Прескочи до съдържание

Франция - бързи въпроси

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:

Благодарение на линка от Роца и с помощта на Гугъл преводач разбрах, че от 12 юни 2025 г. до 1 септември 2025 г ще има в цяла Франция (национална стачка) на sncf влаковете. Дали това е вярно и възможно ли е да е толкова дълго? Аз ще ходя през юли с талис влака. Дали стачката обхваща влаковете от Брюксел до Париж? Моля, ако има някой във Франция, да каже какво е положението. Мното се надявам  да съм сбъркала. Благодаря предварително.

Публикувано:
На 23.02.2023 г. в 9:38, Роца каза:

Благодарение на въпроса на @noshtna_ptica научих, че във Франция има сайт, който дава всички стачки в момента и прадвиждания за плануваните в бъдеще.

Но е само на френски: https://www.cestlagreve.fr/

Следващата горяма национална стачка е предвидена на 7ми март.

Тук

Публикувано:

https://www.google.com/amp/s/www.cnews.fr/france/2025-06-12/greve-la-sncf-sud-rail-depose-un-preavis-qui-commencera-ce-jeudi-et-prendra-fin%3famp

'Идеята не е непременно да се организира пълномащабна стачка, а по-скоро да се окачи Дамоклев меч над главите на ръководството на SNCF. Според France Inter, ако Sud-Rail реши да стачкува, ще го обяви пет дни преди началото ѝ.'

Ще трябва да следиш преди пътуването.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, Maria Dinkova каза:

Здравейте, искам да попитам някой опитвал ли се е да се абонира за Navigo Liberte +? Мисля, че е само за местни, със сигурност искат френски мобилен номер за регистрация, но хазяинът ми каза, че го ползват и туристи, но не знае как. Също така някой ползва ли електрически тротинетки или колела под наем? Ще спим близо до Айфеловата кула и не знам доколко си струва да взимам пълна карта. Като цяло търся някаква алтернатива за по-дългите разстояния + Версай + От-до Орли. Някой имал ли е подобен сценарий?

Доколкото знам, Navigo Liberté e за живеещи и работещи в Париж и региона. Видях, че при регистрацията искат доказателство за местожителство (примерно квитанция за платен ток на твое име). Затова мисля, че трудно биха се ползвали от туристи.

Електрическите тротинетки със свободен достъп ги забраниха в Париж преди около 2 години, тя няма да са алтернатива. Колелетата също не мисля, че биха били удачна алтернатива до Версай, освен ако не сте запалени велосипедисти, понеже разстоянието е около 15-20 км (в зависимост от това, откъде тръгвате в Париж).

За стачките - те така си плашат редовно, особено с наближаване на ваканционни периоди. Ако наистина ще има стачка, длъжни са да я обяват предварително поне 48ч преди началото. Освен това, SUD-Rail е само един от транспортните синдикати, което значи, че евентуално биха стачкували неговите членове, и то не задължително всички. Та, планувайте си пътуването, за стачка не е сигурно.

Иначе стачките могат да бъдат и дълги. Преди 2 или 3 години имаше голяма стачка на множество синдикати, където стачкуваха през ден-два в продължение на няколко месеца.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.