dikrasteva Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 За мен също Вила Романа е излишна, дори и съчетана с аутлета. Доколкото си спомням, пътуването е в края на март, а тогава няма нещо сериозно като намаления. Освен това защо в края на март отивате в Марина ди Рагуза, аз лично не виздам смисъл от това в този сезон. Препоръчвам спането в Рагуза Ибла- невероятно удоволствие беше, а според мен и в Ното или Модика също няма да е зле. 1 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 5 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 (редактирано) преди 25 минути , dikrasteva каза: За мен също Вила Романа е излишна, дори и съчетана с аутлета. Доколкото си спомням, пътуването е в края на март, а тогава няма нещо сериозно като намаления. Освен това защо в края на март отивате в Марина ди Рагуза, аз лично не виздам смисъл от това в този сезон. Препоръчвам спането в Рагуза Ибла- невероятно удоволствие беше, а според мен и в Ното или Модика също няма да е зле. Пътуването се измести за средата на април. А се спрях се на градчето заради морето 🙂 преди 38 минути , DaBo каза: С моя скромен опит да кажа, че програмата (последната) е доста разпокъсана... Не искате да вземате кола за целия период ли? Защото ще загубите много време с градския транспорт. Една малка кола не е чак толкова скъпа, а ще ви даде голяма свобода. Защо 5-тия ден ще пътувате от единия край до другия, за да посетите градче, което е на 30 минути от Таормина (ден 2)? Над Таормина е Кастелмода, за мен е задължително. Таормина със Савока и Кастелмода чудесно се съчетава в един ден. Цял ден в Ното? Ното, Модика и Рагуса също се съчетават в един ден при наличие на кола под наем. Ако държите на Шикли, тогава два дни. Аз бих включила Марцамени, прекрасно местенце на морето. Спали сме там, м/у трите градчета и Сиракуза. Горещо препоръчвам отново да погледнете бюджета си и да си вземете кола под наем за целия период. Ще обмисля препоръките 🙂 Кола за целия период не искам не заради бюджета, а защото когато мислим и подобна екстра се чувстваме доста по-натоварено психически. Колкото и да е удобство, понякога търсенето на места за паркиране, внимаването да не навлезеш в зтл зона, мисленето на колата и другите съпътстващи ни идват развалящи преживяването. Това е причината поради която не искам за целия период. Като цяло всичко е още замисъл като планиране, така че приемам насоки и съвети. преди 38 минути , DaBo каза: Редактирано 5 февруари, 2019 от gery_2431 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 Разбирам, но мисля, че за Сицилия ще ви е много по-удобно. Не ги мислете тези неща, дори в Сицилия нещата са уредени и организирани. Ако вземете кола под наем за целия период, бих ви препоръчала да разделите престоя на 3 - Таормина, Сиракуса и Марина ди Рагуза (след като държите). И пак от опит, търсете настаняване с беплатен паркинг. Понякога не е нужно да сте в самия център/град за нощувка, но с добра транспортна връзка за забележителностите/център. Като си изясните програмата, потърсете паркингите за всяко от малките градчета (в трип-а има много инфо) и ще знаете къде да паркирате там. Като цяло паркирането не е супер скъпо, по около евро на час. А може да спирате на по-отдалечени паркинги и да хващате автобуса. Не разполагате с чак толкова много време за там и не си заслужава да го губите в чакане на междуградски автобуси, разписания и т.н. Така или иначе ще вземете кола за 4 дни, не е голямо главоболие за още 3. 😉 Аутлетът си заслужава, дори и да няма някакви специални моментни намаление, цените са си аутлетски. Ние бяхме последния ден тоест в деня на полета. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 преди 6 минути , dikrasteva каза: За мен също Вила Романа е излишна, дори и съчетана с аутлета. Доколкото си спомням, пътуването е в края на март, а тогава няма нещо сериозно като намаления. Освен това защо в края на март отивате в Марина ди Рагуза, аз лично не виздам смисъл от това в този сезон. Препоръчвам спането в Рагуза Ибла- невероятно удоволствие беше, а според мен и в Ното или Модика също няма да е зле. Нека бъдем точни: Първо - Вила дел Казале е забележителна и като такава, е в списъка на СКН на ЮНЕСКО. Второ - Аутлет вилидж Ена не е място със сезонни намаления. Там си има целогодишно до 70% намаление на почти всички известни марки. А за много неща и допълнителни 10%, с регистрация в туристическия център срещу документ, че си чужденец. Давам сайта на мястото за справка. https://www.google.com/search?client=safari&channel=ipad_bm&source=hp&ei=fMlZXOX8IvCIrwTfyZWQDg&q=outlet+village+enna&oq=autletvillage+Enna&gs_l=mobile-gws-wiz-hp.1.0.0i19j0i13i30i19l4.3652.15484..17155...2.0..2.989.5196.1j13j5-3j2......0....1.......5..35i39j0i131j0j0i10j46i10j0i10i203j35i304i39j0i13j0i13i30.kZjZ20HhyRQ#fid=0x13113ab388f7d0c7:0x41e7efe006ea8775&fpstate=luuv&imagekey=!1e10!2sAF1QipOWfe7ZwWFwyCypPtZaGsAlhZss5Zyy3IqSXzAJ&trex=m_t:lcl_akp,rc_f:nav,rc_ludocids:4749028077553223541,rc_q:Sicilia%20Outlet%20Village,ru_q:Sicilia%20Outlet%20Village&viewerState=ga Трето: Ясно е, че за седмица, няма как да се претръшка целия остров. подробно, но при добра организация и наличието на кола, е възможно да се видят много неща. Четвърто - в средата на април, като нищо, ще си става за плаж. :)))) Пето - спирам със съветите.:))) 3 1 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 5 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 преди 2 минути , AlexandraKo каза: Пето - спирам със съветите.:))) А не, не! Не спирай 🙂 всеки ми е супер полезен! Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 3 minutes ago, AlexandraKo said: Пето - спирам със съветите.:))) А, неее! Благодарение на твоите теми за Сицилия, организирах една седмица там за точно два дни. Много са информативни и човек лесно може да отсее важното за него, къде би му харесало и къде не.🤗 5 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 преди 1 минута , DaBo каза: А, неее! Благодарение на твоите теми за Сицилия, организирах една седмица там за точно два дни. Много са информативни и човек лесно може да отсее важното за него, къде би му харесало и къде не.🤗 Благодаря ти! Но аз съм пристрастна и явно, гледам с други очи на всичко там. Ама спирам, че ще дойде @ivooo и ще рече, че няма нищо за възхищение:)))))) 1 1 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Благодаря ти! Но аз съм пристрастна и явно, гледам с други очи на всичко там. Ама спирам, че ще дойде @ivooo и ще рече, че няма нищо за възхищение:)))))) Всъщност се отзовавам на темата Моля, разубедете ме! 🙂 И стигам до древния извод че наумят ли си нещо повечето жени даже престават да чуват освен това което искат. преди 2 часа, gery_2431 каза: А не, не! Не спирай 🙂 всеки ми е супер полезен! За клетия рожденик така и повече не стана дума 🙂. Не мога да те разубедя . Предадох се още в началните страници 🙂 . 3 2 7 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 преди 1 минута , ivooo каза: Всъщност се отзовавам на темата Моля, разубедете ме! 🙂 И стигам до древния извод че наумят ли си нещо повечето жени даже престават да чуват освен това което искат. За клетия рожденик така и повече не стана дума 🙂. Не мога да те разубедя . Предадох се още в началните страници 🙂 . Искрено и на глас се смея с теб 🙂 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 7 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 февруари, 2019 Здравейте, обмислям сериозно последните коментари и препоръки и имам няколко конкретни въпроса? Как седи въпроса за паркиране и със ztl зона в градчетата, които са в списъка ми ( Рагуза, Модика, Ното, Шикли, Савока плюс Пиаца Армерина и Кастелмола) ? Мисля да предвидят нощувка в Савока или Кастелмола, кое от двете е по-добър вариант? Има ли смисъл след разглеждане на Вила Романа и аутлет при селище да мисля за нощувка в близост или спокойно можем да се придвижим до Рагуза примерно? Според вас, ако Сиракуза не ми е база за разглеждане на околностите, достатъчна ли е само една нощувка? Офиси за коли под наем в Катания има ли и в града или само на летището? На места ми излиза различна информация. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 7 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2019 (редактирано) 2 hours ago, gery_2431 said: Здравейте, обмислям сериозно последните коментари и препоръки и имам няколко конкретни въпроса? Как седи въпроса за паркиране и със ztl зона в градчетата, които са в списъка ми ( Рагуза, Модика, Ното, Шикли, Савока плюс Пиаца Армерина и Кастелмола) ? Мисля да предвидят нощувка в Савока или Кастелмола, кое от двете е по-добър вариант? Има ли смисъл след разглеждане на Вила Романа и аутлет при селище да мисля за нощувка в близост или спокойно можем да се придвижим до Рагуза примерно? Според вас, ако Сиракуза не ми е база за разглеждане на околностите, достатъчна ли е само една нощувка? Офиси за коли под наем в Катания има ли и в града или само на летището? На места ми излиза различна информация. Ето тук е описано обозначението при паркиране: http://www.aci.it/fileadmin/documenti/viaggia_con_noi/pdf/Driving_in_Italy__information_for_visiting_motorists/Parking.pdf Жълта линия - резервирани места за хора със специални нужди/режим, товарни автомобили Бяла линия - безплатни, но в повечето случаи има знак, оказващ времето позволено за паркиране или че са само за местни жители (residente). В общи линии тези места са супер малко и рядко може да се намери свободно. Синя линия - платено. Плаща се на машинки (мисля, че само с монети ставаше) или се купуват талони от табакериите. Талочето се оставя на видно място на предния прозорец На много места има и платени паркинги, където сме спирали: Ragusa - паркирахме тук :http://www.sisosta.it/ Изключително удобна локация, за да се разгледат както Рагуза, така и Рагуза Ибла. Ако паркирате там, отидете първо до тур.бюро с/у катедрала. Като сте там, много лесно ще се ориентирате. Там ще ви дадат безплатна карта, ще ви обяснят как да отидете пеша до Рагуза Ибла (в тази посока е слизане) и как и откъде да хванете автобус, за да се върнете на паркинга. Иначе има и паркинги в подножието на Рагуза Ибла, ама има много нагоре-надолу. Noto - http://www.parcheggionoto.it/web/ Отново много добра локация. Сега пише, че е временно затворен. Ако все още е затворен до вашето пътуване, до него има още един. Modica - първо спряхме на тур.бюро http://comune.modica.gov.it/site/ufficio-turistico/ Отново безплатна карта и подробни обяснения каъде и как да се паркира. Упътиха ни да паркираме в стария град, начертаха на картата маршрута. Паркирахме на улицата и си купихме талонче от близката табакерия. Савока - паркира се на улиците, обозначени са паркоместата. Талонче от автомат. Савока е много малко селце, както и Кастелмода. В Кастелмода има два паркинга преди самото селце. Пътят минава покрай тях, талонче се купува от машинка, като има указателни табели къде е автоматът. В Таормина има два огромно паркинга (Lumbi и Porta Catania) с двата края на града. Спира се там, не се врете с колата в градчето. От всеки паркинг има безплатни автобуси на няколко минути, които свързат паркингите с двата края на главната тур.улица. На другите места, за които питаш, не сме били. Ако искате нощувка около Таормина, не избирайте Савока. Както казах - изключително малко местенце. Изберете Таормина, Кастелмода (макар, че и то е малко и след като си тръгнат туристите опустява), Летояни или Наксос. За Сиракуза е достатъчна една нощувка. Александра много добре беше описала какво има в Сиракуса и ние се спряхме само на Ортиджия. Паркирахме тук: Parcheggio Talete В общи линии, трябва да научите номера на колата на изуст, чесе изписва на машинките за талончета. Нашата кола я взехме от летището в Катания и там си я върнахме. Наемете малка кола, на места пътищата са тесни, лесно се паркира и т.н. Направихме си външна пълна застраховка на колата. Фирмата беше британска, но ще мога да ти кажа коя е довечера. Тоест, моят съвет е като наемате кола, да купите пълна застраховка от външна фирма, а не от самата фирма за коли. Огледайте колата много добре и снимайте всичко, което ви притеснява. И хич не я мислете, забавлявайте се и се наслаждавайте! И пак - ако може, включете Марцамени за една нощувка. Вечерно време площадът е вълшебен. Ние спахме в едно хотелче на 2-3 км оттам. Бяхме сам сами в него, резервирахме го предния ден през експедия и струваше 25 долара. В стаите има кафе машини, колата я спряхме отпред. http://www.villaziella.com/wp/ Иначе се паркира пак на големи паркинги преди селцето, пътят минава оттам и няма как да ги пропуснете. Редактирано 7 февруари, 2019 от DaBo 1 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 7 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 февруари, 2019 @DaBo, благодаря за съветите! Много полезно! Обмислям, ако вземем кола за целия период, да се местим за почти всяка нощувка, като евентуално в Рагуза/Марина ди Рагуза или друго малко селце да останем две или три нощувки. Идеята искристализира до нещо от порядъка на следното : 1 нощувка Катания, 1 нощувка Кастелмола (хареса ми какви гледки се откриват от селцето), 1 нощувка в Пиаца Армерина (предпочитам директно към следващото място за настаняване, но ако след обмисляне на маршрута се получат много часове път за деня ще е там), 2 нощувки в Рагуза/Марина ди Рагуза или друго мъничко градче удобно за разглеждане на района, 1 нощувка в Сиракуза, 1 нощувка в Катания. Вариант е ако отпадне нощувката в Пиаца Армерина нощувките в Сиракуза да ги направя две или нощувките в Рагуза/Марина ди Рагуза да станат 3. Въпреки че ще сме само с ръчен багаж не си падам по постоянното му стягане. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 7 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2019 16 minutes ago, gery_2431 said: @DaBo, благодаря за съветите! Много полезно! Обмислям, ако вземем кола за целия период, да се местим за почти всяка нощувка, като евентуално в Рагуза/Марина ди Рагуза или друго малко селце да останем две или три нощувки. Идеята искристализира до нещо от порядъка на следното : 1 нощувка Катания - , 1 нощувка Кастелмола (хареса ми какви гледки се откриват от селцето), 1 нощувка в Пиаца Армерина (предпочитам директно към следващото място за настаняване, но ако след обмисляне на маршрута се получат много часове път за деня ще е там), 2 нощувки в Рагуза/Марина ди Рагуза или друго мъничко градче удобно за разглеждане на района, 1 нощувка в Сиракуза, 1 нощувка в Катания. Вариант е ако отпадне нощувката в Пиаца Армерина нощувките в Сиракуза да ги направя две или нощувките в Рагуза/Марина ди Рагуза да станат 3. Въпреки че ще сме само с ръчен багаж не си падам по постоянното му стягане. Ден 1 - полетът на Уиз каца късно вечерта, а ако има закъснение, съвсем става време за лягане. Бих спала някъде около летището, не е нужно да се разкарвате до Катаня. Имайте предвид, че се плаща по-скъпо, ако колата домува в Катания. А и ще платите още един ден за колата, без тя да е необходима. Ден 2 - На сутринта рано отивате до летището (повечето летищни хотели имат безплатни шатъли до/от летището), вземате колата и газ към Савока, после Таормина, накрая Кастелмода. Гледките са чудни. Ден 3 - Отивате до аутлета и нощувка в Пиаца Армерина. Ден 4 - Вила Романа, Рагуза, Рагуза Ибла и нощувка в Марина ди Рагуза Ден 5 - Шикли и Модика и нощувка в Марцамени или ако искате се върнете в Марина Рагуза, но не смятам, че е удобно. Ден 6 - Ното и Сиракуза, нощувка в Сиракуза Ден 7 - Сиракуза, като надвечер може да отидете до летището, да оставите колата, да хванете Алибус до Катания и да спите там Ден 8 - Катания и вечерта пак с Алибус се връщате до летището. Нещо такова ми изглежда много реалистично, без супер бързане, с всякакви забаления, забележителности и т.н. Но ако ще ходите до аутлета, платете си за голям куфар. 😉 Ако пък няма да включите аутлета, то може да останете две нощувки в Марина ди Рагуза и да се насладите единия ден на плаж евентуално или пък да се върнете до Рагуза или наоколо, ако не ви е стигнало времето. Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 7 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 февруари, 2019 преди 3 минути , DaBo каза: Ден 1 - полетът на Уиз каца късно вечерта, а ако има закъснение, съвсем става време за лягане. Бих спала някъде около летището, не е нужно да се разкарвате до Катаня. Имайте предвид, че се плаща по-скъпо, ако колата домува в Катания. А и ще платите още един ден за колата, без тя да е необходима. Ден 2 - На сутринта рано отивате до летището (повечето летищни хотели имат безплатни шатъли до/от летището), вземате колата и газ към Савока, после Таормина, накрая Кастелмода. Гледките са чудни. Ден 3 - Отивате до аутлета и нощувка в Пиаца Армерина. Ден 4 - Вила Романа, Рагуза, Рагуза Ибла и нощувка в Марина ди Рагуза Ден 5 - Шикли и Модика и нощувка в Марцамени или ако искате се върнете в Марина Рагуза, но не смятам, че е удобно. Ден 6 - Ното и Сиракуза, нощувка в Сиракуза Ден 7 - Сиракуза, като надвечер може да отидете до летището, да оставите колата, да хванете Алибус до Катания и да спите там Ден 8 - Катания и вечерта пак с Алибус се връщате до летището. Нещо такова ми изглежда много реалистично, без супер бързане, с всякакви забаления, забележителности и т.н. Но ако ще ходите до аутлета, платете си за голям куфар. 😉 Ако пък няма да включите аутлета, то може да останете две нощувки в Марина ди Рагуза и да се насладите единия ден на плаж евентуално или пък да се върнете до Рагуза или наоколо, ако не ви е стигнало времето. Логистиката за колата като цяло я мисля точно така. За първата вечер се оглеждам наистина за хотел до летището. За съжаление не намирам, поне за момента, това което търся и май ще си спим в Катания. Всичко около летището, което ми показва Букинг е пак отдалечено, често с доста по-нисък рейтинг или с часове за настаняване доста по-рано и освен това се заплаща допълнително за трансфера. А за багажа, ще сме с приорити и имаме освен стандартния ръчен и по една чанта до 10 кг. надявам се да стигне 🙂 Пък ако се наложи все в последния момент ще си купим и куфар 😄 . Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 7 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2019 А B&B или само стая за първата вечер? Наистина е само за едно спане. Не бих гледала рейтинга толкова много. При нас самолетът закъсня с близо час и половина. Хванахме отворен рент-а-кар-а на косъм. Ние се бяхме позиционирали в Таормина и докато стигнем, паркираме и се настаним, минаваше 2 часа посред нощите. Имай предвид, че последният Алибус е в 24 часа. За куфара, ами на мен големият куфар не ми стигна като обем, иначе кг имах. Но на място ще прецените дали ви трябва още един. 😉 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 7 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 февруари, 2019 Преди 1 час, DaBo каза: А B&B или само стая за първата вечер? Наистина е само за едно спане. Не бих гледала рейтинга толкова много. При нас самолетът закъсня с близо час и половина. Хванахме отворен рент-а-кар-а на косъм. Ние се бяхме позиционирали в Таормина и докато стигнем, паркираме и се настаним, минаваше 2 часа посред нощите. Имай предвид, че последният Алибус е в 24 часа. За куфара, ами на мен големият куфар не ми стигна като обем, иначе кг имах. Но на място ще прецените дали ви трябва още един. 😉 Да, да всичко гледам, но ако ми обявят едно 20-30 евро в посока трансфер не си заслужава 🙂 . Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 7 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2019 Alibus, ако не се лъжа, беше 4 евро на човек на посока. За едно спане в Катаня е 16 евро отиване и връщане до летището. Ако пък вземете колата от самия град, то имате само един път отиване до града - 8 евро. После пак я връщате там, спите последния ден и пак само едно връщане на летището - 8 евро тоест пак 16 евро, ама за всичко. Това с Алибус. Ако локацията до летището ви иска толкова пари, не си заслужва. 1 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 12 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2019 Нашето пътуване наближи доста, остана близо месец до него. За съжаление все още не съм избистрила напълно планът или по-точно имам няколко. Причината е, че за нашите дати цените на колите под наем са все още доста високи. Дори от една местна рент а кар компания ми дадоха оферта за доста старички коли в порядъка 550Е - 600Е (за 6 дни) със пълната застраховка, което ме накара да си кажа "Ама ние няма да я купуваме!". Странното е че за седмица по-рано цената е наполовина, че и повече на почти всички фирми и е така от седмици. Започвам да се чудя дали изобщо ще паднат, дали не е заради това че е седмица изпълнена с празници. Притеснявам се, че времето наближава, а все още нямаме резервации за нощувките. Според вас да с резервирам ли нощувки за вариант с кола и да чакам да видя какво ще стане, а после криво ляво да се оправяме с обществен транспорт(ако цените не се смъкнат) или да поизчакам още малко? Връзка към коментар
lesy Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 Три пъти сме били в Сицилия, и трите пъти в компания с други хора. Никога не сме имали проблем с настаняването ден за ден. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 42 minutes ago, gery_2431 said: Започвам да се чудя дали изобщо ще паднат, дали не е заради това че е седмица изпълнена с празници. Да, точно затова цените са високи! Имали празници и ваканции, цените скачат много. Аз бих направила два плана - един с кола и един с обществен транспорт. Бих резервирала нощувки и по двата плана, но! с право на безплатно анулиране. Ако изпадне изгодна кола под наем, анулирам нощувките по плана с обществен транспорт и обратно! Лично аз предпочитам да имам предварително запазени нощувки, а не да търся на място. 1 Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 12 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2019 Изкушаваме да пътуваме без предварителна резервация, но като че ли все още не съм узряла за такъв тип пътешествия. Обичам да ми е уредено всичко предварително 🙂 . Явно за нас този път е вариант с два плана и безплатно анулиране. Последните пъти винаги ползваме Airbnb, но сега ще ги пропусна заради опциите за безплатно анулиране. И пуста му рибешка природа, дето всяка си дърпа на своята посока вариантите с обществен транспорт са два : Първи : Катания 3 нощувки, Палермо 2 нощувки, Сиракуза 2 нощувки и Втори вариант : Катания 3 нощувки и Сиракуза 4 нощувки. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 Не съм била в Палермо. Като проучвах за нашето пътуване, Палермо все беше далеч от всичко и затова се отказахме. Съсредоточихме се върху източната част на острова и това се оказа правилното решение. Имам усещането, че ако включите Палермо в плановете, всъщност ще изядете много от времемто, заради пътуванията. Разстоянието м/у Палермо и Сиракуза хич не е малко. Бих се спряла на втория вариант. Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 12 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2019 Така е, съгласна съм, че е далеко от всичко останало, но заради усложняването на придвижването с обществен транспорт, се чудя дали да не го включа, т.е. да видим основните градове + нещо допълнително ако има възможност, а малките градчета да останат за някой друг път. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 По празници и ваканции всичко расте, не пада. Не знам доколко има смисъл това чакане за евентуално падане на цената колата, понеже накрая нощувките ще са станали ако не двойни, то почти, а и може и да не падне колата дори. Връзка към коментар
gery_2431 Публикувано: 27 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 27 март, 2019 Сглобих програмата, направих резервации. Оставаме на варианта с обществен транспорт. Сега се нуждая от няколко практически съвета: 1. Билети за влакове/автобуси как е по-добре да се купуват? Предварително или няма значение. 2. В Moovit ми дава ми дава че Alibus се движи в неделя до 18:15, дали това е само за някои спирки? Не мога много добре да разбера информацията в разписанието им. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега