Прескочи до съдържание

HGS стикер при пътуване в Турция

123456

Препоръчани мнения

Публикувано:

аз от моето четене установих, че понякога се регистрират със закъснение и след като си минал границата може да ти се появят още дължими суми...

Публикувано:
Преди 1 час, Oshko каза:

След като може да се плати на излизане на границата, защо предпочитате да си купите стикер и да се занимавате?

Като прочетох последните 3 страници и ме заболя главата...😁

Абсолютно! И аз се счупих от четене, накрая си платих на границата на гише и не, не се чака. Даже ако бях спрял да взимам стикер, щях да се забавя повече. 

преди 36 минути , neuromancer каза:

аз от моето четене установих, че понякога се регистрират със закъснение и след като си минал границата може да ти се появят още дължими суми...

Имаш 2 седмици да си платиш онлайн и чак след този период има санкция и плащане в по-голям размер. На мен сумата за деня на напускане на Турция ми излезе след 3 дни. 

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Знаете ли дали някои гишета за купуване на HGS стикер работят в събота? Дали там биха могли да ми сменят номера на колата с нов в системата, понеже съм с нова кола или пък да се добави?

• Харесвам 1
Публикувано:

Това се прави в поща, за съжаление работят само от понеделник до петък. Отписват старата кола и с бележката, която дават, след 20 дни може да ти прехвърлят парите от стария стикер в новия, пак на гише в поща. Поне при мен беше така, май месец. Не знам дали има връзка и объркаха нещо, но при мен след като тези 20 дни изтекоха, ми изчезнаха всички пари в стикера на новата кола, която си я карах с нов стикер една година преди да си отпиша старата. 

Публикувано:

Значи мога просто да купя нов стикер за новата кола, въпреки че има стар на мое име?

Дали въобще има къде да се купи в събота? Невъзможно ми е да пътувам друг ден.

Публикувано:
Преди 1 час, mary_shery каза:

Значи мога просто да купя нов стикер за новата кола, въпреки че има стар на мое име?

От къде ще влезеш в Турция. Ако е на Капитан Андреево след границата има няколко пункта където пише PTT. Спираш и купуваш. Все някое рсботи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, mary_shery каза:

Да, може, но дайте различен личен документ, защото после ще има проблем в системата, ако решите да го регистрирате за следене на баланс и дозареждане.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, mary_shery каза:

Последно пътувах в края на юни, все още има ремонт около тол - колонките ( не знам как се казва) и реално може да се плати директно на границата - проверяват всички, който е без стикер си плаща на място, който вече си е платил го пускат. След границата кма няколко гишета, почти никога няма стикери.  Това от другата страна, което съм ползвала за зареждане на стикер, в млмента също е в ремонт и реално всрианта е да се плати на границата. Само да спомена, че до Одрин няма нужда от стиквр. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , mary_shery каза:

Някой знае ли дали HGS стикерите се купуват само с пари в брой или може и с карта?

Аз преди доста време, когато правих проверка и заредих на гише ми искаха само в брой, но може да се е променило.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 минути , mary_shery каза:

Някой знае ли дали HGS стикерите се купуват само с пари в брой или може и с карта?

Моят опит е само в брой на пощенски станции, след границата на Капъкуле и в Измир.

Публикувано:

Първоначалната покупка на стикер е в пощенска станция и само кеш. Пробвал съм няколко пъти в няколко станции, в различни градове, за три автомобила и определено the cash is king. Това обаче е само за първоначалната регистрация в пощенската станция и закупуването на стикера, който не е нужен. За единия автомобил ми дадоха стикер, който си платих, а за друг не, така и не съм го лепил по стъклото. Не споря, с пощаджийките, защото винаги има опашки и едвам се разбираме с телефонния преводач, а вече веднъж ме отбиха да ходя напразно до някаква централна поща в Шишли. 

След като мине тази първоначална мъка, може да си направиш регистрация в сайта, задължително чрез браузър от компютър, защото поради някакви неведоми турски причини, от телефона нещата не се получават. После дали през сайта или през приложението може да си зареждаш кредити с карта. 

Има доста оплаквания, включително и от мен самия, за пътя между Истанбул и Капъкуле, който въпреки, че си платил, на границата те карат безусловно да платиш пак, въпреки, че показваш бележки за платените суми. Надявам се вече да да го оправили този проблем.

Публикувано:

Проблемът е, че нямам стикер и не мога да отида в поща, защото е събота и няма да работят. Преди години като си купувах стикер го купих от едно от тези магазинчета със знак PTT след границата преди Одрин. Сега пак ще пробвам там да купя, пък ако стане. Ако не - на границата на връщане след 12 дни. Сигурно и там ще искат само в брой.

Публикувано:

Ами доколкото виждам, и да нямаш стикер можеш да платиш на границата на излизане. Дали ще е цялата сума е отделен въпрос.

Иначе ако в събота не стане, може да го купиш в понеделник...

Публикувано:

Проблемът е, че нямам стикер и не мога да отида в поща, защото е събота и няма да работят. Преди години като си купувах стикер го купих от едно от тези магазинчета със знак PTT след границата преди Одрин. Сега пак ще пробвам там да купя, пък ако стане. Ако не - на границата на връщане след 12 дни. Сигурно и там ще искат само в брой.

Ако си купувала стикер за същата кола преди години и ако си спомняш с кой документ, може да си направиш регистрация в сайта https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf, след което да заредиш каквато сума желаеш. Много е важно да се направи регистрация през браузър на компютър, а не мобилно устройство. Самия стикер не ти трябва, сега всичко се води на номера на автомобила, но все пак е допълнителна легитимация ако евентуално не може да се разчете номера. На мен ми излезе неплатена такса на границата, така че вероятно ако не намериш стикер ще ти излезе и на теб и ще платиш там. Само и единствено в кеш. Последно проверено средата на януари тази година. 

Публикувано:
На 22.07.2025 г. в 22:08, mary_shery каза:

Знаете ли дали някои гишета за купуване на HGS стикер работят в събота? Дали там биха могли да ми сменят номера на колата с нов в системата, понеже съм с нова кола или пък да се добави?

На Малко Търново пощата работи денонощно.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

здравейте, пътуваме в събота за Турция и мислим да минем през Пазаркуле, за да не чакаме на опашка. Може ли някой дами каже откъде можем да си купим стикер при границата? 

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ако някой има представа - от София до новото летище в Истанбул колко ще ми струва пътуването? Да знам колко пари да си обменя. И ако не намеря да си купя стикер на влизане, ще има ли глоба ако платя на връщане на границата 18 дни след влизането?

Публикувано:
Преди 1 час, Eva eva каза:

Ако някой има представа - от София до новото летище в Истанбул колко ще ми струва пътуването? Да знам колко пари да си обменя. И ако не намеря да си купя стикер на влизане, ще има ли глоба ако платя на връщане на границата 18 дни след влизането?

Глоба ще има защото ще са минали 15 дни. За цената мисля някъде има публикувани таблици.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , MayaS каза:

Глоба ще има защото ще са минали 15 дни. За цената мисля някъде има публикувани таблици.

Намитам нещо от сорта на 134 т. лири.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Eva eva каза:

Tolls https://share.google/uIszPvE55D3fsIqFu

На второто гише след паспортния контрол проверяват за задължения и може да се плати с карта.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 13.09.2025 г. в 11:36, Eva eva каза:

107+175 това ми е отчело , но аз минавах транзит летище. Отбивките покрай него имат също малки такси.

• Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте. Имам HGS стикер , но не мога да го заредя онлайн от България. Някой зареждал ли е скоро? може ли работещ линк? или е спряна тази възможност?

Има ли гише на границата което работи 24/7 където мога да зардя ситкера късно през нощта ? Благодаря Ви! 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.