Прескочи до съдържание

Йордания - бързи въпроси

Worldismine
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Израел и Йордания. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли влакове в Йордания?

- Какво е работното време за посещения на Петра?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой квартал е най-подходящ за нощувка в Аман?

- Заслужава ли си топването в Мъртво море?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

На 26.11.2019 г. в 9:48, ninia каза:

Здравейте,

Някой бил ли е през февруари, март в Акаба и какво е времето? Гледах в нета средни годишни температури, но не мога да се оринтирам, например достатъчно топло ли е за плаж - не ми се смейте много 🙂

Мерси и хубав ден, Мария

Местните казват, че в Акаба винаги е подходящо за плаж. Рядко вали дъжд. Петра е в планината, много по-студено от Акаба, съвсем различен климат. Така че не се отчайвайте, има голяма вероятност да Ви се случат прекрасни слънчеви дни 😉

Връзка към коментар

Здравейте, 

скоро заминаваме за Йордания, като решихме вместо с кола под наем да се движим с таксита. Свързахме се с jordancab.com и те ни дадоха следната оферта:

Day1: Akaba Airport – Akaba Town 

Cost is 15 JD
Day2: Akaba – Wadi Musa 

Cost is 45 JD
Day3: No travel
Day4: Wadi Musa – Wadi Rum 

Cost is 45 JD
Day5: Wadi Rum – Akaba Airport

Cost is 30 JD

TOTAL: 135 JD

От всичко изчетено ми се струва, че при част от маршрутите цените могат да претърпят корекции. Може ли някой от вече пътувалите до там да сподели?

Връзка към коментар

Day1: Akaba Airport – Akaba Town 

Cost is 15 JD

На място цената ще е по-добра - 8 максимум 10 JD. 

Другите цени са си такива. Евентуално, ако ще договорите всички отсечки искайте отстъпка.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте! Обмисляме посещение на Йордания с кацане и отлитане от Акаба, и включващо Петра и пустинята. С последните събития в района обаче, всички близки мислят, че е опасно и ме съветват да не го правим. Какво мислите вие? Доколко е опасна такава самоорганизирана екскурзия ?

Връзка към коментар
На 12.01.2020 г. в 8:45, Дънди каза:

Здравейте! Обмисляме посещение на Йордания с кацане и отлитане от Акаба, и включващо Петра и пустинята. С последните събития в района обаче, всички близки мислят, че е опасно и ме съветват да не го правим. Какво мислите вие? Доколко е опасна такава самоорганизирана екскурзия ?

Снощи се прибрахме - животът там си тече нормално, всичко е спокойно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
5 minutes ago, Цвете said:

Ако няма да ходим на плаж, какво да разгледаме в Акаба, имаме цял ден?

На мен лично ми хареса центъра на града. Има една джамия, която ако нямате какво, може да влезнете да разгледате(Al-Sharif Al-Hussein bin Ali Moschee). Ние бяхме седнали и на много хубав ресторант с гледка към джамията. Може да отидете на централния плаж и да пушите наргиле. Има доста магазини за сувенири, сладки работи, които може да пробвате 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, Цвете каза:

Ако няма да ходим на плаж, какво да разгледаме в Акаба, имаме цял ден?

Като тръгнете от джамията по посока големите хотели, по пътя имаше много хубави графити. Убива се около час. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, ние сме 8 човека, които ще пътуваме в средата на февруари за Йордания. Искаме да наемем бус с шофьор, който да е на наше разположение през 3-те дни, в които ще сме там. Някой може ли да помогне с конкретни координати на ползвали такъв? Благодаря предварително на отзовалите се!

Връзка към коментар

Ние ползвахме трансфер с ван летище-Петра-Уади Рум-Саут бийч-Акаба-летище за 360JD за 7 човека. От Abdullah Ahmad from Jordan HorizonsTours https://www.johtt.com/ WhatsApp +962 7 7093 9392. Може да му пишете какви трансфери искате по дни и часове и да ви даде оферта.

Връзка към коментар
преди 11 минути , mentina каза:

Здравейте, ние сме 8 човека, които ще пътуваме в средата на февруари за Йордания. Искаме да наемем бус с шофьор, който да е на наше разположение през 3-те дни, в които ще сме там. Някой може ли да помогне с конкретни координати на ползвали такъв? Благодаря предварително на отзовалите се!?

Искам да те питам....сред тези осем човека нямали поне един шофьор? Ние наехме бус 9-местен,супер возило.Със всички застраховки,такси за летището и каквото се сетиш на цена 230 JOD -което е точно 575 лева.

Връзка към коментар
преди 2 минути , krasen_denev каза:

Искам да те питам....сред тези осем човека нямали поне един шофьор? Ние наехме бус 9-местен,супер возило.Със всички застраховки,такси за летището и каквото се сетиш на цена 230 JOD -което е точно 575 лева.

Има, дори двама 🙂 Но си мислехме, че наемайки шофьор ще е по-лесно специално в Йордания. Иначе пътувайки, почти винаги си наемаме рент-а-кар.

Връзка към коментар
преди 3 минути , mentina каза:

Има, дори двама 🙂 Но си мислехме, че наемайки шофьор ще е по-лесно специално в Йордания. Иначе пътувайки, почти винаги си наемаме рент-а-кар.

Не му мисли,взимай бус под наем.Разликата в цената ще е огромна-минимум 300 лева.Използвайте ги тези пари за ядене,че в Петра храната е доста скъпа/особено по заведенията/.Имайте предвид,че депозита е 500 JOD,но искам да ти кажа,че два дена след като се върнахме депозита ми бе възстановен по сметката.Ако решиш да наемете бус ще ти дам телефони и мейли за контакт с човека от Долар.Ще останете адски доволни.Ако наемете същия модел бус като нас ще ти дам и препоръки как да го ползвате-набарах му доста тънкости.😉

Връзка към коментар
преди 31 минути , krasen_denev каза:

Ние наехме бус 9-местен,супер возило.Със всички застраховки,такси за летището и каквото се сетиш на цена 230 JOD.

С пълно каско 230 JOD 🤔

Връзка към коментар
Преди 1 час, Oldkozel каза:

С пълно каско 230 JOD 🤔

И аз така реагирах и изпълнен със съмнения се отправих към офиса на Долар,където попитах момчето ,което ми даде договора и то ми отговори,че в цената влиза всичко и аз нищо повече не дължа от тези 231 JOD.Мисля,че тази цена идва от факта,че съм букнал директно от тях без никакви посредници.Не знам а и не мога да потвърдя тази информация за да не подведа някой.

Връзка към коментар
преди 51 минути , krasen_denev каза:

И аз така реагирах и изпълнен със съмнения се отправих към офиса на Долар,където попитах момчето ,което ми даде договора и то ми отговори,че в цената влиза всичко и аз нищо повече не дължа от тези 231 JOD.Мисля,че тази цена идва от факта,че съм букнал директно от тях без никакви посредници.Не знам а и не мога да потвърдя тази информация за да не подведа някой.

Писах директно на Долар по имейла за оферта за Киа Черато. Ето отговора:

Thank you for contacting Dollar Jordan,

Please see below offer for your request

Pick up Date and time: 30th October at 20:00

Pick up location : Aqaba Airport

Drop off date and time : 3th November at 19:00

Drop off location : Aqaba Airport

Rental period : 4 Days

Price per day: 35 JOD

Deposit amount : 350 JOD,

Please see below insurance details that you can purchase and add to your reservation

CDW -Collision Damage waiver-limited to collision Reduce your liability in case of accident; you will be liable for the reduced deductible amount as each car type amount.
LDW -Loss Damage Waiver - No deductible amount in case of loss, damage, accident You should be commitment to the contract terms and conditions
TP -Theft Protection.
PAI -Personal Accident Insurance- That covers $ 10'500 medical amount and $ 28'000 in case of death.

Car Type

Deductable

CDW

LDW

TP

PAI

Economy-Compact

$500

$15

$20

$10

$10 per Person

In case you buy CDW

$200

Full Size BMW

$1100

$25

$35

$10

$10 per Person

In case you buy CDW

$300

Pick up+ Van + Mid size SUV

$1100

$25

$35

$10

$10 per Person

In case you buy CDW

$300

Luxury-Mercedes Full size SUV

$2000

$50

$75

$10

$10 per Person

In case you buy CDW

$500

GPS

$10/Day $60/Week

Additional driver or Baby seat

$5/Day

Above rates including government sales tax. Reservation will be processed after 24h or upon availability.

Направо си ударил кьоравото с буса за тези пари 😀

Връзка към коментар
преди 17 минути , Oldkozel каза:

Направо си ударил кьоравото с буса за тези пари 😀

Ще видиш,че не съм само аз!😉 Когато се върнат и другите магеланци наели бус за тези пари,че и по-малко ще искаме и тяхното потвърждение.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.