Прескочи до съдържание

Програма за Перу, Боливия и Колумбия

Препоръчани мнения

Това имах предвид от 4ти човек. Еквадор остана ца друг път. Предвиждат се полети от Богота до Лима и евентуално от ЛА ПАС до Лима, ако не се върнем с автобус в Перу от ЛА ПАС. Може ли съвет дали е възможно да се направи в един ден Баластовите острови (08.00-10.00), резервата Паракас (11.00-13.00  има частен 2-часов тур с ATV), такси до Хуакачина и sandboarding (16.00-18.00) ? Или е добре да се отдели половин ден за резервата само?

Връзка към коментар
преди 4 часа, Sanny каза:

Това имах предвид от 4ти човек. Еквадор остана ца друг път. Предвиждат се полети от Богота до Лима и евентуално от ЛА ПАС до Лима, ако не се върнем с автобус в Перу от ЛА ПАС. Може ли съвет дали е възможно да се направи в един ден Баластовите острови (08.00-10.00), резервата Паракас (11.00-13.00  има частен 2-часов тур с ATV), такси до Хуакачина и sandboarding (16.00-18.00) ? Или е добре да се отдели половин ден за резервата само?

Не знам дали е възможно, но така няма да видите нищо! Не по-малко от 2 дни са необходими, а азбих останала поне 4. Все пак и малко релакс трябва, за да усетите място като това.

Връзка към коментар
преди 10 часа, Sanny каза:

Може ли съвет дали е възможно да се направи в един ден Баластовите острови (08.00-10.00), резервата Паракас (11.00-13.00  има частен 2-часов тур с ATV), такси до Хуакачина и sandboarding (16.00-18.00) ? Или е добре да се отдели половин ден за резервата само?

По принцип е възможно. Ако успеете да уредите  туровате и транспорта предварително, ще се случат нещата. Имайте предвид, че перуанците са лежерни и често закъсняват. Много малко от туровете ни протичаха в рамките на обявените часове.

Ако ще ходите до Уакачина само за сендбординг, то помислете за такъв в Наска. Но оазисът е много хубаво място и не бих го пропуснала.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пътувам доста, но честно казано такова посещение ще е само за отмятане, а не за разглеждане. Като да си стъпил в бразилската част на Игуасу и да твърдиш, че си бил в Бразилия. Поне аз така го чувствам

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря много за коментарите! Знам, че е много ограничено времето за този тур, но друга възможност нямаме. Цвете, като казваш, че по принцип е възможно, това означава ли, че ще успеем да видим основните атракции в резервата Паракас за 2 часа? Къде в Наска предлагат сендбординг? За първи път чувам....

А изпускаме ли много, ако не спим в Хуакачина?

Връзка към коментар

Ние имахме тур от Уакачина. Около 8:30-9 се качихме на корабче. Около час и половина по спомен се обикаля. После тур до Паракас НП. Оставиха ни на автогарата за автобуса към Лима около 15-15:30ч. 

С две думи има време и за сендбординк в оазиса. Спането там е за кеф и разпускане. Въпрос на темпо и желание.

В Наска има турове из пустинята до едни открити гробници и разпилени кости, руини + сендбординг. В моя дневник съм описала подробно нашия път. Евгени Димитров го прави този тур и го описа в неговата тема. Прочети ги за повече подробности, защото мина точно година и спомените не са детайлни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за ценната информация! Дилемата в момента е дали може да изкачим Уайна Пикчу и планината МП за 1 ден, като едновремено с това разгледаме руините. Някакъв съвет и препоръки? Или да го направим за 2 дни (и дали да не е за сметка на rainbow mountain).....

Що се отнася за такситата и туровете - Балестас, Паракас резерват, Титикака, Колка каньон, Уюни -по-добре на място ли да се букват или предварително? 

Връзка към коментар

За един ден не можете да изкачите и двете планини.

В никакъв случай не пропускайте Рейнбоу маутин. 

Препоръчвам отново да прочетеш(цък), отговорите са там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Според мен въобще няма смисъл да качваш и двете планини (Уайна Пикчу и Мачу Пикчу), качи само едната и отделно Рейнбоу.

Доколкото си спомням пускаха да се качва само сутрин, т.е. ще трябва да влизате в Мачу Пикчу 2 дена, а не си струват чак толкова. Избери си едната и готово. Просто имаш гледка отвисоко, или от изток или от запад.

Връзка към коментар

Да, така е най-разумно. Макар че си мисля, че може просто да се купят 2 отдлени билета -МП+Уайна и МП+МП и да се опитаме да ги качим и 2те. По принцип виждам, че може да се направи за 1 ден, но препдолагам, че след това няма да имаме сили и желание за основното, за което сме дошли-цитаделата....А откъде е по-красива гледката? Гледката от Уайна красива ли е или просто си заслужава само заради адреналина?

Връзка към коментар

И още един въпрос..Панорамната гледка от влака за Агуас Калиентес толкова ли е важна и не за изпускане? Питам, защото по-удобно ще ми бъде да наредя така програмата, че да хванем късен влак от Оянтайтамбо до Агуас Калиентес и няма да има панорамна гледка. Същото планирам и за връщане.....

Може ли за 1 ден да се направят Морай, Марас, Чинчеро, сити тур на Куско с 4-те забележителности, с тръгване от Оянтайтамбо или ще бъде прекалено интензивно? 

Връзка към коментар

Цвете, какво имаш предвид под "Свещената долина" -   Писак, Морай, Марас, Чинчеро и Оянтайтамбо ли? Може ли всичко това да се направи за 1 д. и да се хване късен влак до Агуас Калиентес? Няма ли да е прекалено интензивно или тези забележителности да се разделят в 2 дни? Аз смятах да направим следния маршрут:

1 д. рано сутринта полет Лима-Куско и с такси до Писак и Оянтайтамбо (разглеждане и на 2те)- влак до Агуас Калиентес (към 15-16 ч.). Нощувка в Агуас Калиентес

2 д. МП и влак до Оянтайтамбо. Нощувка в Оянтайтамбо

3 д. Морай, Марас и Чинчеро-Куско (тур с такси вероятно). Свободно време

4 д. Rainbow mountain 

5 д. Куско-Ла Пас

6 д. Ла Пас

7 д. Уюни

8 д. Ла Пас-Куско (пристигане в Куско в 9.55) и сити тур с 4-те руини. 

Може ли за съвет по маршрута и какво бихме могли да съкратим или пренаредим? Боливия си остава така, нямаме друг удобен вариант.

Ако правим МП и Уайна, с коя смяна да влезем - от 06.00 или от 07.00 ч.?

Връзка към коментар

Програмата е перфектна. Можете да спите в Ояйтайтамбо, а не в Агуас. С първия влак ще сте точно, когато се вдигат мъглите и облаците. Хора, влезли в 6 ч ни казаха, че нищо не са видели отгоре. 

За МП помислете дали си струва да се мъчите с двете изкачвания. Аз не съм от най - нетренираните, но бая се озорих с МП- стълби, жега и влага. Но гледките, ах, гледките! 

И си оставете място в багажа за покупки. Пазарувайте извън Лима. 

03A2D67E-118A-42E1-806D-E55CF4D53278.jpeg.0098afe8ec7ec4592d937b83ef92ccd1.jpeg

• Харесвам 3
Връзка към коментар

юни май е в сухия период и няма чак толкова мъгли и облаци, си мисля.

Иначе това

преди 8 часа, Sanny каза:

Може ли за 1 ден да се направят Морай, Марас, Чинчеро, сити тур на Куско с 4-те забележителности, с тръгване от Оянтайтамбо или ще бъде прекалено интензивно? 

няма да стане. Въобще си оставете един ден за Куско и поне един за Свещената долина, за да видите нещо, вместо да тичате нагоре-надолу

Това

преди 3 часа, Sanny каза:

1 д. рано сутринта полет Лима-Куско и с такси до Писак и Оянтайтамбо (разглеждане и на 2те)- влак до Агуас Калиентес (към 15-16 ч.). Нощувка в Агуас Калиентес

2 д. МП и влак до Оянтайтамбо. Нощувка в Оянтайтамбо

3 д. Морай, Марас и Чинчеро-Куско (тур с такси вероятно). Свободно време

4 д. Rainbow mountain 

5 д. Куско-Ла Пас

6 д. Ла Пас

7 д. Уюни

8 д. Ла Пас-Куско (пристигане в Куско в 9.55) и сити тур с 4-те руини. 

е горе-долу добре, но пак е доста нагъсто, особено далечните преходи трябва да са или нощни или със самолет

Връзка към коментар

Ох, тази панорама! Моето планинарско сърце повече ме тегли към МП планината, но пък няма ли да изтърва нещо уникално, ако не отида на Уайна.....Ох, голяма дилема....А какво значи по-късно д аотидем? Най-късната смяна е влизане в 08.00 в цитаделата и тръгване за МП планината между 09.00 и 10.00, както и за УП между 10.00 и 11.00...? Не ми се вярва да успеем, ако сме със сутрешния влак да влезем до 10.00 за планината МП....Казват, че трябва доста да се чака за автобуса и обикновено отнема 2-3 ч. докато стигнеш до входа..........

Другото, което е - пристигаме в Лима късно вечерта (към 22.30) от Богота. Дали да останем в Лима за 1 ден да я разгледаме и рано сутринта на следващия ден с полет до Куско или да изчакаме още 5 ч. и да хванем първия полет за Куско към 4.00 ч.? Но пък ще сме адски изморени и недоспали за да се наслаждаваме на гледките.....Лима да я оставим за последния ден преди излитане за София (от сутринта до 16.00 ч.)? Достатъчно ли време ще е за Лима?

ПОд 1 д. в Свещената долина, какво имате предвид? Кои забележителносит точно?

Връзка към коментар

За МП  - ние не сме чакали много за автобус. За да ти отговоря детайлно ще трябва да прочета какво съм писала, вече не помня толкова подробности.

За Лима - за мен не представляваше интерес, въпреки, че има какво да се гледа. Преценете си.

Свещенната долина - Чинчиро, Марас, Морай, Ояйтайтамбо. Оставила съм контакт на една мацика с кола, която ни направи тура. Много я препоръчвам.

Редактирано от Цвете
Връзка към коментар

Уайна е хълм от едната страна, Монтана е от другата. На Уайна изкачването е много стръмно по стъпала и ако човек има някаква фобия от високото, си пише да не се изкачва. Аз не посмях, защото ми се вие свят. В планината си е изкачване със средна трудност. Тя е на по-високо. Ако искате да изкачите и двете и имате сили, защо не. Мъжът ми каза, че би изкачил и двете.

Моето мнение за влизането е да е възможно най-рано. Вече влезли вътре, разполагате с повече време, както и по пътеката в планината има по-малко хора. Тя е тясна.

За Лима. Ние кацнахме от Европа в 16ч. и в 3 през нощта хванахме автобуса за Паракас. Ако няма да ходите по музеи, бих препоръчала директно да пътувате.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, neuromancer каза:

юни май е в сухия период и няма чак толкова мъгли и облаци, си мисля.

Иначе това

няма да стане. Въобще си оставете един ден за Куско и поне един за Свещената долина, за да видите нещо, вместо да тичате нагоре-надолу

Това

е горе-долу добре, но пак е доста нагъсто, особено далечните преходи трябва да са или нощни или със самолет

Да, Куско-Ла Пас-Куско, както и Ла ПАс-Уюни-Ла Пас са със самолет.

Връзка към коментар

Здравейте, на път сме да направим за 2 дни Уайна и МП планината, но за целта ще трябва да сведем тура ни до Свещената долина до 1 ден.

Затова моля за съвет ако трябва да изпуснем едно от двете - Писак или Чинчеро, кое бихте препоръчали да бъде и защо?

За колко часа спокойно може да се направят Чинчеро, Морай, Марас, Оянтайтамббо (руини и разглеждане на селцето) в 1 ден, така че спокойно да видим всичко и да хванем късен влак от Оянтайтамбо до Агуас Калиентес? А може ли да се добави и Писак? За Писак само колко време да отделим (руини и пазар)? Благодаря предварително! Много ми помагате!

Връзка към коментар

Уайна и Планината могат да се направят в 1 ден. Уайна е изкачване на стръмен връх по много стръмни стълби. Той е и до самия комплекс. Виж в youtube. Според мен час и половина. Можете да си вземете билет за там сутринта, а эа Планината по-късно или следобед . След това оставате колкото можете в руините / комплекса /.

Ако хванете първия полет до Куско, наемете шофьор да ви закара до Олантайтамбо. Ако стигнете около 14ч. ще можете и да влезете в комплекса. И вижте за късен влак за Агиас Калиентес. На другия ден рано в Мачу Пикчу  и късен влак към Куско.

На другия ден Свещенната долина. Там доста се возите и си почивате. Не мога да кажа какво да пропуснете. Църквата в Чинчеро е много красива, а Писак също е интересен.

На третия - Rainbow

Това е моята тема, която не довърших.

Редактирано от lesy
Връзка към коментар

абе няма смисъл да седите два дена и да качвате и двете, гледката е почти еднаква, само от различен ъгъл

на всичко отгоре ще плащате два пъти входа за Мачу Пикчу, а той си е достатъчно скъп и без това

ако чак толкова държите, бързайте сутрин рано за да сварите и другата пътека отворена и толкова

в Чинчеро има една стара църква, повече от един час няма какво да правите там. Пазара в Писак не е всеки ден.

Връзка към коментар

За съжаление за планината не може следобяд, а най-късно влизане между 9.00 и 10.00 ч. И това прави доста интензивно изкачването и 2та върха за 1 ден....А колко часа ще ни трябват спокойно да разгледаме руините тогава?

Т.е., neuromancer, ме съветваш да се опитаме в 1 ден да го направим, а пък ако успеем..., така ли? Ако не успеем 2-я връх, просто ще се насладим повече на руините.  Притеснява ме, че от тази година билетът е само за няколко часа, не за целия ден. Това значи ли, че ако се забавим с 1-2 часа ще ни глобят или изгонят (не знам как ще е възможно това)?

Чинчеро, Морай, Марас и Оянтайтамбо (руини и селце) за колко часа можем да го направим?. Писак явно ще остане отделно (в четвъртък когато има пазар).

Редактирано от Sanny
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.