Прескочи до съдържание

Йордания - бързи въпроси

Worldismine
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Израел и Йордания. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли влакове в Йордания?

- Какво е работното време за посещения на Петра?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой квартал е най-подходящ за нощувка в Аман?

- Заслужава ли си топването в Мъртво море?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Между другото, току-що прочетох в темата на @DechkoOo за Йордания, че от Акаба до Петра са пътували с Jett Buss и макар да е имало леки усложнения с билетите, като цяло нещата са били ОК.

Ето линка към компанията https://www.jtt.com.jo/en/programs.

Надявам се последната да сподели опита си тук.🙂

Редактирано от Radnev
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
На ‎17‎.‎11‎.‎2018 в 11:00, Pure_Morning каза:

Аз получих оферта от Jordan Beauty Tours за 270 USD на човек, което включва:

Трансфери летище-хотел-летище (първата и третата вечер сме резервирали хотели в Акаба)

Взимане от хотел на сутринта, целодневен тур в Петра с включени входни такси;

Вечерта трансфер до Hasan Camp, включена нощувка с вечеря и закуска;

На следващия ден - полудневен тур в пустинята и връщане в Акаба.

Последния ден ще ни върнат до летището.

Предложиха ми първоначално оферта по 350 долара на човек с включени нощувките в Акаба със закуски и вечери, но предложеният хотел беше скандален, 🙂 така че реших сама да запазя по мой избор. Ще ни излезе по около 600 лв. на човек тура + всички нощувки (нямаме включена храна само за първата вечер). 

Струва ми се прилично, предвид тамошните цени. 🙄

На мен ми се струва скъпичко.  В Йордания съм похарчил малко над 200 JOD включително едно цяло денонощие във Вади Рум- джип.обяд,вечеря, закуска и спане.Имай предвид, че Али Хасанат от Джордан Бюти ни излъга за таксито и не ни изпрати кола да ни вземе.

Връзка към коментар
преди 32 минути , Simona Groz каза:

ние бяхме на входа на Петра към 8 и пак беше доста добре и не препълнено. Почти всички хотели предлагат пакетирани обяди и закуски - варират по около 5 йордански пари. 

И ние се върнахме преди 2 дни. Ползвахме таксита от местните фирми. Ето и номера на шофьора ако някой има нужда по whats app  може да се свържи с него и да си организира цялата почивка 00962790216096 Wael. На нас много ни помогна той ни резервира във Wadi Rum camp(Dream camp)  за 34 JD all inclusive и 3 часов тур в пустинята  и транспорт от Петра до Вади Рум и Вади Рум до Акаба. За 3 дни успяхме да отидем и  в Мъртво море Мадаба и планината Небо, Петра и Вади Рум. А валута си сменяхме на място. За 100$ е 70Jd.

Връзка към коментар
Преди 1 час, krisi76 каза:

И ние се върнахме преди 2 дни. Ползвахме таксита от местните фирми. Ето и номера на шофьора ако някой има нужда по whats app  може да се свържи с него и да си организира цялата почивка 00962790216096 Wael. На нас много ни помогна той ни резервира във Wadi Rum camp(Dream camp)  за 34 JD all inclusive и 3 часов тур в пустинята  и транспорт от Петра до Вади Рум и Вади Рум до Акаба. За 3 дни успяхме да отидем и  в Мъртво море Мадаба и планината Небо, Петра и Вади Рум. А валута си сменяхме на място. За 100$ е 70Jd.

За целия маршрут каква цена ви даде? 

Връзка към коментар
преди 10 часа, Ники Петров каза:

За целия маршрут каква цена ви даде? 

Ние първият ден го наехме от фирма и с тях се споразумяхме от Акаба(хотела) до Мъртво море Мадаба Планината Небо и връщане в Петра за 55$ на човек т. К използвахме мини бас. Той ни уреди за 34Jd camp във Вади Рум. Вади Рум до Акаба ни взеха 50Jd при нас проблема е че бяхме много и трябваше да ползваме мини бус. А когато не го наемате шофьора от фирмата може да се споразумеете. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Миналата седмица се върнах от Йордания. Хората, които се притесняват за евентуалната липса на алкохол, искам да успокоя с това, че в Акаба има почти на всяка крачка магазини (Liquor store), в които има голям избор от алкохолни напитки на, бих казал, прилична цена. Работят до към 22:30 часа. За сметка на това заведенията, предлагащи алкохол, се броят на пръста на едната ръка.

Опитах местно червено вино, което не ставаше за нищо. Но пък 3 от 5-те бири, които пих, бяха повече от прилични.

Продават се и доста известни марки водки, уискита и друг вид алкохол.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, Магеланчовци.

Предстои ми пътуване до Йордания от 05 до 12 декември. 

Прочетох голяма част от темата и си направих следния примерен план, понеже мислим да вземем кола под наем само за 3 от дните ни там: 

1 Ден - Уади Рум с нощувка
/ Не разбрах в кои часове се състои самото пътешествие - кога се тръгва и на другия ден кога се прибираме. Интересувам се от гледна точка на това с автомобила ли да се придвижим до там, или да разбием втория ден на 2 отделни / 

2 Ден - тръгваме към :
  1. Мъртво море ; 2. Мадаба ; 3. в. Небо ; 4. р. Йордан ; 5. Мястото на Христовото покръстване ; 6. Евентуално Джераш ; 0. Евентуално Пещерата на Лот (на връщане)

3 Ден - Петра

В другите дни мислим да сме на свободна програма и да ги оползотворим главно в плажуване и тук-там разходки. Разбрах, че от Джордан пас май няма много смисъл за нашия случай, както и че до Израел не е препоръчително да се ходи (колкото и да ни се искаше).

Много бих се зарадвал на всякакви мнения, препоръки и критики.

Поздрави, Явор.

Връзка към коментар

Здравейте, имам няколко въпроса към тези, които вече са се върнали.

1. От прочетеното дотук разбирам, че е по-добре да се пътува с долари, които да се обменят в JD на място. Но тъй като полета каца късно, има ли възможност (и къде) да се обменят пари вечерта?
2. Има ли автобуси от Петра до Акаба (този на Jett пише че тръгва в 17:00, което е късно)?

Връзка към коментар
преди 12 минути , Racket4o каза:

Здравейте, имам няколко въпроса към тези, които вече са се върнали.

1. От прочетеното дотук разбирам, че е по-добре да се пътува с долари, които да се обменят в JD на място. Но тъй като полета каца късно, има ли възможност (и къде) да се обменят пари вечерта?
2. Има ли автобуси от Петра до Акаба (този на Jett пише че тръгва в 17:00, което е късно)?

1. Най-изгодният вариант е да обмените USD за JD в самата Йордания. Курсът е 100 USD = 70 JD. Но естествено, не тръгвайте без никави JD. Обменете си, за да изкарате поне един ден в Йордания. На самото летище има клон на банка, който беше отворен и имаше служител. Не съм го ползвал, но го фиксирах.

Разбира се, винаги има вариант да изтеглите и от банкомат, но само в най-краен случай. С оглед проблемите, които имахме с рент-а-кара, ми се наложи да изтегля 125 JD от банкомат, които ми бяха обменени по курс 3.07.

2. Най-добрият ви вариант е Jett. Иначе има едни бели малки автобусчета, които тръгват при напълване, претъкани са и са нередовни.

Редактирано от Radnev
Връзка към коментар
преди 50 минути , VooDoo каза:

2 Ден - тръгваме към :
  1. Мъртво море ; 2. Мадаба ; 3. в. Небо ; 4. р. Йордан ; 5. Мястото на Христовото покръстване ; 6. Евентуално Джераш ; 0. Евентуално Пещерата на Лот (на връщане)

Разбрах че искате само 3 дена рент а кар,но 2 ви ден ми се струва яко натоварен и къде искате да спите?

само от Уади рум до Мъртво море ще са ви нужни около 4 часа.

4 дена в Акаба на мен биха ми дошли в повече.

Редактирано от Nevena
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, VooDoo каза:

Здравейте, Магеланчовци.

Прочетох голяма част от темата и си направих следния примерен план, понеже мислим да вземем кола под наем само за 3 от дните ни там: 

/ Не разбрах в кои часове се състои самото пътешествие - кога се тръгва и на другия ден кога се прибираме. Интересувам се от гледна точка на това с автомобила ли да се придвижим до там, или да разбием втория ден на 2 отделни / 

2 Ден - тръгваме към :

3 Ден - Петра

В другите дни мислим да сме на свободна програма и да ги оползотворим главно в плажуване и тук-там разходки. Разбрах, че от Джордан пас май няма много смисъл за нашия случай, както и че до Израел не е препоръчително да се ходи (колкото и да ни се искаше).

Поздрави, Явор.

1. В Уади Рум има организирани трипове, които са с различна продължителност. Ако сте запазили нощувка в пустинята, трябва да се свържете със своите домакини, които ще ви посрещнат на входа и ще ви закарат с джип до кампа. Там на място ще се уговорите с тях какъв трек искате в пустинята. Разбира се, може да го направите и предварително по телефона. Там масово ползват Wats Up. Така, че кога ще пристигнете и кога ще си тръгнете си зависи само от вас.

Ако не искате да нощувате, при Визитор центъра има наредени джипки и там се уговаряте какъв трек и за колко време да бъде. Всички казват, че цените са фиксирани и пазарлъци не вървят. От 60 JD джипката, ние свалихме на 40JD, но след 8 дни в Йордания и купища разправии, вече бяхме твърде опитни за техните цигании и пазарлъци. Освен това бедуинчето ни повтори 100 пъти да си мълчим, да не вземат да разберат комшиите му ортаци😁. После пак имахме разправии, щото реши да ни цака с времето, но такива са си там ... думата им не струва и 5 стотинки.

2. Това, което смятате да направите е невъзможно. 

А). Мъртво море - От страна на Йордания е прекалено скалисто и местата за влизане в морето са твърде малко. Водата е много солена и задължително ви трябва вода, за да се измиете или изкъпете, ако сте се потопили целите. Подходящите места за влизане са в най-северната част и са застроени. Хотелите искат майка си и баща си, за да те пуснат до плажната си ивица (пригответе най-малко 15JD на човек). Има и места, където може да се влезе свободно, но са съвсем малко и трябва да ги знаете. На най-популярното, чакат бедуини-камилари и в момента, в който слезнеш от колата започват да се влачат подире ти, така че не може комфортно да си оставиш колата или багажа и да се топнеш в морето като бял човек.

Б). Мадаба е град и си иска своето. Има много старини и невероятни мозайки, но те са разпръснати и някои от тях не са толкова лесни за намиране. Колкото и парадоксално да звучи, Мадаба е център на християнската общност в Йордания, но градът ми изглеждаше най-арабски от всички, които видях. А видях доста. Хареса ми много. Именно заради излъчването си. Пътят от Мъртво море до Мадаба е много живописен и красив, но е бавен и ще ви глътне от времето, което и без това нямате.

В). Планината Небо. С оглед плана ви най-добре пропуснете Мадаба и се насочете към нея. Мястото е много красиво, а църквата има невероятни мозайки. Най-невероятните, които съм виждал, може би след археологическата част на Пафос в Кипър.

Г). Река Йордан и Baptism Site of Jesus Site. За да го посетите стигате Визитор център. От там хващате бусчета, които тръгват през час. Така, че ако не уцелите е твърде вероятно бусчето да тръгне под носа ви, както стана при нас. Входът е 12 JD на човек и не се покрива от Jordan Pass. Можеш да си извадиш и свидетелство, което е още 3JD. А ако искаш да си вземеш сувенирче, цялата работа отива на 20 JD човек.

Д). Джераш. За да стигнете до него, трябва да минете през Аман (сещаш се😁). Самият Джераш е невероятен и е задължителен за всеки посетил Йордания. Ако пък стигнете до Джераш, не върви да пропуснете крепостта на Ажлун, която е на има-няма 30 километра от Джераш. Това е крепост строена изцяло от арабите, така че местните много си я тачат и са вложили доста пари за възстановяването и поддръжката й. 

Ако искате да направите всичко това и то яко през пръсти - "чек поинт" туризъм (отидох, снимах се и изчезнах), ще ви трябват най-малко 2 дни.

Във вашия случай Jordan Pass не ви е нужен. Планината Небо (2JD), църквите в Мадаба (мисля, че бяха по 1 JD) и Baptism Site на р. Йордан (12JD) се заплащат извън Jordan Pass. Ако си уговорите камп в пустинята, бедуините, които ще ви посрещнат ще ви вкарат в Уади Рум, без да плащате входа от 5 JD, който по принцип се покрива от Passa.

П.П. И слушайте @Nevena. Аз може и да пиша много, но съм обикновен турист, а тя живее там😉. Преди да тръгнем, получих най-точни и подробни указания именно от нея и за нищо не ни подлъга.👍

Редактирано от Radnev
  • Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, VooDoo каза:

Здравейте, Магеланчовци.

2 Ден - тръгваме към :

3 Ден - Петра

Поздрави, Явор.

За Уади Рум  си изберете  изберете камп , има много предложения в нета , и тук в тази тема. Аз бях пратила запитвания   по мейла . Единият вариант е тура да започне сутринта и вечерта  ако имате преспиване сте в кемпа , на сутринта ви изкарват около 9 часа от пустинята, втория вариант е да пристигнете след обяд / тук трябва да видите до колко часа могат да ви чакат / , преспивате и на сутринта започва тура . След обяд  ви изпращат. Може и само тур без спане.

Както и другите са казали за  Ден 2  според мен е невъзможно това да се осъществи в едната посока , а за връщане въобще не говоря. Пътуването между градовете е много бавно.  Забележителностите работят до 16,00 часа. Задължително ще трябва някъде да преспите. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря на всички отзовали се! За да не цитирам всичко написано дотук ще нахвърлям няколко въпроса.

Програмата ми беше примерна и явно основно ще я преработвам, включително - кола за повече дни. Може ли да се отиде до Уади Рум без кола? 

Спрял съм се на : https://www.booking.com/hotel/jo/wadi-rum-experience.en-gb.html?aid=304142;label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNYBGgXiAEBmAEuwgEKd2luZG93cyAxMMgBDNgBA-gBAZICAXmoAgM;sid=ad432750a51a86a1c13044f0d241a8b7  и RUM STARS CAMP.

Може би вариантът с пристигане след обяд и нощувка ще е най- удачен за нас. На мъртво море съм планирал само да се топнем набързо. До Джераш задължително ли е да минаваме през Аман, тъй като мислех тотално да го пропуснем?

Връзка към коментар

Здравейте,

Ще ходя за 7 дни и аз 🙂 // 23-30-ти.
Но още ми е малко трудно да организирам точно как да бъде.... 

Обмислям:

23-25 - Акаба - Петра - Уади Ръм (2 нощ.)
25-29 - Аман (4 или 5 нощ.)
29-30 - Акаба (0 или 1 нощ.)

Като цяло достатъчно/или прекалено много ли е за всичко и нещо пропускам ли?

Благодаря.

Връзка към коментар
преди 5 минути , iampetko каза:

Здравейте,

Ще ходя за 7 дни и аз 🙂 // 23-30-ти.
Но още ми е малко трудно да организирам точно как да бъде.... 

Обмислям:

23-25 - Акаба - Петра - Уади Ръм (2 нощ.)
 25-29 - Аман (4 или 5 нощ.)
29-30 - Акаба (0 или 1 нощ.)

Като цяло достатъчно/или прекалено много ли е за всичко и нещо пропускам ли?

Благодаря.

Отдели си повече време за първите 3 дестинации. За да разгледаш Петра ти е нужен цял ден, а ако искаш да изживееш пълно бедуинско преживяване плюс целодневно сафари също ти трябва ден и нощувка. За акаба може да отделиш половин ден или цял ако решиш да ходиш да се гмуркаш или плажуваш. Аман няма какво да разглеждаш толкова нощувки повечето забележителности са около него - Джераш, Мадаба, Мъртво море. 

Редактирано от Spirit
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Точно в този период пътуваме и ние и програмата ни е:

23-нощувка Акаба

24-целодневен тур във Вади Рим и нощувка в пустинята 

25 - преход до Аман със стопове за обяд и евентуален плаж на Мъртво море, качване на хълма Небо. 

26 - Аман

27 - Аман - Ажлун крепостта - Джераш руините - Ас Салт - Аман

28 Аман - Вади Муса със стопове в Мадаба-Вади Муджип вю поинт-Керак крепостта - Дана вю пойнт. 

29 Петра

30 Петра или отиване до Акаба и вечерта летище. 

Можеш да преработиш нещата по твой вкус. 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , Spirit каза:

Отдели си повече време за първите 3 дестинации. За да разгледаш Петра ти е нужен цял ден, а ако искаш да изживееш пълно бедуинско преживяване плюс целодневно сафари също ти трябва ден и нощувка. За акаба може да отделиш половин ден или цял ако решиш да ходиш да се гмуркаш или плажуваш. Аман няма какво да разглеждаш толкова нощувки повечето забележителности са около него - Джераш, Мадаба, Мъртво море. 

сам ще съм и гледам на повечето места искат мин. 2-ма души за органзирано, и до момента това ми е за първи път пътуване с такава липса на организация и дори насоки.

23 - пристигам вечерта

24 - петра

25 уади(и нощувка)

26.27.28.29 - кола под наем(май натам отива работата- ако имате препоръки? особено за без огромни депозити?) - за аман, джераш, мадаба, русаяфа, аз зарка, мъртво море

29-30 акаба

ако има допълнителни дестинации/предложения ще се радвам да чуя 🙂

Връзка към коментар
преди 2 часа, VooDoo каза:

Благодаря на всички отзовали се! За да не цитирам всичко написано дотук ще нахвърлям няколко въпроса.

Програмата ми беше примерна и явно основно ще я преработвам, включително - кола за повече дни. Може ли да се отиде до Уади Рум без кола? 

Спрял съм се на : https://www.booking.com/hotel/jo/wadi-rum-experience.en-gb.html?aid=304142;label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNYBGgXiAEBmAEuwgEKd2luZG93cyAxMMgBDNgBA-gBAZICAXmoAgM;sid=ad432750a51a86a1c13044f0d241a8b7  и RUM STARS CAMP.

Може би вариантът с пристигане след обяд и нощувка ще е най- удачен за нас. На мъртво море съм планирал само да се топнем набързо. До Джераш задължително ли е да минаваме през Аман, тъй като мислех тотално да го пропуснем?

Уади Рум е относително близо до Акаба (около 60 км) и повечето хора без автомобил ползват таксита, но цената не е малка. Около 20-30 JD в посока, както се спазариш. Според сайта на Jett https://www.jtt.com.jo/en/programs има автобус Акаба - Уади Рум - Акаба за 18 JD и тръгва в 7:30 сутринта, като те оставя на Визитор центъра в Уади Рум. В същото време обаче @Невена, която живее там ми е казвала, че тази линия не оперира и сега има само малки автобусчета, които тръгват при напълване и са много несигурни.

Много magelanci хвалят Rum Stars Camp. Условията били много добри, а хората коректни. Какъв е най-удачният вариант за вас ще решите самите вие.

По принцип може да стигнете Джераш и без да минавате през Аман. Трябва от Мъртво море да се изстреляте на север и после да хванете отбивката за Ирбид. Така ще минете много близо до Ажлун и ще е грехота да не го разгледате. С подобен маршрут няма да спечелите нищо, защото около Мъртво море и р. Йордан сте в ниското, а за да се прехвърлите от другата страна минавате през планини. Гледките са красиви, но става бавно. Още повече, че планината Небо и Мадаба пък са южно от Аман, точно под него и ако ходите до там, така или иначе ще трябва да го минете, защото иначе ще се утрепете от обикаляне. Сега може и да ти изглежда объркано, но ако отвориш mapsa, бързо ще се ориентираш какво имам предвид.

Не се плаши от Аман. Градът е голям, но движението върви бързо. Арабите са добри шофьори. Тъпчат се, свирят, но в същото време и дават предимство, тогава когато трябва. Градът има големи и дълги булеварди. Движението е бързо, а и вие няма да минавате през центъра, а през страничната му западна част. Ще се движите в почти права посока, като само на едно място има странно захождане през една детелина, за да излезете от единия булевард на другия. Ако навигацията ти работи (не като нашата😅) нямаш никакви проблеми.

Редактирано от Radnev
Връзка към коментар

@Spirit Хубаво е, че нещата са ти се получили безпроблемно, но по принцип това е рядко изключение. Може би нещата са станали, защото си отишъл без предварителна резервация и направо си платил на място. При резервация по интернет, сайтът въобще не би приел дебитна карта. Или пък политиката на Thrifty е такава. На малко места по света би ти се получило отново. Иначе и аз съм се чудил защо толкова държат на кредитни карти, но не съм се задълбавал🤨.

В Йордания видях доста коли на Thrifty, а и много magelnaci, които са ги ползвали ги хвалят. Ние бяхме с кола на Avis и сме крайно недоволни. Първо ни бяха забравили. Накрая с 300 зора отнякъде ни изкопаха някаква бракма с безброй забележки, десния фар не работеше, а дясната предна гума хлопаше на откачане, та навсякъде съм карал с не повече от 90.

Но съм пуснал жалба до Avis със снимков материал и кратък клип, като се надявам да получим някакво обезщетение.

@iampetko виж програмата на @mililia няколко поста под теб - страхотна програма.

mililia, според мен само 27-ми ви е много натоварен и вероятно ще бъдете в Ас-Салт чак по тъмно. Все пак всичко зависи от това колко време ще отделите на Джераш, който е просто страхотен.

Приятно прекарване ви пожелавам🙂.

Редактирано от Radnev
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, Radnev каза:

mililia, според мен само 27-ми ви е много натоварен и вероятно ще бъдете в Ас-Салт чак по тъмно. Все пак всичко зависи от това колко време ще отделите на Джераш, който е просто страхотен.

Приятно прекарване ви пожелавам🙂.

Благодаря, Раднев!

Ще имам пред вид мнението ти и ще пришпоря малко групата при обиколките. Надявам се да успеем, но времето ще покаже!

Ще ползваме транспорт с нает шофьор, та се надявам поне да не се лутаме по пътищата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, iampetko каза:

26.27.28.29 - кола под наем(май натам отива работата- ако имате препоръки? особено за без огромни депозити?) - за аман, джераш, мадаба, русаяфа, аз зарка, мъртво море

Не разбирам интересът ти към Русаяфа и Аз Зарка.Какво има там или какво те насочи.Заинтригува ме.Видях няколко снимки от там  и на една от тях имаше влак.Има само един влак който транспортира хора  и е по скоро с туристическа цел.По принцип е само петък и събота и сега през зимата незнам дали оперира.Та на този влак съм се возила и общо взето минава през не толкова интерестни места дори би казала като да минава през краен квартал и през промишлена зона .Та идеята ми е ако минава през Аз Зарка аз не видях там нищо интересно.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Nevena каза:

Не разбирам интересът ти към Русаяфа и Аз Зарка.Какво има там или какво те насочи.Заинтригува ме.Видях няколко снимки от там  и на една от тях имаше влак.Има само един влак който транспортира хора  и е по скоро с туристическа цел.По принцип е само петък и събота и сега през зимата незнам дали оперира.Та на този влак съм се возила и общо взето минава през не толкова интерестни места дори би казала като да минава през краен квартал и през промишлена зона .Та идеята ми е ако минава през Аз Зарка аз не видях там нищо интересно.

Изцяло от любопитство ми е, просто винаги гледам да излезна извън обичайните туристически места, точно за да може да се види същината на дадена държава и местните, дори и само за разходката по улиците 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодарение на вас реорганизирах цялата програма - ще вземем кола за целия ни престой и ще направим повечето нощувки в северната част (където има и повече за обикаляне), като постепенно ще слизаме на юг. Мисля, че така стана доста по- оптимизирано.

Продължавам да следя темата.  Благодаря на всички за помощта!!!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Привет отново,
И аз май измислих плана вече, ако нещо пропускам по трасето, ще се радвам да се допълни. С рент а карт ще се движа.

23 (нд)- пристигане - нощувка в Акаба
24 (пн) - взимане на кола - Акаба > Мъртво море (275км) > Небо (25км) > Аман (35км) - нощувка в Аман

25 (вт) - Аман - нощувка в Аман

26 (ср) - Джaраш (Русаяфа и Аз Зарка) (100км общо) - нощувка в Аман
27 (чт) - Мадаба (33км), Ум Ар-Расaс (31км) > Уади Муса (185км)- нощувка в Уади Муса
28 (пт) - Петра - нощувка в Уади Муса
29 (сб) - Уади Рум (112км) - нощувка там (баня се надявам да има)
30 (нд) - Акаба(70км) - връщам колата, разходка там - вечерта полет за София

Редактирано от iampetko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.