Прескочи до съдържание

Молба за съвет Люксембург - Нюрнберг с кола

Гост

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте. Имам нужда от помощта ви за част от маршрут. 

За Католическия Великден смятам да отида до Нюрнберг - от Surrey, но с кола.

На 18 април предвиждам Дувър - Кале с ферибот и нощувка в къмпинг в Люксембург - Camping Kockelscheuer. Резервиран току що.

На 19 април 2-3 часа в Стария град на Люксембург... и после не знам накъде.

Дайте ми идея как да си подредя от 19 април ранен предиобяд до 19 април вечерта, къде да се занеса, какво да разгледам и къде да нощувам, така че на следващия ден за два-три часа да се занеса до Нюрнберг?

Мислех Heidelberg - харесах си един къмпинг (не търся хотели в градовете, но да са близо до тях), все още не са отговорили.

Искам немски красиви селца и градчета. 

За информация - на 20 април смятам да се паркирам в Нюрнберг, като искам да имам половин ден за самия град. 

21 април е предвиден за Bamberg и Rothenburg ob der Tauber, а 22 април - по магистралата директно в посока Острова. 

Благодаря!

Публикувано:

освен Хайделберг има още 

https://www.wheregoesrose.com/2017/09/12/how-to-spend-a-day-in-wurzburg-germany/

https://www.rothenburg.de/welcome/welcome-to-rothenburg/?no_cache=1

https://www.bad-mergentheim.de/en/badmergentheim/town-portrait/experience-the-spa-town-bad-mergentheim-id_3843/

https://www.ansbach.de/Bürger/Rathaus-Service/Stadtnachrichten/index.php?object=tx|2595.78.1&NavID=2595.280.1

като вариант , този тип селца и градчета са много в района ...трябва само да се избереш...

има и хубаво вино...😉 

Публикувано:
преди 7 часа, Rainy каза:

20 април смятам да се паркирам в Нюрнберг

На 20 април в Нюрнберг звучи доста тематично :sarcastic:

• Смея се 2
Публикувано: (редактирано)
преди 11 минути , Zaro каза:

На 20 април в Нюрнберг звучи доста тематично :sarcastic:

Аз наистина не виждам нищо смешно, честно. Задала съм параметри, за да помогна на хората, които искат да дадат съвет. 

Преди 1 час, Lyubina каза:

Какво ще кажеш за Трир?

Идеята за Romantische Strasse / Romantic Road

Благодаря, сега ще го преслушам. Много ми хареса 🙂 

преди 2 часа, giafil каза:

освен Хайделберг има още 

https://www.wheregoesrose.com/2017/09/12/how-to-spend-a-day-in-wurzburg-germany/

https://www.rothenburg.de/welcome/welcome-to-rothenburg/?no_cache=1

https://www.bad-mergentheim.de/en/badmergentheim/town-portrait/experience-the-spa-town-bad-mergentheim-id_3843/

https://www.ansbach.de/Bürger/Rathaus-Service/Stadtnachrichten/index.php?object=tx|2595.78.1&NavID=2595.280.1

като вариант , този тип селца и градчета са много в района ...трябва само да се избереш...

има и хубаво вино...😉 

Благодаря! 

Редактирано от Гост
Публикувано:
преди 8 часа, Rainy каза:

Здравейте. Имам нужда от помощта ви за част от маршрут. 

По темата не мога да съм ти полезна, че все още Германия ми е по-скоро бизнес дестинация отколкото ваканционна.

Но честно, искрено ти се радвам на желанието да се метнеш на колата и да пропътуваш 1000 км за 4-5 дни. ( Зверски обичам да карам, при това сама в колата ) :give_rose:

Публикувано:
преди 3 минути , funny каза:

По темата не мога да съм ти полезна, че все още Германия ми е по-скоро бизнес дестинация отколкото ваканционна.

Но честно, искрено ти се радвам на желанието да се метнеш на колата и да пропътуваш 1000 км за 4-5 дни. ( Зверски обичам да карам, при това сама в колата ) :give_rose:

До Нюрнберг летят само Ryanair от тук, а те имат бан от мен, така че реших да си направя тази къса ваканция с разни спирки  😎 

В Западна Европа (и Англия) шофирането е удоволствие.

Публикувано:
преди 32 минути , Rainy каза:

Аз наистина не виждам нищо смешно, честно. Задала съм параметри, за да помогна на хората, които искат да дадат съвет. 

Хитлер е роден на 20 април, а Нюрнберг има специално място в историята на Третия райх,  защото там започват големите митинги , а мястото на провеждането им е отворено за посещения. Затова казах, че е тематично. 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
В момента, bad kid каза:

Триер е супер, и е близо до Люксембург

Трир - непременно ще погледна, благодаря! Точно в близост до Люксембур искам, да!

преди 1 минута , bad kid каза:

Bamberg и Rothenburg може и по един ден, но ако се придвижиш бързо, ще ги разгледаш и двата..

Нямам по един ден за двата, за съжаление, така че ще ги напъхам в един - но това ще е след Нюрнберг, откъдето ще забера моя приятелка,

В момента, Zaro каза:

Хитлер е роден на 20 април, а Нюрнберг има специално място в историята на Третия райх,  защото там започват големите митинги , а мястото на провеждането им е отворено за посещения. Затова казах, че е тематично. 

Ооо, нямах грам идея! 🙂 Боя се, че моите планове не са съобразени с Хитлер, а само с ограничената ми отпуска. Благодаря! 

Публикувано:

20 април 1889 г - Нюрнбергски военен трибунал

Началото на един живот - краят на страшна война ( или не ... не знам дали всички са простили ) 

Не знам защо искаш да бъдеш  в Нюрнберг, но можеш да видиш Двореца на правосъдието отвън, няма да ти отнеме време.

Публикувано:
В момента, patilana каза:

20 април 1889 г - Нюрнбергски военен трибунал

Началото на един живот - краят на страшна война ( или не ... не знам дали всички са простили ) 

Не знам защо искаш да бъдеш  в Нюрнберг, но можеш да видиш Двореца на правосъдието отвън, няма да ти отнеме време.

Там живее моя позната. Едно обещано пътуване, което Ryanair ми провалиха. А аз обичам да си изпълнявам дадената дума (пред себе си) 🙂 

Просто съвпадение на дати...

Публикувано:

Абе нещо съм тъжна тази седмица, затова правя такива връзки. 

Сигурна съм, че ще си изкарате страхотно. То там е пълно и с богоугодни неща - бирарии, наденички, брецелчета ... 

преди 2 часа, Rainy каза:

Ооо, нямах грам идея! 🙂 Боя се, че моите планове не са съобразени с Хитлер, а само с ограничената ми отпуска. Благодаря! 

Не съм си и помислял. Но пък аз бих отишъл точно заради това, защото историята трябва да се познава, за да видим, че разликата е само във формата на мустаците на Хитлер и Сталин.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Zaro каза:

Не съм си и помислял. Но пък аз бих отишъл точно заради това, защото историята трябва да се познава, за да видим, че разликата е само във формата на мустаците на Хитлер и Сталин.

Благодаря ти наистина! Но независимо от моята любознателност, съм установила, че не мога да знам всичко и съм го приела.

Просто реших, че се юркаш - нещо, с което се сблъсквам често наспоследък тук и се почудих с какво съм го предизвикала чрез скромната ми молба...

Благодаря за хубавото пояснение 🙂 

Публикувано:

Гласувам за Ротенбург - за няколко часа се разглежда и е като приказка. Да се посети и паркчето е единия ъгъл. Вюрцбург е за цял ден ако се разглежда както трябва. Целият романтичен път е супер.

Публикувано:
В момента, Oldkozel каза:

Гласувам за Ротенбург - за няколко часа се разглежда и е като приказка. Да се посети и паркчето е единия ъгъл. Вюрцбург е за цял ден ако се разглежда както трябва. Целият романтичен път е супер.

Ама аз казах,  че Bamberg и Rothenburg ob der Tauber са предвидени за друг ден. Затова описах плана си, явно не си го прочел 🙂 

Благодаря. 

Публикувано:

Вярно, че на 21.04 било. Ма то много научно дадено, че чак не съм го познал 😆 Около Хайделберг ходихме до Speyer (разглежда се за около 2 часа включително еврейската църква, но не трябва да се засяда на немската кръчма срещу катедралата, че при нас стана страшно) и Манхайм (не препоръчвам). Ходихме и до Калтенберг, но там бяхме за дегустация на вина - самото селце има някакви интересни къщички, но за макс 30 минути се разглежда.

Публикувано:
В момента, Oldkozel каза:

Около Хайделберг ходихме до Speyer (разглежда се за около 2 часа включително еврейската църква, но не трябва да се засяда на немската кръчма срещу катедралата, че при нас стана страшно) 

Включвам, благодаря! 🙂 

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Привет!

Потвърждавам, че Трир си заслужава - има фантастична древноримска Черна порта, базилика на император Константин, а и самата катедрала (Dom) е чудесна. Хайделберг е прекрасен, но не може да се разгледа за 2-3 часа според мен. Иначе близо до него има едно място, което също си струва: https://www.schloss-schwetzingen.de/en/home/

На 9 км от градините на Швецинген има къмпинг: http://www.campingplatz-blaue-adria-altrip.de/

За съжаление на тази дата няма да съм в Люксембург, иначе можех да съм гид в Долната земя (слиза се с асансьор). Но мога да отговарям на въпроси!:)

Публикувано:
На ‎24‎.‎2‎.‎2019‎ г. в 2:26, Rainy каза:

21 април е предвиден за Bamberg и Rothenburg ob der Tauber

Не знам дали си предвидила спане в района, но веднага препоръчвам страхотна страноприемница в Ротенбург, и леко извън него всъщност: Schwarzes Lamm

Изпитано два пъти. И кухнята е добра, и хубава местна бира предлагат.

Публикувано:
преди 21 минути , Lyubina каза:

Не знам дали си предвидила спане в района, но веднага препоръчвам страхотна страноприемница в Ротенбург, и леко извън него всъщност: Schwarzes Lamm

Изпитано два пъти. И кухнята е добра, и хубава местна бира предлагат.

Благодаря ти! Ще спя в Нюрнберг на гости 🙂 Каквото се сетиш за района, ще се радвам!

преди 3 часа, Hazel каза:

За съжаление на тази дата няма да съм в Люксембург, иначе можех да съм гид в Долната земя (слиза се с асансьор). Но мога да отговарям на въпроси!:)

@Hazel Това е много мило, благодаря ти сърдечно! 🙂 

Аз ще отседна в Camping Kockelscheuer - доколкото знам е направо в града или каквото там се води, че сте ми сложни в Люксембург 🙂 

Ще ми помогнеш ли в съставяне на кратък маршрут, моля те?

Идеята ми е да оставя колата в къмпинга, да хвана градски транспорт - или от сорта, не с кола - да се разходя пеша в центъра (стария град и каквото там ще ми препоръчаш) и след 2-3 часа да се върна в къмпинга и да потегля към Трир. 

Ще използвам този списък - още не съм го уточнила, няма да е целия, разбира се! В такъв случай няма да свивам на юг.

https://www.planetware.com/tourist-attractions-/mosel-valley-region-d-rh-msr.htm 

А привечер - посока Нюрнберг. Разбрах се с моята приятелка направо там - за да имаме два дни на разположение за самия Нюрнберг, Бамберг и Ротенбург.

Редактирано от Гост
Публикувано:

За Нюрнберг има доста изписано и тук и по сайтовете. Виж Weissgerberstrasse. И къщата на Дюрер (ако имаш интерес).

Но сега се сещам за Ротенбург - ако мислиш че ще ти е интересно, има музей на средновековните престъпления, включително цяла секция, посветена на лова на вещици. Ние не успяхме да влезем, просто късно пристигнахме и вече беше затворен.

Публикувано:
преди 2 минути , Lyubina каза:

За Нюрнберг има доста изписано и тук и по сайтовете. Виж Weissgerberstrasse. И къщата на Дюрер (ако имаш интерес).

Но сега се сещам за Ротенбург - ако мислиш че ще ти е интересно, има музей на средновековните престъпления, включително цяла секция, посветена на лова на вещици. Ние не успяхме да влезем, просто късно пристигнахме и вече беше затворен.

Нюрнберг - ще разчитам на домакинята си. За останалите - ще чета. Благодаря! 🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.