Прескочи до съдържание

HGS стикер при пътуване в Турция

123456

Препоръчани мнения

преди 15 минути , ivan69 каза:

Може ли да си платим на границата или кеш(с карта) на бариерите? 

Не, не може

преди 16 минути , ivan69 каза:

Къде евентуално бихме могли да си купим стикер вечер?

Спираш първо на Шел бензиностанцията и питаш, ако не малко по-натам има табели Ptt или HGS, спирай на всички и пробвай. Мисля, че имаше работещи до по-късно. А защо не тръгнете малко по-рано за да хванете работещи бюра. 

Връзка към коментар
преди 16 минути , MayaS каза:

Не, не може

Спираш първо на Шел бензиностанцията и питаш, ако не малко по-натам има табели Ptt или HGS, спирай на всички и пробвай. Мисля, че имаше работещи до по-късно. А защо не тръгнете малко по-рано за да хванете работещи бюра. 

Няма как, до 17 сме заети....ще го мислим в движение...

Връзка към коментар
преди 19 минути , ivan69 каза:

Няма как, до 17 сме заети....ще го мислим в движение...

След Капъкуле има пощенски офис HGS PTT Office, но е с ограничено работно време. Ако не се лъжа първия тол след Одрин HGS SATIŞ & DOLUM NOKTASI PTT работи денонощно. Отделно по-нататък по магистралата има бензиностанция Opet на която може да продават.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , Nayden Bondzhev каза:

След Капъкуле има пощенски офис HGS PTT Office, но е с ограничено работно време. Ако не се лъжа първия тол след Одрин HGS SATIŞ & DOLUM NOKTASI PTT работи денонощно. Отделно по-нататък по магистралата има бензиностанция Opet на която може да продават.

Мерси, а може ли да платим направо на връщане?

Връзка към коментар
преди 38 минути , ivan69 каза:

Нямам представа, откакто има стикери ги зареждам онлайн многократно.

Миналата година ползвах заместващ автомобил, влязох в Турция в неделя, съответно пощенските служби не работиха и си купих стикер в понеделник от Истанбул, на връщане не ме спряха, но после като го регистрирах в системата ми излязоха нарушения, които платих от сайта.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, ivan69 каза:

от писаното по-нагоре излиза, че понякога дължимата сума се бави, така че дори да може да платиш някъде на излизане нямаш гаранция, че сумата е тази

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не ми е ясна схемата просто. @Radnev мисля беше писал, че е пътувал без стикер и е платиш на последния пункт. Ако нямаш стикер плащаш по номер на колата ли? Или си купуваш стикер и плащаш натрупването до момента, което вероятно няма да е всичко дължимо.... 

Връзка към коментар

преди 13 минути , ivan69 каза:

Не ми е ясна схемата просто. @Radnev мисля беше писал, че е пътувал без стикер и е платиш на последния пункт. Ако нямаш стикер плащаш по номер на колата ли? Или си купуваш стикер и плащаш натрупването до момента, което вероятно няма да е всичко дължимо.... 

Пътувал съм много пъти без стикер. Спирам тук и плащам всички задължения на една ламаринена будка.

Там не се продават HGS стикери само се плаща. Със или без HGS, винаги те идентифицират по номера на колата.

Ако не можеш да платиш там, ще те отбият на границата. Преди ми вземаха парите направо на гишето, където се обработваха документите. Сега е променено и те пращат да платиш на една близка будка в брой. 

Винаги съм плащал дребни суми от порядъка на 10 до 20лв.

Изобщо не се кахъри и не го мисли. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Nayden Bondzhev каза:

Нямам представа, откакто има стикери ги зареждам онлайн многократно.

Миналата година ползвах заместващ автомобил, влязох в Турция в неделя, съответно пощенските служби не работиха и си купих стикер в понеделник от Истанбул, на връщане не ме спряха, но после като го регистрирах в системата ми излязоха нарушения, които платих от сайта.

При зареждане на стикера онлайн иска ли ти номер на паспорта, с който е купено HGS -то , защото стикера ми е купен преди 11 години и паспорта ми отдавна е сменен ? 

Иначе в брой в пощата си го зареждам, но ще е по-добре онлайн, да не губя време.

Връзка към коментар
преди 57 минути , nino каза:

При зареждане на стикера онлайн иска ли ти номер на паспорта, с който е купено HGS -то , защото стикера ми е купен преди 11 години и паспорта ми отдавна е сменен ? 

Иначе в брой в пощата си го зареждам, но ще е по-добре онлайн, да не губя време.

Когато си го купувал, с номера на документа от тогава се регистрираш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Интересен казус, породен от невнимание: Бързах и си дадох паспорта при купуването на стикера, но вече имам един акаунт с него на старата ми кола, която вече е в миналото. И при опит да регистрирам новия стикер съответно с новия регистрационен номер ми дава грешка. Дали някой знае, как мога да добавям или изтривам регистрационни номера на автомобили към един и същ акаунт? По същата причина не ми дава възможност да дозаредя новия стикер с пари онлайн.

Връзка към коментар
преди 9 часа, Nayden Bondzhev каза:

Интересен казус, породен от невнимание: Бързах и си дадох паспорта при купуването на стикера, но вече имам един акаунт с него на старата ми кола, която вече е в миналото. И при опит да регистрирам новия стикер съответно с новия регистрационен номер ми дава грешка. Дали някой знае, как мога да добавям или изтривам регистрационни номера на автомобили към един и същ акаунт? По същата причина не ми дава възможност да дозаредя новия стикер с пари онлайн.

image.png.87bd39df0571acd275b54cc5c13f3962.png

Това е от https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/  - FAQ. Не ми става много ясно дали може онлайн или се минава през някоя поща. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Ивайла каза:

image.png.87bd39df0571acd275b54cc5c13f3962.png

Това е от https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/  - FAQ. Не ми става много ясно дали може онлайн или се минава през някоя поща. 

В петък ще отида на място с местен тарикат.

Връзка към коментар

Отидох PTT с местен, което рязко улесни процеса. Освен продадената кола ми излезна и една оборотна която също анулирах. Попълва се елементарен формуляр за всеки регистрационен номер, който се заличава. Освен това на място в брой дозаредих новия си стикер.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.