Прескочи до съдържание

Говорим си за автомобили

Георги

Препоръчани мнения

преди 12 часа, Георги каза:

Все пак като разбера точната диагноза ще ги питам какви са опциите. 

Ако се наложи да я оставиш в сервиза, питай дали имат опция за заместващ автомобил. Не знам какви са ти условията по договора, но разсъждавам от собствена гледна точка, защото аз не мога да си позволя да остана без превозно средство, което използвам ежедневно. Обикновено предлагат някоя върната кола при по-нисък наем от ренталите и е въпрос на сметка...

Връзка към коментар
преди 6 часа, Duke каза:

Естествено, че това е изискване на застрахователя, но тъй като застраховката е сключена чрез КиА, плащането се извършва при тях...

Може би съм объркал тук, не съм я сключвал застраховката през Киа, не знам дали предлагат такава услуга (ще е недалновидно да не предлагат и да затворят кръга), просто техните хора там имат право да описват щети като агенти на Алианц и имат достъп и до системата им за завеждане на искове. При всички положения полицата си ми е предплатена. 

преди 58 минути , Duke каза:

Ако се наложи да я оставиш в сервиза, питай дали имат опция за заместващ автомобил. Не знам какви са ти условията по договора, но разсъждавам от собствена гледна точка, защото аз не мога да си позволя да остана без превозно средство, което използвам ежедневно. Обикновено предлагат някоя върната кола при по-нисък наем от ренталите и е въпрос на сметка...

По каско имам право на 6 дни заместващ автомобил. Тук положението беше not great, not terrible. Успяха да ми осигурят кола още в рамките на деня, който пък беше събота, така че откъм експедитивност нещата са ок. Колата е 20 годишна мазда 2, с броня закачена с тел...но какво да се прави, предполагам идеята на тоя бонус е да закърпи моментално положението и да имаш няколко дни да си организираш по-дългосрочен транспорт, ако колата се забави в сервиза, като такъв си свърши работата, за 6 дни всякаква кошница мога да карам. 

По договор с Киа имам право на заместващ автомобил при гаранционни ремонти, но този не е такъв. Те като цяло са заедно с Europcar, така че сигурно можеха да предложат някакъв вариант, макар че човекът им на работа в събота не беше наясно. Вместо това се свързах с top rent a car, че си имахме контактите покрай партньорството им тук и комуникацията ни от едно време си върви добре, реагираха доста бързо с добро предложение и отстъпка и най-вече предлагат гъвкавостта да увеличавам и съкращавам периода на наем, покривайки тая несигурност кога ще влезе и излезе от сервиза моята кола.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Не е точно за автомобили, но е свързано.

Изумена съм от лошото състояние на пътя Бургас-Варна през Обзор.

Не бях минавала от доста време през този проход. 

Струва ми се, че не е пипан последните 20 години. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , Lyubina каза:

Не е точно за автомобили, но е свързано.

Изумена съм от лошото състояние на пътя Бургас-Варна през Обзор.

Не бях минавала от доста време през този проход. 

Струва ми се, че не е пипан последните 20 години. 

Преди 2 седмици ми се наложи да пътувам по този път. Останах със същата неприятна мисъл, че този век не е ремонтиран. На връщане реших да пробвам алтернативния път Провадия-Айтос. Уви, пак уцелих гредата. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не знам какво се учудвате, живеем в централизирана държава, в която единствено София е приоритет. Дори трасето на магистрала "Черно море" не е избрано, какво остава за строителство.

Обзорският проход още миналата година е опасен, a алтернатива му Дюлински проход е направо непроходим.

Айтоският е ремонтиран, но преди и след самият проход е много зле. 

Само през Риш не съм минавал скоро, но като се има предвид, че е ремонт последно преди 10 години и само той е отворен за камиони може да си представим за какво става въпрос.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не се учудвам, възмущавам се. Все пак, това е основен път, свързващ черноморието. Лятото там настава истински кошмар. 

Айтоският проход беше в ужасяващо състояние преди 3-4 години, тогава ми беше последния опит да мина от там. За Дюлино не ми се мисли изобщо. Ришкият обикновено е с много тежък трафик, тъй като е сравнително лек и много камиони го предпочитат. Единствено не знам какво се случва с пътя Котел-Омуртаг.

Връзка към коментар

Това го правя ако не всяка седмица, то на две седмици везнъж, та там нищо не може да ме изненада. Същото беше, а и още е след Стара Загора (посока Бургас, и обратно до ремонтирания участък Ст. Загора - Чирпан). Сега гледам, започнали са да пипат тук-там най-големите неравности, но са мнооого далеч от истината все още. 

За сметка на това, най-накрая пуснаха северния обход на Бургас, та поне не се минава през ужасяващите кръгови на Бургас. Направо се чудя как още никой не се е претрепал на някое от тях. 

Връзка към коментар
преди 4 часа, Alexander каза:

Покарайте по най-основната ни магистралата около Пловдив - дясната лента.

Какво остава за останалите пътища, винаги е било така и така ще бъде.

И там състоянието е крайно неприемливо, но все пак имаш магистрала, където поне едната лента е добре и може лесно да изпреварваш. А в другия случай имаш козя пътека със сериозни дупки и преминаване на множество населени места.

Но стига толкова офтопик  🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...
На 10.11.2022 г. в 11:03, Duke каза:

С тази разлика, че Жигулката поне е с официален лиценз от Фиат, докато всичко останало е крадено на поразия...

Имахме една от първите, купена през април 1971 г. от Кореком за 1950$. Абсолютно всичко по нея беше оригинал на Фиат 124.

Връзка към коментар

Seen and taken at Mercedes-Benz Gallery "Unten den Linden", 2011

Междувременно затворена към 17август 2019 г. поради непродължаване на наемния договор.

Последните четири са от други посетители на шоурума скоро преди прекратяване на съществуването му.

P1530175.JPG

P1150296.JPG

P1150297.JPG

P1150302.JPG

P1150298.JPG

P1150295.JPG

IMG_20181209_173022.jpg

Почти същата, 190sl от 60-те, но играчка, в червено и с подвижен шофьор зад въртящия се волан и с отварящи се врати, получи брат ми от дюселдорфските ни в ранното му детство. Още я има, но на друг адрес. (При тогавашното им гостуване аз получих спяща кукла с руси плитки..И нея я има още някъде в бащиния ми дом, грижливо запазена...)

carros-para-todos-os.jpg

20190120-135139-largejpg.jpg

mercedes-e-alemanha-se.jpg

photo1jpg.jpg

• Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

"Колеги", тези който сте на вълната "нов автомобил", как се справяте с нуждата от истински тест драйв? Под истински разбирам поне 5-6 часа (най-добре за денонощие) шофиране във всякакви пътни условия (без офроуд), за да се усети динамиката/поведението/електронните системи за това-онова, удобството на седалките/цялата ергономия, звукоизолации...., защото говорим все пак за нов. Това което се предлага тук с София, не става, 20мин. кръгче не дава представа. А и рент-а-карите нямат модели, които поне да наемеш.

Вярно, че съм се насочил към точно определен модел, ама разпитах приятели... при всички брандове е подобно/еднакво. Вече се питам дали в нормалните европейски държави е същото.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , JazzMaster каза:

"Колеги", тези който сте на вълната "нов автомобил", как се справяте с нуждата от истински тест драйв? Под истински разбирам поне 5-6 часа (най-добре за денонощие) шофиране във всякакви пътни условия (без офроуд), за да се усети динамиката/поведението/електронните системи за това-онова, удобството на седалките/цялата ергономия, звукоизолации...., защото говорим все пак за нов. Това което се предлага тук с София, не става, 20мин. кръгче не дава представа. А и рент-а-карите нямат модели, които поне да наемеш.

Вярно, че съм се насочил към точно определен модел, ама разпитах приятели... при всички брандове е подобно/еднакво. Вече се питам дали в нормалните европейски държави е същото.

Ами аз точно през рент-а-карите усетих няколко автомобила.

Пежо 2008 и Рено Каджар.

Сега чакам с нетърпение Kia Sportage. Надявам се да е новия модел.

Връзка към коментар
На 23.06.2023 г. в 0:12, Anna Kalinovska каза:

Seen and taken at Mercedes-Benz Gallery "Unten den Linden", 2011

Междувременно затворена към 17август 2019 г. поради непродължаване на наемния договор.

Последните четири са от други посетители на шоурума скоро преди прекратяване на съществуването му.

P1530175.JPG

P1150296.JPG

P1150297.JPG

P1150302.JPG

P1150298.JPG

P1150295.JPG

IMG_20181209_173022.jpg

Почти същата, 190sl от 60-те, но играчка, в червено и с подвижен шофьор зад въртящия се волан и с отварящи се врати, получи брат ми от дюселдорфските ни в ранното му детство. Още я има, но на друг адрес. (При тогавашното им гостуване аз получих спяща кукла с руси плитки..И нея я има още някъде в бащиния ми дом, грижливо запазена...)

carros-para-todos-os.jpg

20190120-135139-largejpg.jpg

mercedes-e-alemanha-se.jpg

photo1jpg.jpg

Най-после в тази тема наистина се говори за автомобили!

• Благодаря 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Не разбирам / а и едновременно разбирам излишните шеги.... понеже ...нали "във всеки български форум...." когато стане дума за нещо "екзотично" спрямо масовия вкус... ама защо тръгвате по тая писта...

Да спрем предлагам. Не обсъждам и не ми се влиза в дискусии за марки и модели, явно беше грешка че споменах модела.

Генерално мисля че: всеки дилър на автомобили иска да продава, а когато става дума за такава стока по-скоро е нормално да предостави максималното усещане....де да знам, може да се счупват от продажби и такива като мен да са им "тежест".

Иначе разбира се, дигам си задника и за двойно-тройно повече време и някакви пари за престой отивам нейде из Европа къде ми го предлагат това, и готово.

Връзка към коментар

Ако нямаш късмет с рентакара е загубена кауза и ще трябва да стреляш на тъмно. Втория шанс е ако имаш много дебели връзки, евентуално чрез тях да вземеш автомобила за един уикенд.

И аз като търсих навремето, никой не предлага истински тестдрайв, предлагат само колкото да се повозиш малко, а на места имаше и един тон декларации че сакън да не закачиш някъде безценната им ламарина.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Еми явно така няма да ми продадат стоката си. На тъмно мога да стрелям, но не и с нов, взимам нещо на 1-2-3г. тестово и останало, от дилър в Европа, с топ екстрите, но и с 20-30% по-евтино, така че да не се дразня "ако нещо".

Връзка към коментар
преди 59 минути , Duke каза:

Ха, да не си изневерил на марката от Мюнхен, че се захласваш по Щутгарт? 😮 

Вече няколко години ... Едно от най-добрите ми решения откакто като млад заблуден джедай реших да премина към Тъмната страна!

• Смея се 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 7.07.2023 г. в 19:12, nino каза:

А с Тойотата какво стана ?  Доколкото си спомням с голям мерак я купи.

Нищо.

Карам си я и съм много доволен. След всяка рен-а-кар кола - все по-доволен.

Попоглеждам SUV-ове. Хубаво е да съм подготвен.

Едва ли в скоро време, но подозирам, че до 1-2-3 години ще се наложи да я подаря на сина ми. Неговия аурис поостарява. Децата порасват, в смисъл, вече може да им се обясни къде се яде, къде не, къде се стъпва и къде не, къде се рисува и т.н.

А може и друг акъл да ми дойде и да я продам. ОТП лизинг ми играят по нервите и активно ме подтикват в тази посока. 

EURIBOR за една година се бил вдигнал с 3%.

Резултатът обаче е, че месечната вноска по лизинга се вдигна с около 30%.

Не можело да погася част от остатъчната стойност без такса, та нищо чудно скоро да приключа с тях изцяло. А стойността на королата в момента е по-висока от сумарните ми разходи, ако реша да я прехвърла на мое име т.е. ще я продам на по-висока цена от тази на придобиване.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.