Прескочи до съдържание

Виетнам, Камбоджа и Куала Лумпур през февруари

Препоръчани мнения

Публикувано:

В средата на февруари беше много приятен  и красив трип , но без фотошопските гледки на оризовите тераси,  за началото на месеца съвсем няма да имате шанс. Ако сте ограничени откъм време, аз лично бих го пропуснала.

• Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)
преди 3 часа, Цвете каза:

Какво  време да очаквам в Северен Виетнам в началото на февруари? Подходящо ли е за посещение в Сапа?

Според мен изобщо не е удачно за трекинги из Сапа. Би си заслужавало ходенето до там единствено, ако е в ден, в който се провеждат някъде пазари в околността, за да видите отделните племена. Така  също ще имате възможност да си напазарувате евтини неща на Nord Face от магазините в САПА. Иначе по-добре наистина да пропуснете тази част.

Редактирано от mililia
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, mililia каза:

Според мен изобщо не е удачно за трекинги из Сапа. Би си заслужавало ходенето до там единствено, ако е в ден, в който се провеждат някъде пазари в околността, за да видите отделните племена. Така  също ще имате възможност да си напазарувате евтини неща на Nord Face от магазините в САПА. Иначе по-добре наистина да пропуснете тази част.

Ми аз все пак бих отишъл. Пък когото не го влекат толкова планинските преходи, до Фансипан има и лифт, С лифт, без лифт, това все пак си е планинският първенец на цял Индокитай 😉

Публикувано:
преди 1 час, master_of_germs каза:

Ми аз все пак бих отишъл. Пък когото не го влекат толкова планинските преходи, до Фансипан има и лифт, С лифт, без лифт, това все пак си е планинският първенец на цял Индокитай 😉

Този лифт и в хубаво време не е от най-работещите, а в лошо не ми се мисли как е. Ние в ясен слънчев ден гледахме как беше спрян доста време, после тръгне, после пак се спре.  Цвети е планинарка, ама чак пък да обикаля върховете в мъгли и дъжд, не ми се вярва да го прави. Виж, ако ти питаше да ходиш ли там, нямаше да имам съмнение. Ти би бил в състояние и трек да направиш 😉. Обаче Цвети и Деси най-много пазара да ги навие да ходят до там.

• Харесвам 2

Нашата Сапа беше супер преживяване, въпреки че на 20 - 25  градуса на мен ми изгоряха чак пръстите на ръцете. Ако отивате за оризовите гледки, няма да ги има във фотошопския им вид, Nord Face може и в Ханой да си напазарувате много евтино, така че си преценете, пътували сте много повече от мен, аз все още се впечатлявам от всичко. Ако  сега трябва да си правя програмата наново,  пак щях да я включа, въпреки че времето на Ланкави не ми стигна.  Обаче всеки от нас търси / вижда едни и същи неща по различен начин, през неговите си очи.  Доколкото четох и доколкото видях, няма как в едно пътуване във Виетнам навсякъде да хванете идеалното време за всичко от север на юг.

Редактирано от Ивайла
  • Харесвам 3
Публикувано:

Щом си имам самостоятелна тема, да се възползвам и да питам. :biggrin: И без това нямам какво да организирам и ми е неестествено и  скучно.

Та, с @Desi75 ще ходим из Виетнам, Камбоджа и Малазия.

На 07.02.2020 в 16:30 кацаме в Ханой. Обикаляме в Северен и Централен Виетнам по стандартните места и на 15 или 16.02 летим от Да Нанг или Хю (още нямам представа от къде) до Сием Реп.  Искаме Сапа, Халонг бей, Транг ан, Хю, Хой ан и новия мост до Дананг.  Пропускаме Южен Виетнам. Как да ги разпределим?

Имаме си уговорена среща с приятел  за обиколка из най-важното в този трип - Анкор ват - 3 дни.

Най - вероятно на третия ден вечерта летим до Сингапур, ако е възможно. Ако не, до Куала Лампур. На 22.02 в 20ч. поемаме към дома от КЛ.

В тези три дни ни се иска да видим и Сингапур и Куала Лампур, нещо като 1 /2 дни разделени.  Ако пристигнем на 15.02 в Камбоджа, ще можем да го направим 2/2дни. Знам, че е малко, но много ни се иска, стига да е осъществимо.

Приемам всякакви съвети, с уговорката, че не съм чела задълбочено.  Благодаря!

• Харесвам 3
Здравко Ангел
На 5.04.2019 г. в 10:14, Цвете каза:

Какво  време да очаквам в Северен Виетнам в началото на февруари? Подходящо ли е за посещение в Сапа?

Ние бяхме в Сапа точно в началото на февруари. Първият ден беше слънчево и температурата беше към 20 градуса, даже имаме снимки по къс ръкав. Следващите два дни температурите рязко паднаха, като сутрините бяха не повече от 5, но стига да не вали се преживява.

Иначе в Ханой и Халонг си беше съвсем нормално.

Редактирано от Здравко Ангел
  • Харесвам 1

Според мен последните дни трябва да се концентрирате на едно от двете места - Сингапур или Куала Лумпур, а не да ги гледате и двете за много малко. Все пак ще ви се изяде и част от малкото време в полети, летища, трансфери. При положение, че летите обратно от Куала Лумпур към дома, аз лично бих си стояла в Малайзия последните дни. Куала Лумпур за мен е много приятен град, като освен кулите и площада Мердека има хубави паркове и различни храмове. Накрая и четирите дни няма ви стигнат в него. Ако пък отидете на пазара....😊

За Виетнам - ние в Сапа не отидохме. Но пък бяхме няколко дни в Дананг. На мен ми хареса. Вложени са огромни китайски инвестиции. За половин ден от там може да отидете до статуята с женската Буда, около която има много красиви пагода, и Мраморните планини. 

За Халонг препоръчвам да преспите на кораб. Вечер и рано сутрин е магическо. Жалко, че пропускате Сайгон. 

Редактирано от desislavna
  • Харесвам 3
Здравко Ангел
Публикувано:

И аз подкрепям идеята на @desislavna да изберете само Куала Лумпур, ако ще летите оттам към София. То ще ви минете половината време в път.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

За Сапа аз съм на кантар, даже клоня към пропускането и, но Деси много иска да види хората там. Целта не са преходи толкова, колкото среща с по-различни хора. Чела съм за посещение за 1 ден с нощни влакове и автобуси. Предстои да претеглим плюсове и минуси.

Халонг бей ще е с преспиване на кораба.

За дните в Централен Виетнам трябва да изберем място за преспиване - Да Нанг или Хой Ан. Не съм наясно.

Накрая  вероятно ще остане само Куала Лампур, но пуста лакомия...:biggrin:

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 2
Здравко Ангел
Публикувано:
преди 1 минута , Цвете каза:

За Сапа аз съм на кантар, даже клоня към пропускането и, но Деси много иска да види хората там. Целта не са преходи толкова, колкото среща с по-различни хора. Чела съм за посещение за 1 ден с нощни влакове и автобуси. Предстои да претеглим плюсове и минуси.

Халонг бей ще е с преспиване на кораба.

За дните в Централен Виетнам трябва да изберем място за преспиване - Да Нанг или Хой Ан. Не съм наясно.

Накрая  вероятно ще остане само Куала Лампур, но пуста лакомия...:biggrin:

Не пропускайте Сапа, наистина е много запомнящо се там. И ние пътувахме с нощния влак от Ханой, там бяхме 2 нощувки и се прибрахме с автобус.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние най - много една нощувка можем да направим. От това дали ще ходим до Сапа зависи подредбата на програмата и за това толкова се чудя. Може да пусна анкета за избора, хахаах.

Публикувано:

Щом половината от вас искат Сапа, значи ще има Сапа.

Хората наистина са интересни там, а трекинга не е нищо впечатляващо в кално време, но все пак се виждат много интересни неща.

Ние имахме планирани два трека, но вторият ден хем валеше, хем имаше мъгла и решихме да си спестим мъките. :laugh: 

Мисля, че не е равностоен избор за нощувки Да Нанг и Хой Ан. Не знам колко нощувки планирате в централен Виетнам, но поне една да е в Хой Ан - вечерно време всичко е красиво оцветено, а по реката пускат фенери.

За Ханой колко време си предвидила?  

Публикувано:
преди 3 минути , Mary каза:

За Ханой колко време си предвидила?  

Ами не съм предвидила. :blush: Аз питах в бързите въпроси първо за времето, но след като Георги  ми отдели самостоятелна тема, се възползвах. За това приемам предложения за всичко.

Публикувано:
преди 7 минути , Mary каза:

Щом половината от вас искат Сапа, значи ще има Сапа.

😁😘 (Благодаря ти, @Mary!) 

@Цвете На мен много ми хареса в Сапа! Беше различно. И дали ще се нарече кално или водно, въпрос на възприятие 🙂 Беше голяма емоция. Оризовите тераси с вода са много ефектни... Когато някога затръгна за Китай, точно в този период ще искам. Но рисковете от мъгли си ги има - едното върви с другото. 

И Ханой много ми хареса, но знам че не може всичко. 

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Започвам да задавам по-конкретни въпроси 🙂

Ако някой е посещавал Mai Chau, близо до Ханой и Sapa, може ли да се прави сравнение?

• Харесвам 1
Публикувано:

Още никой не е отговорил на предишният ми въпрос, но да повдигна темата с нов:

Билети за междуградски автобуси удачно ли е да се купуват онлайн и коя фирма препоръчвате? Благодаря!

Публикувано:
преди 54 минути , Цвете каза:

Още никой не е отговорил на предишният ми въпрос, но да повдигна темата с нов:

Билети за междуградски автобуси удачно ли е да се купуват онлайн и коя фирма препоръчвате? Благодаря!

Имаш предвид автобус до/от Сапа ли? Аз бях купувала билети онлайн за връщане с автобус от там. Не знам колко е удачно, но при ден и половина, нямахме никакво време да се занимаваме и с това на място. Не помня, дали и колко такса е имало за услугата, ама не е било нещо фрапиращо. Така, че си прецени сама. Иначе има автобуси и ще се уредите и с билети на място, но дали ще са в най-удачното за вас време, не знам. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 25.06.2019 г. в 13:54, Цвете каза:

Започвам да задавам по-конкретни въпроси 🙂

Ако някой е посещавал Mai Chau, близо до Ханой и Sapa, може ли да се прави сравнение?

По спомен, Май Чау е на около 150 км от Ханой и пътувахме къде три часа и половина.

Ми, да ти кажа, мене нито СаПа, нито Май Чау ме впечатли.:)))Може би, щото на оризови тераси съм се нагледала и в Китай, и в Индонезия,и в Бирма.  Къщите на “кокили” са интересни, но такива също сме виждали, другото си е обичайната беднотийка и шаренийка. В близост, имаше още две етнически селца, водиха ни и в някаква пещера, нищо невидяно. Ама, нали знаеш, че сме си градски туристи, хич не ми е по вкуса, да газя кал:)))Сърцето  ми остана в Сайгон, толкова се влюбих в този град:)))

На мен, лично, много ми харесаха , два острова в залива Халонг, вместо да се спи на лодка, по- добре там.

Туан Чау и Кат Ба. И за  почивка са добри, има и красива природа и плажове, па и хубави хотели и ресторанти.

Колкото до билети - единият вариант е - поръчвате на рецепцията на хотела и те ви осигуряват.

Другият - около езерото Хоан Кием има много туристически фирмички, дето можеш да си поръчаш/избереш  тур, да се спазариш и пр.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

По спомен, Май Чау е на около 150 км от Ханой и пътувахме къде три часа и половина.

Ми, да ти кажа, мене нито СаПа, нито Май Чау ме впечатли.:)))Може би, щото на оризови тераси съм се нагледала и в Китай, и в Индонезия,и в Бирма.  Къщите на “кокили” са интересни, но такива също сме виждали, другото си е обичайната беднотийка и шаренийка. В близост, имаше още две етнически селца, водиха ни и в някаква пещера, нищо невидяно. Ама, нали знаеш, че сме си градски туристи, хич не ми е по вкуса, да газя кал:)))Сърцето  ми остана в Сайгон, толкова се влюбих в този град:)))

На мен, лично, много ми харесаха , два острова в залива Халонг, вместо да се спи на лодка, по- добре там.

Туан Чау и Кат Ба. И за  почивка са добри, има и красива природа и плажове, па и хубави хотели и ресторанти.

Колкото до билети - единият вариант е - поръчвате на рецепцията на хотела и те ви осигуряват.

Другият - около езерото Хоан Кием има много туристически фирмички, дето можеш да си поръчаш/избереш  тур, да се спазариш и пр.

Просто си виждам изразени собствените мисли и чувства. Ако имате време по- добре отидете в Фу Куок за малко истински релакс. Има си чудесни полети и определено ще е по-добро времето!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Точно към тази опция съм се насочила , много хубави неща гледах и метох за Кат Ба. Трябва да проверя дали можем от там  да стигнем до Нин Бин, за тур наоколо. Знам, че от Ним бин има нощен влак до Хуе - за придвижване на юг. За жалост имаме 9 дни за Виетнам и никак не успявам да вместя Сайгон. 

преди 2 часа, mililia каза:

Имаш предвид автобус до/от Сапа ли? Аз бях купувала билети онлайн за връщане с автобус от там. Не знам колко е удачно, но при ден и половина, нямахме никакво време да се занимаваме и с това на място. Не помня, дали и колко такса е имало за услугата, ама не е било нещо фрапиращо. Така, че си прецени сама. Иначе има автобуси и ще се уредите и с билети на място, но дали ще са в най-удачното за вас време, не знам. 

Благодаря! Ако се ходи до Са Па ще е с влак, опитвам се да я заместя с нещо по на юг и по- близо като Май Чау. 

За автобусите се интересувам към Кат Ба и за Централен Виетнам.

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Връщам вниманието към нашата програма. Към нас с @Desi75 се присъединиха още дврама души и ще съм отговорна за доброто изкарване на една малка група. 🙂

Избистрихме къде ще ходим, остават подрабностите.

7.02.2020  Пристигаме в Ханой.  Нощувка в Ханой.

8.02.2020 Ден за Ханой. Нощувка в Ханой. 

Първи въпрос: Знам, че ни трябва хотел в Old  quarter, но около кои улици да търся?

9.02.2020 Отпътуване за Халонг бей за круиз с една нощувка. 

Въпрос: Толкова ли е препълнен с туристи Халонг? Bai Tu Long Bay по- добра опция ли е? Приемам препоръки за конкретен кораб.

10.02.2020  Около обяд слизаме от кораба и в 13ч. искам да хванем автобус до Нин Бин. Нощувка в Нин Бин. Приемам насоки за място за нощуване. 

11.02.2020 Обиколка на забележителностите в района. Мисля, че с кола ще е най- добре, защото с Деси още не сме се научили да караме скутер. Приемам с най - голямо удоволствие нечие желание да ни понаучи :girl_witch:  Вечерта в 22:00 нощен влак до Хюе/ или Хю е правилното?/

12.02.2020 Сутринта към 9:45 ще пристигнем в Хю. Искам да наемем кола, която да ни разведе из забележителностите - въпроси: Кои гробници да видим и може би малко от цитаделата? Възможно ли е да направим този тур за 4 - 5 часа? Искам да продължим след това към Хой Ан през Хайван пас, да спрем на мраморната планина и вечерта да пристигнем в Хой Ан за нощувка. Приемам препоръки за хотел.

13 - и 14. 02.2020 Хой Ан - малко по- лежерно, плаж, може би. Може и да си ушием нещо.

15.02.2020 Ранен полет Да Нанг - Хо Ши Мин. Нощувка.  Въпрос: къде да се търси хотел тук?

16.02.2020 Хо Ши Мин и към 14ч. трябва дя сме на летището за полет към Сием Реп. За сега удобен е полертът на Камбоджа Анкгор. Нощувка - тук ще ви изненадам - имаме запазен хотел. :i-m_so_happy:

Въпрос: Ще има ли време в този ден за някакъв тур по Меконг? 

17 - 18.02.2020 Малък и голям кръг из храмовете.

19.02.2020 Въпрос: Тонле Сап ли да посетим или някое друго място? Има възможност да се лети и в този ден към Куала Лампур в 15:20ч. , но се опасявам, че така ще е много припряно. Какво ще ме посъветвате? Другата възможност за полет  е на 20.02. в 8:35 - 11:45.

20-22.02.2020 сме в КЛ.  За тук още нямам конкретни планове, но искам да видя светулките по река Селангор,  кулите Петронас, за Бату кейв се двуумя. Приемам всякакви идеи, включинтелно и за настаняване.

Много въпроси, много нещо! Надявам се да ми помогнете и благодаря предварително!

Публикувано:

В Хо Ши Мин на Буи Виен. Там е всичко. Шумно е, но там виждате истинският ритъм. Ако си взимате хотел с висок етаж не се чува шум. 

В Ханой в Стария квартал, ние бяхме do  Tran Nhat Duat  , беше много удобно и близо до всичко. После дори се върнахме още веднъж. 

Аз не помня кораба, с който правихме Халонг. Ама го бях взела от форума.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ние ползвахме Thien Hai hotel в Сайгон. Врявата не стига до него, централен е и беше с най-добрата закуска на блок маса, която сме имали във Виетнам. 

Hanoi holiday Diamond hotel в Ханой. Хареса ни, в стария квартал беше, но не е топ разположение. 

В Ханой може да гледате около езерото. 

Трудно ще съчетае те за половин ден и гробниците и Цитаделата, но ако ще пробвате направете тези, които са включени в комбинирания билет с Цитаделата. Струва ми се твърде натоварено за този ден. Не знам как ще е февруари, но при нас в Хюе беше най-горещо и изтощително. 

Според мен февруари не е подходящ за Тонле Сап и езерото едва ли ще ви хареса. Аз бих летяла с първия полет до Куала Лумпур. Там има доста неща за гледане, размерите са огромни и времето не е много.

Аз не ходих в пещерите, имах два дни в КЛ, ама доста неща не успях да видя. Обиколете града. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.