Прескочи до съдържание

Йордания - бързи въпроси

Worldismine
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Израел и Йордания. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли влакове в Йордания?

- Какво е работното време за посещения на Петра?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой квартал е най-подходящ за нощувка в Аман?

- Заслужава ли си топването в Мъртво море?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Таксито от летището е 10 пари. Има табели, на които го пише, толкова и ни взеха. Ако е организиран трансфер не знам.

Има и само дневни турове. Някой беше писал из темите, че е бил на такъв с трансфер от един от големите хотели (Хилтън ли беше?). Цифрата беше като за тур с приспиване.

Намерих го -

Връзка към коментар

Аз бях с организиран тур без преспиване . Има една руска агенция , точно срещу Хилтън . Платихме 145 $ (плаща се в долари) за 3 възрастни и 1 дете , мисля че беше 40$ за възрастен и 25$ за дете под 12г. Турът тръгва от Хилтън в 14 часа , спряхме на локомотива за снимки , после 4 часов тур в Пустинята с вечеря и танци и около 20,30 бяхме пак пред Хилтън , на мен ми хареса .

Връзка към коментар
Преди 1 час, ivan69 каза:

Аз бях с организиран тур без преспиване . Има една руска агенция , точно срещу Хилтън . Платихме 145 $ (плаща се в долари) за 3 възрастни и 1 дете , мисля че беше 40$ за възрастен и 25$ за дете под 12г. Турът тръгва от Хилтън в 14 часа , спряхме на локомотива за снимки , после 4 часов тур в Пустинята с вечеря и танци и около 20,30 бяхме пак пред Хилтън , на мен ми хареса .

Здравейте, в тази цена от 40$ и вечерята ли влизаше? 

Връзка към коментар
На 25.10.2019 г. в 21:33, iskramiteva каза:

Здравейте, днес букнахме билети до Акаба за 3.11-6.11 ей така съвсем спонтанно и настана хаус. Та накратко, ще бъдем 4ма +2деца и търся препоръки за такси или трансфер с подходящ автомобил за 6ма.Хотела е запазен също в Акаба, а плана е още незнаен. Задължително Петра, Wadi rum, шнорхелинг. Моля помагайте, предлагайте, препоръчвайте. Всеки съвет и информация ще са ми от полза. 

Благодаря предварително! 

Искра, мога ли да Ви помоля да повърдите, че при кацане и излитане от Акаба без преминаване на друга граница не ви е била нужна виза? Четох в някакви сайтове, че ще въвеждат промени и искам да съм сигурна, че няма да ни трябват визи.

Връзка към коментар
преди 5 минути , Миглена каза:

Искра, мога ли да Ви помоля да повърдите, че при кацане и излитане от Акаба без преминаване на друга граница не ви е била нужна виза? Четох в някакви сайтове, че ще въвеждат промени и искам да съм сигурна, че няма да ни трябват визи.

В неделя се върнах - не ти трябва някаква предварителна виза. На място ти слагат безплатно виза. Ето ти визата и входно-изходните печати:

63B26478-CC9B-4538-A795-F127AEE417C1.jpeg.43dc96f528501c4cd1f9dd33b57a6803.jpeg

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Oldkozel каза:

В неделя се върнах - не ти трябва някаква предварителна виза. На място ти слагат безплатно виза. Ето ти визата и входно-изходните печати:

63B26478-CC9B-4538-A795-F127AEE417C1.jpeg.43dc96f528501c4cd1f9dd33b57a6803.jpeg

Искат ли снимки паспортен формат за безплатната виза? 

Връзка към коментар

Не успях да се оправя с търсачката. Колко струва в момента такси от Акаба център до Петра и обратно в рамките на ден? Става въпрос за 2-ма възрасни и две деца на 11 и 7 години? Не си спомням от миналата година колко ни взеха. Върти ми се нещо в главата за 45-50 JOD, но ще се радвам да потвърдите.  От летището до града предполагам още е 8,5 -10 JOD , a до Вади Рум 20 JOD в посока?

Връзка към коментар

Билетите за Петра поименни ли са? Свързват ли се по някакъв начин с паспорта? Съвсем теоретично възможно ли е един двудневен/тридневен билет да се ползва в два/три последователни дни от различни хора? Ако се поделят на 2/3 човека 55/60 JOD биха станали много по-поносими за БГ стандарта. 

Връзка към коментар

Не помня дали влизаш направо с Jordan Pass или първо минаваш на гише,където го показваш, но все е свързано с Паса, на който  има баркод. Ако нямате Пас, ще си влезете със стандартен билет, който ще го скъсат на входс.Съмнявам се , че може да влезеш втори път. Бъдете сигурни, че парите си заслужават.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Миглена каза:

Говоря не за Pass-a, а за стандартния двудневен билет, с който така или иначе влизам двукратно в два поредни дни.

Според сайта на Петра, билет за входа се продава само срещу представяне на паспорт. Не мисля, че това хакване на системата е възможно под каквато и да е форма. Просто си се настройки за нормалната цена на билета, а и мисля, че си заслужава парите. Едва ли е нещо което виждате всеки ден.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пише го наистина, ние си подадохме паспортите, но ни ги върнаха директно. Това за еднодневни билети, възножно е на другите да отбелязват име точно да няма редуване. 

Връзка към коментар

Здравейте,  може ли някой от пътувалите скоро вот Акаба до Петра и пустинята да даде контакт на човек, когото е използвал за трансфер, на нормални цени, каквито масово се обявяват тук? 

Може ли някой от върналите се скоро от тур във Вади Рум с нощувка , разходка с джип 4 ч  и камила да даде актуални договорени от него цени и за кой лагер ги е договорил ?

Връзка към коментар

Здравейте, върнахме се преди няколко дена с прекрасни впечатления от Йордания. Искам силно да ви препоръчам този човек, който се ангажира с транспорта ни от Акаба до Петра и пустинята. Нов бус, подходящ за 6-7човека, с wi-fi. А Насер е изключително точен, внимателен и с отличен английски. 100%препоръчвам

IMG-23f20f7b02e10b4938702ef97f0a0a8e-V.jpg

IMG-f538cd528f085f4325846b9bbcc01b32-V.jpg

Връзка към коментар
преди 25 минути , iskramiteva каза:

Здравейте, върнахме се преди няколко дена с прекрасни впечатления от Йордания. Искам силно да ви препоръчам този човек, който се ангажира с транспорта ни от Акаба до Петра и пустинята. Нов бус, подходящ за 6-7човека, с wi-fi. А Насер е изключително точен, внимателен и с отличен английски. 100%препоръчвам

IMG-23f20f7b02e10b4938702ef97f0a0a8e-V.jpg

IMG-f538cd528f085f4325846b9bbcc01b32-V.jpg

Каква беше цената на транспорта?

Връзка към коментар
На 11.11.2019 г. в 21:22, Цвете каза:

Каква беше цената на транспорта?

От Акаба до Петра 130динара общо. 

От Акаба до Вади Рум транспорт+3.30часа тур в пустинята по 70 на семейство

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте,

Някой бил ли е през февруари, март в Акаба и какво е времето? Гледах в нета средни годишни температури, но не мога да се оринтирам, например достатъчно топло ли е за плаж - не ми се смейте много 🙂

Мерси и хубав ден, Мария

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.