и ровя. ar.jetcost.com намалява добре полети, но почти съм сигурна, че таксуването ще е в USD.
Branko Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 преди 17 минути , iMari каза: ar.jetcost.com намалява добре полети, но почти съм сигурна, че таксуването ще е в USD. Тествах,usd е 2 1
Jorro Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 Дайнърс за мастър кард частта какъв ексчейнч рейт ползват? Има ли опасност в последствие банката да дебитира разликата в курса?
Jorro Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 преди 4 минути , Jorro каза: Дайнърс за мастър кард частта какъв ексчейнч рейт ползват? Има ли опасност в последствие банката да дебитира разликата в курса? Сайтовете на Иберия, Латам, Авианка като се избере валута Аржентинско песо дали накрая ще запазят плащането? Симулирах плащане, никъде не ме уведоми за смяна на валутата до края?
Jorro Публикувано: 29 ноември, 2023 Публикувано: 29 ноември, 2023 преди 4 часа, iMari каза: Това не мога да го схвана. В единия случай Кърв прави превалутирането и картата не от значение. В другия, ако на картата е зададена валута ARS превалутирането не минава през Кърв. Тогава защо ни е Кърв? Явно аз нещо пропускам. Въпросът ми е задължително ли е картата зад Кърв да е с Mastercard exchange rate, щом самата Кърв е с такъв rate? Благодаря за информацията! преди 4 часа, stanislavpp каза: Много хубав въпрос 👍 Доколкото разбирам , Кърв е необходим за да осигурим този exchange rate , без да се минава през този на банката издател на картата. Въпреки ,че това не винаги работи изобщо . Ще е интересно , някой да сподели дали може да получи тази конверсия без Кърв. За последният въпрос - мисля , че е по-скоро задължително . В нета няма никакво изнесено инфо в публичното пространство и всички наблюдения са на принципа проба-грешка . Към момента няма нито случай на минало плащане на този exchange rate , освен ако не е едновременно Кърв и карта с Мастъркард exchange rate . В Кърв не може да се зададе ARS като валута, т.е в нашия случай предполагам си го оставяме на BGN . Така поне няма да ни начисляват и 2,5% фии за тези, които сме на безплатния план.. Остава обаче да се разгадае ексчейнч рейта на мастър кард. Ще тествам с моите мастъри и ще споделя. 1
boogy83 Публикувано: 30 ноември, 2023 Публикувано: 30 ноември, 2023 Curve оставяш да превалутира, а картата зад него трябва да е в бг лева или там в каквото ти е сметката в тази карта. Аз си букнах един хотел за другата седмица ама тоя сайт lol travel много шано ми изглежда. Отзивите в нета са доста доста негативни....И все пак реших да го пробвам. 3
Георги Матеев Публикувано: 30 ноември, 2023 Публикувано: 30 ноември, 2023 Curve със сигурност ползва курсовете на Mastercard. В този ред на мисли, при условие че Curve прави превалутирането, не виждам въобще какво значение има каква е картата отзад? 2
Фил Публикувано: 30 ноември, 2023 Публикувано: 30 ноември, 2023 преди 5 минути , Георги Матеев каза: От вчера чакам един истински аржентинец да се включи в темата! 6
iMari Публикувано: 30 ноември, 2023 Публикувано: 30 ноември, 2023 преди 7 минути , Георги Матеев каза: Curve със сигурност ползва курсовете на Mastercard. В този ред на мисли, при условие че Curve прави превалутирането, не виждам въобще какво значение има каква е картата отзад? Надявах се да се включиш в темата. 🙂 Ти беше правил резервации през lol travel или бъркам? Сайта изкарва много хубави цени на хотели, но наистина ревютата са зле. Въпроса е и към @stanislavpp, ползвали ли сте този сайт повече от веднъж? 1
Георги Матеев Публикувано: 30 ноември, 2023 Публикувано: 30 ноември, 2023 Пътувам извън ЕС и малко късно се включвам. Ползвах Lol Travel при същата ситуация с Visa и аржентинското песо. Купих тогава няколко полета от тях, летях ги без проблем. Вероятно не са страхотна ОТА, но поне са истински, а и приемат песо. Лоши отзиви има за почти всички посредници, та това не е кой знае какъв показател. Иначе потвърждавам 100%, картата зад Кърв няма никакво значение, важно е само Кърв да прави превалутирането. Току-що тествах с един евтин хотел, продадоха ми го в песо - платих с Кърв, зад който седеше криптоком Виза картата ми. Двоен удар: 60% от Мастъркард курса и още 3% кешбек от картата. За сравнение, същата стая в booking е €53. Смятам сега с няколко по-скъпи резервации да си избия неколкократно годишната такса за металния план на Кърв. Имам лоши новини за Lol Travel, днес разполагам с повечко свободно време. Купонът започва 🙂 Не съм тествал с полети още, но ако продават и тях в песо мисля да си накупя всичко до края на 2024 🙂 Ако някой намери друг сайт, който обработва плащанията в песо - моля да сподели. @stanislavpp благодаря! 🍻 П.С. Съдейки по името на пос-терминала Lol Travel изглежда са италианци. Това е добре, поне са ЕС компания и подлежат на ЕС регулации. 4 4
Aureliano Публикувано: 30 ноември, 2023 Публикувано: 30 ноември, 2023 С хотелите е малко несигурно. Миналата година направих доста резервации през super.com в песо, но после всички бяха отказани. Поне върнаха парите, макар и със закъснение. Полетите като че ли са по-надеждни. Там издаден билет вече по-трудно се отказва от посредник а и от а/к. Бях направил резервация с Търкиш и нямаше проблем. Жалко, че сме изпуснали Търкиш този път. Та ще е супер полезно ако някой сподели за самолетни билети, които могат да се взимат на този курс през лол. 3
Георги Матеев Публикувано: 30 ноември, 2023 Публикувано: 30 ноември, 2023 преди 29 минути , Aureliano каза: С хотелите е малко несигурно. Миналата година направих доста резервации през super.com в песо, но после всички бяха отказани. Поне върнаха парите, макар и със закъснение. Полетите като че ли са по-надеждни. Там издаден билет вече по-трудно се отказва от посредник а и от а/к. Бях направил резервация с Търкиш и нямаше проблем. Жалко, че сме изпуснали Търкиш този път. Та ще е супер полезно ако някой сподели за самолетни билети, които могат да се взимат на този курс през лол. Мислех си същото, но все пак трябва да се опита със сигурност. Поне риск няма никакъв - ако се стигне до отказ на резервацията после сумата ще се върне не в песо, а в конвертираната валута (това е още една бонус екстра на Кърв). Т.е. ако си платил 20 евро ще получиш обратно 20 евро без стотинка загуба. 5
Jorro Публикувано: 30 ноември, 2023 Публикувано: 30 ноември, 2023 Някой успя ли да провери сайтовете на авианка, иберия и латам дали таксуват наистина в песо? Стигнах до края, но никъде не пишеше, че ще сменят валутата. Супер ме е яд за Туркиш, дано поне за някоя друга компания още да го прави.
iMari Публикувано: 30 ноември, 2023 Публикувано: 30 ноември, 2023 преди 12 часа, iMari каза: Този сайт е с аржентински домейн, показва цени в ARS, надявам и да продава в същата валута. 🙂 https://almundo.com.ar/hotels/results/varna-1348875?brand=almundo&date=2023-11-30,2023-12-01&featuredHotelId=&priceBy=NIGHT&rooms=2&type=CITY Ревютата за almundo също са зле, но сред тях имаше такива, че клиента е таксуван в ARS, като нещо негативно. Затова за проба направих евтина резервация в мизерен хостел във Варна с безплатна анулация. До края си показва цени в ARS,излиза в един момент приблизителна сума в USD, но според мен е по-скоро информативно. Защото във ваучера пише това: Información de pago en destino El importe en pesos puede variar, se calcula al cambio vigente al momento de ingresar al alojamiento. El alojamiento puede realizar un cobro total o parcial de la reserva en cualquier momento. En el caso de no poder realizarse el cobro, el alojamiento podrá cancelar la reserva. Преведено с гугъл: информация за плащане на местоназначението Сумата в песо може да варира, изчислява се по обменния курс, който е в сила в момента на влизане в мястото за настаняване. Мястото за настаняване може да таксува цялата или част от резервацията по всяко време. В случай че Ако плащането не може да бъде извършено, мястото за настаняване може да анулира резервацията Тоест вероятно таксува в песо.Реално курсовете на сайта ARS към USD са си ОК, но нали ние ползвае бъг на Mastercard. Само че не ме таксува, защото особеностите на бг настаняването включват основно плащане на място. 😂Хубаво има безплатна анулация, но такава може да се направи само по телефона с техният колцентър. Дано не е някаква особеност на аржентинските резервационни сайтове. Така че по-добре не експериментирайте с almundo. 🙂 1 1
crazyhorse Публикувано: 30 ноември, 2023 Публикувано: 30 ноември, 2023 Направих реална резервация за хотел в Рига(за датите, които ми трябват),с безплатна анулация през Booking! До края си ми изписваше цената в аржентинско песо и приблизителна цена в евро! Чакам да видя дали ще ми блокират сума, защото резервацията е с плащане на място...
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега