Прескочи до съдържание

Говорим си за автомобили

Георги

Препоръчани мнения

Две от по-интересните (поне според мен) видеа на автомобилните ютюбъри тази седмица:

Нещо от миналото - Vector W8 или неуспешен опит на американците за отговор на европейските суперколи.

Нещо от бъдещето - Peugeot e-LEGEND Concept

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 4 седмици по-късно ...

Не знам дали е много по темата, но нали си говорим за автомобили? Та въпросът ми е следният: ще си купувам нова кола /т.е. по-нова стара😁😁/ и съм се спрял на две обяви, та търся мнение кой от двата варианта е по-добър. Става въпрос за Форд Мондео МК4 с двигател бензин 1.6 ecoboost 160 коня и Пасат 1.8 TSI пак 160 коня? Ако има някой, който кара някой от двата автомолиба, ще се радвам да сподели мнение😃 Благодаря предварително на отзовалите се!

Връзка към коментар
На 24.01.2020 г. в 10:05, Hayasko каза:

Не знам дали е много по темата, но нали си говорим за автомобили? Та въпросът ми е следният: ще си купувам нова кола /т.е. по-нова стара😁😁/ и съм се спрял на две обяви, та търся мнение кой от двата варианта е по-добър. Става въпрос за Форд Мондео МК4 с двигател бензин 1.6 ecoboost 160 коня и Пасат 1.8 TSI пак 160 коня? Ако има някой, който кара някой от двата автомолиба, ще се радвам да сподели мнение😃 Благодаря предварително на отзовалите се!

Точно тези коли не съм карал, но имам бегли наблючения върху тези мотори. 1.8 ТСИ ако ще се взема е добре да е края на 2015 или дори началото на 2016, за да са отстранени проблемите с веригата и високият разход на масло. За Екобууста знам от познат, че една партида била с фабричен дефект, който е бил отстранен безплатно от сервизите, но все пак трябва да се внимава дали твоята кола е минала тази инспекция. Също така не бих взел кола на старо с ДСГ.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Πъpвaтa зapяднa cтaнция нa Теѕlа в Бългapия щe бъдe пpeд xoтeл "Импepиaл" в Πлoвдив. Tя вeчe e гoтoвa, нo ĸoмпaниятa щe изчaĸa пpиĸлючвaнeтo нa oбeĸтитe в Cъpбия, зa дa я oбяви oфициaлнo. Ha тepитopиятa нa зaпaднaтa ни cъceдĸa зapядни cтaнции щe имa в Бeлгpaд и ĸpaй Hиш.

https://money.bg/auto/parvata-zaryadna-stantsiya-na-tesla-v-balgariya-e-gotova.html

На феновете на неистинските автомобили (електрическите) - честито!

Базикам се де, базикам се 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Някой има ли представа как се търси двигател за кола? На колата на баща ми 3 цилиндъра са пукнати и явно трябва да се търси нов двигател. Предполагам не можеш да влезеш в автоморга и просто да търсиш двигатели...не знам да има и сайт също. 

Иначе конкретно двигателят е от Ситроен Берлинго 2008 и моделът е 9HX (90 к.с) или 9HZ (110 к.с.)

Като цяло бил много популярен двигател, не само за автомобилите на Ситроен, но е слаган и във Форд Фокус, Тойота, Пежо и др. 

Връзка към коментар

Точно така се търси. Подписва се обаче нарочен договор с номера на двигателя, който после представяш в КАТ при смяната на талона (след монтаж минаваш обикновено канал за сверка на номера, чекват да не е краден или тоталка и го вписват в новия талон).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Нормално, много двигатели се ползват в различни брандове, но ме можеш да го свалиш от Фокус, Тойота и прочие ОСВЕН ако захвата за шасито съвпада. Едва ли обаче съвпада в някой друг бранд. За да не ти говоря глупости, може да питаш във форума на Ситроен, разликата 9HX "(90 к.с) или 9HZ (110 к.с.)" ми звучи като еднаква конструкция с различна турбина, ама ми е лаишко мнението Тук има разсъждения.... ама от Пежо форум

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Първо трябва да разбереш какъв точно е двигателя, тук пишеш за два различни.

Ей тея продават, уж имат и от двата видя, внасят ги от Англия.

https://www.olx.bg/ad/dvigateli-za-pezho-CID360-ID7LFqK.html#52d483d534

Имай предвид, че откъдето и да вземеш, няма да стане слагаш го и готово. Пак ще има изваждане на пари най-малко за смяна на някои неща, отделно майстори пр.

Не знам доколко си струва упражнението и дали няма да е по-добре да се търси друга кола, въпрос на сметки.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

По VIN- номерът на колата може лесно да разбереш кой от двата двигателя е монтиран на колата. И търсете същият, за да не сменяте след това съединител и т.н.  Имате ли представа вече кой ще ви го подменя? Ако му имате доверие най-добре той също да си каже мнението преди покупката, защото може да ви пробутат двигател без стартер, компресор на климатика или някой друг немаловажен чарк.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
  • 3 месеца по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...

случайно някой магеланец да се занимава с коли секънд-хенд /частно или автокъща/, или пък да мисли да си продава стария автомобил? търси се нещо подходящо като за първа кола на младеж и ми се ще първо да пробвам чрез по-познати хора, отколкото директно да се набием при случайни джамбази :smile:

Връзка към коментар
Преди 1 час, traveler каза:

А това го снимах у наше село.Ако са криви хоризонтите е защото снимах с телефон и бързо да не ме набият, защото естествено е без разрешение.00003IMG_00003_BURST20200928122831.jpg.1f5f09878b83158e4df1add86e3595ec.jpg

Предполагам не е в отговор на запитването на @antea 😄

• Смея се 8
Връзка към коментар
преди 35 минути , ivailo_radev каза:

Предполагам не е в отговор на запитването на @antea 😄

Не беше,но сега като ме подсети се замислих,първа кола,в София,ако ѝ свикне няма да има никакви проблеми след това с каквото и да е превозно средство,където и да е.

:wink:

Редактирано от traveler
  • Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
На 5.10.2020 г. в 14:03, antea каза:

случайно някой магеланец да се занимава с коли секънд-хенд /частно или автокъща/, или пък да мисли да си продава стария автомобил? търси се нещо подходящо като за първа кола на младеж и ми се ще първо да пробвам чрез по-познати хора, отколкото директно да се набием при случайни джамбази :smile:

https://cars-help.com/bg/nachalo/

Купих си кола с помощта на това момче : Георги Николов. Много съм доволен от услугата. Препоръчвам ви го.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Vassil77 каза:

https://cars-help.com/bg/nachalo/

Купих си кола с помощта на това момче : Георги Николов. Много съм доволен от услугата. Препоръчвам ви го.

супер полезно, благодаря :smile:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 5.10.2020 г. в 14:03, antea каза:

В момента продаваме стария автомобил на мъжа ми. 
BMW 740 - 2014 год. 
Ако имате интерес, мога да пусна подробности на лични. 

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , EliNik каза:

BMW 740 - 2014 год. 

BMW 740 за първа кола на младеж?Сигурно се шегуваш?BMW не е кола за всеки-дори за дългогодишен шофьор,защото е бързооборотна ,а и не всеки може да се справи с кола със задно задвижване,особено в завой!Освен това е и много скъпа за първа кола!

Редактирано от crazyhorse
Допълнение
  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, EliNik каза:

BMW 740 - 2014 год. 

бързо затворих темата, преди мъжът ми да е видял този пост, да не стане набързо и той млад шофьор за първа кола :grin:

ако правилно се ориентирам кой е този модел 740, 2014, при нас се търси нещо точно около 10 пъти по-евтино, бюджет около 4-5 хил, толкова си спести от лятната работа момчето :smile:

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

В Лас Палмас ми се караше Мини Купър, но получих това Ауди А1 на 15к км.

IMG_20201004_155225.thumb.jpg.7eed481dd1a2422518b73faae98bbb6f.jpg

Та карам си аз по магистрала и ми се втвърдява волана от време на време и аз не мога да зацепя какво се случва. Накрая все пак се усетих че има некви датчици за маркировката и компютъра те връща в лентата, ако пристъпиш😁 То го има и на таблото, ама кой ти гледа такива модерни работи. Оттам се почнаха едни експерименти за целене на линиите с или без ръце докато не се развика жената и не спря веселбата.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.