Прескочи до съдържание

Идеи за БА и Игуасу за седмица


luba_rizova

Препоръчани мнения

Здравейте, макар идеята още да не е съвсем оформена в главата ми, реших да пусна тема, за да може или да се до оформи, или да се заличи и замени с нещо друго. Тъй като за първи път не съм готова с есенната отпуска (5-6 работни дни), се лутах из разни идеи, но някак ми се ще да идем ДО Южна Америка. По принцип мислехме с круиз, включващ Бразилия, Аржентина, по възможност И Чили, но тези круизи са много дълги, а в близките години няма да имам възможност за отсъствие 20 дни. Та, реших да направя БА плюс Игуасу, а Бразилия и Рио да ги оставя вече на круиз, има 7 дневни и е по-човешко като време. Знам, че ще кажете, че е нищо, и няма смисъл, но не разполагаме с време наведнъж да отхвърлим дестинация, ще се наложи отново ходене за другата част на Аржентина, Ушуая и т. Н. Та, идеята ми е ноември или началото на декември (кое е по-подходящо като температура) , дните ще са вероятно от петък-събота до събота, за да може в неделя да сме в Бг. Сега, как предлагате да разпределя дните? С коя АК да летим до Игуасу, нещо търсих вчера, но на Латам не намерих полети за ноември, на другите имаше с прекачване (не искам така), искам директно. Само Аржентин еърлайнс открих с такива полети. По Принцип мисля полета да ни да е до Буенос Айрес, там да седим един ден, после понеделник-сряда на Игуасу, после 2 дни в БА и един в препоръчвания уругвайски град Колония за дневен трип, по подобие на. @Sun4o(от теб чакам надъхване) Или смятате, че е по подходящо да не ходим на Игуасу, а да обиколим около Буенос Айрес? Обаче не знам дали бих имала време при пътуването ми до Бразилия за Игуасу, а отдавна ми е мечта, та... Всички идеи и предложения, включително - луда си, са добре приети. И откъде да следя за полети до Буенос Айрес? Гледам Мадрид, друга изходна точка каква може да е? И да кажа, че предпочитам в полета да спестя време, отколкото пари, тоест не ми е опция 3 дни път в посока. Разхвърляно стана, но то и идеята ми е такава, а понеже тук доста хора са с по-голям опит, все пак реших да пусна тема, по подобие на тази на колежката "Разубедете 😅 ме". 

Редактирано от luba_rizova
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Няма да те разубеждавам, напротив 🙂 И за седмица си струва, колкото толкова, другото - следващия път. Според мен заделете 2 пълни дни за Игуасу, по един ден от бразилската (+ парка с птиците) и един от аржентинската страна. От БА гледам, че има директни полети с Latam (виждам и за ноември), Aerolineas Argentinas и някакви Andes Lineas Aereas. Пътувала съм с първите две авиолинии, нямам забележки. Бих избрала Aerolineas Argentinas, защото имат полети рано сутрин до Пуерто Игуасу и вечер до БА, така няма да загубите ден в път. Останалото време БА, Колония за ден и ако решите, че сте видяли всичко, което ви интересува - 1 ден Тигре, за мен е не по-малко приятен day trip от Колония.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Че защо, супер си е Буенос Айрес и Игуасу за седмица. 2 дена Игуасу и 5 дена БА.

Не знам какви полети търсиш, БА - Игуасу има директни с Аерелинеас, ЛАТАМ и поне 2 нискотарифни, мисля и Norwegian вече продават. Буенос Айрес има 2 летища - AEP и EZE, за Игуасу гледай аржентинското - IGZ.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@neuromancer, благодаря, явно от там ми е дошъл проблема, от летището,което слагам в търсачката. 

Мерси и на @Carrie, поне ме успокоихте, че не е безсмислено за толкоз кратко. 

Връзка към коментар

AEP e в града, EZE e по-далече, така че при подобни други условия избери EZE за директна връзка с международния полет и AEP ако ще ходите до центъра. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Нищо му няма на времето, не е чак толкова малко. От моя трип като махнеш 3 дена Рио, 3 Салта и 1 в придвижвания, остават 7 - 2 за Игуасу, 4 БА и 1 за Колонията.

Готова си😀. По-добре 7, отколкото нищо. А ако добавиш ден още, ще е супер дори.

 

Ние имахме 3 пълни дена в БА, 5 нощувки. Стигат. Имахме и 3 нощувки с 2 пълни дена в Игуасу. Ако сега ще тръгвам, бих ги направил и трите в Пуерто Игуасу, т.е. само в аржентинската страна на водопада и ще прескоча в единия ден до Фоз.

 

Моят съвет е следния - кацаш в БА, отделяш му 5 дена без прекъсване - в един от петте, дебнеш да не е дъждовен, че в ноември все още ги има (а особено при нас на тръгване какъв имаше...чак финала за Копа Америка отмениха...) и отскачате до Колонията. Категорично бих отхвърлил другата опция - Монтевидео, поради липса на време.

 

Остават ти 2 дена за Игуасу - един от аржентинска страна, той е по-дългия трек, те всъщност са 3 трека, около 4-5 часа и един за бразилска страна, ние го взехме за 2 часа, валеше много, но пък и толкова му стигат, моето мнение е, че в аржентинската част е много, много по-впечатляващ. Макар да оставам с убеждението, че вие май искате да пропуснете бразилската...

 

А ако можеш да добавиш още 1ден, бих те посъветвал да направите 3 нощувки на Игуасу - в деня за бразилската част спокойно ще вместите и Парагвай, отнема 1:30-2 часа максимум всичко - и още една държава в колекцията отива, 4 държави за 8 дена, кой кат теб😀?

 

Време за ходене - категорично ноември и то не в края. Един аржентинец ми сподели, че лятото е доста тежко, високи температури и мараня (!), понякога било ужасно заради слизащата от Амазонка влага и всичко придружено с нея от джунглата. Разправяше ми за някакви 45-50 градуса на моменти, но все пак това може би е януари-февруари, не в началото на декември. 

 

Компания за летене -  Аеролинас Аржентинас. Перфектни бяха. По принцип гледай да ти е вътрешен полета, ако е международен, цифрата скача доста.

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря ти много, @Sun4o!!! Точно такъв разбор ми беше необходим, че се чудех как точно да го разпределя.  А и ти си ми главния вдъхновител, като чета за топящото се телешко и направоооо... Иначе, не искам да пропуснем бразилската страна, ще си я разгледаме, но без спане там, а и при възможност парка за птици, че аз на стари години нещо взех да харесвам птички. Категорично, и от твоите приключения, и от другото прочетено, смятам, че спането в Пуерто Игуасу е по-добрият вариант, та и не помислям за друго. Сега остава само да изтрая за билети, че още е рано да се уточнява отпуската, ех, хубаво беше преди, декември уточняваш за цялата година и си свиркаш, но... Точно ще имам възможност да дебна билети и да изчакам някоя промоция. А и разписанието на уиз и раян за ноември към Мадрид го няма още. Благодарско на всички, общо взето плана ми се избистри и придоби точни очертания. 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Още един глас в полза на Буенос Айрес. Градът е истинско огнище на култура, изкуство, футбол, нощен живот, очарователни паркове, зашеметяващо говеждо месо в комбинация с аржентински Малбек. С една дума - невероятен! Изключително много ми хареса и с удоволствие бих се върнал отново там. Аз бях 2 дни и половина и успях да видя почти всички основни забележителности. Единствено съжалявам, че нямах възможност да посетя театър Колон, но за там се оказа, че трябва предварително да се направи онлайн резервация (демек да се купи билет) с конкретен час за обиколка с екскурзовод на английски език. При хубаво време смятам, че за 4 дни ще успеете максимално да се насладите на аржентинската столица без да си давате много зор. Бонус по това време на годината е светлата част от денонощието е по-дълга.

Относно Игуасу - за мен два дни там са напълно достатъчни. Единият ден може да разгледаш бразилската част + птичия парк. Горещо препоръчвам парка, който се оказа истинско бижу със стотиците пъстри шарени птички, голяма част от които са защитен вид. Там може да се плати с кредитна карта, но Revolut MasterCard също бива разпозната като такава и плащането минава. Скоро ще публикувам обширен материал с всички цени за входове. За аржентинската страна на Игуасу също един ден е достатъчен. Препоръчвам да хванеш най-ранния автобус, който по спомен потегля в 7.00 ч. от Пуерто Игуасу. 

За нощувки препоръчвам Пуерто Игуасу. 

Аз летях от Пуерто Игуасу до Буенос Айрес с Латам, така че може и тях да гледаш, когато търсиш билети. В Буенос Айрес летищата са две - Ezeiza и Jorge Newbery. И двата пъти бях до второто, което е по-близо до града. Има градски транспорт, така че е опция, ако полетът ви не е през нощта.

И още нещо, което не бях прочел никъде във форума, но може и да е било споменавано някъде. На границата между Бразилия и Аржентина има огромен МОЛ тип Duty Free. Ако имаш нужда от козметика, парфюми, цигари, алкохол (знам, че не консумирате, но го споделям за други) това е мястото. Цените са без конкуренция. Сравнявах няколко парфюма и цените бяха с по $20-25 по-евтини спрямо Европа. Необяснимо за мен дори шотландските сингъл малц уискита бяха по-евтини спрямо България и Западна Европа. Имаше много чужденци, главно американци, които пазаруваха с колички - уискита, дрехи, парфюми и прочие. Аз исках да си купя 2 парфюма, но картата Revolut не мина там, за което още ме е яд. Ако решите да отидете препоръчвам да носите пари в брой.

Общо-взето където и да отидеш в Южна Америка няма да сбъркаш. 

Редактирано от Guinness
  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На ‎28‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 13:01, luba_rizova каза:

 И откъде да следя за полети до Буенос Айрес? Гледам Мадрид, друга изходна точка каква може да е? И да кажа, че предпочитам в полета да спестя време, отколкото пари, тоест не ми е опция 3 дни път в посока.

Не съм ходила в БА, но ми е в списъка и поглеждам полети. Само преди няколко седмици в началото на януари имаше страхотна промоция на Луфтханза, от София до Буенос Айрес през Франкфурт, най-ниската цена беше 500 евро и имаше богат избор от дати до м.юни включително на тази цена. Връзката във Франкфурт - максимално удобна и стегната като време. Ние изпуснахме промоцията, докато разсъждавахме вкъщи кой период да изберем, хем да хванем хубаво време в Аржентина, хем ученическа ваканция да използваме. По-добра цена от тази, от София до Буенос Айрес, не бях срещала досега. Имам приятел, който живее в БА, идва си в София няколко пъти годишно и той потвърди, че тази цена е много атрактивна.  

Миналата седмица видях същата промоция на Луфтханза, на същата цена 500 евро, но с начална точка Италия (не знам дали още е активна). В миналото съм засичала полети на Иберия от Мадрид за 700 евро. Може да следиш KLM-Air France от Амстердам или Париж, но по мои наблюдения с тях цените са по-високи, а и като се сетя, че София - Амстердам трябва да летя с България Ер и се отказвам директно.   

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря, @Jenbel! Много ме устройва мен Луфти, а от София цената им е била супер, лошото е, че аз търся края на годината, но ще ги следя, харесвам ги. Еех, ако намеря вариант от София, ще е връх. Иначе, бг еър не ми пречат, бих си ги избрала до навсякъде из Европа 😁

Връзка към коментар

До Буенос Айрес има директни полети от всички големи летища със всички европейски компании, така че просто трябва да търсиш с глобална търсачка или да дебнеш за промоции.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, luba_rizova каза:

Благодаря, @Jenbel.....

Иначе, бг еър не ми пречат, бих си ги избрала до навсякъде из Европа 😁

И на мен не ми пречат, но са ненадеждни. Много промени правят, закъсняват, анулират полети, не мога да разчитам на тях за свързващ полет. 

Извинявай за отклонението. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да ти кажа, планчето ти е супер! Два дни за водопадите и останалото време в БА.Направо ти завиждам, мнооого!

И друг път съм казвала, като ме питат, къде по света ми е харесало най-много. Винаги отговарям - БА.

Красив град, страхотни музеи, отлична храна.Единственото място, дето, се изкефих, как, госпОжите и господАта, на нашата възраст, през есента ходят с лодени, манта и шапки.А какви кожени неща могат да се купят - чанти, якета, обувки...

Била съм в октомври, била съм и през май - все е хубаво.

Все се каня, да направим едно подобно трипче, ама, все не остава време.

 

 

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

При малко време и добра организация Игуасу може да се посети с едно спане за два дни от Буенос Айрес. Ние си оставихме багажа на летището в Буенос Айрес и само с малък ръчен багаж летяхме със сурешен полет до IGR. От летището директно хванахме такси до аржентинската страна на националния парк. За 4-5 часа реално направихме всички възможни програми и трекове и спахме в Аржентина. На следващия ден рано сутринта с такси отидохме до бразилската част и за 2-3 часа обиколихме всичко. След това с такси се върнахме до IGR и с късен следобен полет летяхме до Буенос Айрес.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Topfly каза:

При малко време и добра организация Игуасу може да се посети с едно спане за два дни от Буенос Айрес. Ние си оставихме багажа на летището в Буенос Айрес и само с малък ръчен багаж летяхме със сурешен полет до IGR. От летището директно хванахме такси до аржентинската страна на националния парк. За 4-5 часа реално направихме всички възможни програми и трекове и спахме в Аржентина. На следващия ден рано сутринта с такси отидохме до бразилската част и за 2-3 часа обиколихме всичко. След това с такси се върнахме до IGR и с късен следобен полет летяхме до Буенос Айрес.

Да, аз също имах предвид, два дни, с една нощувка. Ако само ще гледат, без Макуко сафари, времето е предостатъчно.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
В момента, Topfly каза:

При малко време и добра организация Игуасу може да се посети с едно спане за два дни от Буенос Айрес. Ние си оставихме багажа на летището в Буенос Айрес и само с малък ръчен багаж летяхме със сурешен полет до IGR. От летището директно хванахме такси до аржентинската страна на националния парк. За 4-5 часа реално направихме всички възможни програми и трекове и спахме в Аржентина. На следващия ден рано сутринта с такси отидохме до бразилската част и за 2-3 часа обиколихме всичко. След това с такси се върнахме до IGR и с късен следобен полет летяхме до Буенос Айрес.

Аз много го мислих това с 1 нощувка и се чудех дали е възможно. Точно ме притесняваше и багажа, защото няма да има нужда да мъкна куфари до Игуасу, а какво да ги правя. Супер, щом на летището може да оставя големи багажи. Ако мога да видя всичко за това време (само ще треперя да няма гръмотевици) , би ми било идеално, че точно 1 ден нещо ми липсваше, за да е ок, а тук се появява. Ще видя как ще го наглася, засега чакам само зелена светлина за датите и месеца и дните на мъжО, за да търча за билети. Важното е, че всички ме успокоихте за дните, та се успокоих. Не мога да спя, като си наумя нещо, па се окаже, че е нереално. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

А защо не го направиш така:

Кацате си в БА, отивате си в хотела, преспивате, почивате си от дългия полет,  ако има време - разхождате се. Оставяте си багажите в хотела, само с ръчните, си вземате полета за Игуасу, разглеждате, после се връщате обратно в БА, в същия хотел. Използвате си останалите дни и си летите обратно за Европа.

Редактирано от AlexandraKo
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , luba_rizova каза:

Аз много го мислих това с 1 нощувка и се чудех дали е възможно.

Че е възможно - възможно е 🙂 Под час да разглеждаш, за да не изпуснеш полета на връщане.

Ама дали си струва риска ако затрещи, да пропуснете някоя страна на водопада. Все пак, това е едно от седемте природни чудеса на планетата. За мен,  водопада, е едно от най-яките неща, които съм посетила.

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , bulpa каза:

Че е възможно - възможно е 🙂 Под час да разглеждаш, за да не изпуснеш полета на връщане.

Ама дали си струва риска ако затрещи, да пропуснете някоя страна на водопада. Все пак, това е едно от седемте природни чудеса на планетата. За мен,  водопада, е едно от най-яките неща, които съм посетила.

Аз с теб ще си го обсъдя спокойно... скоро. 😄

Връзка към коментар
43 minutes ago, bulpa said:

Че е възможно - възможно е 🙂 Под час да разглеждаш, за да не изпуснеш полета на връщане.

Ама дали си струва риска ако затрещи, да пропуснете някоя страна на водопада. Все пак, това е едно от седемте природни чудеса на планетата. За мен,  водопада, е едно от най-яките неща, които съм посетила.

Полетите от Игуасу до Буенос Айрес не са много скъпи. Ако нещо се обърка винаги може да се лети на следващия ден, но е малко вероятно да има проблем. Летището в Игуасу е малко и няма закъснения, а в градчета около водопада няма много какво да се прави...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Отварям си отново темата, тъй като по разни причини, не толкова приятни, но все пак отварящи вратички, ще имаме възможност да отидем още сега, края на март, за някой и друг ден повече. @Sun4o, @neuromancer, @AlexandraKo @Topfly @Guinness, ще се радвам на помощ. Ще ми се отворят ден-два, мислех си сутринта бързо фери БА-Монтевидео, спане там, сутринта автобус до Колония и следобед фери до БА. Само нещо не мога да разбера билетите за ферито на връщане как да ги купя, дали може в комбинация (с престой в Колония) или ще съм длъжна да ползвам някакви  конкретни часове?Друго, препоръчан квартал за спане в БА? Освен тези два дни мога да добавя още ден макс, къде ще препоръчате да го прекарам? В Монтевидео се надявам, че няма по-различни проблеми с безопасността, нали? Багажа ще ни е голям проблем, то спане в Игуасу, спане в Монтевидео, ще трябва да видя и това как логистично ще е най-добре.  

 

 

Връзка към коментар

Ние спахме в Палермо, ето тук:

 

https://www.booking.com/hotel/ar/departamento-jorge-luis-borges-9.bg.html?aid=368032;sid=ffcaf25d7e382e3b280956439d335dc2;room1=A%2CA&;checkin=2019-07-16;checkout=2019-07-19;atlas_src=sr_iw_btn;from_sr_map=1;from=searchresults;ucfs=1

 

Силно го препоръчвам, супер хост и очарователната му помощница, на 20 метра от метрото, всичко необходимо си има и е супер безопасен и хубав квартал.

 

П.П. Що си го причинявате това с Монтевидео....

Редактирано от Sun4o
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.