Прескочи до съдържание

Йордания - бързи въпроси

Worldismine
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Израел и Йордания. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли влакове в Йордания?

- Какво е работното време за посещения на Петра?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой квартал е най-подходящ за нощувка в Аман?

- Заслужава ли си топването в Мъртво море?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Анел каза:

Здравейте! Искам да попитам скоро пътувалите до Акаба, колко е пълен самолета, в смисъл остават ли свободни места до последно?

Заетостта на седалките е около 60-70%. Места колкото искаш. След като самолета излети започва голямото разместване.😀

Връзка към коментар

Преди да свършат билетите цената става неприятна. Предвид че дестинацията не предполага много бизнес пътувания, така че надали най-високите цени се изкупуват

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
На 5.01.2019 г. в 23:45, Elidigi каза:

Намерихме го с препоръка от други негови клиенти-пътешественици, като нас в една група за споделяне на информация. Не мога да ви кажа колко ще ви струва, защото нашият маршрут беше летище-хотел Акаба-Вади муса (Петра)-Вади рум (пистинята)-Акаба-летище Акаба. Но може да ми пишете и да го попитате. Нищо не ви коства. Предполагам, знаете, ме Муртво море е далече (мисля около 300 км. от Акаба). Да вмъкна, че освен шофьор, той си КИ беше направо и гид.

Здравейте! Нашият маршрут е същият. Каква беше цената? За група с миниван ли става въпрос?

Връзка към коментар
преди 12 минути , Анел каза:

Бихте ли препотъчали място за хапване във Вади Муса и Акаба? Автентично, вкусно и да не е много скъпо? Благодаря!  

Трите неща на куп са несъвместими, но за първите две Al Wadi Restaurant в Петра! 

Връзка към коментар

Във Вади Муса едната вечер ядохме в един от препоръчаните ресторанти в tripadvisor, че и тук - сравнително скъпо и не много добро. Втората вечер, каталясали, седнахме в най-близкото заведение до нашия хотел (Клеопетра). Не знам дали и име имаше това ресторантче - страшно вкусно, много приемлива цена, а порциите нямаха изяждане.

За Акаба харесахме май всичко. Ал Шами, Сириан Палас, уличната храна перпендикулярно на морето.... Отговарят на трите ти критерия. Особено печените пилета и шаварма (супер вкусни) - 10JOD за четирима с кока колата, къде го има това 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , Анел каза:

Бихте ли препотъчали място за хапване във Вади Муса и Акаба? Автентично, вкусно и да не е много скъпо? Благодаря!  

Здравейте! В Акаба хапвахме в тези ресторанти: Rakwat kana'an (уникален манакеш със сирене и шаурма <3) и Mansaf in hashem restaurant. Вторият е малко като студентски стол, но мансафа беше феноменално вкусен! ❤️ Друго, което бих Ви препоръчала е: Кофта с тахини. Най-вкусната беше в ресторант Жасмин около планината Небо. 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Бързи въпроси, а тема, която е невъзможно да се прочете бързо - 36 страници. 🙂 

Поради наличието на много теми и прекалено много постове, мисля, че е добре да качим ето тази информация, която много не знаят:

В Йордания има ПЕРФЕКТНО организиран обществен транспорт за туристи с добри часове на заминване и пристигане и дневни турове. Така че не е задължително човек да наема кола или да плаща на таксита, а просто да съобрази времето си с графика на рейса.

https://www.jett.com.jo/en 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Някой знае ли дали е задължително да се наеме гид, ако сте група повече от 4-ма човека. Едни приятели отиват 11 човека и като са опитали да букнат минибус за трансферите шофьора им писал, че им трябва гид според закона им за туризма иначе, щяло да има проблем с полицията и много въпроси....

Някой дали е запознат има ли от какво да се притесняват и всъщност май най-добре да се разделят на 3 групи 😄?

Връзка към коментар
преди 58 минути , Jorro каза:

Някой знае ли дали е задължително да се наеме гид, ако сте група повече от 4-ма човека. Едни приятели отиват 11 човека и като са опитали да букнат минибус за трансферите шофьора им писал, че им трябва гид според закона им за туризма иначе, щяло да има проблем с полицията и много въпроси....

Някой дали е запознат има ли от какво да се притесняват и всъщност май най-добре да се разделят на 3 групи 😄?

Ние бяхме 7 с минибус. Никакви гидове и щуротии. Полицаите си ги познаваха шофьорите - на проверките само намаляваха и си подвикваха нещо. Само на влизане на летището беше по-строго.

Връзка към коментар
преди 11 часа, Jorro каза:

Има такива простотия! Ние също бяхме 11човека и ни бяха извадили предварително групова виза! Не чакахме на гишето а минахме направо за печат !  Във визата беше описан маршрута ни! От вън си ни чакаше бусчето със  14 места и ни закара до Петра!

IMG_20200211_101349029.jpg

Връзка към коментар
35 minutes ago, Almizo said:

Има такива простотия! Ние също бяхме 11човека и ни бяха извадили предварително групова виза! Не чакахме на гишето а минахме направо за печат !  Във визата беше описан маршрута ни! От вън си ни чакаше бусчето със  14 места и ни закара до Петра!

IMG_20200211_101349029.jpg

Предполагам сте били с агенция. Моите хора ще летят самоорганизирано и ще кацнат в Акаба, където няма виза и не виждам къде биха могли да си кажат маршрута и т.н.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Jorro каза:

Предполагам сте били с агенция. Моите хора ще летят самоорганизирано и ще кацнат в Акаба, където няма виза и не виждам къде биха могли да си кажат маршрута и т.н.

Не никаква агенция! Или по скоро аз бях агенцията 😀 ! Аз организирах всичко и ние кацнахме в Акаба но не се редихме да ни удрят визи защото преди пътуването бях изпратил снимки на паспортите и те ни бяха извадили груповата виза! За гид със който да напуснеш летището пак е така това е въпросният човек който ви посреща със извадена групова виза и се качихме на буса! Не ги лъжат друг е въпросът колко им искат за тази услуга защото това си е вид услуга!

Връзка към коментар
4 hours ago, Almizo said:

Не никаква агенция! Или по скоро аз бях агенцията 😀 ! Аз организирах всичко и ние кацнахме в Акаба но не се редихме да ни удрят визи защото преди пътуването бях изпратил снимки на паспортите и те ни бяха извадили груповата виза! За гид със който да напуснеш летището пак е така това е въпросният човек който ви посреща със извадена групова виза и се качихме на буса! Не ги лъжат друг е въпросът колко им искат за тази услуга защото това си е вид услуга!

А на кой си изпратил въпросните документи. Кои са "те" ? Май ще е най-лесно да се раздели групата на по-малки и да не си усложняват живота.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.