AlexandraKo Публикувано: 18 януари, 2019 Сподели Публикувано: 18 януари, 2019 (редактирано) преди 47 минути , Crazy Horse каза: Идете в Италия. Рим е супер идея! Но, понеже и аз скоро остарявам и февруари ставам на 40 години ми стана интересно какъв е проблемът да се празнува 40-годишен юбилей? Ето,тук е обяснено защо, хората не празнуват 40 годишнината си. Малко е суеверие, малко има и наука, но традицията е такава. Можеш да се съобразиш, можеш и да не се съобразиш, въпрос на избор. Нашите деца, на техните 40-годишнини, взеха техните си деца и се зареяха по света, по това време.:)))) https://m.24chasa.bg/Article/1740086 Редактирано 18 януари, 2019 от AlexandraKo 4 Връзка към коментар
Радо Публикувано: 18 януари, 2019 Сподели Публикувано: 18 януари, 2019 преди 41 минути , master_of_germs каза: Ако обаче целта е ново и различно място в Италия, моменталната ми препоръка ще бъде за Матера. А това, че през 2019 г. Матера е европейска столица на културата, ви се явява като допълнителен жокер. Аз ще докладвам в неделя каква е хавата в Матера като столица на културата 🙂 5 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 18 януари, 2019 Сподели Публикувано: 18 януари, 2019 (редактирано) Май можем да направим група 40-ти рожден ден, а сега накъде😀😆. От сатията на @AlexandraKoобаче разбрах, че жените сме по-привилигировани. Не трябва да празнуваме, следователно трябва да ходиме някъде и на 53-ия рожден ден. Друго от статията, което ме развесели и зарадва е, че мозъкът спира да се развива на 40. 40-ия рожден ден май ще се окаже много ползотворен. Редактирано 18 януари, 2019 от ДиянаВ 3 2 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 18 януари, 2019 Сподели Публикувано: 18 януари, 2019 преди 1 минута , ДиянаВ каза: Май можем да направим група 40-ти рожден ден, а сега накъде😀😆. От сатията на @AlexandraKoобаче разбрах, че жените сме по-привилигировани. Не трябва да празнуваме, следователно трябва да ходиме някъде и на 53-ия рожден ден. Друго от статията, което ме развесели и зарадва е, че мозъкът спира да се развива на 40. 40-ия пожден ден май ще се окаже много ползотворен. Остави, това с развитието на мозъка ме хвърли в размисъл. Ще слушаме май тази година всички рожденици песента, остаряваме бавно, неусетно почти. @AlexandraKo, много любопитна статия. Благодаря ти, Алекс! То и жена ми каза, че не се празнувало 40-годишнина, а тя си пада доста суеверна. Ами сега ме хванахте и мен неподготвен. Моят рожден ден се пада в работно време по средата на семестъра. Няма мърдане, какви пътувания, какви 5 лева? Ще трябва и аз да измисля нещо, макар че не си падам по суеверия, но ще гледам да уважа мнението на жена ми, като в същото време и аз остана доволен. 3 1 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 18 януари, 2019 Сподели Публикувано: 18 януари, 2019 4 minutes ago, Crazy Horse said: Остави, това с развитието на мозъка ме хвърли в размисъл. Ще слушаме май тази година всички рожденици песента, остаряваме бавно, неусетно почти. @AlexandraKo, много любопитна статия. Благодаря ти, Алекс! То и жена ми каза, че не се празнувало 40-годишнина, а тя си пада доста суеверна. Ами сега ме хванахте и мен неподготвен. Моят рожден ден се пада в работно време по средата на семестъра. Няма мърдане, какви пътувания, какви 5 лева? Ще трябва и аз да измисля нещо, макар че не си падам по суеверия, но ще гледам да уважа мнението на жена ми, като в същото време и аз остана доволен. Ами ти като си в Мадрид и това се брои за дестинация, погледнато от тук😀. Но щом жена ти има друго виждане по въпроса с отбелязването /не празнуването на рождения ден/, ще я слушаш 1 1 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 19 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 преди 12 часа, Rainy каза: Колко сме различни хората... 🙂 Аз бях пленена от Палермо. Поставям го в топ дестинациите си в света изобщо. И ако се върна в Сицилия - тоест, като се върна някога, ще е специално в Палермо... Два дни не ми стигнаха. Това е и моето мнение. Но - силно препоръчвам Стария град. Той няма нищо общо като атмосфера с новия. А може би най-уникалното място - за мен - беше Scicli. Ако и се чете на авторката, моят репортаж от Сицилия, прецапуркана цялата с кола и развети коси 🙂 "...И както се влача бетер народна песен по напечения калдаръм на задните улички на Палермо на лов за интересности, ушите ми дочуват акапелно мъжко пеене... Прелюбопитният ми нос се навря в извадена сцена от 30-те или поне сцена от филм на Копола: кръчма без надписи, вътре няколко бойни маси ала хоремаг, струпани бутилки по средата, одимено, плющят карти, и само мъже - диапазон 25-75, които ме гледат с лека усмивка в крайчето на устните, докато един младеж пее с микрофон в екстаз, притворил очи..." Чете й се, чете й се 😊 . Чета пътеписи и гледам снимки от Сицилия и душата ми крещи от радост! Като настаняване обичам да съм в историческия център на даден град, така че следя с интерес препоръките. Понякога се чудя, дали пък ако отидем в жилищен квартал, няма да усетим по-добре атмосферата на мястото, но пък искам когато излезна от входната врата, погледна от прозореца или излезна на терасата да виждам тази архитектура, заради която съм там. Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 19 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 (редактирано) Относно 40-тата годишнина, според мен трябва да се празнува този юбилей. Смятам, че това са едни от най-хубавите години. В нас аз съм по-малко суеверната, но да видим когато и моят наближи 😄 . В тази връзка ще помоля и за препоръки на хубави места за хапване, особено в Палермо, че там ще сме на рождения ден. @AlexandraKo , знам че си експерт по Сицилия и ще се радвам на съветите ти. Редактирано 19 януари, 2019 от gery_2431 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 19 януари, 2019 Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 Преди 1 час, gery_2431 каза: Като настаняване обичам да съм в историческия център на даден град, така че следя с интерес препоръките. Понякога се чудя, дали пък ако отидем в жилищен квартал, няма да усетим по-добре атмосферата на мястото, но пък искам когато излезна от входната врата, погледна от прозореца или излезна на терасата да виждам тази архитектура, заради която съм там. В историческия център на Палермо живеят хора и прането им е буквално на улицата. Можеш да минеш и да си избереш нещо 😆 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 19 януари, 2019 Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 А нашите комшии от партерния етаж в 7-8 часа вечеряха на тротоара с по една чиния, подпряна на корема😆 1 2 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 19 януари, 2019 Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 Аз май съм пропуснала голяма част от живота, щом не свързвам 40 - те години на човек с остаряване . Всички, за които знам , че са на толкова, си изглеждат и действат както до преди да ги уведоми календара за годишнината. Пък със сигурност и тези дето не знам, че са на толкова, ама не им личи да са на 20, та затова подозирам, че са ги минали, са си същите каквито ги знам . И сега да си защитя мнението за спато - Обърни внимание @gery_2431 на думата Глезотии Дълбоко съм убедена , че сред камънака и прашоляка на Сицилия няма да я откриеш, дори да им изръшкаш цялото пране 3 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 19 януари, 2019 Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 преди 2 часа, gery_2431 каза: Чете й се, чете й се 😊 . Чета пътеписи и гледам снимки от Сицилия и душата ми крещи от радост! Като настаняване обичам да съм в историческия център на даден град, така че следя с интерес препоръките. Понякога се чудя, дали пък ако отидем в жилищен квартал, няма да усетим по-добре атмосферата на мястото, но пък искам когато излезна от входната врата, погледна от прозореца или излезна на терасата да виждам тази архитектура, заради която съм там. Нека ти препоръчам и моето местенце, ако ползвате къщи за гости 🙂 В съвършения център е, прекрасна сграда. С едно ограничение - което на мен не ми пречеше, но не знам за вас - баните са общи. Това е стар - имам предвид от началото на 20 век, но иначе модерен - апартамент, преобразуван в B&B. Аз бях очарована, а съм една претенция... 🙂 Цената, която платих при резервацията февруари 2017 беше 30 евро на вечер (сам човек в двойна стая). https://www.booking.com/hotel/it/sopracentro-b-amp-b.en-gb.html Нека ти оставя и моята препоръка за Сиракуза - Il Salotto di Maria Pia. Беше съвършено! https://www.booking.com/hotel/it/il-salotto-di-maria-pia.en-gb.html Цената, която платих при резервацията февруари 2017 беше70 евро на вечер (сам човек в двойна стая), в сърцето на Ортиджа (там си имаше баня в стаята). Каквото и да избереш за Сиракуза, искрено ти препоръчвам - не отсядай в новия град! Разликата в атмосферата е драматична, и щом обичате стари сгради, архитектура и вино - като мен, максимално ще се изкефите! Ако имаш някакъв въпрос, смело питай 🙂 Връзка към коментар
Roberto Baggio Публикувано: 19 януари, 2019 Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 Още един глас за Матера.Уникален град със страхотна атмосфера, а пък може да се съчетае с Алберобело, Остуни и други градчета в Пулия. Ето ти една идея за вечерта на самия рожден ден или някоя друга вечер от престоя ви в района - https://www.grottapalazzese.it/ Лично не съм го посещавала, но ми изглежда много яко, обаче,не знам дали работи по това време на годината. 2 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 19 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 преди 9 часа, patilana каза: Аз май съм пропуснала голяма част от живота, щом не свързвам 40 - те години на човек с остаряване . Всички, за които знам , че са на толкова, си изглеждат и действат както до преди да ги уведоми календара за годишнината. Пък със сигурност и тези дето не знам, че са на толкова, ама не им личи да са на 20, та затова подозирам, че са ги минали, са си същите каквито ги знам . И сега да си защитя мнението за спато - Обърни внимание @gery_2431 на думата Глезотии Дълбоко съм убедена , че сред камънака и прашоляка на Сицилия няма да я откриеш, дори да им изръшкаш цялото пране Ние хич не се чувстваме стари. Не знам, но определено мисля младеем 😄 . 40 е новите 20 😉 . @Rainy, благодаря много за препоръките, но я кажи и къде си яла вкуснотиите, за които говориш в темата си. Аз съм си доста кулинарен турист 😄 понякога имам чувството, че оценявам местата според храната, която съм яла там 😄 . Връзка към коментар
Гост Публикувано: 19 януари, 2019 Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 (редактирано) преди 6 минути , gery_2431 каза: @Rainy, благодаря много за препоръките, но я кажи и къде си яла вкуснотиите, за които говориш в темата си. Аз съм си доста кулинарен турист 😄 понякога имам чувството, че оценявам местата според храната, която съм яла там 😄 . @gery_2431 Трябва да разровя сериозно паметта си 🙂 Аз пиша емоционално, а не фактологично - с редки изключения като Швейцария 🙂Нека се разберем така: ти виждаш местата от моя пътепис; правиш маршрута, съобразявайки се се с твоите желания и питаш за детайли, а аз ровя, иначе ще е жалко да го правя напразно... Редактирано 19 януари, 2019 от Гост Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 19 януари, 2019 Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 преди 10 часа, Rainy каза: Каквото и да избереш за Сиракуза, искрено ти препоръчвам - не отсядай в новия град! Разликата в атмосферата е драматична, и щом обичате стари сгради, архитектура и вино - като мен, максимално ще се изкефите! Има и изключения в новия град :). Ето в този разкошен апартамент направо се размазахме за около 80 евро на вечер. Две спални, два хола, две бани, пет тераси, три от които с гледка към Ортиджа и марината, а самата Ортиджа е на пет минути пеша през моста. За уелкъм имахме комплимент - бутилка вино, студена вода в хладилника и някакви снаксове. Може би най- доброто място, на което съм отсядала досега. 3 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 19 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 преди 1 час, Rainy каза: @gery_2431 Трябва да разровя сериозно паметта си 🙂 Аз пиша емоционално, а не фактологично - с редки изключения като Швейцария 🙂Нека се разберем така: ти виждаш местата от моя пътепис; правиш маршрута, съобразявайки се се с твоите желания и питаш за детайли, а аз ровя, иначе ще е жалко да го правя напразно... Разбираме се 🙂 . Връзка към коментар
Гост Публикувано: 19 януари, 2019 Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 преди 55 минути , lyusi каза: Има и изключения в новия град :). Ето в този разкошен апартамент направо се размазахме за около 80 евро на вечер. Две спални, два хола, две бани, пет тераси, три от които с гледка към Ортиджа и марината, а самата Ортиджа е на пет минути пеша през моста. За уелкъм имахме комплимент - бутилка вино, студена вода в хладилника и някакви снаксове. Може би най- доброто място, на което съм отсядала досега. Може, може! Браво! 🙂 Просто аз съм смахната на тема стари сгради и атмосфера... Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 19 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 В момента, Rainy каза: Може, може! Браво! 🙂 Просто аз съм смахната на тема стари сгради и атмосфера... Ох, и аз ! Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 19 януари, 2019 Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 преди 1 минута , Rainy каза: Може, може! Браво! 🙂 Просто аз съм смахната на тема стари сгради и атмосфера... И аз, но в случая пътувахме три приятелки, две от които изключително туткави в сутрешния тоалет, та по тази причина двете бани ми бяха важни и така попаднах на мястото. Между другото плочките и в двете бани са Трусарди, направо ми увисна мандибулата 🤣 1 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 19 януари, 2019 Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 преди 2 минути , gery_2431 каза: Ох, и аз ! Е, аз в такива отсядам само. Диагноза... ☺️ Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 19 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 19 януари, 2019 В момента, Rainy каза: Е, аз в такива отсядам само. Диагноза... ☺️ Явно 😄 В момента, gery_2431 каза: Явно 😄 Меее тоo 😄 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 януари, 2019 Сподели Публикувано: 20 януари, 2019 (редактирано) преди 23 часа, gery_2431 каза: @AlexandraKo , знам че си експерт по Сицилия и ще се радвам на съветите ти. Благодаря, чак експерт не съм. Просто, това ни е любимо място и сме го пообиколили.За 10+ посещения на острова, пак не мога да кажа, че сме видяли всичко. Много е важно, в кой сезон ще отиде човек за пръв път. Ако е зимата и е влажно, мокро и безлюдно, може и да не му хареса.:( Ако е в жарко лято, с 40 и кусур градуса, пак може да не му хареса. На твоя съпруг не зная какво му харесва: дали хубава храна и вино, дали исторически сгради, дали автентични малки селца, дали бързи коли и пр. На мъж ми, два пъти съм правила подобни подаръци за рождени дни в Сицилия. Веднъж - обиклихме местата на Комисаре Монталбано, от филма, който много харесваме. И втори път - местата на “ Кръстникът”, който пък любимият му филм. И двата пъти, беше много доволен. Тази година през март, ние също ще имаме празник / кръгла годишнина/. Мразя думата “юбилей”, все я свързвам с много модерното през изминалите времена: “кравата юбилярка Пенка, даде, еди колко си литра...”Като знам, половинЪТ ми, какво харесва, само съм го предупредила, че от тази, до тази дата ще отсъстваме, на летището ще разбере, къде отиваме, но ще трябва да си вземе смокинга.:))))Организацията съм я направила и знам, че ще му хареса. Редактирано 20 януари, 2019 от AlexandraKo 4 1 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 20 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 20 януари, 2019 @AlexandraKo, мисля точно да планирам пътуване по местата от "Кръстника". Мъжът ми е голям фен на филма. Но може би и този път ще ни се размине Сицилия. Оказва се, че ако искам да съвпадне с рождения ден, имаме само прозореца 22-28 март. За съжаление малко прибързах 😞 . И не знам заслужава ли си. Особено като се има в предвид, че първия и последния ден са в полети. Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 20 януари, 2019 Сподели Публикувано: 20 януари, 2019 преди 12 минути , gery_2431 каза: @AlexandraKo, мисля точно да планирам пътуване по местата от "Кръстника". Мъжът ми е голям фен на филма. Но може би и този път ще ни се размине Сицилия. Оказва се, че ако искам да съвпадне с рождения ден, имаме само прозореца 22-28 март. За съжаление малко прибързах 😞 . И не знам заслужава ли си. Особено като се има в предвид, че първия и последния ден са в полети. Разбира се, че си заслужава. Ще видите малка част от Сицилия и ще направите планове за нови посещения. Аз обичам отново и отново да се връщам на местата, които обичам. 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 20 януари, 2019 Сподели Публикувано: 20 януари, 2019 (редактирано) Палермо и Катания могат да се вместят в 7-дневен престой. За първо пътуване не е необходима сложна комбинация от маршрути. Има какво да се види и усети, заслужава си. Дори от Катания може да се направи еднодневно пътуване до Сиракуза, пътува се около час. Автобусите и влаковете са достатъчно начесто. Така ще сте посетили три големи града и ще имате ориентир за следващо посещение на Сицилия. Редактирано 20 януари, 2019 от ДиянаВ 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега