noshtna_ptica Публикувано: 11 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 11 март, 2019 (редактирано) Колкото по чета, толкова повече въпроси възникват... Ще съм много благодарна на малко помощ! Музеят на Гюлбенкян наистина ли е безплатен за всички в неделя след 14ч? Става ли и там стълпотворение? Вторият ми въпрос е за Синтра. Единственият начин да стигнем от Монсерат до Кабо да рока чрез слизане до Нац. дворец и после с 403 ли е? До Boca do Inferno заслужава ли си да се ходи? На 20-30 мин пеш от Кашкайш ли е? Открих едно-единствено изображение на автобусните маршрути в Синтра, дали няма нещо по-добро? Редактирано 11 март, 2019 от noshtna_ptica Връзка към коментар
Zara Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 От Монсерат трябва да се върнете на гарата и от там да вземете 403. Тази карта си е добра. Вижда се къде се засичат линиите. Някъде имаше разписание на автобусите в Синтра, разгледай, че точно 403 не е много често, а и в някои часове не ходи до Кабо да Рока (мисля ранни и късни вечер), а спира на разклона на няколко км. Програмата ви трябва да е доста стегната, че се губи време с тези автобуси. 1 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 12 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2019 Благодаря, видях го разписанието, лошото е, че последният автобус /а нас ни трябва предпоследният/ тръгва още преди да затворят дворците. Вероятно дворците и кабото ще са в различни дни, но разработвам и план Б 😀 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 преди 7 минути , noshtna_ptica каза: Благодаря, видях го разписанието, лошото е, че последният автобус /а нас ни трябва предпоследният/ тръгва още преди да затворят дворците. Вероятно дворците и кабото ще са в различни дни, но разработвам и план Б 😀 В Синтра има малки таксита, някои са електрически, които превозват срещу такса на човек. Може да ги ползвате в една посока, за да спестите време. Автобусът се движи бавно, пътят е тесен, стават тапи непрекъснато. Тези малките колички са много удобни. Ние ползвахме до Пена и спечелихме много време. 1 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 12 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2019 За тук-тук ли става въпрос? Те по колко човека събират? Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 преди 45 минути , noshtna_ptica каза: За тук-тук ли става въпрос? Те по колко човека събират? Ние бяхме трима, но мисля, че имаше и за повече хора. Нашето беше електричка и беше тихо. другите много бръмчат, особено на изкачване. 1 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 7 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 април, 2019 Някой бил ли е в Коимбра по време на студентските празници Queima das fitas? Ние ще сме там само от 10 до 19ч, дали ще е проблем да видим университета? И още един въпрос за Синтра. Правилно ли съм разбрала, че от Пена до Регалейра може да се слезе пеш за около 30 мин? Много, много благодаря за помощта! Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 Преди 1 час, noshtna_ptica каза: И още един въпрос за Синтра. Правилно ли съм разбрала, че от Пена до Регалейра може да се слезе пеш за около 30 мин? Много, много благодаря за помощта! Там някъде. Ние не успяхме да стигнем до Регалейра, но от Мавърския надолу се слиза за 20-25 минути до Синтра. Трябва обаче да намерите правилната алея. 1 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 7 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 април, 2019 А с нещо като карта на пътечките можем ли да се снабдим от някъде? Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 преди 11 минути , noshtna_ptica каза: А с нещо като карта на пътечките можем ли да се снабдим от някъде? Е, чак пък на пътечките. Там си има табели, просто ги гледате. 1 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 (редактирано) преди 41 минути , noshtna_ptica каза: А с нещо като карта на пътечките можем ли да се снабдим от някъде? Заповядай: https://www.parquesdesintra.pt/en/plan-your-visit-en/hiking-trails/ http://www.activesintra.com/index.php/en/activities/land-sports/hiking От втората връзка всички маршрути се отварят в Google maps. Например: https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1miA3HTaROJgUVpNDz8S4WE9szRg&ll=38.795295220935245%2C-9.387461900000062&z=18 Редактирано 7 април, 2019 от Goal & Boss 1 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 7 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 април, 2019 Mного благодаря!!! От картата с пътечките ясно си пише, че от Пена до Регалейра пеш е час и половина 🤨 Отделно в един сайт четох, че ще спестим време, защото е само половин час... Мисля да се доверя на картата с пътечките, далечко ми изглежда... Страхотни сте, благодаря ви! Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 (редактирано) преди 8 минути , noshtna_ptica каза: Mного благодаря!!! От картата с пътечките ясно си пише, че от Пена до Регалейра пеш е час и половина 🤨 Отделно в един сайт четох, че ще спестим време, защото е само половин час... Мисля да се доверя на картата с пътечките, далечко ми изглежда... Страхотни сте, благодаря ви! В Google maps го дават 45 минути, 3 километра. Само спускане. Според мен не се отказвай. Редактирано 7 април, 2019 от Goal & Boss 1 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 7 април, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 април, 2019 Да, час и половина е в обратната посока - на качване, но това изобщо не ми и хрумва като възможност 😀 Опитвам се да оптимизиран времето и да можем спокойно и без препускане да разгледаме Пена, Регалейра и Монсерат. За целта искам да избегна пътуване от единия до другия дворец с 2 автобуса. Единият вариант е от Пена до Регалейра пеш или с убер. Предпочитам, ако е възможно, последното ни посещение да е в Регалейра. В такъв случай от Пена дали ще има таксита за Монсерат? И за 9 човека май 3 коли ще ни трябват или има и по-големи? Връзка към коментар
Yabandzhieva Публикувано: 2 май, 2019 Сподели Публикувано: 2 май, 2019 Ще използвам темата, ако може да ме ориентирате кой е най-удачният начин за последователността на посещение на Двореца Пена, Монсерат и Регалейра (от гледна точка на транспорта). Не знам дали има значение, но деня в който ще посетя Синтра е понеделник. Ако успея да използвам от тези електрички ще е супер, ще спестя време и ходене. За трите места билетите отделни ли са, поне аз не намерих комбинирани? Има ли значение дали ще се купят онлайн или на място?.Благодаря ви много 😀 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 15 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 15 май, 2019 Върнахме се от прекрасната Португалия и сме убедени, че скоро пак ще сме там. Прекрасна страна! Благодаря на всички ви за помощта, приятели! Възторгът е пълен, но споделям личен опит само в тези части, за които не срещнах много инфо, с надеждата да съм полезна на някого. Ако минавате през Коимбра с обществен транспорт в делничен ден, има едно място, където можете да си оставите багажа на съхранение между 10 и 18 часа: http://www.gowalksportugal.com/ В Коимбра можете да слушате прекрасно фадо, безплатно, в кафето на Санта Круз. В Лисабон, за да слушаме фадо в Tasca Do Chico, направихме предварителна резервация, иначе едва ли щяхме да влезем - опашка имаше поне до 23 ч. В музея на азулежу за 8 човека ни дадоха два семейни билета и така цената ни излезе наполовина. В неделя до 14 ч за всички са напълно безплатни Chiesa di Sao Roque и Convento de Sao Pedro de Alcantara, а след 14 часа - Calouste Gulbenkian Museum. Препоръчвам! В Белем преди 10 часа се напастейшихме в Pastéis de Belém и разгледахме The Padrao dos Descobrimentos заедно с картата на португалските завоевания. Нямаше никакви хора, но след 11 вече беше страшно. В понеделник в Синтра пред двореца Пена в 10 часа опашката беше гигантска. Можете да я изпреварите, ако си поръчате тук-тук преди автобуса. Вместо да чакаме абстрактния 435, с тук-тук отидохме до Монсерат - пробват се на 7-8 евро, но на практика возят за 5 евро на човек. Можете да ги повикате на тел. 00351938450569. Завиждам на всички, които тепърва тригват натам! 😉 9 1 Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 15 май, 2019 Сподели Публикувано: 15 май, 2019 преди 23 минути , noshtna_ptica каза: Върнахме се от прекрасната Португалия 😉 От кога чакам тази реплика 🙂 1 Връзка към коментар
ЕмиЖор Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 @noshtna_ptica Здравей, за Синтра дали ще се избегнат опашките ако се посети след обяд, и ще има ли достатъчно време да се разгледат поне Пена и Монсерат, а останалите отвън? С кола сме, дали си обърнала внимание за опции за паркиране? Благодаря! Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 17 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 17 май, 2019 Не знам как е с кола, но в дугата тема колегите споделяха, че е много трудно. Опашки има само в Пена и вероятно ще е по-лесно там, ако отидете или преди 10, или следобед. Ние за 1 ден без форсиране яидяхме Пена, Монсерат /фаворит/ и Регалейра. 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 преди 2 часа, ЕмиЖор каза: @noshtna_ptica Здравей, за Синтра дали ще се избегнат опашките ако се посети след обяд, и ще има ли достатъчно време да се разгледат поне Пена и Монсерат, а останалите отвън? С кола сме, дали си обърнала внимание за опции за паркиране? Благодаря! С кола опциите са много ограничени. Единствената възможност е да я паркирате някъде сутринта и да си я вземете на тръгване. Иначе е трагедия. 1 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 17 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 17 май, 2019 Само да добавя, че в Монсерат има прекрасно бистро с вкусни гозби на нормални цени - има и вътрешни, и външни маси. В Пена и Регалейра имаше кафенета, за храна - не знам. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега