Прескочи до съдържание

HGS стикер при пътуване в Турция

123456

Препоръчани мнения

Някой може ли да ми обясни защо ми излизат задължения за плащане на магистрали за 9 октомври, след като съм напуснал Турция на 8 октомври и на границата проверих имам ли задължения и каква сума ми е останала в сметката. А сметката има над 200 турски лири. И сега да плащам ли отново, или да чакам следващо влизане в Турция, и каквото излезе на границата ?

Ето какво ми излиза:

HGS

09.10.2019 17:59:10

КУМБУРГАЗ

ФАТЕРЕСКИ

един

24.10.2019 г

11,50 ₺

57,50 ₺

HGS

09.10.2019 г. 14:13:26 ч

МАХМУТБЕЙ

AVCILAR

един

24.10.2019 г

4,25 ₺

21,25 ₺

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте! 

Честита Нова 2023-та година. Да ви бъде много здрава и успешна. 

Пускам няколко питания, които се каня да отправя още от края на миналата година. 

Към края на септември 2022-ра година ходих до Истанбул. Прочетох тук, че има такса, ако искам да карам по магистралта и че HSG е най-добрият вариант. 
На отиване минах през Малко Търново, от границата си взех стикер, като заредих в него 100 лири  ( или поне толкова ми поиска човекът от гишето, като ми обясни, че това била най-малката сума, за която да заредя). 
Бях си свалил офлай карта на Турция в GoogleMaps и просто я следвах,като предвраително видях маршрута. От Лозенград ме изкара на магистрала, по която стигнах до Истанбул. Абсолютно никъде по този път нямаше нещо като тол-отбивка или някакво пространство, откъдето да мина и да ми снимат колата, съответно да ми начислят такса. 

На връщане влязох в България през Капитан Петко, като малко преди границата имаше място, където намалих, имаше указания, октъде да мина, за да се снима колата, на екрана излезе някаква сума, която не помня, но беше по-малка от 100 лири със сигурност и продължих. В последния момент, обаче решихме да минем от Одрин през Гърция и оттам в България, съответно граничният пункт беше много малък и само ми поискаха документи и като нямаше никакви проблеми при преминаването. 

Въпросът е, че не мога да проверя в никой от линковете, които се пуснали из форума колко кредит ми е останал. 
Също така, този кредит има ли някаква давност, ако например тази година или догодина реша да ходя пак до Истанбул остатъкът от сумата пази ли си в тяхната система ?

Връзка към коментар

При закупуването на стикера са ви поискали паспорт или лична карта, с номера на документа и валиден мейл си правите регистрация тук (HGS) и после се логвате за да ви се появи баланса (натискате СМЕТКИ).

Проверката за нарушения (дължими суми) се прави тук (KGM) с въвеждане на рег.номер на автомобила. 

Важно!  в рамките на 15 дни след датата на прехода ако имате неизплатени суми (отрицателен баланс), ще ви начислят неустойка в размер на 4 (четири) пътна такса заедно с нормалната такса.

Връзка към коментар
преди 17 часа, Nayden Bondzhev каза:

При закупуването на стикера са ви поискали паспорт или лична карта, с номера на документа и валиден мейл си правите регистрация тук (HGS) и после се логвате за да ви се появи баланса (натискате СМЕТКИ).

Проверката за нарушения (дължими суми) се прави тук (KGM) с въвеждане на рег.номер на автомобила. 

Важно!  в рамките на 15 дни след датата на прехода ако имате неизплатени суми (отрицателен баланс), ще ви начислят неустойка в размер на 4 (четири) пътна такса заедно с нормалната такса.

Благодаря за бързия отговор.  
Пускам ъпдейт: 

Реално на пункта на Ptt на границата ( Малко Търново ) са ми заредили 80 турски лири и за зареждането са ми взели 20 ТЛ като такса, защото в сайта, който ми даде 
срещу Balance Loading стои 80, но има и табличка Sales - където пише 20. Малко ми е нелогично да я има там. 

И след това по пътя явно някъде, без да разбера, съм попаднал на камера за таксува, където ми е взело 18.25 лири 

image.png.b99cc8f779399d62d8592bd1d973234b.png

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Да ви споделя проблема, който имам.

Предният месец ходих до Истанбул, имам HGS стикер с някаква сума.Не успях да дозаредя стикера и след 2 дена се прибрах в България, като никой не ми е искал нищо за плащане на границата.

Като проверя на https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama ми излиза,че дължа 116.25 турски лири.Опитва се да платя с дебитна карта, но ми дава грешка в данните на картата. Опитах и с две други карти, вкл. и кредитна и пaк ми дава грешка в данните на картата,Всички данни съм проверил и няма как 10 пъти да въвеждам грешно номерата на картите.

Този сайт https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.jsp?token=d1078f5e3dc646b78d5d4e5842f21e97feb48d366bc7617458b6679dec12675154a01fccc42292bb04d926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7 ми дава ,че въобще нямам задължения. Сайта на турските пощи https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf#violation ми дава че дължа 116.25 турски  лири, но имам отстъпка и дължимата сума е 93 лири.

С една дума, вече не знам дали дължа нещо, колко точно е глобата и как да я заплатя.

Връзка към коментар

Преди месец купих от тук:

https://goo.gl/maps/CYsZC3a5tJqXNPQ39

Това мисля, че е вторият пункт за HGS след границата. Влиза се вътре в заведението и вдясно има нещо като дървена стаичка. На Шел преди това само зареждат, но не продават стикери.

Връзка към коментар
преди 9 минути , hristov.hb каза:

Това мисля, че е вторият пункт за HGS след границата. Влиза се вътре в заведението и вдясно има нещо като дървена стаичка. На Шел преди това само зареждат, но не продават стикери.

Благодаря, не съм го забелязал.

Връзка към коментар
преди 18 часа, hristov.hb каза:

Важно уточнение конкретно за този пункт - приемат за плащане само кеш, с карти не може. Подгответе се предварително с налични турски лири, тъй като сменят евро/долари по ужасен курс (15-20% загуба).

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Купихме стикер от 2-рото възможно място , показано е няколко поста по-нагоре . На първото нямаха стикери може само да се зарежда. Взеха ни 400ТЛ , 25 за стикера и 375 кредит. Пътувахме до Сабиха и обратно през новият мост до Черно Море. Самият мост платихме и в двете посоки кеш , не ни отчете стикера , не знам по каква причина. Цената на моста е около 90ТЛ на посока. Проверих за задължения -нямаме. Не ми се прави регистрация за да проверя колко кредит имаме предполагам,че поне 300ТЛ. Мога ли да ги изтегля или просто трябва да си пътувам?

Връзка към коментар
преди 11 часа, ivan69 каза:

Купихме стикер от 2-рото възможно място , показано е няколко поста по-нагоре . На първото нямаха стикери може само да се зарежда. Взеха ни 400ТЛ , 25 за стикера и 375 кредит. Пътувахме до Сабиха и обратно през новият мост до Черно Море. Самият мост платихме и в двете посоки кеш , не ни отчете стикера , не знам по каква причина. Цената на моста е около 90ТЛ на посока. Проверих за задължения -нямаме. Не ми се прави регистрация за да проверя колко кредит имаме предполагам,че поне 300ТЛ. Мога ли да ги изтегля или просто трябва да си пътувам?

Просто трябва да си пътуваш. Няма значение срока.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На г

На 18.04.2023 г. в 17:23, Nayden Bondzhev каза:

Някой купувал ли си е стикер от бензиностанция преди тола на Одрин, че не ми се обикаля пеша до пощенската станция. Благодаря.

Онзи ден купих стикер и го заредих  от малка будка на първата бензиностанция, която се намира в посока от Лесово към Одрин на пътя преди Лалапаша. Тя е една единствена в тази посока.  

Някой може ли да даде актуален линк, където да проверя колко баланс имам по сметката HGS?

Връзка към коментар
преди 40 минути , justalittlesign каза:

На г

Онзи ден купих стикер и го заредих  от малка будка на първата бензиностанция, която се намира в посока от Лесово към Одрин на пътя преди Лалапаша. Тя е една единствена в тази посока.  

Някой може ли да даде актуален линк, където да проверя колко баланс имам по сметката HGS?

https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/mobil/hgs.jsf

превеждаш си страницата, регистрираш се и се вижда нужната информация

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, HUNT каза:

https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/mobil/hgs.jsf

превеждаш си страницата, регистрираш се и се вижда нужната информация

Благодаря Ви! А на мястото, където  се пише TC ID/Tax Number, кой идентификационен номер се попълва?

Връзка към коментар
преди 8 минути , justalittlesign каза:

Благодаря Ви! А на мястото, където  се пише TC ID/Tax Number, кой идентификационен номер се попълва?

При закупуване на стикера са ви поискали документ за самоличност, ако сте дали паспорт, попълвате номера му, аз дадох лична карта навремето.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Nayden Bondzhev каза:

При закупуване на стикера са ви поискали документ за самоличност, ако сте дали паспорт, попълвате номера му, аз дадох лична карта навремето.

И аз така мислех, но не получавам активационен ключ нито забравена парола. Сигурно системата за регистрация е тромава

Връзка към коментар
Преди 1 час, justalittlesign каза:

И аз така мислех, но не получавам активационен ключ нито забравена парола. Сигурно системата за регистрация е тромава

Предполагам влизате чрез https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf#login

image.png.f31a389084841a8fad402d13be6099ed.png

Връзка към коментар

справих се! Благодаря на всички за съдействието.

Снощи пътувах до София - Истанбул - София. И тази вечер, след като се прибрах у дома, реших да видя какъв ми е балаансът , след тези километри - не беше мръднал. Колко дни  трае актуализацията на баланса по сметката в сайта?

Връзка към коментар

При опи да заредя от този сайт ми казва, че паспорта е грешен, а си имам снимка дори на двата последни.

Иначе влизам в приложението, ама от него няма зареждане ..

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.