Прескочи до съдържание

Говорим си за автомобили

Георги

Препоръчани мнения

преди 16 часа, Lyubina каза:

а като една истинска жена - винаги съм си мечтала за червена кола - забележете! Не Рено, не Тойота, не джип, SUV или там каквото и да е, а ЧЕРВЕНА!!!).

Хепи 😉 

Напомни ми за стария виц - ще купуват кола на жена му  и той като отговорен съпруг изброява марки, модели, техн характеристики и тн, а тя кима разбиращо. Отиват в автосалона и тя след като обхожда с поглед колите отсича - онази червената! 🙂 шегичка разбира се 🙂 

И аз съм пред избор, но по-прозаичен - малка градска кола.  Като човек, за когото колите са само средство за придвижване , хич не се възтрогвам от разните му глезотии. 

Предпочитам да инвестирам ако трябва малко повече пари в гараж или прилично паркомясто, а не да хвърля торба пари на улицата. 

На вкус и на цвет... споделих само лично мнение

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 минута , Светославов каза:

Предпочитам да инвестирам ако трябва малко повече пари в гараж или прилично паркомясто, а не да хвърля торба пари на улицата. 

На вкус и на цвет

Напълно подкрепям! Така се получи, че купихме гараж малко преди да си купим жилище. С всеки изминат ден оценяваме все повече и повече стойността на тази инвестиция. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 2 минути , дядо Пепи каза:

Напълно подкрепям! Така се получи, че купихме гараж малко преди да си купим жилище. С всеки изминат ден оценяваме все повече и повече стойността на тази инвестиция. 

Гараж може да стане половин жилище, но жилище гараж - никога!😂

• Смея се 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , дядо Пепи каза:

Много, ама много слушкам.

А от тогава още повече?! 😛 

Този подарък е нещо като дългосрочен ипотечен кредит. Рано или късно няма начин да не се стигне до предупреждение за неизпълнение на поне едно задължение от онези със ситния текст... 😉

Връзка към коментар
преди 10 минути , Zaro каза:

Гараж може да стане половин жилище, но жилище гараж - никога!😂

"Половин жилище". Имаш предвид за половината семейство т.е. за мъжа.

(Да поясня, че понякога си много лаконичен :wink: )

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , ven62 каза:

"Половин жилище". Имаш предвид за половината семейство т.е. за мъжа.

(Да поясня, че понякога си много лаконичен :wink: )

Логореята е враг на скрития смисъл.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , Duke каза:

Този подарък е нещо като дългосрочен ипотечен кредит. Рано или късно няма начин да не се стигне до предупреждение за неизпълнение на поне едно задължение от онези със ситния текст...

Негатив! За моята скромна особа думите "кредит, борч, ипотека, лизинг, заем", са мръсни думи. Автомобилчето си го платихме с едно "скромно" преводче.  

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 6 минути , дядо Пепи каза:

Негатив! За моята скромна особа думите "кредит, борч, ипотека, лизинг, заем", са мръсни думи. Автомобилчето си го платихме с едно "скромно" преводче.  

Аз имах предвид неписани условия от страна на семейния кредитор, ама карай... 😉 

Връзка към коментар
преди 1 минута , дядо Пепи каза:

Тъкмо мислех да напиша, че и моята съпруга само преди няколко месеца ми подари чисто новата Корола.

Абсурдно е да се мисли, че женен мъж може да си купи сам нещо над 5 лв. Разбира се, че колата е подарък ...

и @дядо Пепи се издаде:

"Автомобилчето си го платихме..."

:wink::biggrin:

• Браво 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 2 часа, Zaro каза:

Гараж може да стане половин жилище, но жилище гараж - никога!

Никога не казвай никога 🙂 В едно село/град недалеч от Варна един "барон"  си паркира/ше(щото това го видях преди повече от 20г) колата на 2-ет в голям дневен тракт/хол. До там с платформа. 

• Шок 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 3 часа, Светославов каза:

но по-прозаичен - малка градска кола.  Като човек, за когото колите са само средство за придвижване , хич не се възтрогвам от разните му глезотии. 

Е да де. То по-малко от Клио.... и без глезотии, базов модел. Но пак си има много глезотии в сравнение със старата Фиеста, която карах преди. ЗАтова казах, че е кола за блондинки. (срам, и аз съм такава, макар и изкуствена :flirt: )

Гаражът е прекрасна идея, стига да може да се реализира. За съжаление, в квартала в който живея няма никаква подобна възможност, а да си купя гараж на 1 км от нас обезсмисля наличието на автомобил. Така че, моито коли от край време са си уличници 🤣

• Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Отделих доста време за следене на всякакви обяви за автомобил, който да отговаря на всички изисквания. Все нещо обаче не пасваше дали марката, цвета, двигателя, пробег. Казахме си,че нашата кола ще ни чака някъде ( САЩ беше вариант заради по- големите двигаели, а БГ заради остатъчната гаранция.) и ахааа да купим колата на приятел, който беше поръчал следващ модел.   Той ни посъветва да проверим за налични автомобили  при вносителите ( нещо което в момента аз смятах за абсудно) . 

Оказа се че колата ни наистина си ни чака и от 2 седмици г-жата е с нова Тойота Корола хибрид.  Тя се радва на колата, а аз съм облагодетелствам от доброто й настроение 😉

Малко информация за хората търсещи в момента автомобил. 

За Нови автомобили: Доколкото успях да събера информация при вносителите за нов автомобил масово се чака 5-6 месеца, а в някои случаи и над 12. 

Има периоди в които се спира приемането на нови поръчки за конкретен модел/ модификация, докато производителя наваксва с вече поръчаните автомобили. 

Отстъпките от цената са нещо рядко и малко, докато преди се говореше за 15-22% отстъпки сега се предлагат предимно високите нива на оборудване и остъпките от тях са едноцифрен %. 

За автомобили до 5 г.  и на малко км ( с/без гаранция)

Цените на такива автомобили са близки до продажната им цена като нови, като пробегът е около 50-60 хил. км. 

Предлагането на читави автомобили е малко. Масово се предлагат автомобили преди по-голямо теническо обслужване ( примерно на 59850 км, при следващо обслужване на 60 хил.)  

Разбира се намират се и предложения от хора реалисти, които не искат да си продадат автомобила на цената за която са го купили, а просто сменят с по - нов. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

както е тръгнало ще стане както по социализма, купуваш кола от магазина, караш я 6 месеца и я продаваш на по-висока цена!

за голф се чака 13 месеца, а за киа или хюндай и по 18 месеца, ако разбира се спазят сроковете.

добре е и по-добре ще стане 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , milen_40 каза:

Отделих доста време за следене на всякакви обяви за автомобил, който да отговаря на всички изисквания. Все нещо обаче не пасваше дали марката, цвета, двигателя, пробег. Казахме си,че нашата кола ще ни чака някъде ( САЩ беше вариант заради по- големите двигаели, а БГ заради остатъчната гаранция.) и ахааа да купим колата на приятел, който беше поръчал следващ модел.   Той ни посъветва да проверим за налични автомобили  при вносителите ( нещо което в момента аз смятах за абсудно) . 

Оказа се че колата ни наистина си ни чака и от 2 седмици г-жата е с нова Тойота Корола хибрид.  Тя се радва на колата, а аз съм облагодетелствам от доброто й настроение 😉

Малко информация за хората търсещи в момента автомобил. 

За Нови автомобили: Доколкото успях да събера информация при вносителите за нов автомобил масово се чака 5-6 месеца, а в някои случаи и над 12. 

Има периоди в които се спира приемането на нови поръчки за конкретен модел/ модификация, докато производителя наваксва с вече поръчаните автомобили. 

Отстъпките от цената са нещо рядко и малко, докато преди се говореше за 15-22% отстъпки сега се предлагат предимно високите нива на оборудване и остъпките от тях са едноцифрен %. 

За автомобили до 5 г.  и на малко км ( с/без гаранция)

Цените на такива автомобили са близки до продажната им цена като нови, като пробегът е около 50-60 хил. км. 

Предлагането на читави автомобили е малко. Масово се предлагат автомобили преди по-голямо теническо обслужване ( примерно на 59850 км, при следващо обслужване на 60 хил.)  

Разбира се намират се и предложения от хора реалисти, които не искат да си продадат автомобила на цената за която са го купили, а просто сменят с по - нов. 

Честито. Да си я карате със здраве.

Вероятно предстои разучаването. За мен беше истинска изненада, че Королите имат esim карта и чрез приложението MyT може да си гледаш къде е колата в реално време. 

Сигурно за повечето от вас това не е новина, но за мен си беше.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 минути , ven62 каза:

За мен беше истинска изненада, че Королите имат esim карта и чрез приложението MyT може да си гледаш къде е колата в реално време. 

Ти си примерен съпруг и госпожата няма причини да се притеснява, обаче ако е някой шавлив, изненадата от наличието на тази опция може и да не е много приятна. :grin:

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , Фил каза:

Ти си примерен съпруг и госпожата няма причини да се притеснява, обаче ако е някой шавлив, изненадата от наличието на тази опция може и да не е много приятна. :grin:

Така си е. MyT записва всеки маршрут - от запалването т.е. включването на колата до изключването й. Къде е спирала рязко, време, разход, препоръки, всичко. Хмм, Почти всичко - не става ясно кой возиш.

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 31 минути , Alexander каза:

както е тръгнало ще стане както по социализма, купуваш кола от магазина, караш я 6 месеца и я продаваш на по-висока цена!

за голф се чака 13 месеца, а за киа или хюндай и по 18 месеца, ако разбира се спазят сроковете.

добре е и по-добре ще стане 

горе-долу е точно така, тия дни с мой клиент обсъждахме опцията Киа да му изкупи обратно джип на навършени 8 години, почти 200К км, за 60% от цената, на която са му го продали

при застраховките Каско е същото - застрахователните стойности/оценки са по-високи спрямо година назад, въпреки овехтяването

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , antea каза:

горе-долу е точно така, тия дни с мой клиент обсъждахме опцията Киа да му изкупи обратно джип на навършени 8 години, почти 200К км, за 60% от цената, на която са му го продали

при застраховките Каско е същото - застрахователните стойности/оценки са по-високи спрямо година назад, въпреки овехтяването

звучи невероятно, явно и там ще играят триковете на родния джамбазин иначе не знам какво ще я правят. Все пак трябва да изкарат и някой лев отгоре, като ще имат и някакви разходи за напудряне..

Връзка към коментар
преди 7 минути , Alexander каза:

звучи невероятно, явно и там ще играят триковете на родния джамбазин иначе не знам какво ще я правят. Все пак трябва да изкарат и някой лев отгоре, като ще имат и някакви разходи за напудряне..

цената, която са предложили е точно равна на средноаритметичната цена, която се получава от наличните обяви в mobile-то за този модел и година, като там, знаеш, са общо-взето преобладаващи "нов" внос с леко нереалистични километражи 🙂

Връзка към коментар
преди 16 минути , antea каза:

цената, която са предложили е точно равна на средноаритметичната цена, която се получава от наличните обяви в mobile-то за този модел и година, като там, знаеш, са общо-взето преобладаващи "нов" внос с леко нереалистични километражи 🙂

Наистина ли така смятат. И всички ли или само тези от Киа.

Защото, ако това е така и се знае, то средноаритметичната цена много лесно може да се промени и то с доста.:wink:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Така като ви чета, и започвам да си мисля, как ще се лиша от любимата си червена кола 😉 и ще карам старата на дъщерята. Че ако наистина е толкова голям проблем с новите коли, да ходя да я продавам, току виж съм спечелила :curtsey:

Шегувам се, разбира се,. Не си я давам. 

Връзка към коментар

И ние мислехме да се сдобием с нов автомобил, нашата стана на 6г. И тази година й изтече гаранцията. Оказа се, че можем да я продадем не на 60%, а на 80% от покупната цена (Тойота е). Като разбрах, че новата трябва да я чакам 8 месеца рязко се отказах . Лошото е ,че след 12 месеца вероятно вече нямо да можем и да си я позволим тази,която искаме, цените страшно хвърчат . Никога не съм гледала на автомобила като инвестиция, но то така се оказа. Имам предвид обаче противната ми зелена сделка, която нищо чудно да ни върне да ходим пеш. 2025 казаха  ,че в ЕС вече няма да продават нови дизели и бензинови коли, а 2035 ще ги забранят за движение . Изобщо кой карАл, карАл. 

Връзка към коментар
преди 44 минути , luba_rizova каза:

И ние мислехме да се сдобием с нов автомобил, нашата стана на 6г. И тази година й изтече гаранцията. Оказа се, че можем да я продадем не на 60%, а на 80% от покупната цена (Тойота е). Като разбрах, че новата трябва да я чакам 8 месеца рязко се отказах . Лошото е ,че след 12 месеца вероятно вече нямо да можем и да си я позволим тази,която искаме, цените страшно хвърчат . Никога не съм гледала на автомобила като инвестиция, но то така се оказа. Имам предвид обаче противната ми зелена сделка, която нищо чудно да ни върне да ходим пеш. 2025 казаха  ,че в ЕС вече няма да продават нови дизели и бензинови коли, а 2035 ще ги забранят за движение . Изобщо кой карАл, карАл. 

Онзи ден на магистралата ме изпревари едно такова същото:

BMW X6 M Competition (2020) - FULL REVIEW (Urban Green) - YouTube

625 коня е, но никой не може да отрече, че е зелен автомобил! Някакъв такъв трик ще мисля и аз за след 2025та, пък ако мине!

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 2 минути , Брани каза:

Онзи ден на магистралата ме изпревари едно такова същото:

BMW X6 M Competition (2020) - FULL REVIEW (Urban Green) - YouTube

625 коня е, но никой не може да отрече, че е зелен автомобил! Някакъв такъв трик ще мисля и аз за след 2025та, пък ако мине!

Някак семпла ми изглежда.

...

Не колата, ... девойката.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.