stanislavpp Публикувано: 5 май, 2022 Сподели Публикувано: 5 май, 2022 Няколко снимки от парад на ретро автомобили : 7 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 5 май, 2022 Сподели Публикувано: 5 май, 2022 Продава се танк Шерман от втората световна: https://bringatrailer.com/listing/1942-chrysler-m4a4-sherman/ Мераклиите да побързат, има още 18 часа до края на търга. 1 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 6 май, 2022 Сподели Публикувано: 6 май, 2022 преди 9 часа, neuromancer каза: Продава се танк Шерман от втората световна: Има ли газова уредба, че нещо много поскъпна нафтата? 3 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 6 май, 2022 Сподели Публикувано: 6 май, 2022 преди 18 минути , Фил каза: Има ли газова уредба, че нещо много поскъпна нафтата? То пък газа съвсем го спряха 😄 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 4 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2022 Ретросъбора в Стара Загора. Бяхме тръгнали за другаде, но по случайност минахме покрай събора и решихме да поостанем. Снимал съм само с телефончето. Споделям разни впечатления, без да съм специалист, така че някои от нещата за автмобилите може и да не са напълно точни. Москвич 400 от 1950г. Страхотен образец. По външен вид почти неразличим от западните автомобили за времето си. Поредица от дребни детайли, които правят колата уникална. Списания "Лектория на Пропагандиста" / "Армейски Комунист" Гуми Белшина, които сега съм виждал само като тракторна гума. Единична гайка на джантата, досущ като при пистовите автомобили, при това с червена петолъчка👍.Гайката естествено е само капачка, зад която се крият болтовете на джантата. Volkswagen Passat (Police Car) - 1980 Еще един уникален автомобил, в който са вложени много време, старание и труд. Куфарче с наркотици, полицейски лампи, картечен пистолет в специален джоб в дясната предна врата. Собственикът, облечен като строг полицай с як осемдесетарски мустак.👍 Sitroen DS. Една френска легенда, произвеждана в продължение на 20 години (1955- 1975). Автомобил изпреварил времето си с десетилетия. Футуристична форма, отличаваща го от всичко останало за времето си. Въздушни възглавници и завиващи фарове. Комбинация, която луксозни лимузини не притежават дори и сега. Врътката със завиващите фарове е направена чрез жило свързано с волана. Куп други нововъведения, за които на останалите производители са трябвали десетилетия, за да въведат в автомобилите си. Opel GT (1968 – 1973) и Opel Manta Rally Opel от времената, когато марката е била сред най-сериозните производители на автoмобили. От супер спортни модели като GT и Manta, през Ascona, с която през 1974г. легендата Валтер Рьол печели Европейският рали шампионат и луксозни лимузини като Opel Diplomat до жалкото състояние, до което е достигнала марката сега. Следва продължение ... 10 4 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 9 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2022 Един малко тъп въпрос - Рено Дъстър и подобните 4х4 ли е и колко точно са проходими? Става въпрос за движение по пясък, където по принцип минават Тойоти пикапи и камиончета 4х4, не непряко през дюните... Гледам какво се предлага под наем и такива тойоти 4х4 не се предлагат, иначе директно им скачам. То отделно сигурно има значение опита, какъвто нямам, ама ще го мисля... Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 9 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2022 На 4.11.2022 г. в 14:16, Radnev каза: Москвич 400 от 1950г. Страхотен образец. По външен вид почти неразличим от западните автомобили за времето си. Ама разбира се, че е неразличим от западните автомобили, особено от Опел Кадет от 1938 г., от който е копиран под индиго. Историята не познава случай, в който в СССР да е измислено нещо оригинално. Може би само един чадър. 3 3 Връзка към коментар
tch Публикувано: 9 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2022 преди 5 часа, neuromancer каза: Един малко тъп въпрос - Рено Дъстър и подобните 4х4 ли е и колко точно са проходими? Става въпрос за движение по пясък, където по принцип минават Тойоти пикапи и камиончета 4х4, не непряко през дюните... Гледам какво се предлага под наем и такива тойоти 4х4 не се предлагат, иначе директно им скачам. То отделно сигурно има значение опита, какъвто нямам, ама ще го мисля... В сайта не е ли написано дали е 4Х4? Ако няма нищо написано по всяка вероятност са само с предно, защото базовите версии на Дачия/Рено Дъстър са такива. За проходимостта всяко 4х4 би трябвало да ти свърши работа стига да не подаваш на място цялата газ и да се окопаеш. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 9 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2022 Ми не пише, затова питам А даже не знаех, че има различни версии В описанията пише само Duster or similar, на други места пише SUV. Значи да разбирам няма да е 4х4, та пак ще взема малка и с турове/ jardinheira ... То може да има и специализирани наеми, ама сигурно режат главата от кръста... Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 10 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2022 преди 18 часа, Zaro каза: Ама разбира се, че е неразличим от западните автомобили, особено от Опел Кадет от 1938 г., от който е копиран под индиго. Историята не познава случай, в който в СССР да е измислено нещо оригинално. Може би само един чадър. Напълно съм съгласен с теб. Няма и как да не съм, защото това, което казваш е факт. Тя Жигулката, която се прави почти 20 години по-късно е точно копие на Фиат 124, какво остава за този Москвич. Имах предвид, че ако на автомобила не пише Москвич, не можеш го позна. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 10 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2022 преди 5 минути , Radnev каза: Тя Жигулката, която се прави почти 20 години по-късно е точно копие на Фиат 124, какво остава за този Москвич. С тази разлика, че Жигулката поне е с официален лиценз от Фиат, докато всичко останало е крадено на поразия... 1 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 10 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2022 преди 20 часа, Zaro каза: Ама разбира се, че е неразличим от западните автомобили, особено от Опел Кадет от 1938 г., от който е копиран под индиго. Историята не познава случай, в който в СССР да е измислено нещо оригинално. Може би само един чадър. Сергей Корольов и компания сигурно биха се усмихнали многозначително на това мнение. От скромност, не за друго ... 🙂 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 10 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2022 Преди 1 час, Брани каза: Сергей Корольов и компания сигурно биха се усмихнали многозначително на това мнение. От скромност, не за друго ... 🙂 Ако компанията на Сергей Корольов са многото заловени германски учени, впрегнати да му вършат работата, бих приел това за аргумент. Ако не бяха те, Корольов и Калашников щяха да си правят компания в някой ГУЛаг. Спирам, че излизаме в друга орбита. 3 Връзка към коментар
tch Публикувано: 10 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2022 преди 21 часа, neuromancer каза: Ми не пише, затова питам А даже не знаех, че има различни версии В описанията пише само Duster or similar, на други места пише SUV. Значи да разбирам няма да е 4х4, та пак ще взема малка и с турове/ jardinheira ... То може да има и специализирани наеми, ама сигурно режат главата от кръста... 4х4 и автоматик са си премиум придобивки при колите под наем (може би навсякъде извън САЩ), така че е почти изключено колата да ги предлага, никъде да не е опоменато като по този начин те убедят да дадеш повече парици. Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 13 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2022 Малко по-встрани от темата, (моля без обидени пози 😉 ) Мисля, че на определени хора не трябва да бъдат "принуждавани" да шофират. И друга, която не трябва да бъде допускана да седне зад волана. ИМа една категория "девойки" на средна възраст, които с неадекватното си поведение на пътя са готови да провокират инцидент. Другите ми критерии за рискови водачи, наблюдавайки шофьора пред мен (моля, без лично засягащи се 😉 ) и потенциален причинител на проблеми са (Внимание!!!) жена, русокоска, опашчица/кокче, очила (особено с диоптър) - тук без значение половата принадлежност. При комбинация от трите, най-добре стойте възможно далеч. Разбира се, давам си сметка, че и аз съм в категорията, че отговарям на два от четирите критерия 😉 - и съм жена и съм руса. 1 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 13 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2022 преди 6 часа, Lyubina каза: Мисля, че на определени хора не трябва да бъдат "принуждавани" да шофират. По личните ми наблюдения , най-опасни са тези , шофиращи с отворени усти … 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 февруари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 20 февруари, 2023 Имах ПТП този уикенд, дайте идея, че имам ядове с протокола. Оказва се, че тряявало в полето за забележки изрично да се попълни чия е вината. Другият участник е свестен, разбрахме се с него днес да го оправим това. Само че също пише, че протокола се попълва само на място, че не се внасят корекции в последствие и т.н. Демек нямам полезен изход да съм напълно изряден, какво да направя при това положение: да внесем корекция в текущия протокол като се подпишем да попълним нов протокол от Киа, където приемчика е нещо и като агент на Алианц, защото може да завежда щети директно към тях, ми каза, че в тоя му вид няма да приемат другия участник за виновен (въпреки че схемата е описана доста очевидно), че даже можело и мен да приемат, щото съм попълнил лявата колона, а тя била за виновния (това не го пише никъде). Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 20 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2023 преди 33 минути , Георги каза: Имах ПТП този уикенд, дайте идея, че имам ядове с протокола. Оказва се, че тряявало в полето за забележки изрично да се попълни чия е вината. Другият участник е свестен, разбрахме се с него днес да го оправим това. Само че също пише, че протокола се попълва само на място, че не се внасят корекции в последствие и т.н. Демек нямам полезен изход да съм напълно изряден, какво да направя при това положение: да внесем корекция в текущия протокол като се подпишем да попълним нов протокол от Киа, където приемчика е нещо и като агент на Алианц, защото може да завежда щети директно към тях, ми каза, че в тоя му вид няма да приемат другия участник за виновен (въпреки че схемата е описана доста очевидно), че даже можело и мен да приемат, щото съм попълнил лявата колона, а тя била за виновния (това не го пише никъде). Попълнете нов протокол щом сте се разбрали с другия водач. Неговите данни запишете в колона Превозно средство А. Не задрасквайте и не поправяйте нищо по протокола. Доколкото разбирам ще заведеш щета по каско,което не е проблем да стане и с така попълнения протокол. Това обаче ще се отрази при подновяване на полица каско и ще отпадне правото на бонус . 3 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 20 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2023 Преди 1 час, Георги каза: Оказва се, че тряявало в полето за забележки изрично да се попълни чия е вината. Другият участник е свестен, разбрахме се с него днес да го оправим това. Само че също пише, че протокола се попълва само на място, че не се внасят корекции в последствие и т.н. Демек нямам полезен изход да съм напълно изряден, какво да направя при това положение: да внесем корекция в текущия протокол като се подпишем да попълним нов протокол В забележки виновният се признава за такъв, записва, че не е употребявал алкохол и упойващи вещества. 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 20 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2023 преди 4 часа, Георги каза: от Киа, където приемчика е нещо и като агент на Алианц Дано колата да е в движение, тоест, да можеш да я ползваш докато от КиА доставят резервните части и дойде твоят ред за ремонт. Разбери се с приемчика (забравил съм му името), който е доста свестен, да направи поръчката и да ти остави колата да я ползваш, че иначе може да откара с месеци в техния сервиз... За протокола вече са ти обяснили процедурата, но имай предвид, че от КиА ще те накарат да доплатиш останалите вноски по полицата... Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 февруари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 20 февруари, 2023 преди 9 часа, Duke каза: Дано колата да е в движение, тоест, да можеш да я ползваш докато от КиА доставят резервните части и дойде твоят ред за ремонт. Разбери се с приемчика (забравил съм му името), който е доста свестен, да направи поръчката и да ти остави колата да я ползваш, че иначе може да откара с месеци в техния сервиз... За протокола вече са ти обяснили процедурата, но имай предвид, че от КиА ще те накарат да доплатиш останалите вноски по полицата... Ами не знам до колко е в движение. Уж е, но престъргваше като се качих след инцидента и реших да не рискувам и я закарах на платформа до там. Т.е. преди те да я инспектират няма как да се кара, а тогава сигурно ще сме дълбоко вече в ремонтния процес. Все пак като разбера точната диагноза ще ги питам какви са опциите. А за полицата няма проблем, тя е платена наведнъж, оправихме нещата с другия участник, надявам се да са ок, ако не - да се поема всичко от каското и това е. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 20 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2023 преди 9 часа, Duke каза: от КиА ще те накарат да доплатиш останалите вноски по полицата... Това е изискване на застрахователя, не на сервиза, в който ще се ремонтира (официален или доверен). 2 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 21 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2023 преди 7 часа, chandni каза: Това е изискване на застрахователя, не на сервиза, в който ще се ремонтира (официален или доверен). Естествено, че това е изискване на застрахователя, но тъй като застраховката е сключена чрез КиА, плащането се извършва при тях... Връзка към коментар
chandni Публикувано: 21 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2023 преди 4 часа, Duke каза: застраховката е сключена чрез КиА, плащането се извършва при тях... При малки щети брокерът на КИА отнова ли събира всички вноски при разсрочена полица? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега