мими Публикувано: 25 май, 2024 Публикувано: 25 май, 2024 преди 2 часа, Роца каза: Може да ползвате безплатното автоматично влакче, което обикаля между терминалите, паркингите и гарата на РЕР https://easycdg.com/airport-guide/travel-between-terminals-move-around-paris-cdg-airport/ https://easycdg.com/airport-guide/travel-between-terminals-move-around-paris-cdg-airport/cdgval/ Много благодаря!!! 1
мими Публикувано: 27 май, 2024 Публикувано: 27 май, 2024 Как стои въпросът с плащане с банкова карта в Париж? Трябва ли само кеш да нося? Къде приемат банкови карти (ресторант, билетчета за транспорт, магазин)? Благодаря предварително за отговора!
Роца Публикувано: 27 май, 2024 Публикувано: 27 май, 2024 Карти се приемат почти навсякъде - магазини, ресторанти, музеи, автомати за билети. Аз в момента в брой май плащам единствено в хлебарницата, почти не нося кеш. На някои места, обаче, може да има определена сума (примерно 5 или 10 евро), под която да не можете да платите с карта. Затова е добре да имате малко пари в брой. Примерно, индивидуални билети в автобуса не могат да се купят с карта, или пък палачинка или сандвич от някой щанд на улицата.
мими Публикувано: 28 май, 2024 Публикувано: 28 май, 2024 преди 9 часа, Роца каза: Карти се приемат почти навсякъде - магазини, ресторанти, музеи, автомати за билети. Аз в момента в брой май плащам единствено в хлебарницата, почти не нося кеш. На някои места, обаче, може да има определена сума (примерно 5 или 10 евро), под която да не можете да платите с карта. Затова е добре да имате малко пари в брой. Примерно, индивидуални билети в автобуса не могат да се купят с карта, или пък палачинка или сандвич от някой щанд на улицата. Благодаря ви! Много ми помагате! 1
EliDion Публикувано: 28 май, 2024 Публикувано: 28 май, 2024 @Роца, здравей. Имаш ли идея от кога ще вдигнат цените на билетчетата преди олимпиадата и ще има ли еднократни билетчета.
Роца Публикувано: 28 май, 2024 Публикувано: 28 май, 2024 @EliDion, по последни данни - по време на олимпиадите - от 20 юли до 08 септември. Ще има еднократни билети (то те са най-засегнатите от новите цени). Повишението уж не би трябвало да засегне абонаментите Навиго или Либерте.
smitzeva Публикувано: 3 октомври, 2024 Публикувано: 3 октомври, 2024 Въпрос шатъл Beauvais-Paris. Моля, да ме насочите трябва ли да си купим предварително билети за шатъла от beauvais airport до Париж? Или може и на място да се купят? Ще бъдем 8 човека и се чудя ако продават на място (от шофьор, машинка,,,не знам точно как става) - дали ще ни качат всички заедно. Можете ли да дадете съвет? И също така, ако купя билети предварително и полета закъснее, дали ще ни качат в следващ автобус? Открих този сайт https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/access-parking/reach-the-airport-by-shuttle-bus-or-train
alex_555 Публикувано: 26 ноември, 2024 Публикувано: 26 ноември, 2024 Здравейте! Бихте ли ми препоръчали удобен паркинг в Страсбург? Ще бъдем с рент а кар, доколкото разбрах има изискване за евростикер, в случай че автомобила не разполага с такъв, къде можем да оставим колата? Благодаря!
kremm Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март Нещо се обърках с картите за транспорт в Париж. Ще ни трябва седмична карта Navigo. Свалих си приложението за зареждане на карти Île-de-France Mobilités , обаче като чета разбирам, че ми трябва пластика първо. На летище Орли надявам се да намерим такива и тогава ли ще мога да я заредя с приложението? И снимки някъде пише. че трябват за тези карти. Може ли някой да ми обясни накратко схемата.
ДиянаВ Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 22 минути , kremm каза: Нещо се обърках с картите за транспорт в Париж. Ще ни трябва седмична карта Navigo. Свалих си приложението за зареждане на карти Île-de-France Mobilités , обаче като чета разбирам, че ми трябва пластика първо. На летище Орли надявам се да намерим такива и тогава ли ще мога да я заредя с приложението? И снимки някъде пише. че трябват за тези карти. Може ли някой да ми обясни накратко схемата. Не, не ти трябва вече снимка за картата, която се ползва чрез приложение в телефона. Лятото последно така пътувахме, а дъщерята дотогава нямаше от старите пластики. Инсталирай си приложението, направи си профил и от иконката с количката се купуват билети и карти. Моята карта я добавих и в Аpple Wallet за по-лесно. Сега не помня вече детайлно стъпка по стъпка какво се правеше, но не беше трудно. 1
kremm Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март Благодаря, т.е. ще успея само с телефона да си купя карта и да я изпозлвам, не ми трябва пластика.
ДиянаВ Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 3 минути , kremm каза: Благодаря, т.е. ще успея само с телефона да си купя карта и да я изпозлвам, не ми трябва пластика. Да. Съпругът ми например много се мотае🙈. След хиляда подкани от моя страна си купи и инсталира картата едва в самолета след бординга и преди излитането😄 Е, като му казвах какво да прави, бързо стана. 2
Nia_STN Публикувано: 31 май Публикувано: 31 май Би ли било приятно в Париж средата на ноември? Дали е по принцип студено, дъждовно, или ветровито или е удачен период за посещение? Благодаря!
bad kid Публикувано: 31 май Публикувано: 31 май Според мен, ако искаш сухо време, вероятността не е голяма да извадиш късмет. 1
Роца Публикувано: 31 май Публикувано: 31 май Ако нямаш фиксирани дати, бих препоръчала повече края на октомври, отколкото средата на ноември. В средата на ноември не е много студено, но често вали и е облачно.
Nia_STN Публикувано: 3 юни Публикувано: 3 юни Не зная къде точно да попитам, но търсим опция за рентване на кола от Ница до България. Мои познати от Ница искат да дойдат с кола, а се оказва, Че фирмите, които са проверили до сега, не позволяват ходене до Сърбия и България. Някой да знае коя фирма позволява или някакви насоки? Благодаря!
Nia_STN Публикувано: 11 юни Публикувано: 11 юни Още един въпрос: в Ница и като цяло във Франция, празнуват ли Хелоуин?
infectedmushroom Публикувано: 11 юни Публикувано: 11 юни преди 47 минути , Nia_STN каза: Още един въпрос: в Ница и като цяло във Франция, празнуват ли Хелоуин? Слаба ракия е в Париж. Но има. Познати са ми казвали че Дисниленд е бил украсен малко по Хелоуин . Аз знам за в Париж тук там украси , костюмирани хора , но определено не е като в Америка , и не инвестират в декорация 1
Роца Публикувано: 11 юни Публикувано: 11 юни преди 2 часа, Nia_STN каза: Още един въпрос: в Ница и като цяло във Франция, празнуват ли Хелоуин? Като цяло - не. Или поне със сигурност не като в САЩ. При това интересът спада с всяка година. Някои магазини се опитват да украсяват, барове правят тематична вечер, но с всяка година стават все по-малко. На бих разчитала на някаква празнична еуфория по това време.
Nia_STN Публикувано: 12 юни Публикувано: 12 юни Благодаря! Защото в Барселона бяхме много приятно изненадани колко масово се празнува (понеже аз обожавам всякакъв повод за маскиране) и си изкарахме невероятно. Та се надявах и във Франция да е така, но ... явно не. А за Сицилия така между дугото да имате наблюдения?
Jorro Публикувано: Понеделник в 11:59 Публикувано: Понеделник в 11:59 Привет. Може ли малко инфо за тази карта https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/weekly-navigo-travel-passes Доколкото видях може да се свали приложение и да се зареди картата там. Малко обаче ме обърква валидността й. Ако пристигам в неделя и си тръгвам в четвъртък мога ли да я активирам в неделя и да ми е валидна до четвъртък? Дете на 9г как се таксува, като възрастен ли?
Роца Публикувано: Понеделник в 12:16 Публикувано: Понеделник в 12:16 Ако пристигаш в неделя, ще ти трябва карта, или отделни билети, които да ползваш в неделя. Седмичната карта важи от понеделник (0ч01 в понеделник) и ще можеш да я ползваш до четвъртък. Децата между 4 и 10 години пътуват на половин цена. За тях ще трябват отделни билети (примерно, на карта Navigo Easy), защото май седмичните карти нямат детски вариант, ако не ме лъже паметта. 1
Jorro Публикувано: Понеделник в 15:55 Публикувано: Понеделник в 15:55 преди 3 часа, Роца каза: Ако пристигаш в неделя, ще ти трябва карта, или отделни билети, които да ползваш в неделя. Седмичната карта важи от понеделник (0ч01 в понеделник) и ще можеш да я ползваш до четвъртък. Децата между 4 и 10 години пътуват на половин цена. За тях ще трябват отделни билети (примерно, на карта Navigo Easy), защото май седмичните карти нямат детски вариант, ако не ме лъже паметта. Благодаря, явно ще трябва я едната посока от летището да сме с билети да, че другия вариант на карта е доста скъп и няма да се избие. Ако все пак сме с тази карта може ли в едно приложение да се добавят няколко билета за цялата група или всеки трябва да е самостоятелно с отделна регистрация?
Роца Публикувано: Понеделник в 17:06 Публикувано: Понеделник в 17:06 Зависи от телефона. Ако сте с Айфон, би трябвало да може да сложите няколко виртуални карти в приложението. Но всеки от групата трябва да има своя виртуална карта. Ако сте с Андроид, за съжаление, не. Ще трябва всеки да има своите билети на телефона или в пластиката Navigo Easy (ако купите такава). https://www.bonjour-ratp.fr/en/aide-contact/?question=can-a-single-mobile-phone-be-used-to-validate-tickets-for-several-people Признавам, не знам точно как работи приложението с няколко карти, понеже съм с Андроид и не ми се е налагало. Ако някой от магеланците има опит, ще е ценно! 1
Maria Dinkova Публикувано: Вторник в 11:06 Публикувано: Вторник в 11:06 Здравейте, искам да попитам някой опитвал ли се е да се абонира за Navigo Liberte +? Мисля, че е само за местни, със сигурност искат френски мобилен номер за регистрация, но хазяинът ми каза, че го ползват и туристи, но не знае как. Също така някой ползва ли електрически тротинетки или колела под наем? Ще спим близо до Айфеловата кула и не знам доколко си струва да взимам пълна карта. Като цяло търся някаква алтернатива за по-дългите разстояния + Версай + От-до Орли. Някой имал ли е подобен сценарий?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега