Прескочи до съдържание

Франция - бързи въпроси

Mary

Препоръчани мнения

Моля за съвет за билети за музея Орсе . Откъде да закупя -необходимо ли е предварително или може и на място? Видях, че в четвъртък е отворен до късно,дали е необходимо за тогава специален билет?

Връзка към коментар

Не е задължително да купувате билет предварително, винаги може да купите и на място. Удобстово на предваритено закупения билет е, че може да избегнете чакането на опашка, ако в деня, в който сте решили да посетите музея, има много хора, които са без предваритено закупени билети. Обикновено входът е различен за тези, които имат вече билет.

Няма нужда от специален билет за дните, в които музеят е отворен до късно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте,

До сега за всяко мое пътуване само четях с интерес полезната магеланска информация, но ето, че за това реших да се регистрирам. В края на май семейно с дъщеря ни, която тогава става на 10 години ще посетим Париж. Този град е нейна мечта още от 4 годишна, която живот и здраве догодина ще осъществим. Разглеждаме места за настаняване и страшно много харесахме един апартамент-студио в Levallois-Perret близо до спирка на метрото. Цената също ни устройва. Въпросът ми е към запознатите - как е този район/квартал или предградие, не знам точно какво се води. Разбрах, че мястото не е туристическо, но това и търсим. Със сигурност ще имам и други въпроси, но има време до пътуването, нека първо да прочета повече. 

Поздрави

Връзка към коментар

Левалоа де факто не се води в Париж, отделен град е, но всъщност е толкова близо, че си е направо там 🙂

Иначе като цяло е хубаво и спокойно място, съвсем прилично за настаняване. До коя спирка е студиото?

Редактирано от Роца
Връзка към коментар

Добре, че ми казахте как се произнася😀. Мисрех, че е Льовале Пере или нещо подобно, но от френски нищо не разбирам. Спирката е Луис Мишел, ако и това правилно прочитам 😉 Louise Michel

Връзка към коментар

Първоначално търсех нещо по-близо до шатъла за Бове та Уиз, който е рано сутринта. После излезе лятното разписание на Блу Еър с полети до Шарл де Гол. Така вече имаме билети Букурещ- Париж за 23-27 май. Нямам търпение. Много ми харесва всичко написано от теб Роца, толкова си позитивна, че просто без да те познавам, те харесвам😀

Този апартамент също ми хареса от пръв поглед и сега всичко друго бледнее

Връзка към коментар

@ДиянаВ, благодаря ти! ☺️

Старая се да помагам според скромните си възможности 🙂

Районът около Луиз Мишел (правилно си го прочела), е доста добър, по-скоро жилищен, има и магазини и ресторанти. Минавала съм няколко пъти натам, заради събития, организирани в един експо-център наблизо.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Средата на март удачно ли е за Ница или още е студено и ще пропуснем чара? Гледам средните температури са от 8 до 15 градуса. Сравнено с април ми се струва малко като разлика (10-17гр). Всъщност кога е "сезона" и е подходящо да се отиде там (разходка, без плажуване)? Видях, че средата на април е АТП турнира, после май е Кан и Ф1, които предпочитам да избегнем, заради повечето хора (ще сме с малко дете на 5г) и вероятно по-високи цени. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , jblaze каза:

Средата на март удачно ли е за Ница или още е студено и ще пропуснем чара? Гледам средните температури са от 8 до 15 градуса. Сравнено с април ми се струва малко като разлика (10-17гр). Всъщност кога е "сезона" и е подходящо да се отиде там (разходка, без плажуване)? Видях, че средата на април е АТП турнира, после май е Кан и Ф1, които предпочитам да избегнем, заради повечето хора (ще сме с малко дете на 5г) и вероятно по-високи цени. 

Въпроса за Ница е в тази тема, където са всякакви въпроси.

Та за месеца - мисля, че март е супер за посещение, стига да имате късмет и времето да е обичайното.

Виждала съм в този период дори плажуващи - т.е. събиращи слънце по плажа - ясно е, че водата е студена.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Миналата седмица бях в Ница,когато тук бяха големите студове.Времето по Лазурният бряг беше чудно,едно слънце грееше,направихме разходка до Монако с автобус 100.Беше към 15 градуса,но се усещаше като 20.Времето по Средиземноморието е доста по-меко,но си е и до късмет.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 6.12.2018 г. в 15:05, jblaze каза:

Нали Ница  става известен курорт заради климата си. На времето англичаните идвали тук заради меката зима, за да избягат от студа и влагата в Англия.

Според мен, в средата на март, ще е хубаво за разходки, а там има какво да се види.

И аз замислям една седмица там, но в началото на март.

Връзка към коментар
На 6.12.2018 г. в 22:00, Alexander каза:

Някой може ли да препоръча и интересна локална кръчма в Страсбург за обяд?

Какво искаш - гурме или, просто, за наяждане?

Ако е за първото - Au  Crocodile:

https://www.au-crocodile.com/fr/

И този:

http://maison-des-tanneurs.com/

Ако е за хапване вкусно и за по-малко пари:

https://www.flams.fr/

Това е по-скоро кафене, но си има за хапване вкусни неща.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Както вече се оплаках в другата тема, никой не ни искаше в Париж и букнах една къщичка тук - отлични отзиви и много евтино. На 30 мин с РЕР-а от мястото до което трябва да стигнем в 9.00 сутринта. Та питам, квартала спокоен ли е и ако се прибираме по- тъмно, че то през февруари е тъмно в 5 часа ще има ли проблем. Придвижването мисля, че няма да ни е проблем - ще сме с Навиго.

image.png.1ef90e880c188040758166fc204f6e1c.png

Връзка към коментар

Ако адресът е 9, rue du Val в Meudon, както изглежда на скрийншота, Meudon е много прилично градче.

Прибирането по тъмно не би трябвало да е проблем (е, зависи в колко часа е тъмното де, но предполагам, поне до 21ч ще има хора по улиците)

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Весели празници на всички. Днес забелязах, че РЕР С го няма в сайта на RATP, излиза в сайта на SNCF. Това означава ли, че картите навиго не важат за него? или си важат за мисля 1-3 зона.

Ако някой го е ползвал може ли да ми каже от мястото на горния ми пост до Порт Майло може ли да се стигне до 5.50часа сутринта, че шатъла за сутрешния полет е в 6.10.

Редактирано от EliDion
Връзка към коментар

Мерси, но не ме кефи, видях, че може и с RER C малко на магия, че пристига в 5.58часа, но май ще отсвиря wizz и ще изчакам румънците да паднат малко. И без това с тези багажи и шатъли пак ми излиза 45евро с най-ниската цена на билета. А и другото предимство е че румънцете летят в 18 и нещо, така че ще имаме повече от половин ден още там.

И най-вече ме интересува Навигото нали включва RER C до трета зона?

Весели празници на всички.

Връзка към коментар

преди 21 часа, EliDion каза:

И най-вече ме интересува Навигото нали включва RER C до трета зона?

Весели празници на всички.

Да, включва.

Весели празиници!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.