Прескочи до съдържание

Йордания - бързи въпроси

Worldismine
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Израел и Йордания. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли влакове в Йордания?

- Какво е работното време за посещения на Петра?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой квартал е най-подходящ за нощувка в Аман?

- Заслужава ли си топването в Мъртво море?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

преди 27 минути , Jorro каза:

А на кой си изпратил въпросните документи. Кои са "те" ? Май ще е най-лесно да се раздели групата на по-малки и да не си усложняват живота.

Нищо сложно няма! В нашия случай аз избрах от летището направо в Петра и там нощувка! На другия ден от 7,30 влизане и цял ден разглеждаме на Петра и вечерта пак нощувка в същия хотел! И на другия ден отиване е Вади Рум за тур! В случая се пазарих и с хотела и с транспортни фирми за трансферите и всички казват че трябва да ни посрещнат и да ни изведът както предполагам и на твойте приятели!Аз от всички оферти избрах може би най добрата изпратих им снимки на паспортите,и  на летището ни чакаше човек със групова виза заведе ни до буса там друг шофьор ни взе и вечерта към 10 и 30 бяхме в хотела! Не знам твойте приятели първата вечер къде мислят да спят, ако е в Акаба може да не си усложняват живота да🤔! Иначе и аз правих разправии 😉😀

2020-02-23_18.54.10.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Привет, има ли завърнали се от Йордания в последните дни - откакто се появи истерията с коронавируса, има ли такава истерия и в Йордания? Ние бяхме планирали да пътуваме от 18 март, но останалите от групата се отказаха заради коронавируса, но ние двамата със съпругата ми все още се чудим. Ще съм благодарен, ако някой сподели информация от последните дни.

Връзка към коментар

Аз имам познати там и често се чуваме. Йордания е затворила границите си за италианци, иранци, китайци и хора , които в последните 14 дни са били в тези държави , не пускат дори хора от Тайван. При тях вируса е все още само новина от телевизора и живота все още си тече нормално - без презапасяване, празни магазини и истерия.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, alonso_fernando каза:

Привет, има ли завърнали се от Йордания в последните дни - откакто се появи истерията с коронавируса, има ли такава истерия и в Йордания? Ние бяхме планирали да пътуваме от 18 март, но останалите от групата се отказаха заради коронавируса, но ние двамата със съпругата ми все още се чудим. Ще съм благодарен, ако някой сподели информация от последните дни.

Вчера се върнах ,не бих казала чв е имало някаква истерия.Въпреки че преди 3 дена и там се появи първият случай на някой който е бил в Италия само не разбрах дсли е местен или чужденец.Имаше хора които ходиха с маски по улиците някой и на летището бяха с тях, но като цяло спокойно.

А и Норвешкото кралско семейство пристигна мисля в Понеделник послучай след свадбеното парти на норвешката принцеса което се подготвяше в Кемпински на нъртво море!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, предстои ми пътуване до Йордания в периода 15-18.03. Ще спим в Акаба и от там ще посетим Петра и пустинята Вади Рум.

Като градуси виждам, че по това време го дават доста топло в Акаба 25-27 градуса, но като погледна за Петра например е 15-16 градуса...Моля за информация, от който е бил там, реално ли се усеща такава температурна разлика между града и пустинята?

Също така - има ли значение дали ще тръгнем с евро или долари?

Връзка към коментар
преди 5 часа, gerry_ каза:

Здравейте, предстои ми пътуване до Йордания в периода 15-18.03. Ще спим в Акаба и от там ще посетим Петра и пустинята Вади Рум.

Като градуси виждам, че по това време го дават доста топло в Акаба 25-27 градуса, но като погледна за Петра например е 15-16 градуса...Моля за информация, от който е бил там, реално ли се усеща такава температурна разлика между града и пустинята?

Еми нормално разбира се Петра е на почти 1100 метра надморска височина! А това със какви пари ще тръгнете няма никакво значение там трябва да си ги смените в динари!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Almizo каза:

Еми нормално разбира се Петра е на почти 1100 метра надморска височина! А това със какви пари ще тръгнете няма никакво значение там трябва да си ги смените в динари!

Виж днес как беше!

• Шок 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
On 3/6/2020 at 11:35 AM, gerry_ said:

Ние като бяхме зимата в Йордания, в Петра бяхме с якета през нощта и по тениски или с тънки блузи през деня. След 2 дни в Акаба бяхме на лодка и правихме шнорхелинг. Има разлика в температурите и вече са обяснили, че Петра е по-нависоко и е нормално да е по-ниска температурата. 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, t_petkov каза:

Ние като бяхме зимата в Йордания, в Петра бяхме с якета през нощта и по тениски или с тънки блузи през деня. След 2 дни в Акаба бяхме на лодка и правихме шнорхелинг. Има разлика в температурите и вече са обяснили, че Петра е по-нависоко и е нормално да е по-ниска температурата. 🙂

По тениски през зимата в Петра ми звучи повече от добре :))  идеята на въпроса ми беше, т.к. сутринта ще тръгнем от Акаба дали да се водим за облеклото по времето там. Благодаря за информацията! 

преди 10 часа, petya_a каза:

Ние тръгваме на 11 март, малко ми е криво заради прогнозата за дъжд студ. С агенция сме и Петра, пустинята и Мъртво море са платени предварително.

Стискам палци, въпреки прогнозата, да хванете хубаво време :)) 

На 6.03.2020 г. в 18:13, Almizo каза:

Ясно е, че ще се сменят в динари въпроса ми беше  в смисъла на кое е по-добър вариант, дали има значение. Благодаря. 

Връзка към коментар
преди 11 часа, gerry_ каза:

По тениски през зимата в Петра ми звучи повече от добре :))  идеята на въпроса ми беше, т.к. сутринта ще тръгнем от Акаба дали да се водим за облеклото по времето там. Благодаря за информацията! 

Стискам палци, въпреки прогнозата, да хванете хубаво време :)) 

Ясно е, че ще се сменят в динари въпроса ми беше  в смисъла на кое е по-добър вариант, дали има значение. Благодаря. 

Няма може би евро защото долара не спира да пада!

Връзка към коментар
преди 19 минути , Almizo каза:

Няма може би евро защото долара не спира да пада!

По назад в темата някой беше писал, че курса USD - JD е фиксиран 100 - 70. И ако е така действително, не е ли по-добре да са долари ?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Дънди каза:

По назад в темата някой беше писал, че курса USD - JD е фиксиран 100 - 70. И ако е така действително, не е ли по-добре да са долари ?

Това е снимка от декември! преди двайсетина дни когато бях последно курса беше със един динар надолу но долара беше висок спрямо еврото! Сега долара доста падна спрямо еврото а как е спрямо динара не знам! Но фиксиран курс няма всичко си е според пазарите!

Screenshot_20200310-151712.png

Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

В края на юли се появи инфромация, че Йордания ще отвори границите си в началото на август за страни, включени в т.н.  "зелен списък".  България не е в този списък, границите още не са отворени и няма информация кога ще е възможно да се пътува до там. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , Ивайла каза:

В края на юли се появи инфромация, че Йордания ще отвори границите си в началото на август за страни, включени в т.н.  "зелен списък".  България не е в този списък, границите още не са отворени и няма информация кога ще е възможно да се пътува до там. 

А в кой списък сме в момента, и къде може да следя подобна информация ?

Връзка към коментар

За зеления списък мисля, че го прочетох тук: https://www.jordantimes.com/news/local , има ги и тук: https://www.traveloffpath.com/the-middle-east-reopening-for-tourism-list-of-countries-now-open/.

Питам йорданци и гледам http://international.visitjordan.com/MediaCenter/ShowNews/16 , но там обновяват информацията доста бавно. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...

Здравейте! Бих искала да чуя преживяванията и мнението ви за посещение и нощувка в пустинята в Йордания, места, заслужава ли си плащането на луксозна палатка?

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
На 17.04.2021 г. в 19:28, Илияна каза:

Здравейте! Бих искала да чуя преживяванията и мнението ви за посещение и нощувка в пустинята в Йордания, места, заслужава ли си плащането на луксозна палатка?

Отговор: Хилтън и Шератон може да се намерят навсякъде по света. Но според мен, лукс и пустиня са абсолютно различни неща. 

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

В този сайт е официалната актуална информация.

Ние бяхме юни месец, всички над 5 години попълват онлайн формуляр, трябва да имат PCR тест при кацане и поне юни месец тези без ваксина ги тестваха на летището и трябваше от там да идат директно до мястото, където ще отседнат и да чакат там резултата от теста без да излизат. 

Иначе страната е отворена за туристи, има маски на закрито, но често се носят неправилно, туристите са добре дошли и тъй като са по-малко от обичайно, според мен именно сега е удобен момент да се посети страната. Юни месец имаше вечерен час за неваксинираните, 22 часа, но мисля, че го отменена. Но ситуацията е динамична, сега започнаха присъствено училище и може да се увеличи броят на ново заразени, което пък да доведе до нови ограничения.

преди 4 часа, Дънди каза:

Здравейте! Някой дали има актуална информация за Йордания? Как се пътува, какви са мерките там и т.н. ?

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Моя много добра приятелка издава книга "Йордания за начинаещи". Утре - 11.09 от 14:00 ч. е представянето на книгата в гр. София, бул. Витоша, Алея на книгата, шатра Литературен кът 🙂 

Няма налично описание.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.