Прескочи до съдържание

"Моята" Япония - април 2019 г.

Eva eva

Препоръчани мнения

преди 2 минути , Eva eva каза:

Например сега се замислих дали ако нямаме Suika или Pasmo ще можем да си купим вода от автоматите

Аз лично видях само един автомат за напитки, който се ползваше само с карта. Много по-разпространени са тези, в които просто пускаш парички. Не знам доколко си струва човек да се занимава с тези карти, купуването на билети за метро от автоматите не е трудно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Eva eva и аз смятам, че нямаш никаква нужда от тези карти.

Автоматите, за които говориш, са същите, като тези у нас. Просто са друга марка.

В автобусите, шофьорите ще ви изчакат да си натъкмите парите, а ако им подадете шепа монети, ще си вземат колкото трябва и ще ги пуснат заедно с билетчето , където трябва. Ще ви помогнат и да си развалите едра банкнота. Ако не им позволите - в стил - "Аз сам " - ще ви оставят да се справите и после ще се усмихнат покровителствено на доволните ви физиономии.

В магазините ще се случи същото.

Никой, никъде, няма да ви кара да бързате, а точно обратно - ще ви се радва и насърчава.

Япония може и да е страната на високите технологии, но животът им е подреден по човешки - помислено е всеки да има достъп до всичко, от което имаме нужда като хора.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Eva Eva, много полезна тема. Ние също ще бъдем в Япония в периода 3 - 11 април и много се вълнувам, тъй като отивам с мама и ще играя ролята на гид. 
Все още обмислям забележителностите и затова няма да поствам програма. 

Исках да попитам и напомня едновременно за японски йени. Изглежда не е лесно да се намерят в България..

Връзка към коментар
преди 5 часа, Viktoriya каза:

Eva Eva, много полезна тема. Ние също ще бъдем в Япония в периода 3 - 11 април и много се вълнувам, тъй като отивам с мама и ще играя ролята на гид. 
Все още обмислям забележителностите и затова няма да поствам програма. 

Исках да попитам и напомня едновременно за японски йени. Изглежда не е лесно да се намерят в България..

Поне в София е доста лесно да се намерят, макар че последната седмица малко се вдигна курса. Ако не сте от София може да си ги поръчате от Тавекс.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 13.03.2019 г. в 15:06, savagejo каза:

Ако не сте от София може да си ги поръчате от Тавекс.

Или просто да обмените на летището като пристигнете в Япония - курса, за разлика от повечето летища в света, е много добър.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

@Eva eva надникнах в друга тема и видях колко си притеснена сега пък за изповеданието си. Отговарям ти тук, защото ми се струва важно всичко да ти е последователно, за да помогне на равносметката ти .

Не знам дали са забранявали нещо, но знам, че хората там, се определят като последователи на няколко религии едновременно. Странно, но факт. От него няма как да произлязат религиозни забрани.

На входа на Япония ще те питат, за целта на пътуването, за това отиваш ли при някого там и с кого пътуваш. Ако изобщо задълбаят толкова. Никой не се интересува от религията или хранителните ти навици. 

Подготви си в едно джобче - самолетен билет, JR Pass, програмата по дни, резервации за нощувки и ПЕЙ СЪРЦЕ! Ти така или иначе трябва да ги имаш, но ги сложи да са ти подръка  в дамската чанта.

И аз не вярвах на @Guinness като ми казваше, че това е префектната страна за един турист, но се оказа съвършено прав.

Магеланци не сме сами в Япония. @samuraika е на една ръка разстояние от нас, а това значи и от теб.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Някой да е наясно как става приспадането на ДДС в Япония. Дали е само за покупки над определена стойност, трябва да си събираме касовите бележки и на летището попълваме някакъв документ или как се случва. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, aneldam каза:

Някой да е наясно как става приспадането на ДДС в Япония. Дали е само за покупки над определена стойност, трябва да си събираме касовите бележки и на летището попълваме някакъв документ или как се случва. 

В магазините има каси за Такс фри. Трябва да имаш паспорт. Приспадат ДДС и ти залепват касовата бележка в паспорта. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Пак аз с питане - сега си преглеждам програмата и виждам, че за Йокохама нямам отбелязано какво-що да видим. На картите съм отразила, че трябва да слезем на Minatomirai station. Предполагам, че ще е хубаво да се разходим при моловете пред Виенското колело? 

То няма да имаме и много време - вечерта от 17 до към 21 часа по програма 🙂

Връзка към коментар

Разходете се по крайбрежната част , ако успеете да стигнете до китайския квартал, можете да вечеряте там. За мен Йокохама е свързана с лежерност и съзерцание. Можете да се качите на Ландмарк Тауър по тъмно- беше 1000 йени през 2016.

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Eva eva каза:

Пак аз с питане - сега си преглеждам програмата и виждам, че за Йокохама нямам отбелязано какво-що да видим. На картите съм отразила, че трябва да слезем на Minatomirai station. Предполагам, че ще е хубаво да се разходим при моловете пред Виенското колело? 

То няма да имаме и много време - вечерта от 17 до към 21 часа по програма 🙂

Доста отдавна съм била там и прехвърлих снимките, та се присетих за една разходка с лодка 🙂 Крайбрежието е просто чудесно, и небостъргачите... 

Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...

Ето ме отново 🙂  Страхотно си изкарахме. Япония е невероятна, различна, вълнуваща.

Единствената страна, в която - можеш да отидеш в кафене, за да галиш зайче, коте или видра; да видиш пълен влак със спящи японци, които носят 3 номера по-големи обувки; трябва да имаш осигурено паркомясто, за да си купиш кола; не можеш да се загубиш за 1 минута; стените в къщите да се сменят според сезона и нуждите; да съществуват безброй безплатни атракции за туристите; всеки да си върши работата, все едно от нея зависят хиляди животи; шофьорът на такси да ти намалява сметката с над 30 % поради все още неясни за нас причини; да преживееш "набутване" във влакчето на метрото; да ядеш сладки с вишнев цвят; служителите да се кланят на асансьора и влака; за всяко нещо да е помислено и направено така, че да е удобно, приятно и ефективно. 

Вече ми липсва 🙂   Пожелавам на всички, които си мечтаят за Страната на изгряващото слънце скоро да сбъднат мечтата си.  Благодаря на всички, които ни помогнаха в пътуването и отговаряха на въпросите ми /някои от които наистина безумни 🙂 / - и тук в "моята" тема и в бързите въпроси. Страхотни сте! Без вас това пътуване нямаше да се случи.  Качвам няколко снимки. Приятно гледане и благодаря още веднъж на всички 🙂  

Началото - полети София - Доха и Доха - Токио.

Снимка на Eva Nikolova.

Летището в Доха. Над нас - влак.

Снимка на Eva Nikolova.

Първата ни вечеря в японски ресторант - много вкусно и евтино. 4 човека платихме сметка около 50 лв., като всеки вечеря и пихме саке.

Снимка на Eva Nikolova.

Към Sensoji temple.

Снимка на Eva Nikolova.

Sensoji temple и аз.

Снимка на Eva Nikolova.

Такояки - топчета с октопод.

Снимка на Eva Nikolova.

Tokyo Sky Tree - 643 метра и река Сумида.

Снимка на Eva Nikolova.

Акихабара - центърът на техниката, аниметата и кафетата, в които може да галиш коте, зайче или в които сервират японки, облечени като прислужици. Хубаво е да се посети неделя, защото затварят главната улица и може да се разхождате по нея.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Йокохама - гледката от Виенското колело.

Снимка на Eva Nikolova.

Йокохама

Снимка на Eva Nikolova.

Сакура в близост до императорския дворец в Токио.

Снимка на Eva Nikolova.

Сградата на кметството, качихме се на дясната кула напълно безплатно.

Снимка на Eva Nikolova.

Гледката отгоре

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Парк Shinjuku Gyoen.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Добре се храним 1f642.png

Снимка на Eva Nikolova.

Кафе със сакура.

Снимка на Eva Nikolova.

Паметникът на кученцето Хачико.

Снимка на Eva Nikolova.

Шибуя

Снимка на Eva Nikolova.

В суши ресторант. Всяка чинийка е с различен вид суши и съответно различна цена. Например жълтите чинии са с цена 120 йени - по-малко от 2 лв.

Снимка на Eva Nikolova.

Градината Hama Rikyu.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Одайба.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Роботка

Снимка на Eva Nikolova.

Тоалетната в хотела - с подгряване на дъската и подмиване 1f642.png Всички тоалетни са такива. Навсякъде има обществени безплатни тоалетни, изключително чисти.

Снимка на Eva Nikolova.

Фуджи от шинкансена.

Снимка на Eva Nikolova.

Влакът Шинкансен.

Снимка на Eva Nikolova.

Голямо леке, голямо нещо 1f642.png Сериозно търкане падна, това го снимам от влака, лекето е на перона.

Снимка на Eva Nikolova.

Nijo Castle в Киото.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Из Киото.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Бамбуковата гора в Киото.

Снимка на Eva Nikolova.

Киото от маймунския парк.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Fushimi Inari Shrine - магическо място.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Дворецът Химеджи - бялата чапла.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Кобе

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Монумент в памет на загиналите в земетресението в Кобе през 1995 г.

Снимка на Eva Nikolova.

Кобе - пристанището.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Сладки

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Нара - приготвяне на мочи.

Снимка на Eva Nikolova.

Нара

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Храмът Тодай-джи в Нара.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Из Нара

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Къщички из Нара

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Осака

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Дворецът в Осака

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Дотомбори

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Златният павилион в Киото - магическо място.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Всички шофьори на такси са с маски и бели ръкавици. Колите са супер чисти, с бели калъфки. Рестото се връща с точност до стотинка.

Снимка на Eva Nikolova.

Кварталът на гейшите - Гион, Киото.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Последна японска вечеря.

Снимка на Eva Nikolova.

Бързият влак - Шинкансен.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Любимото красиво Бенто - храна в кутия.

Снимка на Eva Nikolova.

Из Япония.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Чистачите на влака-стрела. През всеки вагон имаше така строена бригада.

Снимка на Eva Nikolova.

В самолета на връщане, полет Токио - Доха, 11 часа.

Снимка на Eva Nikolova.

Доха

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Снимка на Eva Nikolova.

Дворецът с българското знаме /предстоеше посещение на президента Радев/

Снимка на Eva Nikolova.

Пазарът

Снимка на Eva Nikolova.

• Харесвам 20
  • Благодаря 1
  • Браво 5
Връзка към коментар

Благодаря от сърце!!! Пак ми се приходи в Япония. Моето семейство беше там през 2014 г. и от тогава Тя, остана в сърцата ни. Успех на всички, които са замислили пътуване до Тази невероятна страна! Хубави снимки!!!

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, rdd каза:

Пак ми се приходи в Япония.

Мен не е спирало да ми се ходи! :girl_crazy:

преди 5 часа, rdd каза:

Тя, остана в сърцата ни.

При нас стана обратното... Сърцата ни останаха в нея... Трябва някой ден да отидем да си ги потърсим... :girl_pinkglassesf:

@Eva eva, благодаря за снимките и разказа... за емоцията! Япония е невероятна страна, в която бих се връщала отново и отново!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.