Прескочи до съдържание

Франция - бързи въпроси

Mary

Препоръчани мнения

Да разширя информацията, понеже ще излитаме от CDG, дотам също има вариант с автобуси 350 или 351, за които също се плаща с 1 билетче, струващо 2,10 евро (2,50 от автобуса), и са си го написали на сайта на летището, склонна съм да им вярвам 🙂

Връзка към коментар

Здравейте, копирам си поста от друг сайт, но там има затишие. Надявам се, че тук е правилно място. Ако не, кажете да пусна отделна тема.

Може ли мнение за този хотел и местоположението?
Staycity Aparthotels, Paris, Gare de l’est

https://maps.google.com/?cid=4254111679070745202&entry=gps

Търся място, което да отговаря на следните условия: една стая/апартамент за 2 възрастни и 2 деца, близо до централните райони или удобни спирки, канселация до възможно най-крайна дата, не повече от 250-300 евро на вечер. Ако има магазини и за хапване в района е плюс.

Този хотел отговаря на условията, но не мога да се ориентирам още в районите, въпреки че доста четох.

Връзка към коментар
преди 23 минути , Sparkle N каза:

Здравейте, копирам си поста от друг сайт, но там има затишие. Надявам се, че тук е правилно място. Ако не, кажете да пусна отделна тема.

Може ли мнение за този хотел и местоположението?
Staycity Aparthotels, Paris, Gare de l’est

https://maps.google.com/?cid=4254111679070745202&entry=gps

Търся място, което да отговаря на следните условия: една стая/апартамент за 2 възрастни и 2 деца, близо до централните райони или удобни спирки, канселация до възможно най-крайна дата, не повече от 250-300 евро на вечер. Ако има магазини и за хапване в района е плюс.

Този хотел отговаря на условията, но не мога да се ориентирам още в районите, въпреки че доста четох.

Тове близо до Северната гара - Гар дю Нор, и до Източната (гар дьо л'Ест). В този район белите са на изчезване. Лично аз не бих спала там. Изберете друг ароднисман (район) и си купете карта за транспорт - или седмична (навиго сьомен) или карнетка от 10 билета.

Връзка към коментар

Да, районът е доста мулти-култи. Ако държите да останете в него, аз бих избрала малко по на юг, около place de la République/Oberkampf (но там пък има много барове и ресторанти, та е доста населено), или повече около Canal Saint-Martin (но там пък ще е по-скъпо).

Иначе почти всеки квартал в Париж си има своите предимства и недостатъци. Но поне навсякъде ще сте близо до метро. 

Връзка към коментар

Изобщо не държа на района, но предложения за цял апартамент или стая с четири легла няма много. Това доста ми ограничава търсенето, а не ми се дават пари като за много централен район. Набелязала съм възможни варианти в букинг, ако може да ме ориентирате кое е по-приемливо като район? Ще се опитам да сложа картинка. За съжаление, по-централните хотели са ми с нисък рейтинг.

Screenshot_20240103_131533_Bookingcom.jpg

Връзка към коментар

От скрийншота - аз бих избрала:

- този от 2028 - прилича ми като да е близо до Айфеловата кула, но зависи от коя страна (понеже ако е от страна откъм rue de l'Université, районът е основно жилищен и няма много магазини, а доколкото разбрах, това ви е едно от условията). Ако е от другата, районът е чудесен.

- този от 2050 или 2054 - изглежда, че са близо до Библиотеката Франсоа Митеран - Bibliothèque Nationale (BNF) - районът е добър, оживен, има магазини и ресторанти, има и доста млади хора, понеже има университети наблизо.

- около Триумфалната Арка - трябва да се види по-томното местоположение, понеже първо районът е туристически, второ е жилищен и скъп като цяло.

- този от 1312 и другите около него - също трябва да се види по-точното местоположение, понеже могат да бъдат доста отдалечени от спирката на метрото (напр. в Puteaux), а другите ако са в частта към Нантер, също може да има места, които е по-добре да бъдат избягвани.

- тези от 1482/1683 - ако са в Levallois-Perret също може да са добър компромис между цена и местоположение, но пак - адресът може да е доста отдалечен от метростанция, което не винаги е най-удачният вариант като се прибираш вечер, каталясал от обикаляне, особено с деца.

- този от 2437 - може да е добър, прилича ми да е около гарата Saint-Lazare, която е голям транспортен възел за метро и РЕР (но също така и лудница н пиковите часове... макар и не толкова, колкото Châtelet-Les Halles).

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря, Роца. Нямаше как да пусна по-увеличен вариант. Ще прегледам коментарите ти по-детайлно и ще сравнявам с точните адреси. Последен въпрос засега, а Дефанс как ти се струва? Ако има наблизо метро, подходящ ли е? 

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 34 минути , Sparkle N каза:

Благодаря, Роца. Нямаше как да пусна по-увеличен вариант. Ще прегледам коментарите ти по-детайлно и ще сравнявам с точните адреси. Последен въпрос засега, а Дефанс как ти се струва? Ако има наблизо метро, подходящ ли е? 

Има метро. Любимият ми квартал още от първото ми посещение през 1990 г.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има метро, има и голям търговски център с хипермаркет, магазини и ресторанти, но Дефанс има и една особеност - той е основно бизнес квартал и сградите в непосредствена близост до метрото са офиси. Всъщност, Дефанс е разположен на територията на три града - Пюто (Puteaux), Курбевоа (Courbevoie) и Нантер (Nanterre).

Жилищните сгради са по-отдалечени, а в някои случаи, може да се наложи да вземете автобус, за да стигнете до метрото. Но може да имате и късмет и да намерите апартамент, който е на 5-10 минути пеша от спирките на метрото на линия 1 Esplanade de la Défense или La Défense Grande Arche.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Роца, Дани, благодаря за отзивите!

Моето объркване все още е голямо. Явно във всеки квартал може да се попадне на кофти място (ако е до гара) или да е далеч от метро. Изключих някои от най-добре разположените настанявания, бяха с много нисък рейтинг, и съставих нов списък. Позволявам си да го пусна с молба пак да погледнете и дадете мнение. Имаше един Staycity в Defance със супер отзиви, но на цели 10 минути пеш от метрото, и заради децата със съжаление го изключих. Подредени са по рейтинг в букинг, но иначе всеки от тях има някое предимство и недостатък. Коя локация бихте предпочели, и коя изключили?

Не е маловажно и разстоянието от Порт Майо, защото вечерта ще пристигнем към 22ч и децата ще се изморят. Но в крайна сметка, не може всичко да е идеално. Предварително благодаря и дано тази тема е подходяща! Ако се налага, ще отворя отделна после.

Aparthotel Adagio Paris Montmartre
https://maps.app.goo.gl/e9HLFQA1jZ4Fht3Y8

Mercure Paris Bercy Bibliothèque
https://maps.app.goo.gl/o9ApeeFsYTFhNWjP8

Hôtel Villa Bohème
https://maps.app.goo.gl/siBKdQWFcyVGUZ5FA

ibis Paris Bastille Faubourg Saint Antoine 11th
https://maps.app.goo.gl/SUaR5Ct3Ho558dnd8

Residhome Paris Gare de Lyon - Jacqueline de Romilly
https://maps.app.goo.gl/i5kUxrrqynKhuEMZ8

Atypik Hotel
https://maps.app.goo.gl/QB79fW72HL6oNsJu8

Citadines La Défense Paris
https://maps.app.goo.gl/bTfxC89hoGDA3FNR8

Aparthotel Adagio La Defense Courbevoie
https://maps.app.goo.gl/9j5WPgEt9MFizb8ZA

Mercure Paris Opéra Faubourg Montmartre
https://maps.app.goo.gl/PJ4wdGKe9riHGZKQ9

Връзка към коментар

Вижте Hotel du Bresil.  Към настоящия момент не зная как са цените му, предвид предстоящата олимпиада. Преди беше 100-120 евро двойна стая според периода. Два пъти сме отсядали там, локацията е страхотна, в Латинския квартал. От съседен булевард на Порт Мейо имаше автобус, който спираше на 50м от хотела, но нямам спомен кой номер беше. Мивава и покрай Айфеловата кула. На броени метри е от метростанция и Люксенбургската градина. Стаите като навсякъде са малки. На ъгъла има пекарна, в улицата в ляво супермаркет с биощанд. Много хубави ресторанти наоколо с меню на сносни цени.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

@Роца Би ли ми препоръчала в кой район да потърся хотел /за предпочитане близо до метро/, кацаме на Бове и от там с влакче до гара норд.

Били сме два пъти в Париж, но винаги с трансфер, а сега ще съм само с детето /заради дисниленд/ и ми се иска да е близо до метро и същевременно безопасно.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Mistela каза:

@Роца Би ли ми препоръчала в кой район да потърся хотел /за предпочитане близо до метро/, кацаме на Бове и от там с влакче до гара норд.

Били сме два пъти в Париж, но винаги с трансфер, а сега ще съм само с детето /заради дисниленд/ и ми се иска да е близо до метро и същевременно безопасно.

Не съм Роца, но бих могъл да хвърля една идея (че наскоро имах едно такова домашно)
До Disneyland се стига (изключвам кола) 

• или с RER А (червен) от станция Auber
  • или с бусчетата на парка. Бусчетата имат три локации: Eiffel Tower, Opéra Garnier или Châtelet.

Châtelet е едно от местата, за които съм чел , че има доста pickpockers (като цяло имам спомени, че е хубаво да избягваме районите около гарите на Париж).
Tour Eiffel е доста по-далеч от мястото на пристигане.

Пристигайки на Gare du Nord, се може да се вземе RER Е (лилав) от Magenta до Haussmann Saint-Lazare (вече с google maps може да се погледне за други опции спрямо точната дата и час на пристигане, ако има по-бърза възможност). 

Затова бих казал районът между Haussmann Saint-Lazare и Palais Garnier (операта).

212121.png.7edda465d78e1776914a5f8e99e7963d.png

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Подкрапям @Граф Вронски - около Операта/Сен-Лазар е добро решение. 

Ако пътуването ви е основно заради Дисни, може да потърсиш и в района на Nation, също по линията на РЕРа, но по-близо до Дисни.

Châtelet/Шатле определено не го препоръчвам.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Върти ми се в главата пътуване Париж-Лондон с влак!

По принцип трябва да стигнем до Лондон, но полетите са сутрин рано и вечер късно, та гледах и влак /изключвам автобус, видях че има но е прекалено като време/.

Билетите обаче за влак ми се видяха като че ли една идея над самолетните /а очаквах цена около тях/.

От кой сайт да разгледам билети за влак?

Връзка към коментар
преди 49 минути , Mistela каза:

Върти ми се в главата пътуване Париж-Лондон с влак!

По принцип трябва да стигнем до Лондон, но полетите са сутрин рано и вечер късно, та гледах и влак /изключвам автобус, видях че има но е прекалено като време/.

Билетите обаче за влак ми се видяха като че ли една идея над самолетните /а очаквах цена около тях/.

От кой сайт да разгледам билети за влак?

https://www.eurostar.com/rw-en

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Mistela каза:

Да, явно ще се лети.

За моята дата цената е по 3!

image.png.2100ed8ea59eb8506a7022264e35948e.png

Късмет, след няколко дни стават по 44€.

За 07.04. ли търсиш?

Потърси по-късно, гледам, че за март има пак по 44€. Може би е малко рано сега.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, traveler каза:

За 07.04. ли търсиш?

Все пак да не забравяме, че тогава са ваканциите...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, traveler каза:

За 07.04. ли търсиш?

за 07.04, не мога да мръдна от датата, трябва да стигна до Лондон.

Връзка към коментар
преди 51 минути , Mistela каза:

за 07.04, не мога да мръдна от датата, трябва да стигна до Лондон.

Имах предвид да провериш след 2-3 седмици, билетите за тази дата може да поевтинеят, но @searus напомни, че е във  ваканционно време и е малко вероятно.

Връзка към коментар

Въпреки че опитът ми с Eurostar е от преди няколко години,  едва ли нещо се е променило. Затова си мисля, че няма шанс с напредване на времето да поевтинеят билетите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, Lyubina каза:

Въпреки че опитът ми с Eurostar е от преди няколко години,  едва ли нещо се е променило. Затова си мисля, че няма шанс с напредване на времето да поевтинеят билетите.

Да, ще бъде по друго време /няколко дни преди моята дата цените са нормални, 42-44 евро/, по принцип в Европа предпочитам влака, за да си зяпаме навън докато пътуваме.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.